Gość: Grażka IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 18:43 Proszę o informacje na temat Dominikany .Jadę za dwa tygodnie POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: liloom Re: Dominikana IP: *.11.vie.surfer.at 28.05.02, 22:58 dominikana jest dluga i szeroka, jedziesz do punta cana czy puerto plata? Odpowiedz Link Zgłoś
klaus1 Re: Dominikana 29.05.02, 07:33 z jakim biurem? prawdziwy wypoczynek brzuchem do góry, i PIĘKNIE! tylko po powrocie przybyło 6kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Dominikana IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:50 Jadę do Punta Cana pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Dominikana IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:57 Jadę z biurem podróży Scan Holiday do holtelu o nazwie Caribe Star . Czy ktoś tam był ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Dominikana IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 09:38 O biedaczku! Kto Cie w to wrobił??? Dominikana jest piękna , ale w czasie od listopada do kwietnia. Teraz jest duszno, wysoka wilgotność oraz duże zagrożenie huraganami. Nieżle Cie nacieli w tym biurze podróży. Dla wszytkich zainteresowanych: piękne destynacje karaibskie ( wyspy, Antyle+ Floryda+ Jukatan ) są wspaniałe, ale we właściwej porze roku. Sprawdzajcie w internecie z czym możecie się liczyć pogodowo. Karaiby w czerwcu to KOSZMAR!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Re: Dominikana IP: *.11.vie.surfer.at 29.05.02, 21:21 Jaki koszmar????????? Ja bylam na przelomie czerwca i lipca i bylam bardzo zadowolona, tylko jak ktos zle znosi upaly to niech nie wyjezdza w cieple kraje. Wilgotnosc? Przyzwyczailam sie bardzo szybko. Bez przesady! Zalezy tez gdzie sie mieszka. Jak w jakiejs malej chatce bez klimy, to mozliwe ze sie czlowiek dusi. Wszystko zalezy od wielu innych czynnikow - takze od Twojego wlasnego organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Dominikana IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 08:14 Oczywiscie, ze w środku pięknego resortu będziesz ię czuć świetnie, jak również w klimatyzowanym busie, który Cię dowiezie z/do na lotnisko. Na własne wyprawy będziesz miął mniej ochoty przy wilgotności 89% i takim upale. Mistrzowie świata w turystyce ( Niemcy i Anglicy) omijają dużym łukiem Karaiby latem. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom moje zdanie 31.05.02, 22:55 Punta Cana jest podobno piekniejsza krajobrazowo niz Puerto Plata gdzie ja bylam - gratulacje, chetnie bym tam pojechala, jade za to teraz znow do Azji. Nie zapomnij o wycieczkach, jestem pewna ze wrocisz zachwycona. Orce z Woli Justowskiej dzieki za rady, ale kazdy znosi temperatury inaczej, ja na przyklad swietnie (jezdze od lat co roku w tropiki ) - to ze Ty trudniej to nie znaczy ze wszyscy, kwestia przystosowania. Sezon w tropikach jest rzeczywiscie w czasie naszej zimy, tutaj w Austrii gdzie mieszkam takze duzo ludzi jezdzi "poza sezonem" czyli nie w nasze lato, lecz w zime, ale w czasie naszego lata w tropikach czesto pada (np. Monsun w Azji lub pora deszczowa w Afryce). Na Dominikanie nie ma tego problemu. Nie zapomnij brac picia ze soba na wycieczki, nie pij wody z kranu, uwazaj na otwarte butelki z napojami (sprzataczki potrafia dolac wody z kranu do butelki!), wez ze soba jakies lekarstwa na rozwolnienie (sorry ale taka jest prawda) np. IMMODIUM AKUT (bodajze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Dominikana IP: 217.153.81.* 31.05.02, 17:35 A ja byłam w sierpniu w Puerto Plata i było cudownie. Jesli bedziesz miała mozliwość to wykup wycieczkę na wyspe Saona / nie mylic z Samana , bo to nie to samo /, raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś