selena0809 16.02.10, 18:31 Gdy widze pająka zwykle wrzeszcz albo robię taka minę a boję się go zabić nawet kapciem pomocy! bedę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igusiaaa Re: pająki 16.02.10, 18:55 Ja też panicznie boję się pająków... Jak sobie o nich pomyslę, to jest mi niedobrze... A jak je widzę... szkoda gadać. Mam arachnofobię... Ty pewnie też. Jest to lęk przed pająkami i innymi bezkręgowcami, które są do nich podobne ;] Da się z tym życ.. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
domimuza Re: pająki 16.02.10, 18:58 Ja też tak mam, tylko boję się tych grubych, małych. Nie wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
truski_95 Re: pająki 16.02.10, 18:59 ja też się kiedyś bałam pająków, ale już mi przeszło po prosu już się nimi nie przejmuje no chyba, że widzę pająka siostry to wtedy się wolę odsunąć od terrarium Odpowiedz Link Zgłoś
wieczko6 Re: pająki 16.02.10, 19:02 Zrób tak wydrukuj fotę z netu jak na nią spojrzeć 1 co zrobisz musisz skojarzyć z czymś przyjemnym, ale nie co ja miałam zrobić? acha czekolada... tylko ach to pająk i od razu odruchowo jak tego nie zrobisz wyznacz se jakąś karę, spokojnie, tylko nie biczuj się! Względnie jak to zrobisz to nagrodę, powinno pomóc... Tak, wiem, czasami świruję... Odpowiedz Link Zgłoś
takaaklaudiaa Re: pająki 16.02.10, 19:05 fuj... to brzydkie ohydne paskudztwo;/// jak je widze to mi niedobrze panika i tyle fffuuujjj Odpowiedz Link Zgłoś
andziaxp ? 16.02.10, 19:07 nie martw sie ja tez się boje i nie tylko pajaków ale robali itp też Odpowiedz Link Zgłoś
kostkaaa :D:D:D:D:D:D:D:D 16.02.10, 19:56 ja się też boję ale tych takich np.z podwórka co mają takie grubaśne brzuchy . no wiecie ;] i tych z lasu . fufu a tych domowych ;D co mają bigg nóżki to nie . nawet je łapie czasem . a niekiedy uciekam . zależy od humoru ;] Odpowiedz Link Zgłoś
decapriopregal Re: pająki 17.02.10, 23:23 E tam one bardziej się boją... Jak zobaczą takiego olbrzyma ..xD Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1512 Re: pająki 18.02.10, 15:24 Tak samo mam jak ty a jak zobaczę jakiegoś większego to tak sie dree Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_dudee Re: pająki 24.02.10, 20:38 Hmm. Mam to samoo. Od dziecka panicznie boje sie pajokow... Jak widze jakiegos to wpadam w histerieee. ;D Kilka razy nawet zdarzylo sie ze rzucili we mnie pajakiiem. ;//// Pewnie masz arachnofobie.. - Lek przed pajakami Odpowiedz Link Zgłoś
lovedisneystars Re: pająki 16.02.10, 18:57 ja też. Boshe, jak ja krzycze, jak je widze. Mam arachnofobie. ^ Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia Re: pająki 16.02.10, 18:58 a fee pajaki! ja kiedys tak wielkeigo znalazlam ze tak sie w niego gapilam z pol mimnuty i ze strachu sie ruszyc nie umialam przezyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
martuskac Re: pająki 16.02.10, 19:01 o nie ! nie nie nie ! okropieństwo ! boję się pająków, jak cholera ;/ płaczę, krzyczę i robię awanturę x dd Odpowiedz Link Zgłoś
satini Re: pająki 16.02.10, 19:01 Aha, jeszcze jedno - można się z tego wyleczyć. Badania polegają na tym, że będziesz się powoli przyzwyczajać do towarzystwa pająków - zaczynając od fotografii, poprzez małego pająka z odległości kilku metrów, kończąc z dużym na głowie. Osobiście NIGDY nie poddałabym się czemuś takiemu, wole drzeć morde po zobaczeniu nawet milimetrowego. W wakacje, jak to ja, siedziałam na komputerze do rana. Okolo 2 w nocy po ścianie, tuż koło mojej ręki czmychnął pająk - oczywiście podniosłam alarm i obudziłam wszystkich domowników. Nad sobą mam łóżko piętrowe nad którym śpię, a szkodnik właśnie tam powędrował po ścianie. Przez miesiąc nie weszłam na górę, mimo kilkakrotnej wymiany pościeli przez moich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
razzo pająki 16.02.10, 19:03 skoro boisz się go zabić - to go zjedz. za zamordowanie pająka nie idzie się do więzienia, nie martw się. ; * Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowholic_ Re: pająki 16.02.10, 19:04 Czyżbyś miała fobię? Zgłoś się do specjalisty, w dziewiędziesięciu procentach to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
miley347 Re: pająki 16.02.10, 19:10 ja nie mam takiego problemu lubię pająki, więc nie wiem jak ci pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
leanne Re: pająki 16.02.10, 19:17 Gdy zobaczę jakiegoś pająka dłuuugo nie wchodzę do pomieszczenia, w którym się znajdował. Efektem są już dwa miesiące bez kablówki... Gdy jakiegoś zobaczę, krzyczę, piszczę i uciekam. Kiedyś podniosłam alarm na lekcji przyrody, gdy mieliśmy omawiac budowę pajęczaków. Nie otworzyłam książki- brzydziłam się. Na dodatek skończyło się to uwagą za brak pracy na lekcji. Od tamtej chwili życzliwa klasa otwiera książki na strasznej stronie 132 i z szyderczymi uśmiechami mówi, że to mój ulubiony temat. Myślą, że są fajni, jak mi dokuczają, ale ja już po prostu zamykam oczy, przechodzę wyprostowana i na debili uwagi nie zwracam. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: pająki 16.02.10, 19:12 a ja tam kocham pająki :3 moja mama ich nie lubi i powiedziała tak "jak mi to coś do domu przyniesiecie to się wyprowadzę". Więc pająka nie mam i mieć nie będę :c ale za to mam szczura :3 Odpowiedz Link Zgłoś
cute_princess O tak .. 16.02.10, 19:13 oo tak selena, widzę ze mamy identyczny problem mam wstręt i strach nie wiem jakąś fobię dot. pająków MASAKRA, również poczekam na odpowiedzi użytkowniczekk.. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja04053 Re: pająki 16.02.10, 19:14 Oooo! Nawet mi nie wspominaj! Pisku więcej, niż pająka, a jak jest duży to już mnie paraliżuje xD Dla mnie są straszne Odpowiedz Link Zgłoś
igusiaaa Re: pająki 16.02.10, 19:17 Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i mam ciary... Jak można lubić pająki ??? Brrr. Sory, gęsia skórka ;] Ale każdy ma inny charakter... mój kolega ma w domu ptasznika... Gienia się nazywa... Milusio... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
elliot Re: pająki 16.02.10, 19:15 nienawidzę pająków, boję się ich potwornie ;l jak jeden był w moim pokoju to nie chciałam tam spać dwie noce z rzędu Odpowiedz Link Zgłoś
elax33 Re: pająki 16.02.10, 19:16 Nie mart się ja tez jestem przerazona jak widze nawet takiego malutkiego i tez sie go boje zabic nawet kapciem. Kazdy się czegoś boi a ty boisz sie pajakow i juz tak bd ja zawsze wolam tate lub mame i mi zabija )) Poprostu sie nie przejmiuj Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina my big looove <3 16.02.10, 19:17 uwielbiam, kocham pająki! one są takie cudowne! achh jak marzy mi się ptasznik! Odpowiedz Link Zgłoś
nurphy_ Re: pająki 16.02.10, 19:17 No co ty, przecież nie ma to jak mały, tłusty pajączek na obiad, delicje. Odpowiedz Link Zgłoś
m.i.l.e.y. Re: pająki 16.02.10, 19:28 A mi raz za łóżko poduszka wpadła. Wyjęłam ją, a nagle z za łóżka wychodzi pająk!!! Taki czarny i gruby. Nie był duży, ale stanęłam wrugim końcu pokoju i zaczęłam głośno wołać tatę (krzykiem "tatoooo!!!! pająk!!!!!). Przyszedł i go zabił, ale zawsze się ze mnie śmieje, że sie tak boję pająków. Ale one są ochydne!!!! Fu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: pająki 16.02.10, 19:40 fuu. nie mogę znieść widoku pająka. a szczególnie takiego owłosionego... blee. aż mnie ciarki przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mady_ Re: pająki 16.02.10, 19:38 kiedyś też tak miałam , krzyczałam jak głupia, ale teraz troszeczkę z tego wyrosłam. `pomyśl, że to mała istotka, która nie jest w stanie nic ci zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: pająki 16.02.10, 19:49 Moja koleżanka ma ptasznika. Jakoś cholernie się ich nie boję, ale jakoś ich jeszcze nie zdążyłam pokochać. Odpowiedz Link Zgłoś
holiday Re: pająki 16.02.10, 19:49 CHyba rzadna dziewczyna CVi tego nie wypomni. Ja też się boję, raczej brzydzę. Takie wielkieee, dla mnie potwornie straszne. I się brzydzę zabić jak większy od kapcia xD ale takie małe i wiosenne to biorę na ręce... Takie dziewczyny. Małe jest słodkie, nawet takie straszne jak pająk. A jak jest wielki i straszny to uciekać! Odpowiedz Link Zgłoś
holiday Re: pająki 16.02.10, 19:50 holiday napisał(a): > CHyba rzadna dziewczyna CVi tego nie wypomni. > Ja też się boję, raczej brzydzę. > Takie wielkieee, dla mnie potwornie straszne. I się brzydzę zabić jak większy o > d kapcia xD > ale takie małe i wiosenne to biorę na ręce... > Takie dziewczyny. Małe jest słodkie, nawet takie straszne jak pająk. A jak jest > wielki i > straszny to uciekać! --------------------------------------- aaa. chodziło mi o to, że takie są dziewczyny. I że jak pająk jest mały to jest i tak uroczy. xD Odpowiedz Link Zgłoś
emily_osment Re: pająki 16.02.10, 19:46 Chętnie bym ci pomogła ale sama mam taki problem jak zobaczyłam dzisiaj nałutkiego jak paznokieć paj... to tak sie wydarałam ze az sąsiadka przyszła masakra Odpowiedz Link Zgłoś
famous_ash Re: pająki 16.02.10, 19:47 Haha ja tez tak mam. Kiedys pajak u mnie w pokoju na scianie siedzial nad lozkiem, to lozko sobie przestawilam na druga czesc pokoju Ale kiedys to myslalam ze zawalu dostane. Cos mnie laskotalo w noge i patrze a po mojej nodze idzie pajak, ale sie tak balam ze sie nie ruszalam i czekalam az sam zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
nici Re: pająki 16.02.10, 19:52 ma ten sam problem, prosze je z daleka zeby poszly sobie tak nastepnym razem bende, i czasem ich nie ma a jak sa to wolam mame Odpowiedz Link Zgłoś
klaudzior Re: pająki 16.02.10, 19:57 Ja mam ten sam problem, ale naszczęście uzyskałam już pomoc. Mam załatwiła mi wizytę u psychologa i już po pierwszym spotkaniu poprawiło sie i zaczełam do niej chodzić (psychologa). Naprawdę polecam. Wcześniej łóżko okryte miałam kocem, spałam przy zapalonym świetle i prawie nie otwierałam okna ponieważ bałam sie że pajak może wejść do mojego pokoju. Teraz już się nie boję. Ta choroba bardzo utrudnia życie, a takie wizyty moga naprawde pomóc. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
alice_cullen08 Re: pająki 16.02.10, 21:14 Ja też się bardzo boję pająków. Raz miałam pająka we włosach, to tak piszczałam, że na podwórku mnie było słychać Odpowiedz Link Zgłoś
mila123x Re: pająki 16.02.10, 21:18 Ja teżtak mam. Jak mi brat pokazał pajaka ( on je normalnie bierze w ręce! ) takiego czarnego to sie schowałam pod kołdre ;-d Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: pająki 16.02.10, 21:18 Biedactwo, ma stan przedzawałowy, kiedy widzi człowieka, a Ty jeszcze na niego krzyczysz! Brzydko! Nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś