Dodaj do ulubionych

Triada 7+7 Sycylia + Kalabria

IP: 208.163.105.* 28.06.05, 12:45
Wybieram sie z Trada we wrzesniu na objazd Sycylia + Kalabria.
Czy wybrac apartamenty bez wyzywienia, czy hotel 3* z wyzywioeniem.
Czy mam wykupowac obiadokolacje podczas objazdu?
Czy objazd jest mocno meczacy?
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Triada 7+7 Sycylia + Kalabria IP: *.lama.net.pl 28.06.05, 12:55
      NIE JEDZ Z TRIADA
      Najpierw poczytaj troche na internecie o tym biurze, to jest jedno z
      najgorszych biur w Polsce, ludzie wracaja z tamtad bardzo niezadowoleni
    • Gość: gość portalu Re: Triada 7+7 Sycylia + Kalabria IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.06.05, 21:21
      I bardzo fajnie, że sie wybierasz.
      Na pewno jakbyś juz poszla do biura podrozy to sprzedawcy Ci zasugerują co
      lepiej wybrac. A ja moge Ci jedynie powiedziec, że:
      - jesli wybierzesz apart. to masz aneks kuchenny i jestes bez posiłków, chyba,
      że sobie dokupisz. Ale apart. z aneksem + wykupione 2 posiłki dziennie = drozej
      niz hotel z 2 posilkami.
      - jesli wybierzesz apart. to na miejscu bedziesz musiala doplacic za różne
      rzeczy w EURO takie jak: światło, gaz, sprzątanie i jeszcze na poczatku wpłacic
      kaucje za apartament.
      - jeśli wybierzesz apartament to będziesz najprawdopodobniej na totalnym
      odludziu, bedziesz miala kilkanascie km do najbliższego miasta i bedzie cisza i
      spokoj aż w uszach dzwoni.
      Jesli to wszystko Ci odpowiada to wybierz apartament.
      > A jesli wybierzesz hotel, to na miejscu nie bedzie żadnych opłat dodatkowych,
      bedziesz raczej w mieście i bedziesz miala 2 posiłki dziennie, pokój bez aneksu
      kuchennego oczywiście (jeśli chcesz zagotowac wode grzałką to nasze wtyczki nie
      pasują do włoskich gniazdek)
      Wszystko sobie przekalkuluj i dopytaj o ostateczną cenę w biurze = ile wydasz
      pieniedzy na 1 i 2 wariant. Zresztą dopytaj w biurze o wszystko co sie da.
      A-ha i wiedz, że we Włoszech będzie śniadanie kontynentalne = np. 2 sucharki i
      dżemik, a obiadokolacje serwowane i najczęściej makaron na różne sposoby albo
      tylko z różnymi sosami.
      Dużo osób mówi, że lepiej wykupic obiadokolacje na objazd, bo sie późno wraca
      do hoteli, a one są oddalone od miast i nie ma czasu iść na zakupy wieczorem.
      Objazd jest na pewno w jakimś stopniu męczący, ale myśle, że to najbardziej
      zależy od kondycji i humoru turysty.
      W każdym razie nie jest to najdłuzsza trasa. A Klienci są zadowoleni.
      Powodzenia!
      • joannabury Re: Triada 7+7 Sycylia + Kalabria 29.06.05, 09:30
        Najpierw poczytaj o objazdach z Triadą a potem sie zdecyduj. A lepiej NIE
        • ewa11334 Re: Triada 7+7 Sycylia + Kalabria 30.06.05, 12:14
          Byłam w czerwcu z Triadą na ojazdówce w Tunezji+Libii - nigdy
          więcej,najtańsze,obskurne hotele,niekompetentny,zarozumiały pilot,dopłaty
          dużo,dużo większe niż w katalogu.TRIADA zarabia nieuczciwie
          • Gość: ht Re: Triada 7+7 Sycylia + Kalabria IP: *.smrw.lodz.pl 30.06.05, 18:36
            ale na cene nie narzekasz co?
    • Gość: agulera Re: Triada 7+7 Sycylia + Kalabria IP: 217.153.125.* 06.07.05, 14:48
      Bylam w czerwcu z Triada na Kalabrii. Wykupiłam 2 tyg. w apart. w Copanello ale
      praktycznie polowe pobytu mnie tam nie było, bo zwiedzałam na wlasna reke.

Wszystko było zgodnie z planem. Żadnych niemiłych niespodzianek.

Byli ze mna tez ludzie, którzy wrocili z objazdów: po Sycyli i pd Włoch i byli
      b. zadowoleni (trasa, przewodniczka, hotele).

Co do twojego 2 tyg:

"+" apartamentów:

duza swoboda, blisko, ładna i kameralna plaza (z lezakami i parasolami for
      free), spore pokoje ale miniaturowe łazienki

"-" nuda wieczorami, nie ma gdzie spacerować, isc na winko - chyba ze pojedzie
      się do Soverato (kiepska komunikacja), zakupy robic można w 2 sklepach na
      miejscu (drogo i maly wybor) albo na wieksze udac się do marketu albo na targ w
      Soverato (busem hotelowym za 1,5 - 2E).

Rzeczywiście za apart. placi się na miejscu dodatkowo za media i sprzątanie.

Co do objazdu to chyba lepiej wykupić jedzenie - tak jak już ktos wczesniej
      wspomniał.

Milego wyjazdu. Dobry wybor! Sycylia i Kalabria (koniecznie Tropea!!!) sa
      piękne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka