Dodaj do ulubionych

Itaka - lotnisko Modlin

IP: *.szeryf.waw.pl 17.11.13, 11:43
Niestety Itaka planuje czartery z Modlina zamiast Okęcia na wielu kierunkach. Dla mnie dojazd tam to porażka. Będę musiała szukać ofert innych biur.

wyborcza.pl/1,91446,14960753,Samoloty_czarterowe_beda_wozic_turystow_Itaki_z_Modlina.html
Obserwuj wątek
    • Gość: NieON Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 11:51
      To szukaj a nie płaczesz i skomlesz.
      • Gość: mob-os Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.13, 16:56
        Porazka ! Też rezygnuję w przyszłym roku z Itaki mimo że w tym byliśmy zadowoleni z organizacji i pobytu w Turcji. Korzystaliśmy z parkingu dla samochodów osobowych nieopodal lotniska Okęcie dla klientów Itaki. Wszystko było ok.Dla mnie przejazd do Modlina będzie trwał dłużej niż lot na wakacje.
        • ganiec Re: Itaka - lotnisko Modlin 17.11.13, 18:55
          A co mają mówić ci co na Okęcie dojeżdżają i dojeżdżali 150 km. Jak ja z Lublina?
          Muł i wodorosty.
          • Gość: kaska Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: 195.245.213.* 18.11.13, 09:27
            Dla podróżnych bez własnego transportu samochodowego to ogromny kłopot. Gdyby chociaż pociąg podjeżdżał pod same lotnisko. Może jeszcze Itaka wycofa się z tego pomysłu. Korzystając z ofert biur podróży turysta chce mieć dobry dojazd na lotnisko - ta to też m.in. więcej płaci. Lotnisko w Modlinie powinno być dla tanich linii - tam cena rekompensuje niedogodności.
            • czarny.chochlik Re: Itaka - lotnisko Modlin 27.11.13, 22:09
              Ale przecież loty z Modlina nie dysklasyfikują wylotów z Itaki z Okęcia.
    • Gość: Marek Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.13, 13:45
      Itaka już w ubiegłym roku planowała latać z Modlina, ale zamknęli lotnisko, więc nic z tego nie wyszło. Modlin to porażka, dojazd do lotniska - żenada, traci się sporo czasu i kasy, taksówka to minimum stówka w jedną stronę, a o jeździe autobusem czy pociągiem to nawet nie warto mówić, szczególnie z dzieciakami i kilkoma walizkami, zresztą wyjdzie to nawet drożej jak się pomnoży przez bilety np. dla 4 osób. Samo lotnisko nawet po usprawnieniach nie powala, ciasna, za mała sala odlotów, niekończące się kolejki do toalet, a najgorsze jest oczekiwanie na odlot na zewnątrz budynku, nie bardzo wyobrażam sobie stanie 30-40 minut z dziećmi w upale na słońcu, co w czasie wakacji jest jak najbardziej możliwe.
    • Gość: alok Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.13, 10:07
      Tak naprawdę to do Modlina jest kawał drogi z Warszawy no i te Łomianki- tam możecie stracić z godzinę, a teraz doszedł jeszcze remont mostu Grota. Po prostu strata czasu i naszych pieniędzy, bo Itaki nie obchodzi, że macie za własne pieniądze dojechać i wrócić z Modlina.
      A ja np. z Ursynowa to mam prawie 3 godziny na dojazd do Modlina, do Grecji krócej się leci.
      Ja osobiście gdybym miał lecieć z Modlina to po prostu kupię wyjazd w innym biurze podróży. I tyle.
    • Gość: shirley Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 18:47
      Minutę zajęło mi znalezienie w necie prywatnego busa, który kilka razy dziennie jeździ z centrum Warszawy lub z Młocin do Modlina - bilety od 9 do 33 zł (zależy kiedy się kupuje i czy przez neta, czy przed wyjazdem). Podejrzewam, ze takich firm jest więcej. Sama jestem spoza Warszawy i myślałam, że ewentualny dojazd na lotnisko Modlin byłby dla mnie nie lada kłopotem.
      • Gość: Daria Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 19:14
        Bilet na autobus do Modlina z centrum (do autobusu też najpierw trzeba dojechać, więc już przynajmniej jedna przesiadka z dwójką dzieci i walizkami w moim przypadku) kosztuje 30 zł od osoby - w jedną stronę, co w przypadku 4 osobowej rodziny daje 120 zł, przy powrocie trzeba zapłacić podobną kwotę. Ale nawet nie biorąc pod uwagę kosztów to autobus jedzie ok. 1,5 godz do Modlina. Gdy jadę na Okęcie taksówka (za ok. 30 zł) sprzed domu zawozi całą naszą rodzinę z bagażami bezpośrednio pod salę odlotów w 20-25 minut.
        No i standard lotniska nieporównywalny, w Modlinie nawet nie ma za bardzo gdzie usiąść (nie licząc podłogi), żeby poczekać na odlot, bo jest w sumie może z kilkanaście krzesełek dla wszystkich. Ja z pewnością nie narażę swojej rodziny na takie niewygody, wole zapłacić nieco więcej, ale przynajmniej nie stresować się przed odlotem. Ja z Itaką z Modlina z pewnością nigdzie nie polecę i mam nadzieję, że inne biura nie pójdą drogą.

• Gość: shirley Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 22:09
          Można kupić bilet za cenę od 9 do 33 zł. Ja ze swojego miasta jadę 3 godziny do Warszawy i dopiero stamtąd kombinuję, jak dojechać do lotniska. Ba, jeśli wylot jest wcześnie rano, to gdzieś w tej Warszawie muszę zanocować. Z jednej strony rozumiem niezadowolonych, bo mnie też jest wygodniej latać z Okęcia, ale z drugiej strony z takim podejściem, jakie mają niektórzy, to pewnie nigdzie bym nie wyjeżdżała, bo to kłopot i koszty.
    • Gość: qaz Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 19:15
      uważam, że jeżdżenie na czarter do Modlina będzie opłacalne jeżeli cena wczasów będzie niższa o około 300-400 zł. na 1 osobę w porównaniu z wylotami z lotniska F.Chopin
      • voyager747 Re: Itaka - lotnisko Modlin 20.11.13, 00:44
        Zobaczymy jak inne biura i czy im się to będzie opłacało.
    • voyager747 Re: Itaka - lotnisko Modlin 20.11.13, 10:53
      Tak by było idealnie
    • Gość: przemko Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 11:38
      Ktoś tu sieje zamęt bo to nieprawda że będą loty z tylko Modlina. Z tego co wiem z Wawy też będą wyloty na te same kierunki. Niektórym pasuje wylot ze lotniska Chopina a niektórym z Modlina i teraz można sobie wybrać:) Według mnie to i tak obojętne skąd bym miał wylatywać, ważne jest chyba że w ogóle wylecę:)
      • voyager747 Re: Itaka - lotnisko Modlin 20.11.13, 11:39
        Nie to nie jest obojętne, ja jak będę miał wybór to zawsze wybiorę WAW, a jak nie to poszukam innego biura.
      • Gość: Tomo Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.204.44.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.13, 15:47
        Mnie tez nie jest to obojętne pomimo, ze mieszkam na Bielanach (czyli na granicy Warszawy po stronie Modlina). Ale... Od otwarcia południowej obwodnicy Warszawy na Okęcie jadę 20 minut.
        Okęcie oferuje normalne warunki w terminalu i w razie opóźnienia nie czeka mnie i dzieci koczowanie na podłodze. Jeżeli chodzi o komunikację oprócz taxi mam do wyboru pociąg do centrum i metro pod dom, a czas przejazdu wynosi Max. 50 minut.
        Jeżeli ktoś mnie odwozi lub odbiera moze podjechać na odloty, a ja mogę sie spokojnie wpakowac do samochodu, a nie jak w Modlinie płacić za sam wjazd na teren lotniska.
        Tak więc dla mnie Moflin odpada i nie zdecyduje sie na żaden wyjazd z odlotem z tego lotniska.
        Zwłaszcza ze korzyści z tego ma jedynie biuro podróży.
        • Gość: aa Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: 195.245.213.* 22.11.13, 09:04
          Miejmy nadzieje że inne biura podrozy nie wpadna na taki sam pomysl
          • Gość: Ula Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.13, 10:02
            Chyba nie wpadną, bo na rok 2014 żadne inne biuro nie ma w ofercie wylotów z Modlina
      • Gość: mob-os Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.13, 22:21
        Ja uwazam ze nikt nikomu nie powinien obiecywać latania.
    • cyrkonia11 Re: Itaka - lotnisko Modlin 24.11.13, 14:20
      Ja jestem na bieżąco bo znajomi parę dni temu polecieli na wczasy właśnie z Itaką i własnie z lotniska Chopina.
      • Gość: Ala Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.13, 15:23
        To oczyiste, ze teraz lecieli z Okęcia, bo wyloty z Modlina mają być dopiero w sezonie letnim
    • voyager747 Re: Itaka - lotnisko Modlin 26.11.13, 11:10
      dla mnie na minus
    • fruqo3 Re: Itaka - lotnisko Modlin 26.11.13, 18:47
      marc_polo napisał(a):
      No i to jest na plus Itaki. Sądzę, że jednak inni również na to wpadną.

Jak na razie to wszyscy w tym wątku (prócz ciebie) twierdzą, że to minus.
      Ale OK, żyj sobie dalej w swoim przeświadczeniu.
    • fruqo3 Re: Itaka - lotnisko Modlin 26.11.13, 20:35
      marc_polo napisał(a):
      ... Przecież Itaka, jak i inne biura starają się zapewnić jakość usług lepszą niż konkurencja.

Wiesz, im więcej twoich wpisów czytam tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że mamy do czynienia z praktykantem z działu marketingu Itaki.
      Gdyby ten touroperator dbał o jakość usług to na pewno nie latałby z Modlina, a skupił się raczej na zapewnieniu sensownych godzin lotów i pokoi do końca pobytu.
      • agent_t Re: Itaka - lotnisko Modlin 27.11.13, 12:22
        Przecież każdy decyduje sam co kupuje i skąd będzie miał wylot. Także czym się tu emocjonować. Dla niektórych wygodniej będzie z Okęcia, dla innych z Modlina i tyle. Itaka będzie latać i z tego i z tego lotniska. Nikt nie ogłosił, że przenoszą się tylko do Modlina. Także cena z pewnością będzie dla niektórych odgrywać pewną rolę - jak będzie się różnić to będzie do impuls do decyzji.
        • fruqo3 Re: Itaka - lotnisko Modlin 27.11.13, 12:44
          W 100% sie z Tobą zgadzam. Na pewno znajdą sie tacy dla których wyloty z Modlina bedą wygodniejsze. Jednak już z tego wątku widać, ze zdecydowana większość Modlin uważa za gorszą opcję. A marc_polo próbuje przekonywać ze jest inaczej i ze jest to wyraz troski Itaki o klientów. A brutalna prawda jest taka ze bedą latać stamtąd bo Modlin oferuje śmieszne stawki za każdego PAX. I wszystko byłoby OK gdyby przekladalo sie to na lepsze oferty dla klienta.
          A niestety tak nie jest. Itaka zaoferowała wyloty z zadupia, godziny bedą pewnie jeszcze gorsze niż były dotychczas (bo do Modlina mozna latać całą dobę), terminal oferuje skandaliczne warunki obsługi, a na niższych kosztach zarabia jedynie Itaka.
    • Gość: summerfestival Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: 194.24.1.* 27.11.13, 22:57
      Dla mnie Modlin to porażka, mieszkamy po drugiej stronie (za Piasecznem), na Okęcie mamy 15 km a do Modlina prawie 60 km. Ostatnio byłam na lotnisku w Modlinie - totalne za przeproszeniem zadupie. Na całe szczęście Itaka będzie także latać z Okęcia.
      • Gość: punkt widzenia.... Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.13, 10:58
        Jaką trzeba być krótkowzroczną pozbawioną zdroworozsądkowego myślenia osobą...,
        dla osób które mieszkają w okolicach Modlina twoja lokalizacja to może być totalne zadupie... , punk widzenia zależy od punktu siedzenia. Zanim zaczniesz dodawać swoje "złote myśli" na forum pomyśl 3x zanim coś napiszesz..., dla osób z północnej, północno-wschodniej oraz północno zachodniej polski Modlin jest ciekawą alternatywą..., nie muszą wjeżdżać do zakorkowanej warszawy..., A ty sobie Lataj z Okęcia - skoro Masz bliżej, lepiej, taniej...

nie zaśmiecaj forum...
        • Gość: Iza Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.13, 14:50
          Przecież to nie chodzi o samo położenie Modlina, tylko przede wszystkim jego funkcjonalność, infrastrukturę i fatalny, stosunkowo drogi dojazd dla 4 osobowej rodziny. Przeczytaj wcześniejsze wpisy to może ty zanim coś napiszesz to się zastanowisz, np, czekanie na zewnątrz na stojąco po odprawie 30-40 minut na upale (a to możliwe w środku lata) lub w deszczu pod niewielkim daszkiem z dziećmi czy przez osoby starsze to bardzo uciążliwa opcja. Modlin to po prostu lotnisko dla tanich linii i taki ma też standard. Okęcie przy Modlinie to jak willa przy baraku.
        • fruqo3 Re: Itaka - lotnisko Modlin 16.12.13, 20:15
          @punkt widzenia
          Niestety matura Giertycha zabiła w narodzie umiejętność czytania ze zrozumieniem...
          Nie zrozumiałeś większości wypowiedzi, więc ci powtórzę.
          Dojazd to jedno (choć ja mieszkam w północnej części Warszawy i nadal uważam, że na Okęcie jest mi lepiej jechać - S8 i POW jadę 20 minut), jest jeszcze coś takiego jak infrastruktura. Mam gdzieś latanie z psiej budy gdzie nie ma gdzie usiąść, schować się przed deszczem czy na spokojnie wypić kawy. A ponieważ latam z dziećmi to warunki liczą się dla mnie bardzo i są warte więcej niż rzekoma oszczędność którą miałbym lecąc z Modlina.
          A oszczędności tej i tak nie ma, bo ceny wycieczek są takie same zarówno z Modlina jak i z Okęcia. Różnica zostaje w kieszeni touroperatora. To ja dziękuję.
        • Gość: Summerfestival Re: Itaka - lotnisko Modlin IP: *.181.102.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.12.13, 16:59
          Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ja tez. Jezeli komus odpowiada lotnisko na koncu swiata z kiepska infrastruktura to wolna droga, mnie nie odpowiada.
    • fruqo3 Re: Itaka - lotnisko Modlin 28.11.13, 20:18
      Niestety nie. Są destynacje które bedą obsługiwane wyłącznie z Modlina.
      Jeżeli dobrze pamietam np. Portugalia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka