Dodaj do ulubionych

Dominikana

IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 18:43
Proszę o informacje na temat Dominikany .Jadę za dwa tygodnie
POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: liloom Re: Dominikana IP: *.11.vie.surfer.at 28.05.02, 22:58
      dominikana jest dluga i szeroka, jedziesz do punta cana czy puerto plata?
      • klaus1 Re: Dominikana 29.05.02, 07:33
        z jakim biurem?

prawdziwy wypoczynek brzuchem do góry, i PIĘKNIE! tylko po powrocie przybyło
        6kg
      • Gość: Grażka Re: Dominikana IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:50
        Jadę do Punta Cana
        pozdrawiam
        • Gość: Grażka Re: Dominikana IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:57
          Jadę z biurem podróży Scan Holiday do holtelu o nazwie Caribe Star . Czy ktoś
          tam był ? Pozdrawiam
    • Gość: orka Re: Dominikana IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 09:38
      O biedaczku! Kto Cie w to wrobił???
      Dominikana jest piękna , ale w czasie od listopada do kwietnia. Teraz jest
      duszno, wysoka wilgotność oraz duże zagrożenie huraganami. Nieżle Cie nacieli w
      tym biurze podróży.
      Dla wszytkich zainteresowanych: piękne destynacje karaibskie ( wyspy, Antyle+
      Floryda+ Jukatan ) są wspaniałe, ale we właściwej porze roku. Sprawdzajcie w
      internecie z czym możecie się liczyć pogodowo. Karaiby w czerwcu to KOSZMAR!!!!
      • Gość: liloom Re: Dominikana IP: *.11.vie.surfer.at 29.05.02, 21:21
        Jaki koszmar????????? Ja bylam na przelomie czerwca i lipca i bylam bardzo
        zadowolona, tylko jak ktos zle znosi upaly to niech nie wyjezdza w cieple kraje.
        Wilgotnosc? Przyzwyczailam sie bardzo szybko. Bez przesady!
        Zalezy tez gdzie sie mieszka. Jak w jakiejs malej chatce bez klimy, to mozliwe
        ze sie czlowiek dusi. Wszystko zalezy od wielu innych czynnikow - takze od
        Twojego wlasnego organizmu.
    • Gość: orka Re: Dominikana IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 08:14
      Oczywiscie, ze w środku pięknego resortu będziesz ię czuć świetnie, jak również
      w klimatyzowanym busie, który Cię dowiezie z/do na lotnisko. Na własne wyprawy
      będziesz miął mniej ochoty przy wilgotności 89% i takim upale. Mistrzowie
      świata w turystyce ( Niemcy i Anglicy) omijają dużym łukiem Karaiby latem.
      • liloom moje zdanie 31.05.02, 22:55
        Punta Cana jest podobno piekniejsza krajobrazowo niz Puerto Plata gdzie ja
        bylam - gratulacje, chetnie bym tam pojechala, jade za to teraz znow do Azji.
        Nie zapomnij o wycieczkach, jestem pewna ze wrocisz zachwycona.
        Orce z Woli Justowskiej dzieki za rady, ale kazdy znosi temperatury inaczej, ja
        na przyklad swietnie (jezdze od lat co roku w tropiki ) - to ze Ty trudniej to
        nie znaczy ze wszyscy, kwestia przystosowania.
        Sezon w tropikach jest rzeczywiscie w czasie naszej zimy, tutaj w Austrii gdzie
        mieszkam takze duzo ludzi jezdzi "poza sezonem" czyli nie w nasze lato, lecz w
        zime, ale w czasie naszego lata w tropikach czesto pada (np. Monsun w Azji lub
        pora deszczowa w Afryce). Na Dominikanie nie ma tego problemu.
        Nie zapomnij brac picia ze soba na wycieczki, nie pij wody z kranu, uwazaj na
        otwarte butelki z napojami (sprzataczki potrafia dolac wody z kranu do
        butelki!), wez ze soba jakies lekarstwa na rozwolnienie (sorry ale taka jest
        prawda) np. IMMODIUM AKUT (bodajze).
    • Gość: eli Re: Dominikana IP: 217.153.81.* 31.05.02, 17:35
      A ja byłam w sierpniu w Puerto Plata i było cudownie. Jesli bedziesz miała
      mozliwość to wykup wycieczkę na wyspe Saona / nie mylic z Samana , bo to nie to
      samo /, raj na ziemi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka