Dodaj do ulubionych

Riadh Palms

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:16
Witam!
Wybieramy się z mężem w lipcu w spóźnioną podróż poślubną,a niestety nie
możemy przeznaczyć na ten cel zbyt dużej kwoty :-( Chcielibyśmy pojechać na 2
tygodnie do Turcji lub Tunezji. Po przejrzeniu baaaardzo dużej liczby ofert
zdecydowaliśmy się na hotel Riadh Palms w Sousse. Ciągle jeszcze mamy bardzo
dużo pytań:
1.czy ten hotel leży w spokojnej okolicy
2.z jakiego biura warto tam pojechać (koszt do 2000zł na os./2 tygodnie)
3.ile pieniędzy powinniśmy ze sobą wziąć
4.na co należy zwrócić uwagę rezerwując pobyt i później już na miejscu
5.czy zdjęcia w folderach odpowiadają rzeczywistości?

Jeśli ktoś był w tym hotelu lub w innym godnym polecenia bardzo proszę o info.
Dziękuję!W zamian mogę opowiedzieć o wrażeniach po powrocie :-)

PS.proszę także o info, jeśli ktoś znajdzie ofertę last minute na lipiec do
tego hotelu, z góry bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 15:18
      cześć
      1. Hotel Riadh Palms leży prawie w samym centrum Sousse więc nie jest to wcale
      spokojne miejsce, raczej dużo rozrywek, barów, dyskotek. Poza tym hotel jest
      ogromny (ok. 500 pokoi)
      2. w tej chwili ceny w lipcu to ok. 3000 PLN os., więc nie wiem czy będą dużo
      niższe ceny w lipcu - jeśli tak to raczej oferty "last minute". W sprzedaży ma
      go np. "Sun&Fun" i "Exim Tours"
      3. w zależności od tego na co zamierzasz wykorzystać pieniądze ;-) jeśli
      wycieczki to dodatkowo trzeba na to "zaklepać" pieniądze. Jednym wystarcza 100
      USD na tydzień innym 500
      4. przy rezerwacji najlepiej dopytać dokładnie gdzie jest hotel położony bo
      czasami okazuje się że promenada to ruchliwa ulica ;-) a na miejscu trzeba sięo
      wszystko targować na straganach ;-)
      5. w folderach zdjęcia zazwyczaj pokazują najładniejsze strony hotelu, tj.
      najlepszy pokój itd. Np. nigdzie nie ma zdjęcia wejścia - bo jest od gł. ulicy.

Jak ma być całkiem spokojnie to raczej Mahdia - tylko plaża i hotel. Zazwyczaj
      i tak w każdym hotelu jest dyskoteka i animacje, więc wieczory nie są raczej
      spokojne, szczególnie w sezonie.

Pozdrawiam

• Gość: ania Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:08
        hej
        Dziękuję bardzo za odpowiedź! Niestety, obecne ceny są tak wysokie, że nie
        zarezerwowaliśmy sobie wyjazdu do tego hotelu, od połowy maja będziemy szukać
        jakiegoś last minute do Turcji lub Tunezji. Powiem szczerze, że tak mi się
        podobał ten hotel i miał tak dużo dobrych opinii, że nie szukałam czegoś innego.
        Teraz jestem po prostu nastawiona na spokojne miejsce, hotel 3+ lub 4
        gwiazdkowy, w pobliżu miejsca godne zwiedzenia i plażę. Co wyjdzie z tych marzeń
        zobaczymy w lipcu...
        Gdybyś znała takie miejsce, to bardzo proszę o info. dzięki!
        pozdrawiam!
        • Gość: aga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:01
          :-)
          jesli chodzi o "lasty" to pojawiają się ok. miesiąca przed terminem wylotu.
          Spokojniejsze miejsce w Tunezji to raczej Mahdia (całkiem południe), ale
          standart hoteli raczej 4*, 5*. Może byc też Hammamet Yasmine. Można trafic na
          ciekawe oferty, lub Monastir Skanes - co prawda blisko lotniska ale strefa
          hotelowa i do centrum ok 10 km (i do Sousse i do Monastiru). Hotele 3* też są
          całkiem w porządku.
          Jeśli chodzi Turcję to przyznam szczerze że raczej nie powiem z doświadczenia
          jak jest. ;-) Alanya to największe rozrywkowe miejsce. Zachodnie wybrzeże jest
          raczej spokojne (koleżanka wraca w najbliższym czasie więc będę miała bieżące
          info). Plaże już czasem piaszczysto - żwirowe. Wybór hoteli i w jednym i w
          drugim kraju ogromny.
          Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka