Gość: Madzia IP: *.stolica.pl 13.06.05, 11:23 Właśnie wróciłam z Tunezji,byłam w hotelu Byblos.Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie pomogę:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justec Re: Hotel byblos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:29 Z jakiego bylas biura podrozy?Opisz o hotelu,o jedzeniu.Czy jestes zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Hotel byblos IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 15.06.05, 12:25 Witaj byłam z biura podróży Kopernik i jestem bardzo zadowolona.Wszystko było świetnie zorganizowane,profesjonalna opieka rezydenta który zaglądał co kilka dni do hoetlu i sprawdzał czy wszystko jest w porządku.Hotel bardzo ładny i przede wszystkim czysty.Byłam w sumie przed sezonem więc w hotelu było bardzo mało osób,dzięki czemu można było naprawdę wypocząć w spokoju.Jedzenie bardzo dobre i w sumie nie do przejedzenia,do obiadów i kolacji dużo prtzeróżnych warzyw,mięs i zawsze jakiś makaron no i oczywiście deser,naprawdę świetne jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Hotel byblos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 10:25 Mam pyatanie odnośnie klimatyzacji w tym hotelu jak to jest poza sezonem wybieram się tam w drugiej połowie września, czy jest tam indywidualna klima, co z animacjami? Będę wdzięczna za odpowiedź i jeśli to możliwe to jakieś inne informacje i fotki. Z góry dziękuję - mój adres mkiwona@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek_27 Re: Hotel byblos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:35 Czesc Madziu! 17 sierpnia wybieramy sie ze znajomymi do Tunezji wlasnie do hotelu Byblos, mozesz nam w skrocie napisac jak bylo? Czy warto? Wykupilismy opcje "All Inclusive" - co o tym sadzisz? Jak z upalami, jak temp. wody? Czy jest gdzie wyjsc? Opisz hotelik jesli mozesz i polec nam gdzie najlepiej wyjsc zeby sie dobrze zabawic. Pozdrawiam i czekam na info (jak by co moj numer gg: 3716783) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Hotel byblos IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 15.06.05, 12:34 Hej jak już pisałam powyżej hotel jest naprawdę barzdo ładny i czysty,świetna obsługa:) jeśli chodzi o nocene życie zaczyna się nie wcześniej niż o 24.oo i naprawdę jest gdzie wyjść w pobliżu hotelu jest kilka bardzo fajnych dyskotek polecam Manhatan i Latino,choć jest jeszcze kilka innych, jest w czym wybirać.Jeśli chodzi o opcję all inc. nie mogłaś lepiej wybrać mają bardzo dobre miejscowe alkohole i świetne wina polecam białe i różowe są naprawdę bardzo dobre.Jedzenie równie pyszne.Będziesz zadowolona ja jestem nawet planuję pojechać do tego samego hotelu na tydzień we wrześniu:)Napisz mi proszę swojego maila jeśli możesz to wyślę Ci jakieś zdjęcia.Niestety nie mam gg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hotel byblos IP: *.chello.pl 15.06.05, 19:10 ja się wybieram za tydzień jeżeli byś mogła wysłać kilka zdjęć to bym Ci była bardzo wdzięczna: annachmielewska@poczta.onet.pl A może wiesz coś na temat wycieczki na Saharę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Hotel byblos IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 16.06.05, 08:39 Witaj oczywiście, że wiem bo byłam na tej wycieczce jak i w Tunisie i Kartaginie.Wycieczka jest bardzo fajna naprawdę dość dużo można zobaczyć, a jeśli ktoś nie był na pustyni,to naprawdę robi wrażenie.Wyceczka jeep'ami też jest przyjema.Niemniej jednak to dość męcząca podróż w sumie z Hammametu w obie strony to około 1200 km,ale warto:)Wwycieczka do Tunisu i Kartaginy też jest bardzo przyjemna i ciekawa,tylko mało czasu.Mnie osobiście Tunezja bardzo się spodobała i spędziłam tam naprawdę miłe chwile czego życzę również Tobie.Wyślę Ci zdjęcia tylko czekam aż mój kochany przegra je na płytę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hotel byblos IP: *.chello.pl 16.06.05, 17:42 Z góry dziękuje Madziu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hotel byblos IP: *.chello.pl 20.06.05, 22:20 Madziu wyjeżdzam w środe (22.06) może uda Ci sie wysłać jutro jakieś fotki z góry dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Hotel byblos IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 15.06.05, 12:35 ...a i przepraszam Cię Mirku, że pisałam do Ciebie jako do dziewczyny,zgapiłam się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek_27 Re: Hotel byblos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:52 Dzieki Madziu za informacje - my tez wybieramy sie z "Kopernika" takze mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni tak jak ty :) - juz nie moge sie doczekac. Oto moj e-mail: mirekwach@poczta.onet.pl - czekam na fotki Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
