zdzichor 21.12.13, 18:15 Wybieram się od 20 stycznia 2014 czy może ktoś wrócił i podzieli się wrażeniami z wyjazdu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elka Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.13, 19:54 pewnie nikt Ci nie odpowie, bo to niszowy kierunek ale ciekawa jestem czy Ty podzielisz się wrażeniami po powrocie, bo ja też o tym myślałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka2007 Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT 22.12.13, 20:32 To chyba nowość w RT więc czekamy na Twoje relacje z tej wyprawy :) Sama jestem zainteresowana tym kierunkiem :)) Udanego wyjazdu życzę i wspaniałym przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 20:33 byłem na tej trasie w listopadzie ale z innym biurem. Trasa obejmowała jeszcze honduras ,belize.gwatemale i Meksyk. Impreza ciekawa ale meczaca(choć słowo meczaca nie powinno zniechecac!).Wszystkie te kraje warto zobaczyć i poczuć ich klimat. Jeżeli jestes fanem kolonialnej architektury, wspaniałej przyrody, kultury Majów jak i ciekawych ludzi -jedż. Długie przejazdy i szybkie tempo to te zniechecajace minusy. Ale cos za coś. Po krotce Panama-kanał Panamski i wieżowce,niewielka ale klimatyczna starowka. Kostaryka= piekna przyroda Nikaragua- Granada i Colon przepiekna architektura kolonialna Gwatemala miodzio-feria kolorów ,majańskie targi, antiqua ,mieszanina katolicyzmu i wierzeń tubylców warto poobserwowac. Honduras niebezpiecznie ,ale tu wizyta w Copan stanowiska archeologiczne Belize- Cayo Culkier karaibski relaks. To w niesamowitym skrócie. Bardzo wazny jest pilot i dobra organizacja. Mielismy jako pilotkę pasjonatkę i perfekcjonistkę -Ewę Pomorską( pozdrawiam i dziekuję!) dzieki której to wszystko było zjadliwe,ciekawe i nienużace Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichor Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT 27.01.14, 04:31 Witam z Monteverde. Mija pierwszy tydzień mojego pobytu na wycieczce jestem już po Panamie i kończę objazd po Kostaryce jutro wyruszamy do Nikaragui.Pierwsze wrażenia przyjemne Panama jedyne co mnie zaciekawił to niewątpliwie kanał panamski zobaczyć na własne oczy to jest coś robi naprawdę duże wrażenie.Sama stolica raczej mało interesująca stare miasto takie sobie nic ciekawego, wrażenie robi ( z daleka ) z bliska nie widzieliśmy nowa część ze 150 podobno wierzowcami.Kostaryka to sama przyjemność dla oka krajobrazy wspaniałe kolory super można nacieszyćoko.Jeżeli chodzi o organizację to pilot Artur spokojnie pełen wiedzy którą potrafi przekazać widać pasję.Do programu nie mam zastrzeżeń pogoda jak na razie super w Kostaryce ok 26 stopni teraz ma być dużo cieplej w Nikaragui zobaczymy jutro jak to bedzie to tyle na bieżąco więcej po powrocie pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT 08.05.18, 21:51 Czy możesz podzielić się informacjami z dalszej części podróży. Myślimy nad wyborem tego programu z Rainbow. Interesują nas wszelkie informacje dotyczące podróży, przelotów i atrakcji w zwiedzanych miejscach. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Pe Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.05.18, 00:57 Podbijam pytanie, też interesuje mnie ten program, ewentualnie jeszcze "Pośród dzikiej przyrody", a więc tylko Kostaryka i Nikaragua, z pominięciem Panamy. Ten drugi program nie ma opinii na stronie Rainbow, czy to oznacza, że dopiero startuje w tym sezonie?? Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT 18.05.18, 07:03 Dla tego programu nie ma opinii ponieważ jest to nowość w ofercie Rainbow. Natomiast inny program na ten region (Raj nie tylko podatkowy) ma fatalne opinie. Trochę mnie to martwi i powoduje, że mam wątpliwości co do wyboru tego kierunku. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Pe Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.05.18, 19:24 Przeczytałem te opinie z ciekawości i w sumie jest ich tak mało, że nie sugerowałbym się nimi w 100%, no i większość z nich z podobnego okresu, może zmowa kilku osób, którym nie odpowiadało coś podczas objazdu i nakręciły się. Spotkałem takie osoby, którym nie pasował hotel i nakręcały się przez pół wyjazdu. Nic już ich nie interesowało, tylko jęczenie na ten hotel, w którym spędziliśmy jedną noc. Sam program jak dla mnie wygląda ok, jeśli Cię interesuje to otwórz o nim wątek na forum. Ale jeśli chodzi o sam kierunek to w ogóle nie sugerowałbym się opiniami o tym jednym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT 24.05.18, 06:56 Niestety, właśnie negatywna opinia w zakresie realizacji programu najbardziej mnie niepokoi. Hotele na objazdówce są zawsze trochę (lub więcej) niższego standardu, o czym wiedzą stali uczestnicy takich imprez. Ale jeśli program nie jest realizowany zgodnie z planem czy też pilot jest słaby to na objazdówce błędy krytyczne. Stąd też moje wątpliwości co do wyboru tej wycieczki. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Pe Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.05.18, 16:08 Masz rację, ale z racji tego, że opinii jest mało i dotyczą wyjazdów w bardzo krótkim okresie, to ja jednak wstrzymałbym się z wyrokowaniem. Ameryka Środkowa, jak słyszałem, to też jest specyficzny region jeśli chodzi o takie kwestie np. punktualność, więc pewnych rzeczy nie da się po prostu przeskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT 07.06.18, 05:53 Jak przeczytałem co dzieje się teraz w Nikaragui, trochę odeszła mi chęć wyjazdu w te strony. A może to dopiero początek większej rewolty? Szkoda, bo miałem wielką ochotę wybrać się do tego pięknego kraju. Nie lubię mieć dyskomfortu w czasie wyjazdu, w końcu jedzie się po to, by odpocząć, a nie martwić się stabilnością regionu w którym się przebywa. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tades Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.14, 09:46 4 marca wyjeżdżamy w tym kierunku (początek w San Jose) bez żadnego biura na 17 dni. W planach (na razie bardzo wstępnych) właśnie Nikaragua i Panama. Może jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.enitel.net.ni 12.03.14, 00:27 Witam jestescie jeszcze w Niakaragui ? Odpowiedz Link Zgłoś
robcio102 Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT 11.01.17, 03:36 Powiem tak , ta objazdówka to moje nr 3 w 20 letniej karierze turysty , przyroda, przyroda, przyroda . Fajnie zorganizowana wszystko zadziwia rewelacjne hotele transport jedzenie . Spacery w Lesie chmurowym , jazda tyrolką czy zjazd z wulkanu na desce snowbordowej ,spacer nocą w lesie podglądając jego mieszkańców ...albo przejazd przez chmury wspinając się autokarem na wulkan 3500m to niezapomniane przeżycie .Dodatkowo zakręcony pozytywnie przewodnik z dużą wiedzą ,NIKT nie będzie zawiedzony, ale raczej wycieczka dla aktywnych fizycznie i odważnych chcących poznawać świat nie krytykując go . To jest marzenie turysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnica Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.17, 20:03 Super opis, wstępnie rozglądam się za jakąś wycieczką na podróż poślubną, która miałaby być jednocześnie naszą podróżą życia. Nie chcemy ani żeby czas był wypełniony po brzegi zwiedzaniem zabytków typu pałace i świątynie, ani tym bardziej aby był nieustannym słodkim leniuchowaniem. Ale jak zawsze dużo zależy od pilota. Robcio zdradź proszę jak się nazywał ten, z którym byliście. I powiedz jakie wycieczki to numer 1 i 2, jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momoma Re: Panama Kostaryka Nikaragua z RT IP: 91.192.57.* 23.05.18, 11:46 Hej podbijam, bo widzę, że to najświeższa opinia. Robcio, pamiętasz jaki to pilot? :) Odpowiedz Link Zgłoś