muszek0 08.07.05, 08:43 Lokomotywa pociągu dalekobieżnego Sewastopol-Kijów. Cztery osoby upakowane w tylnej kabinie. "Tylko niczego nie dotykajcie" ostrzeżenie wyluzowanego maszynisty i w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladanka Re: Najdziwniejsze środki transportu 10.07.05, 09:47 no,tego chyba nikt nie przebije... Odpowiedz Link Zgłoś
mucha_tybetanska Re: Najdziwniejsze środki transportu 11.07.05, 09:30 karawana pogrzebowa(chyba tak ten dziwny samochód sie nazywa) Odpowiedz Link Zgłoś
ewerek hmmm 11.01.06, 15:55 moze nie najdziwniejszym ..ale najgorszym ...jazda w przyczepie pelnej malych kurczakow...malych kurczakow robiacych duzo kup...:) autostop na miare 21wieku ride4cents.org" tanio szybko i ...bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d traktor:) 11.07.05, 09:55 to chyba byl moj pierwszy stop. mialem moz z 12 lat i pojechalismy z kumplem na jagody. potem okazalo sie ze zabladzilismy i wyszlismy na jakiejs ulicy. Chlop nas podrzucil 20 km traktorem do miasta.. trwalo to ze 3 godziny:) Odpowiedz Link Zgłoś
mielonkaturystyczna Re: Najdziwniejsze środki transportu 12.07.05, 01:08 Mi kiedyś na Słowacji zdarzyło sie jechać samochodem do przewożenia świń W kabinie wszystko sie kleiło i było pełno much Niezapomniane wrażenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_m Re: Najdziwniejsze środki transportu 12.07.05, 09:09 autobus pełen kolonistow, niestety śpiewali piosenki:):) - to w polsce; karetka pogotowia - to na słowacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
trotula Re: Najdziwniejsze środki transportu 12.07.05, 12:31 Karetka pogotowia, autobus z piłkarzami, karawan z wesołym kierowcą, który puszczał skoczne czardasze i kankany i z uśmiechem powiedzial 'jeszcze wstąpimy tylko po załaduneczek', służba drogowa, radiowóz z policjantami, którzy złapali mi na radar stopa dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Najdziwniejsze środki transportu 16.07.05, 20:32 Jak Ty złapałeś taką lokomotywę??Ja też tak chcę.... Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Najdziwniejsze środki transportu 17.07.05, 10:21 agnen napisała: > Jak Ty złapałeś taką lokomotywę??Ja też tak chcę.... Poszukaj w googlach "lokomotywostop", zdarza się i u nas, polecam! Niestety, po jakimś reportażu Polsatu, w którym "dziennikarze" "udowodnili", że to grozi zamachami terrorystycznymi, mechanik stracił bodajże pracę a inni biorą nader mało chętnie. Ale... może się zdarzy... powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
miazmat1 Re: Najdziwniejsze środki transportu 17.07.05, 12:22 kiedys w misnku bialoruskim wracalismy z nocnej imprezy bylo nas z dziesiec osob! taksowek nie bylo za wiele!patrzymy jedzie trolejbus !zamachalismy ,kierowca zjechal i zapytal :kuda??a tu i tu !ustalilismy jakas sume !on zwinal numer linii i w droge!jechalismy wygodnie kazdy miejsce lezace! dowiozl nas na miejsce ,a wiozl nas ze 45 minut! zaplacilismy mu pare dolcow!on jak nigdy nic wrocil na trase! Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Najdziwniejsze środki transportu 17.07.05, 14:23 nie stałem przy torach i nie machałem :) pociąg stał na czerwonym, myśmy chcieli się normalnie, jak ludzie załapać do wagonów, poszukac konduktora..., ale że najpierw pogadaliśmy z maszynistą, to tak to wyszło. wysiedliśmy już normalnie na stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Najdziwniejsze środki transportu 17.07.05, 17:47 Ja jechalem maszyna do podbijania rozjazdow z miedzyrzecza jakies 15 km - tory wzdluz szosy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mirxx Re: Najdziwniejsze środki transportu 04.08.05, 13:04 nie jest to może rewelacja, ale niektórych może zachęcić do tego, żeby nie odpuszczali machania kiedy na horyzoncie Taxi się pojawia. ostatnio koleżka zatrzymał się i od razu o bezinteresowności swojej zapewniał:) nudno mu było przemieszczać się samemu i na 200 kilosów zabrał mnie. telefon podał i prosił abym zawsze upewniał się czy przypadkiem nie jedzie, bo często ma kursy dalekie dla zagraniczniaków i "pusty" wraca do domu. pozdrowienia wakacyjne! -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ulino Re: Najdziwniejsze środki transportu 28.08.05, 11:14 lokomotywa to z kategorii najwiekszych a teraz cos odwrotnego znajomy schodzil z chatki w gorach w zimie na dolo do wsi a po drodze zgarnela go sasiadka z chaty nizej na... sankach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Z drugiej strony: 28.08.05, 14:52 Beskid Sádecki. Ok. 1 w nocy. Jezdzimy sobie terenowka po lesie. A raczej do chatki znajomego, ktory twierdzi, ze zaden samochod tam nei dojedzie. Ale my mu pokazemy, nie? Ja prowadze, zjezdzamy w dol po nachyleniu jakies 30 stopni. Terenowka jest duza (pajero) a mimo to kepy pokrzyw siegaja wyzej niz maska. Przejezdzamy akurat przez taka kepe o srednicy z 10 m nagle z ciemnosci wylania sie jakas postac, hamuje. Pijaczek opiera sie o maske i mowi 'wy w dol, to dobrze, zabierzcie mnie do wsi po wodke'... NIe wzielismy - nie bylo nam po drodze, a po za tym pijanych nie biore. Ale skad wzial sie pijaczyna w kepie pokrzyw z dala od siedzib ludzkich to ja nie wiem :-) -- oryś _@/" Nowe forum AUTOSTOP. Wakacje się zbliżają - zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Najdziwniejsze środki transportu 30.08.05, 23:11 zaglowka na mazurach, pociagiem - powrot z imprezki ze szczecina dabie do szczecina - w lokomotywie traktorem - kolo olsztynka autem bez drzwi - we francji starym citroenem ze skladanym dachem ale chyba to juz bylo..................... bryczka w lubuskim Odpowiedz Link Zgłoś
imbir1 Re: Najdziwniejsze środki transportu 31.08.05, 10:42 A mi też udało się złapać na stopa lokomotywę :D Nad fiordem w północnej Norwegii. Zrobiłam nawet z tego filmik, jak ktoś ma ochotę obejrzeć to zapraszam :) Zaleca się oglądanie z muzyką! lucznik.pl/rombak/ Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Re: Najdziwniejsze środki transportu 03.09.05, 18:22 Sycylia, pseudo-tybetanski mnich, w malej renowce 2x starszej ode mnie, model cabrio (czyt. plastikowa plandeke nad glowa trzeba bylo trzymac w rekach), zapach kazidelek albo innego ziela w srodku (dobrze ze ta naturalna klima byla ;-)) Aha, renowke po kazdym postoju trzeba bylo startowac "na pych" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jakutus Re: Najdziwniejsze środki transportu 20.11.05, 21:45 Karetka pogotowia na pustyni Gobi -Mongolia Barka z ryzem - 1800km po Lenie do Jakucka (8 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Najdziwniejsze środki transportu 21.11.05, 04:17 > Barka z ryzem - 1800km po Lenie do Jakucka (8 dni) WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
jakutus Re: Najdziwniejsze środki transportu 05.12.05, 16:31 ... i do tego przeciekajaca... tomek854 napisał: > > Barka z ryzem - 1800km po Lenie do Jakucka (8 dni) WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
korien Re: Najdziwniejsze środki transportu 18.01.06, 19:02 dorożka w temperaturze - 15 stopni:D no i oczywiscie wspaniałem przeżycie skuterem śnieżnym:) ale jeszcze wszystko przede mną:D Odpowiedz Link Zgłoś
meleme Re: Najdziwniejsze środki transportu 31.03.06, 14:30 1. Z południa Francji do Hiszpanii w naczepie tira, po przejechaniu granicy nie wiedzieliśmy w ktorą stronę do Barcelony a w ktorą spowrotem 2. juz w warszawie w środku nocy tramwajem serwisowym z woli do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kolezka Re: Najdziwniejsze środki transportu 31.03.06, 16:30 W Bulgarii najpierw w kabinie ruskiego Zisa z asfaltem a kiedy droga sie konczyla i asfalt poszedl na nawierzchnie budowanej drogi, podwiezli nas miejscowi muzulmanie na waskim wozie zaprzagnietym w konika.A na Wegrzech na niezadaszonej pace ciezarowki IFA, totalne cabrio:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Najdziwniejsze środki transportu 03.04.06, 12:58 Kiedyś w wakacje łapałysmy z kumpelą stopa i zatrzymała się szambiarka. Wsiadłysmy :)) Inne środki: gazik wojskowy(straż przygraniczna) karetka pogotowia Odpowiedz Link Zgłoś
tksl Re: Najdziwniejsze środki transportu 01.05.06, 19:44 dorożka jednoosiowa na Aran Islands, Irlandia [Wakacje 2005] rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
tksl Re: Najdziwniejsze środki transportu 01.05.06, 19:51 i z tego samego miejsca jeszcze prom bez biletu bo nie bylo miejsc, ale za 10€ za osobe biletowy nie zauwazyl ze wsiadamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Najdziwniejsze środki transportu 02.05.06, 18:57 Cysterna przewożąca zwierzęcą krew z rzeźni. Chłodnia z odpadami szpitalnymi. Samochód z ładunkiem 12 dwustulitrowych beczek świńskich jelit. Peugeot 607 z RAC prowadzony przez "BORowika" jadącego na urodziny do Wałęsy. Stare Audi, którego kierowca obsługiwał gaz i hamulec lewą nogą, bo prawą mu pokręcił reumatyzm i trzymał ją wyprostowaną w części dla pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
marekzuk Re: Najdziwniejsze środki transportu 04.05.06, 18:54 Ukraina,wyjazd z jakies wsi-chyba Jasini-w Gorgany,na szlak na Sywule.Fantastyczna podroz z drwalami takim ogromnym samochodem do przewozenia scietych bali drzewa-na stojaca,z plecakiem na plecach. Najpierw jakas droga, a jak droga sie skonczyla, to szerokim na jakies 10-12m potokiem. Gdy bylo za gleboko panowie bez zastanowienia zeskakiwali z samochodu i 'budowali' sobie droge-rzucali kamienie,piła elektryczna scinali jakies galezie i wrzucali do potoku. Oczywiscie umilali sobie czas popijajac gorzalke... Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: Najdziwniejsze środki transportu 11.05.06, 12:24 Dach autobusu, na stercie plecaków w Nepalu, matatu w Kenii - w mikrobusie 10-cio osobowym zmieściło się ich 19, mikrobus chłodnia do przewozu ryb - całe szczęście , że akurat był pusty, ale i tak śmierdziałem pół dnia, wózek z osiołkiem w Kapadocji, pusta przyczepa do przewozu siana w formie odrutowanej klatki, tak że czułem się jak małpa w ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
aithor Re: Najdziwniejsze środki transportu 14.06.06, 11:33 Ja kiedys zlapalem dźwig na trasie Wisła-Katowice :)No i raz jechalem cieżarówką-chłodnią na pace :D Niezła klaustrofobia Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Najdziwniejsze środki transportu 16.06.06, 22:36 wloska karetka pogotowia na trasie do Barcelony kimalem w niej na noszach zepsula sie na samej granicy oraz reno5 najwiekszy samochod na swiecie jechalem w skladzie kierowca + ja i kumpel na stopie oraz 4 wielkie plecaki i 14 kartonow z glosnikami nie liczac 2 psow Odpowiedz Link Zgłoś