naserek Madzia, pochwal sie opinia na forum ... 20.06.05, 23:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=15135398 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Hotel byblos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:43 Magdziu właśnie wybieram się do Byblosa 29.06 więc byłbym wdzięczny za jakieś fotki z tego hotelu i okolicy bo to co można znaleśc w internecie to naprawdę mało . Podaje adres przemass71@o2.pl i z góry dziękuje i pozdrwaiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Hotel byblos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:29 bardzo się ciesze że znalazam kogoś kto by w hotelu Byblos, wybieram się tam w lipcu i chcialaby się czegoś dowidzieć i zobaczyć jakieś zdjęcia bo te na internecia wiadomo jakie są, jeżeli możesz to mialabym wielką proźbę do ciebie odezwij się do mnie i jak możesz to prześlij mi jakieś fotki; z góry serdecznie dziękuję; mój e-mail: berenika@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: Hotel byblos IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 17:12 Ja (tzn.my> 13osób)lecę 13.07 i tez jestem ciekawy tego co nas czeka, ale ten opis od Magdy brzmi dosyć optymistycznie ;-)Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hotel byblos IP: *.chello.pl 09.07.05, 22:11 nie przejmuj się ja właśnie wróciłam z Byblosa wszystko było ok jak masz jakieś pytania to pisz chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Hotel byblos IP: *.idea.pl 15.08.05, 23:15 cześć interesuje mnie mocno temat dyskotek - można w nocy spać czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
traveller1 Re: Hotel byblos 16.08.05, 11:30 Część pokoi znajduje sie bezpośrednio nad dyskoteka i tam USNAC SIE NIE DA.Podłoga dudni a szyby trzesa sie w oknach.Muzyke slychac praktycznie w calym hotelu, ale w pozostalych pokojach mozna usnac z zatyczkami w uszach (o ile nie jestes jakos szczegolnie wrazliwy na halas). Dyskoteka pod hotelem i kilka innych w najblizszym sasiedztwie, no jest glosno, nawet bardzo... Hotel El Menzah ludzie chwalili, jest w ciekawszej okolicy i dyskoteki sa w bezpiecznej odleglosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia Re: Hotel byblos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:15 WŁaśnie wróciłam z Byblosa.Nie można spać.No chyba że masz twardy sen i nie masz z nim problemu. Ja lubię zabawy na dyskotekach ale mieć ok 4 pod nosem, które grają każda inną muzykę, jedna przez drugą, to już przesada. A jak źle trafisz i dostaniesz pokój nad dyskoteką to nie pozostaje ci nic jak codziennie bawić się do 4 nad ranem i spać na plaży. Życzę wszystkim gościom Byblosa miłych snów...po powrocie do domu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Hotel byblos IP: *.pwn.com.pl 29.08.05, 12:39 Czesc Aniu, powiedz co z sejfem i żelazkiem w Byblosie.dzieki i pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia Re: Hotel byblos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:25 Sejfy są płatne ale niestety nie wiem ile bo nie korzystaliśmy.Żelazka brak. Weźcie sobie też duże ręczniki plażowe bo za hotelowe trzeba zostawić kaucję 10 dinarów a są kiepskie.Ręczniki są potrzebne bo na plaży, która de facto należy do hotelu Bel Air,dla gości Byblosa z all inc. sa bezpłatne tylko zardzewiałe leżaki z przetartymi siedziskami.Za te fajne+materac trzeba wyłożyć 2 dinary.Czasem usiłują wydębić dinara i za te graty więc uważajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
amorgos74 Re: Hotel byblos 30.06.05, 08:13 Magda chciałabym zobaczyć kilka zdjęć, jeśli będziesz taka uprzejma proszę wyślij je. Wybieram się w sierpniu do Tunezji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
binki1 Re: Hotel byblos 26.09.05, 11:46 Kochani liczę na Was. Mam kilka pytań, a wyjazd już w środe 28 września. To moja pierwsza podróż do Tunezji: -czy z hotelu na plaże kursuje jakiś busik -czy są ręczniki plażowe, czy należy wziąść z domu -czy można wnosić na plaże swoje napoje ( mamy opcje all, ale chyba na obcej plaży nie można korzystać z tej formuły) -czy jest na plaży jakiś barek z napojami -czy płaci się za leżaki na basenie (bo na plaży już przeczytałam że są odpłatne -czy są biura podróży lokalne z polskim przewodnikiem i jaka jest różnica cenowa jeśli wykupie u nich lub u rezydenta Zadałam te pytania na forum hotele, ale widocznie mało osób tam bywa, a mnie czas goni za dwa dni wyjazd. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś