Dodaj do ulubionych

First minute TUI lato 2017

IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.16, 09:07
Jak Wam się podobają ceny? szukam czegoś dla 2+2 ale coś sensownego w fajnym hotelu z atrakcjami dla dzieciaków to już 14 tyś w górę najlepiej Majorka i nie wiadomo w jakich hotelach będą polskie animacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.16, 15:57
      Ja też szukam czegoś dla 2+2 na Majorce lub Krecie. My chcemy lecieć na 10-11 dni z all inclusive, na razie na Majorce mamy upatrzony hotel Protur Safari Park, a na Krecie Nana Beach, to na pewno hotele rodzinne, ale nie wiem czy będą tam animacje (my możemy się bez nich obejść), a nie chcę za długo czekać na ofertę familijną, bo podobno najlepsze ceny mają być do 12.09 (rabat po 300 zł za osobę), może potem to przedłużą, ale to nic pewnego, ceny zresztą już się zmieniają (i to na wyższe).
    • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.16, 16:32
      my dziś wstępną rezerwację na Protur Safari zrobiliśmy:) w tym roku byliśmy na Krecie w Hresonissos w Royal Belvedere i tam były animatorki z TUI, córka była zadowolona codziennie tam chodziła ,codziennie był inny program, a wieczorem mini disco. Oferty na Royal nie ma na stronie,może się pojawi, cały kompleks był duży połączony z częscia Imperial łącznie chyba z 7 basenów było, 2 place zabaw,a nawet takie osobne huśtawki przy basenach, znajomi nasi byli w Nana przez 2 dni gdyż wykupili wyjazd w lutym w innym biurze i niestety nie było dla nich miejsca w Royal,po 2 dniach zostali już zakwaterowani, z tego co mówili to nana miałą duże pokoje nowiutkie, plaża zaraz pod nosem 5 m od ich balkonu, ale cały hotel nie był taki duzy jak royal, zadowoleni byli i tu i tu:)
    • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.16, 16:35
      te 300 na osobę to i w grudniu było w ubiegłym roku bo my tak kupowaliśmy nasz wyjazd, ale już w styczniu nie było oferty z naszego miasta na termin jaki wybraliśmy.W Tui ceny codziennie się zmieniają raz wyżej raz niżej, teraz pozostaje obserwować aby skorzystać z gwarancji najniższej ceny jeśli oferta cenowo spadnie.
      • Gość: Aga Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.16, 17:00
        My jeszcze nie byliśmy na Krecie, więc bierzemy ją pod uwagę. A Protur Safari polecają nam dobrzy znajomi, byli tam w tym roku i wrócili zachwyceni, podobało im się wszystko, a dla dzieci podobno bajka :), więc wy pewnie też będziecie zadowoleni.
        My ostateczną decyzję podejmiemy w tym tygodniu, zawsze rezerwujemy w TUI w first minute i najczęściej hotele, które rezerwowaliśmy były wyprzedawane bardzo szybko (w tym roku Park Club Europe na Teneryfie)
        • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.16, 17:07
          my też first zwykle ale bardziej w grudniu jakoś tak wypadało, a w tym roku to już szaleństwo tyle szybciej:) Kreta fajna ale koniecznie trzeba wybrać się na Santorini my z naszym najmłodszym energicznym ponad 2 latkiem dalismy radę a obawialiśmy się czy on wytrzyma, prom płynąl 2h niespałna.
          • Gość: kaja Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.centertel.pl 05.09.16, 08:16
            Inka. Możesz napisać kilka słów o Royal / imperial belvedere. Czy odczuwa się tam tłok ludzi ? Na zdjęciach widziałam że jest to gigantyczny kompleks, a co za tym idzie jeden człowiek na drugim. Tym bardziej, że brak jest plaży hotelowej wiec czy nie jest tak, że wszyscy leżą przy basenach. ? Będziemy z dziećmi w różnym wieku, i trochę obawiamy się tej gonitwy za dziećmi, bo na zdjęciach to wszędzie widac uliczki i schody. W każdy punkt hotelu trzeba dojść. Bardzo nam się podoba ten kompleks ze względu na ilość atrakcji i basenów. Ma też stosunkowo dobrą cenę ( miał w zeszłym roku ). Tylko obawiam się chaosu i tych tłumów wszędzie. :(
            • Gość: Inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.16, 09:41
              co napszę cos to wykrywa jako spam, nie rozumiem... zaraz coś pomyślę aby dodać wpis
            • Gość: Inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.16, 09:44

cała recenzję napisalam na portalu Tripadv.
            • Gość: Inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.16, 09:47
              Jest długa, Cos tu blokuje mnie wykrywajac spam a nie uzywam zadnych dziwnych wyrazen.
            • kkarolina7 Re: First minute TUI lato 2017 05.09.16, 11:53
              Royal jest super!!! my byliśmy w drugiej połowie czerwca ale podobno w lipcu i sierpniu ludzi jest dużo więcej. Polecam dla dzieci RAJ!!
              • renia266 Re: First minute TUI lato 2017 05.09.16, 13:58
                My byliśmy w Royal w zeszłym roku, przełom czerwca/lipca. Czerwiec był jeszcze w porządku, ale na początku lipca przyjechały takie tłumy, że ciężko było wypocząć. Jedzenie też mnie nie zachwyciło, bo jedzenie było zbyt masowe jak dla mnie, mało greckie. Natomiast sam kompleks jest ładny, jest dużo atrakcji dla dzieci, pokoje choć może nie luksusowe, to jak dla mnie były w porządku. No i nie ma normalnej plaży. Myślę, że hotel jest w porządku jak na tą cenę, natomiast więcej nie pojechałabym tam w szczycie sezonu.
                • Gość: Inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.16, 14:18
                  No nie ma pełnej oferty,ale w sumie zawsze można zmienić hotel kierunek i nic się nie traci, a już jakaś rezerwacja jest. Nam jedzenie smakowało w royal, samego greciego to bym nie chciała jeść przez 2 tygodnie, też był stól z regionalnym jedzeniem, jakieś przysmaki.W szczycie to chyba wszędzie takie tłumy, będąc w Turcji w club nena też wyjeżzaliśmy ok 8 lipca po 2 tygodniach i pierwszy tydzień naszego pobytu koniec czerwca był fajny już w drugim początek lipca dało się zauważyć tłumy.Nene też polecam:)
    • kkarolina7 Re: First minute TUI lato 2017 05.09.16, 11:55
      Według mnie oferta jest bardzo słaba, ceny wysokie, pokoje to na ogół tylko droższe apartamenty, nie ma np w ogóle Zakhyntos w opcji AL...
      • Gość: Kasia Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.16, 12:16
        A moim zdaniem można znaleźć coś fajnego, chociaż to dopiero niepełna oferta - cała ma być w II połowie września. Mnie interesuje Portugalia, ewentualnie Kreta lub Rodos dla rodziny 2+2 i mam już kilka hoteli na oku, ale jeszcze czekam na wszystkie hotele, żeby czegoś nie przeoczyć.
      • Gość: Inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.16, 12:17
        moja oferta na protur dziś 200 mniej więc screen już poszedł do tui:) my też bylismy od 19 czerwca do 3 lipca i było wtedy super mam na myśli Royal.
        • Gość: kaja Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.centertel.pl 05.09.16, 16:57
          No właśnie. Jednak większość waszego wypoczynku zachaczyla o czerwiec. My podróżujemy zawsze większą grupka z dziećmi w różnym wieku wiec czerwiec odpada ze względu na szkole, druga sprawa to to, że większość z nas urlop może wziąść w szczycie sezonu czyli lipiec / sierpień.
          Hotele belvedere prezentują się bardzo fajnie, mają dużo atrakcji w ofercie. Mieliśmy go zarezerwować w zeszłym roku, ale bardzo szybko zniknęły z ofert, wiec zapewne mają branie. Cena też jest kusząca. Chyba jedyny hotel , który znalazłam w dobrej cenie z tak dużą ilością atrakcji :-) W tym roku przymierzamy się do niego, jeśli będzie podobna cena do zeszłorocznej. Natomiast tak jak wspomniałam, przerażają mnie te dzikie tłumy. Zawsze wybieralismy raczej kameralne miejsca, bo tak lubimy, ale dzieciaki coraz starsze i dopominaja się większych basenów. Czytałam reż o walce o leżaki, a nas naprawdę jest sporo i lubimy razem spędzać czas. Echhh no zobaczymy jaka będzie oferta.
    • norra.a Re: First minute TUI lato 2017 07.09.16, 12:42
      Jestem strasznie rozczarowana, po kilku dniach przeglądania oferty first minute, zdecydowałam się na pobyt 10-dniowy w lipcu na Fuercie. Cena była spora, bo 13800 (2+2), no ale niech będzie. Zostawiłam otwartą przeglądarkę na tej ofercie, musiałam wyjść z domu, gdy wróciłam za godzinę zasiadłam do rezerwacji, odświeżyłam... a tu cena o ponad 1000zł wyższa. Zatkało mnie. No i trochę się obraziłam na Tui.
      • Gość: AniaB Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.16, 13:09
        Obrażać się??
        W TUI ceny ofert zmieniają się bardzo często, jedne oferty drożeją inne tanieją. Drożeją oczywiście oferty najbardziej atrakcyjne, którymi jest największe zainteresowanie. Więc jak coś pasuje to trzeba rezerwować i liczyć, że cena... spadnie i będzie można skorzystać z gwarancji najniższej ceny, ewentualnie bezkosztowo zmienić rezerwację jeżeli pojawi się oferta lepsza od naszej.
        Ja też w ostatnich dniach śledzę kilka ofert TUI i akurat ceny tych moich nie zmieniają się jakoś zasadniczo (najwyższej jakieś drobne korekty w górę lub w dół), ale widzę, że wciąż pojawiają się nowe hotele. Ja jeszcze nie robię rezerwacji tylko dlatego, że jeszcze nie wiem ostatecznie w jakim terminie będę miała urlop (jestem w trakcie uzgadniania).
        • norra.a Re: First minute TUI lato 2017 07.09.16, 16:13
          Oj, no to tak ironicznie piszę, że się obraziłam. Ale nagły skok ceny o 10% jest dość mało sympatyczny.
          Myślisz, że będą jeszcze nowe hotele? Ja sobie zaplanowałam tę Fuerteventurę, a tu raptem może 5 hoteli. Nie ma szału :-/
          • Gość: Kas Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.16, 18:47
            W TUI mówią, że ostateczna oferta ma być w II połowie września i cały czas uzupełniają ofertę na stronie internetowej, więc sądzę, że na Fuerteventurze też nie jest jeszcze pełna, ale to dopiero będzie wiadomo na pewno jak już będzie cała oferta, bo na różnych kierunkach może to wyglądać inaczej. I na razie nie ma żadnych nowości, więc też nie wiadomo, czy ich w ogóle nie będzie czy jakaś nowość pokaże się później.
            Ja mam już upatrzonych kilka ofert i niestety niektóre trochę dzisiaj podrożały (o jakieś 200 zł średnio).
            A Twoja sytuacja to naprawdę nieprzyjemna, szkoda, że nie zdążyłaś zarezerwować po niższej cenie, bo wtedy byś miała zupełnie inny nastrój :)
            • norra.a Re: First minute TUI lato 2017 13.09.16, 14:28
              No i mam zupełnie inny nastrój :) dziś sprawdzam a moja 10-dniowa wycieczka 300zł tańsza niż na samym początku :) sprawdzam więc 14 dni, a tu "tylko" 1300zł drożej - w międzyczasie wyjazd 10-dniowy był w tej cenie; od razu więc zarezerwowałam. Nie czekam dłużej, ani nie wykupuję ubezpieczenia od spadku ceny, bo chcę w końcu zamknąć ten temat i przestać codziennie analizować setki ofert.
              • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.16, 22:21
                moją kupiłam na samym początku września, po 2 dniach spadła o 200 to TUI oddało,a codziennie sprawdzając to do dziś wzrosła o 800 zł, nie wiem czy spadnie aż o 1000 by był jeszcze jakiś zwrot.My też 14 dni mamy:)
      • edek_sprzedawca_kredek Re: First minute TUI lato 2017 18.09.16, 14:40
        norra.a napisała:

> Jestem strasznie rozczarowana, po kilku dniach przeglądania oferty first minute
        > , zdecydowałam się na pobyt 10-dniowy w lipcu na Fuercie. Cena była spora, bo 1
        > 3800 (2+2), no ale niech będzie. Zostawiłam otwartą przeglądarkę na tej ofercie
        > , musiałam wyjść z domu, gdy wróciłam za godzinę zasiadłam do rezerwacji, odświ
        > eżyłam... a tu cena o ponad 1000zł wyższa. Zatkało mnie. No i trochę się obrazi
        > łam na Tui.

TUI jak i inne biura to firmy handlowe a nie biura robiące ludziom "dobrze" :):)
    • Gość: XDFE Re: First minute TUI lato 2017 IP: 91.229.22.* 09.09.16, 10:34
      Tylko czemu TUI na swoich stronach ma podane inne ceny, a przy przeliczaniu oferty inne, oczywiscie wieksze
      • Gość: AniaB Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.16, 12:56
        W przypadku moich ofert wszystko się zgadza, ceny są takie same - najniższe i najczęściej dotyczą pokoi ekonomicznych (jeżeli takie są w konkretnym hotelu).
        • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.16, 14:34
          mnie sie wydaje ze cena ta najnizsza dotyczyła właśnie pokoju określonego, jak został sprzedany to po kliknięciu wybierz cena jest wyższa bo już taki pokój w tej nizszej nie jest dostepny.Nie przy wszystkich ofertach akurat tak jest ze pokazana niska a po wybraniu wyzsza, sprawdzalam.
    • Gość: afer Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.16, 20:13
      Ceny z kosmosu, na swoim przykładzie z tego roku hotel w Bułgarii na tydzień te same parametru jest o 1100,00 zł droższy dla 2+2. Jak wszyscy będziemy brać po takich cenach to one nigdy nie będą niższe i nie skorzystamy z gwarancji najniższej ceny.
      • Gość: gość Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.16, 11:53
        Akurat Bułgaria raczej nie będzie tańsza tylko droższa (podobnie jak Grecja), to teraz jedyny tani kierunek uważany za bezpieczny, rok temu o tej porze ludzie jeszcze dużo kupowali Turcji, która teraz jest tańsza od Bułgarii, a oferuje dużo wyższy standard - lepsze hotele przy plaży (najczęściej ze zjeżdżalniami) i o niebo lepsze jedzenie
        Jak ktoś chce w wypocząć w miarę tanio i w super warunkach to może zaryzykować rezerwację Turcji, bo jak na razie wszelkie kasandryczne przepowiednie o rzezi turystów w Turcji się nie potwierdzają, kolejny sezon przebiegł w tureckich kurortach bezpiecznie i bezstresowo.
        • Gość: afer Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.16, 20:40
          Super, ciekawi mnie gdzie nastąpiła znaczna podwyżka: tui czy hotel? Goście w hotelu którym byłem to większość Rosjanie, Polaków mało.
          • Gość: kamis1502 Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.16, 22:27
            ceny masakra, my w tym roku TUI podziękujemy.
            Hotel Invisa Figueral na Ibizie 2+2 w zeszłym roku kupiony w FM 13000 zł, w tym roku w FM 16832 zł. 3832 zł różnicy - bez przesady. Są jeszcze inne biura
            • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.16, 23:37
              Z ciekawosci patrzalam na hotel w Bulgarii w którym bylam ale na tydzien 2 lata temu dla 2+1 to cena jest prawie taka sama jak 2 lata temu i rok temu w sezonie poczatek sierpnia, wowczas kupowalam 10 dni przed wylotem, sprawdzalam first rok temi i teraz to roznicy nie ma prawie zadnej ok 100 zł. Z kolei hotel nena w Turcji jest 3 tysiace złotych drozszy niż rok temu, co też dziwne bo niby Turcja tansza teraz,a cenowo 700 zł taniej niż Majorka hotel protur.To nie tak wiele taniej.
            • Gość: Asia Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.16, 14:54
              Też czekam na ofertę innych biur żeby porównać ceny, ale nie mam dużej nadziei, że będzie jakoś zdecydowanie taniej gdzie indziej (nie biorę pod uwagę firm typu krzak). Rok temu w każdym razie inne biura wcale nie miały dobrych ofert w jakichś super cenach i ja wybrałam ofertę TUI na Majorce.
              W TUI mam już upatrzonych kilka hoteli w cenach wcale nie kosmicznych, ale zanim zarezerwuję chcę jeszcze sprawdzić ofertę innych biur, bo jeżeli faktycznie będzie taniej to wybiorę inne biuro. Chociaż dotychczas lepsze hotele dla rodziny 2+2 zawsze miały w TUI najlepsze ceny, ciekawe jak będzie teraz.
              W ogóle słyszałam, że oferty będą droższe, bo jest większy popyt na Grecję, Hiszpanię czy Bułgarię, więc ceny idą w górę, poza tym wprowadzili fundusz gwarancyjny (w przypadku upadłości biura) i wszystkie biura podnoszą ceny, żeby pokryć składki na ten fundusz.
            • werkaem Re: First minute TUI lato 2017 11.09.16, 17:14
              Gość portalu: kamis1502 napisał(a):

> ceny masakra, my w tym roku TUI podziękujemy.
              > Hotel Invisa Figueral na Ibizie 2+2 w zeszłym roku kupiony w FM 13000 zł, w tym
              > roku w FM 16832 zł. 3832 zł różnicy - bez przesady. Są jeszcze inne biura

Zamierzasz znowu jechać do tego samego hotelu? Inne biuro ma go taniej?
              Możesz przecież wybrać inny, który jest w twoim zasięgu. W TUI ceny ofert bardzo często się zmieniają, jedne oferty tanieją inne drożeją. Akurat ten hotel może być droższy, a inny jakiś inny tańszy.
              • Gość: kaja Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.centertel.pl 11.09.16, 20:27
                A jak oceniacie Wezyr i Greccos ? Czy warto czekać na ich oferty? W zeszłym roku Greccos był bardzo drogi ale patrzylismy jakoś w lutym. A Wezyr ma spory wybór pokoi ekonomicznych znacznie tańszych id tych, które proponuje TUI. Macie jakieś doświadczenia z tymi biurami. ?
                • Gość: Magda Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.centertel.pl 12.09.16, 08:31
                  Mnie pokoje ekonomiczne nie interesują i wbrew pozorom Wezyr wcale nie jest tańszy od Tui, szczególnie jeżeli chodzi o hotele z wyższej półki (5*). W tym roku porównywałam kilka hotelu w Turcji i pojechałam z Tui, bo mieli tańszą ofertę niż Wezyr.
                  Poza tym mówi się różnie o kondycji Wezyra, większość ich oferty to właśnie Turcja, która sprzedaje się słabiej niż w poprzednich sezonach, więc pewnie wpływa to na ich wyniki
                  • Gość: kaja Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.static.chello.pl 12.09.16, 10:39
                    Pewnie coś w tym jest. Tui to dobre biuro. Nie mam zastrzeżeń. Jeśli chodzi o sprzedaż to Wezyr w czerwcu nie miał już ani jednej oferty na wyspy jonskie. Cały Zakyntos i Korfu byly wyprzedane. W w lutym mieli naprawdę ogromny wybór. Natomiast w TUI w lipcu jeszcze było w czym wybierać z tym ze ceny kosmiczne wiadomo. Nie wiem jak jest z ich kondycją, ale w zeszłym roku ich śledziłam to oferty dość dobrze się sprzedawały.
        • Gość: pyk Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.connect.netcom.no 06.10.16, 21:08
          CZŁOWIEKU. BUŁGARIA I BEZPIECZNA ? rządz Bułgarii przyznał, że przestępczość wróciła do tej z lat 90' i nie ma nad działalnością mafijną jakiejkolwiek kontroli. Wielokrotnie dochodziło do strzelanin tego lata w głównych ośrodkach turystycznych. Bułgaria to jedna wielka mafia
          • Gość: lamasender Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic-ww-07.vectranet.pl 25.10.16, 20:48
            Osobiście się natknęłam na jedną ze strzelanin w czerwcu 2016 w Słonecznym Brzegu :( potwierdzam. Ale nie strzelają do turystów tylko do siebie :)
    • edek_sprzedawca_kredek Re: First minute TUI lato 2017 17.09.16, 14:52
      Proponuje poczekać na inne biura bo TUI na głowe upadło z ztymi cenami. Ja tez kupuje zawsze tylko FIRST . sledze ceny i patrze że zaczynają już opuszczać :):):):) Za chwile karty wyłozą inne i ceny się zrobią normalne . Mój hotel z tego roku wystawili o 4.000 zł drożej. Porąbało ich.
      • jicek_69 Re: First minute TUI lato 2017 17.09.16, 16:47
        Od wczoraj swoją ofertę zaprezentował Rainbow Tours. Na razie tylko wczasy, czekam za objazdówkami.
      • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.16, 22:02
        mojego jeszcze nie opuścili,a poszedl w górę.
    • polcia87 Re: First minute TUI lato 2017 05.10.16, 11:10
      no właśnie;/ jeżeli chcemy coś na prawdę fajnego niestety trzeba dać przynajmniej te 12-14tyś - taki zwykły pobyt w hotelu za 8000 to nie wiem czy się opłaca.

--
      turystyka studia warszawa
      • Gość: Asia Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.16, 13:07
        W TUI bardzo ceny poszły w górę, śledzę kilka ofert od początku września i ciągle drożeją, nawet Turcja (podobno tak niechciana). Ja na szczęście zrobiłam rezerwację na lato już dawno, ale raczej nie mam żadnej szansy na skorzystanie z gwarancji najniższej ceny, bo moja oferta jest już ponad 1500 zł droższa, więc tańsza chyba nie będzie.
        • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.16, 21:16
          moja już dziś o prawie 1600 drożdza, z gwarancji skorzystałam 200 zł, zawsze coś, ale rezerwowałam urlop 2 lub 3 września , chyba już nie spadnie aż o tyle.
          • Gość: inka Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.16, 19:19
            i dziś widze ze wiecej nie skorzystam bo już nie ma terminu na nasz pobyt,więc się sprzedało.
      • Gość: Edek Re: First minute TUI lato 2017 IP: *.play-internet.pl 05.10.16, 17:12
        7.600 zaplacile za 2+1 w zajebistym hotelu jakim jest Pegasos World na 12 dni. Wejdz na Youtube i zobacz filmiki. Na HilidayCheck 90% rekomendacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka