Dodaj do ulubionych

BIURO SELECTOURS - WARSZAWA

IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.04, 13:28
czy ktos leciał z tym biurem do egiptu? - strasznie szybko by sie przydała by
sie jakaś informacja
Obserwuj wątek
    • pigula65 Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA 12.09.04, 17:32
      mialam leciec w pazdzierniku z tym biurem ,ale jak sie zorientowalam ,ze
      wlascicielem jest jakis obcokrajowiec chyba arab i lot jest egipskimi liniami
      to zdecydowalam sie na orbis .
      • Gość: turystka to dobrego wyboru dokonałaś ..Orbis .. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 06:01
        a co myślisz że ORBIS jest lepszy ? jest cieniutki , słaba kadra ! CI najlepsi
        otworzyli swoje biura , Orbis jest mało dynamiczny i drogi ! a SELECTOURS jest
        dobrym biurem adekwatnym do ceny - tak jak wspominałaś że właścicielem jest
        ARAB ( z obrzydzeniem ..) to pomyśl sobie jak przyjedziesz do EGIPTU w recepcji
        powiedzą Polka w dresach z Orbisu przyjechała - oj nieraz nam Polakom brakuje
        ogłady, a to że polacisz Lotem nic nie zmieni , w tej chwili samoloty LOTowskie
        są już wysyłużone a na czarterach latają ...
    • Gość: pipina Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:03
      leciałam na początku września. lot był spóźniony 7 godzin bo samolot zapomniał
      wylecieć.. ale na okeciu dali kanapki i soczek za free. jak wylecielismy to już
      było ok. wprawdzie ma się wrażenie, że leci sie starym autosanem, ale wróciłam
      tzn że jest sprawny;) dają lunch i śniadanko (żarcie dla kosmonautów). byłam 7
      dni w hurghadzie i wspominam rewelacyjnie. hotel czyściutki, obsługa świetna a
      żarcie takie, że nadrobiłam z nawiązką kilogramy stracone przed wakacjami.
      ogólnie polecam. szczególnie, że kosztowało to niecałe 900 zł od osoby. takie
      uroki last minute:)
    • Gość: md Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 217.8.186.* 14.09.04, 15:04
      byłem z nimi w Szarmie w hotelu Iberotel Club Fanara . Hotel wybrałem ten
      ponieważ ma piękną rafę i tu nie pomyliłem się . Myślę ,że jest to rafa
      najpiękniejsza w tym rejonie . Hotel też jest godny polecenia . Było super i
      chętnie kiedyś tam wrócę .Tylko nie z Selectoursem ... dlaczego ? bo oszukują w
      swojej ofercie . oto co mnie spotkało ( są to mniej lub bardziej drobne sprawy
      ale warte przytoczenia )
      1. wylot miał być z Wrocławia prosto do Egiptu ( taką informację otrzymałem
      telefonicznie w biurze Selctours ) , my jednak lecieliśmy przez Katowice co
      przedłużyło czas przelotu o 3 godziny + 1 godzina spóżnienia już we
      Wrocławiu .z powrotem tak samo , najpierw międzylądowanie w Katowicach
      2. lecieliśmy w cztery osoby i mieliśmy obiecane dwie dwójki obok siebie . na
      miejscu okazało się ,że mamy zarezerwowane w odległości 50 m od siebie .
      3. gdy pytałem przedstawiciela Selectours o odległość pokoi od morza
      otrzymałem odpowiedź ,że 200 metrów . było około 400 metrów .
      4. za wizy płaciliśmy 18 dol. zamiast normalnej ceny 15 usd.
      to wszystko uważam za drobiazgi , które są mniej lub bardziej uciążliwe ale
      spotykane w każdym polskim biurze .Są jednak rzeczy , które dyskwalifikują to
      biuro
      a)na stronie internetowej biura pokazywany jest przykładowy pokój w hotelu
      pokój ( bardzo ładny i przestronny ), tylko ten pokój jest w innej "strefie"
      cenowej niedostępnej dla klientów Selectours .Selecturs ma pokoje zupełnie inne
      małe i brzydkie , takie jedynki przerobione na dwójki .mimo tego biuro z
      czystym sumieniem "sprzedaje" tą ofertę pokazując pokoje lepsze .
      b)biuro sprzedaje ofertę na wyjazd 14 dniowy , gdzie w normalnym biurze 14 dni
      powinno oznaczać 14 obiadów , 14 kolacji i 14 śniadań oraz 14 pełnych dni
      pobytu . oczywiście sprzedaje wiedząc ,że będzie krócej . w moim przpadku
      obcięto nam wypoczynek o 3/4 doby .
      Oczywiście często zdarzają się jakieś wpadki lub niedociągnięcia i szanujące
      się biuro powinno na to reagować w właściwy sposób tzn. oddawać część
      pieniędzy .
      Napisałem reklamacje wnosząc tylko o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną cześć
      pobytu . Selectours odrzucił tą reklamcje tłumacząc się lotami . Sprawa
      kwalifikuję się do oddania do sądu i zastanawiam się czy tego nie zrobić .
      Myślę ,że po przeczytaniu tego wywodu część osób zrezygnuje z usług Selectoursa
      co będzie dla mnie dużą satysfakcją .
      Reasumując: Biuro Selectours nie spełniło moich oczekiwań , okazało się
      naciągaczem i oszustem .
      ps1.aby zakończyć te wywody są i dobre strony tego biura , nie zmieniono nam
      hotelu , no i mogli nam obciąć większą ilość wypoczynku np. po 10 dniach zabrać
      do kraju tłumacząc się lotami .

• Gość: Agnieszka Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 13:38
        Chrzani moj przedmowca. Pracuje w biurze podrozy, mam z nimi podpisana umowe
        agencyjna, wyslalam mnostwo klientow i nie mialam ani JEDNEJ skargi. Osoboscie
        widzialam hotel ICF w Sharm i pokoj mialam ladniejszy niz na zdjeciu.
        Przypuszczam, ze szanowny klient poprostu sie niedopytal o szczegoly, a teraz
        sklada zazalenia i reklamacje. Szkoda gadac...
        • Gość: md Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 217.8.186.* 15.09.04, 15:50
          napisz z jakiego jesteś biura . sprawdziłem to osobiście selectours nie ma
          takich pokoi jak prezentuje na zdjęciu . mogę przysłać do Twojego biura jak
          wyglądał pokój w którym wspaniały selectours nas zakwaterował ( i nie był to
          odosobniony przypadek ) . myślę jak wywiesisz zdjęcie tego pokoju to zwiększysz
          sprzedaż oferty selectoursa .
          • Gość: pipina Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:33
            czytam wasze wypowiedzi i troche sie dziwię. kto jedzie na wakacje, żeby cały
            czas siedzieć w hotelu??? przy dobrych wiatrach, to człowiek w hotelu tylko
            sypia i tyle. ważne, żeby było czysto i wygodnie, a czytając to mam wrażenie,
            że wysoki standard hotelu to jedyna rzecz warta uwagi. gdzie te czasy, kiedy
            człowiek spędzał wakacje pod namiotem, mył się w jeziorze i miał wszystko w
            głębokim powazaniu... ehh, starzeję się chyba:(
            • Gość: md Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 217.8.186.* 16.09.04, 13:48
              tak naprawdę w tym wszystkim chodzi o prawdomówność . od biura podróży oczekuję
              rzetelnej informacji i rzetelnego spełnienia swoich zobowiązań a nie wciskanie
              klientowi "ciemnoty" aby tylko kupił daną ofertę a potem jakoś będzie, klient
              wróci i o wszystkim zapomni. w tym przypadku tak nie będzie , nie będę pisał
              następnej reklamacji ani podawał do sądu selectoursa , będę do znudzenia
              przypominał poprzedni tekst każdemu kto na tym forum o to biuro spyta . dzięki
              temu biuro na pewno straci kilku klientów i dzięki temu jest szansa na zmianę
              swojego podejścia do przyszłych klientów .
      • Gość: maruda Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 29.09.04, 18:42
        byliśmy z selectours na objazdówce, wszystko, co napisali o ofercie zgadzało
        się. nie wiedzieli, czy wylot bedzie poznan-katowice-hurghada czy
        poznan-hurghada, to o tym uprzedzili. poza tym: zaplaciłam za hotel 3*, z braku
        miejsc (egipcjanie mają bałagan wszędzie, to naprawdę nie zawsze wina biura-
        doświadczyliśmy tego wielokrotnie umawiając sie z tubylcami, nie z rezydentem)
        dostałam 4*... co do posiłków, wszystko tak jak w ofercie + 1 obiad więcej :)
    • Gość: slave Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 193.111.166.* 17.09.04, 16:24
      szanowny (szanowna?) SNOPS: a nie prościej wpisać w okno wyszukiwarki
      forum "selectours"? Albo chociaż przejrzeć tytuły dotychczasowych wątków.
      Lektury byłoby na godziny.
      Co do samej dyskusji, to tak samo bez sensu są autorytatywne stwierdzenia, że
      Selectours (jak i inne biura) jest ogólnie wspaniały (rzetelny, uczciwy itd)
      jak i fatalny (nierzetelny, nieuczciwy itd). Prawda jest taka, że są to małe
      żuczki skazane na dobrą lub złą wolę swoich egipskich kontrahentów i generalnie
      nie mające nic do gadania. Mało wiedzą o realiach egipskich i mało mogą.
      Wyjazdy do Egiptu to po prostu towar masowy i równie dobrze mógłby być
      sprzedawany "z półek" w hipermarketach. Innymi słowy: wyjazd do Egiptu z
      polskimi (szczególnie małymi) biurami to po prostu loteria. Czasem wygrywasz
      czasem przegrywasz i nie ma tu żadnej reguły. A warunki uczestnictwa i tryb
      postepowania rezydentów są takie, że formalnie wszystko jest zawsze w porządku.
    • Gość: Basia Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: *.mironet.pl / 83.16.17.* 19.09.04, 13:15
      • Gość: Jacek Adamczyk Re: BIURO SELECTOURS - WARSZAWA IP: 80.85.225.* 21.09.04, 13:12
        Nie wybierajcie się z tą firmą na Kretę do Hotelu Alkion.
        Warunki fatalne, sam hotel ma trzy gwiazki, tak jak w ofercie, ale dalej same
        problemy...Jutro przedstawię list który zostanie wyslany do Selectoursa
        podpisany przez pania rezydent i pismo ogólne podpisane przez 25 osób, ktore
        miały niestety przyjemność tam przebywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka