Dodaj do ulubionych

Sri Lanka z RT

IP: *.play-internet.pl 13.11.13, 16:36
Za tydzień wyjeżdżam na Sri Lankę i powoli wpadam w panikę. Ciągle czytam o malarii i dendze. Mam zamiar wziąć ze sobą tabletki Malaraone, ale czytam że to niczego nie zapewnia, a na denge nie ma tabletek. Strasznie się zaczęłam stresować, aż mi się odechciewa jechać. Nie wiem czy słusznie? Był ktoś i ma jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: Sri Lanka z RT IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.13, 17:30
      @aneos
      a gdzie to wszystko czytasz? sama jestem ciekawa gdzie takie news'y zapodają...
      • ob.serwator_1 Re: Sri Lanka z RT 13.11.13, 22:32
        Bylem latem na imprezie Łza z policzka Indii. Żadnego komara nie zauważyłem, a okres byl ku temu sprzyjający. Poniżej masz link do zdjęć pooglądaj, ponakręcaj się na zwiedzanie i niech Ci się nie włącza problemator! Zamiast Malarone można łykać tanią Doxcyklinę o takim samym działaniu!
        www.fotosik.pl/u/krzysztofpop/album/777055
    • Gość: Donna Re: Sri Lanka z RT IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 17:10
      Naprawdę nie ma się co przejmować. Rok temu byłam z RT na wycieczce Sri Lanka - Łza z policzka Indii i powiem szczerze, że nie szczepiłam się i nie wzięłam ze sobą żadnych lekarstw. I nie było takiej potrzeby - nic mnie nie ugryzło. W anglojęzycznych przewodnikach po Polsce przeczytasz że trzeba zaszczepić się na wściekliznę, a czy jakikolwiek Polak się szczepi? Moim zdaniem te ostrzeżenia są nad wyrost. A sama wycieczka po prostu bajeczna i baaardzo egzotyczna, przez co ekscytująca :)
      • Gość: iguana Re: Sri Lanka z RT IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 17:40
        Tez wybieram się w tamtym kierunku. Cieszy mnie zarówno sam cel, jak i lot dreamlinerem. Na razie jeszcze się nie szczepiłam na nic, ale zastanawiam się, zwłaszcza nad szczepieniem przeciw zapaleniu wątroby typu A, bo to najłatwiej coś raz dwa zjeść czy napić się, a potem mogą być problemy...
        • Gość: IK Re: Sri Lanka z RT IP: *.173.24.43.tesatnet.pl 24.01.14, 00:19
          Właśnie zarezerwowałam na 12 marca Sri Lanka ( monsunowe opowieści ) + Malediwy z RT. Czy ktoś był i jakie wrazenia ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka