wodna_37 01.03.14, 07:29 witam, czy ktoś korzystał z tego urządzenia ? jakie są wasze opinie na jego temat ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miu Re: Tour Guide System - Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 09:15 Głupie pytanie - korzystali z niego wszyscy uczestnicy objazdówek RT, bo to standard w ich ofercie. Opinia i tak nie ma tu nic do rzeczy - musisz za to płacić, bo koszty wynajęcia sprzętu i tak wliczone są w cenę opłat obowiązkowych. Chcesz czy nie - i tak dostajesz słuchawki i aparacik do ręki. A co z nim zrobisz przez te 7-14 dni, to już Twoja sprawa, byle oddać go później w nienaruszonym stanie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wodna_37 Re: Tour Guide System - Rainbow Tours 01.03.14, 17:00 Miu może dla Ciebie to głupie pytanie , dla mnie niekoniecznie. Wcześniej jeździłam z R.T i nie było tego typu urządzeń zatem pytam grzecznie. Przystopuj trochę człowieku ! Gość portalu: Miu napisał(a): > Głupie pytanie - korzystali z niego wszyscy uczestnicy objazdówek RT, bo to sta > ndard w ich ofercie. Opinia i tak nie ma tu nic do rzeczy - musisz za to płacić > , bo koszty wynajęcia sprzętu i tak wliczone są w cenę opłat obowiązkowych. Chc > esz czy nie - i tak dostajesz słuchawki i aparacik do ręki. A co z nim zrobisz > przez te 7-14 dni, to już Twoja sprawa, byle oddać go później w nienaruszonym s > tanie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Tour Guide System - Rainbow Tours IP: *.play-internet.pl 01.03.14, 10:29 Witam ! Urządzenie jest dobre bo nie musisz być za blisko przewodnika czy pilota aby słyszeć ..gorzej jak przewodnik idzie dosyć daleko przed tobą i nie wiesz w którą uliczkę skręcił bo ty go słyszysz ale on ciebie nie. Ale wtedy przydatny jest telefon i dzwonisz . Mnie i paru osobom zdarzyło się to w Lizbonie. Ale sumie jest to wygodna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Tour Guide System - Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 15:45 Nie jest to standard w ofercie Rainbow, Odpowiedz Link Zgłoś
wodna_37 Re: Tour Guide System - Rainbow Tours 01.03.14, 17:03 ga dziękuję za NORMALNĄ odpowiedź :) pozdrawiam Gość portalu: ga napisał(a): > Witam ! Urządzenie jest dobre bo nie musisz być za blisko przewodnika czy pilot > a aby słyszeć ..gorzej jak przewodnik idzie dosyć daleko przed tobą i nie wiesz > w którą uliczkę skręcił bo ty go słyszysz ale on ciebie nie. Ale wtedy przyda > tny jest telefon i dzwonisz . Mnie i paru osobom zdarzyło się to w Lizbonie. Al > e sumie jest to wygodna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lael Re: Tour Guide System - Rainbow Tours IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.03.14, 11:12 TG to dobry pomysł, szczególnie jeśli się trafi na pilota, który nic nie mówi w autokarze, a potem staje pod drzewem w pewnej odległości od obiektu i dopiero tam zaczyna nawijać. Wtedy można się ciut oddalić, porobić zdjęcia, wejść w boczną uliczkę, a czasami i coś do jedzenia (na wynos oczywiście) zamówić nie tracąc informacji i nie stercząc w jednym miejscu. Faktycznie przy TG trzeba się ciut bardziej pilnować, ponieważ, szczególnie w mniejszych miastach, słuchawki mają dość duży zasięg i pilota możemy słyszeć bez szumów na długo po tym jak stracimy z nim kontakt wzrokowy. I jeszcze jedna uwaga na wypadek gdyby chciała Pani jechać do Niemiec. Z TG byłam chyba na 3 wycieczkach i wszystko było ok z wyjątkiem Berlina. Trzeszczało tak strasznie (nawet w niewielkiej odległości od pilota), że nawet nie było sensu tego włączać. Ot, taka specyfika miasta. Te same zestawy już w Beneluksie działały jak należy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a-k-k Re: Tour Guide System - Rainbow Tours 04.03.14, 12:34 Miałam z tym do czynienia niecałe 2 lata temu, na Włoskim Niezbędniku, również z RT – paskudne, trzeszczące ustrojstwo. Większość osób w grupie miała problemy z usłyszeniem czegokolwiek (poza trzeszczeniem). Jeżeli trafialiśmy na inne grupy wycieczkowe używające tego samego typu urządzeń to było jeszcze gorzej, bo dźwięki nakładały się na siebie. Może jest tak jak pisze Lael, w zależności od miejsca ww. urządzenia mogą różnie działać. Nie miałam okazji wypróbować ich ponownie bo na pozostałych wyjazdach z RT nikt ich nie stosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emmawatson Re: Tour Guide System - Rainbow Tours IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.16, 10:07 Oczywiście, że korzystałam, dokładnie z czegoś takiego systemtourguide.com/portfolio-item/okayo-wt-300/ jest to fajny bajer, bo na prawdę można słyszeć przewodnika pomimo oddalenia od niego, dodatkowo, działało bez awaryjnie przez parę godzin, i nawet jak upadło mi na ziemię to nic się nie stało :) Odpowiedz Link Zgłoś
esadora Re: Tour Guide System - Rainbow Tours 01.07.16, 21:48 przy dużych grupach - niezbędne. Korzystałam w Meksyku - grupa 43 osoby. Działało. Lepsze to niż nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liramosa Re: Tour Guide System - Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.16, 14:15 Po raz pierwszy korzystałam z tego systemu słuchawkowego 2 lata temu na objeździe z Rainbow po wieloletniej przerwie od wyjazdów. Moim zdaniem jakość zwiedzania wzrasta co najmniej o połowę- nie trzeba wlepiać ślepiów w przewodnika czy pilota i czytać z ruchu jego warg, można sobie łazikować, oglądać, podziwiać i słuchać pilota lub przewodnika. Zbawienne. Odpowiedz Link Zgłoś
patria5 Re: Tour Guide System - Rainbow Tours 10.10.16, 13:43 korzystalam podczas wycieczki po Chinach - super sprawa, polecam jednak zabrać swoje własne słuchawki - ja akurat nie lubię dousznych jakie są w zestawie ( są jednorazowe) - wolę uzywac swoich własnych... Odpowiedz Link Zgłoś
lankijjka Re: Tour Guide System - Rainbow Tours 12.10.16, 18:55 Świetne rozwiązanie przy duzych grupach - w każdej sytuacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Tour Guide System - Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.16, 00:03 Nie na się ukryć, jest to bardzo dobre rozwiązanie dla grup, człowiek jest 5x mniej zmęczony niż dawniej kiedy takiego systemu nie było. Nie trzeba się pchać do pilota czy przewodnika, wytężać słuchu. Urządzenie jest też niezawodne, przynajmniej ja nie pamiętam żadnego takiego wyjazdu, żeby z tour guide był jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś