Gość: SNOPS IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.04, 13:28 czy ktos leciał z tym biurem do egiptu? - strasznie szybko by sie przydała by sie jakaś informacja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pigula65 Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA 12.09.04, 17:32 mialam leciec w pazdzierniku z tym biurem ,ale jak sie zorientowalam ,ze wlascicielem jest jakis obcokrajowiec chyba arab i lot jest egipskimi liniami to zdecydowalam sie na orbis . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka to dobrego wyboru dokonałaś ..Orbis .. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 06:01 a co myślisz że ORBIS jest lepszy ? jest cieniutki , słaba kadra ! CI najlepsi otworzyli swoje biura , Orbis jest mało dynamiczny i drogi ! a SELECTOURS jest dobrym biurem adekwatnym do ceny - tak jak wspominałaś że właścicielem jest ARAB ( z obrzydzeniem ..) to pomyśl sobie jak przyjedziesz do EGIPTU w recepcji powiedzą Polka w dresach z Orbisu przyjechała - oj nieraz nam Polakom brakuje ogłady, a to że polacisz Lotem nic nie zmieni , w tej chwili samoloty LOTowskie są już wysyłużone a na czarterach latają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipina Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:03 leciałam na początku września. lot był spóźniony 7 godzin bo samolot zapomniał wylecieć.. ale na okeciu dali kanapki i soczek za free. jak wylecielismy to już było ok. wprawdzie ma się wrażenie, że leci sie starym autosanem, ale wróciłam tzn że jest sprawny;) dają lunch i śniadanko (żarcie dla kosmonautów). byłam 7 dni w hurghadzie i wspominam rewelacyjnie. hotel czyściutki, obsługa świetna a żarcie takie, że nadrobiłam z nawiązką kilogramy stracone przed wakacjami. ogólnie polecam. szczególnie, że kosztowało to niecałe 900 zł od osoby. takie uroki last minute:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 217.8.186.* 14.09.04, 15:04 byłem z nimi w Szarmie w hotelu Iberotel Club Fanara . Hotel wybrałem ten ponieważ ma piękną rafę i tu nie pomyliłem się . Myślę ,że jest to rafa najpiękniejsza w tym rejonie . Hotel też jest godny polecenia . Było super i chętnie kiedyś tam wrócę .Tylko nie z Selectoursem ... dlaczego ? bo oszukują w swojej ofercie . oto co mnie spotkało ( są to mniej lub bardziej drobne sprawy ale warte przytoczenia ) 1. wylot miał być z Wrocławia prosto do Egiptu ( taką informację otrzymałem telefonicznie w biurze Selctours ) , my jednak lecieliśmy przez Katowice co przedłużyło czas przelotu o 3 godziny + 1 godzina spóżnienia już we Wrocławiu .z powrotem tak samo , najpierw międzylądowanie w Katowicach 2. lecieliśmy w cztery osoby i mieliśmy obiecane dwie dwójki obok siebie . na miejscu okazało się ,że mamy zarezerwowane w odległości 50 m od siebie . 3. gdy pytałem przedstawiciela Selectours o odległość pokoi od morza otrzymałem odpowiedź ,że 200 metrów . było około 400 metrów . 4. za wizy płaciliśmy 18 dol. zamiast normalnej ceny 15 usd. to wszystko uważam za drobiazgi , które są mniej lub bardziej uciążliwe ale spotykane w każdym polskim biurze .Są jednak rzeczy , które dyskwalifikują to biuro a)na stronie internetowej biura pokazywany jest przykładowy pokój w hotelu pokój ( bardzo ładny i przestronny ), tylko ten pokój jest w innej "strefie" cenowej niedostępnej dla klientów Selectours .Selecturs ma pokoje zupełnie inne małe i brzydkie , takie jedynki przerobione na dwójki .mimo tego biuro z czystym sumieniem "sprzedaje" tą ofertę pokazując pokoje lepsze . b)biuro sprzedaje ofertę na wyjazd 14 dniowy , gdzie w normalnym biurze 14 dni powinno oznaczać 14 obiadów , 14 kolacji i 14 śniadań oraz 14 pełnych dni pobytu . oczywiście sprzedaje wiedząc ,że będzie krócej . w moim przpadku obcięto nam wypoczynek o 3/4 doby . Oczywiście często zdarzają się jakieś wpadki lub niedociągnięcia i szanujące się biuro powinno na to reagować w właściwy sposób tzn. oddawać część pieniędzy . Napisałem reklamacje wnosząc tylko o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną cześć pobytu . Selectours odrzucił tą reklamcje tłumacząc się lotami . Sprawa kwalifikuję się do oddania do sądu i zastanawiam się czy tego nie zrobić . Myślę ,że po przeczytaniu tego wywodu część osób zrezygnuje z usług Selectoursa co będzie dla mnie dużą satysfakcją . Reasumując: Biuro Selectours nie spełniło moich oczekiwań , okazało się naciągaczem i oszustem . ps1.aby zakończyć te wywody są i dobre strony tego biura , nie zmieniono nam hotelu , no i mogli nam obciąć większą ilość wypoczynku np. po 10 dniach zabrać do kraju tłumacząc się lotami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 13:38 Chrzani moj przedmowca. Pracuje w biurze podrozy, mam z nimi podpisana umowe agencyjna, wyslalam mnostwo klientow i nie mialam ani JEDNEJ skargi. Osoboscie widzialam hotel ICF w Sharm i pokoj mialam ladniejszy niz na zdjeciu. Przypuszczam, ze szanowny klient poprostu sie niedopytal o szczegoly, a teraz sklada zazalenia i reklamacje. Szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 217.8.186.* 15.09.04, 15:50 napisz z jakiego jesteś biura . sprawdziłem to osobiście selectours nie ma takich pokoi jak prezentuje na zdjęciu . mogę przysłać do Twojego biura jak wyglądał pokój w którym wspaniały selectours nas zakwaterował ( i nie był to odosobniony przypadek ) . myślę jak wywiesisz zdjęcie tego pokoju to zwiększysz sprzedaż oferty selectoursa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipina Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:33 czytam wasze wypowiedzi i troche sie dziwię. kto jedzie na wakacje, żeby cały czas siedzieć w hotelu??? przy dobrych wiatrach, to człowiek w hotelu tylko sypia i tyle. ważne, żeby było czysto i wygodnie, a czytając to mam wrażenie, że wysoki standard hotelu to jedyna rzecz warta uwagi. gdzie te czasy, kiedy człowiek spędzał wakacje pod namiotem, mył się w jeziorze i miał wszystko w głębokim powazaniu... ehh, starzeję się chyba:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 217.8.186.* 16.09.04, 13:48 tak naprawdę w tym wszystkim chodzi o prawdomówność . od biura podróży oczekuję rzetelnej informacji i rzetelnego spełnienia swoich zobowiązań a nie wciskanie klientowi "ciemnoty" aby tylko kupił daną ofertę a potem jakoś będzie, klient wróci i o wszystkim zapomni. w tym przypadku tak nie będzie , nie będę pisał następnej reklamacji ani podawał do sądu selectoursa , będę do znudzenia przypominał poprzedni tekst każdemu kto na tym forum o to biuro spyta . dzięki temu biuro na pewno straci kilku klientów i dzięki temu jest szansa na zmianę swojego podejścia do przyszłych klientów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 29.09.04, 18:42 byliśmy z selectours na objazdówce, wszystko, co napisali o ofercie zgadzało się. nie wiedzieli, czy wylot bedzie poznan-katowice-hurghada czy poznan-hurghada, to o tym uprzedzili. poza tym: zaplaciłam za hotel 3*, z braku miejsc (egipcjanie mają bałagan wszędzie, to naprawdę nie zawsze wina biura- doświadczyliśmy tego wielokrotnie umawiając sie z tubylcami, nie z rezydentem) dostałam 4*... co do posiłków, wszystko tak jak w ofercie + 1 obiad więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slave Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 193.111.166.* 17.09.04, 16:24 szanowny (szanowna?) SNOPS: a nie prościej wpisać w okno wyszukiwarki forum "selectours"? Albo chociaż przejrzeć tytuły dotychczasowych wątków. Lektury byłoby na godziny. Co do samej dyskusji, to tak samo bez sensu są autorytatywne stwierdzenia, że Selectours (jak i inne biura) jest ogólnie wspaniały (rzetelny, uczciwy itd) jak i fatalny (nierzetelny, nieuczciwy itd). Prawda jest taka, że są to małe żuczki skazane na dobrą lub złą wolę swoich egipskich kontrahentów i generalnie nie mające nic do gadania. Mało wiedzą o realiach egipskich i mało mogą. Wyjazdy do Egiptu to po prostu towar masowy i równie dobrze mógłby być sprzedawany "z półek" w hipermarketach. Innymi słowy: wyjazd do Egiptu z polskimi (szczególnie małymi) biurami to po prostu loteria. Czasem wygrywasz czasem przegrywasz i nie ma tu żadnej reguły. A warunki uczestnictwa i tryb postepowania rezydentów są takie, że formalnie wszystko jest zawsze w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.mironet.pl / 83.16.17.* 19.09.04, 13:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Adamczyk Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 80.85.225.* 21.09.04, 13:12 Nie wybierajcie się z tą firmą na Kretę do Hotelu Alkion. Warunki fatalne, sam hotel ma trzy gwiazki, tak jak w ofercie, ale dalej same problemy...Jutro przedstawię list który zostanie wyslany do Selectoursa podpisany przez pania rezydent i pismo ogólne podpisane przez 25 osób, ktore miały niestety przyjemność tam przebywać. Odpowiedz Link Zgłoś