Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed Big Blue

IP: 157.25.84.* 05.08.02, 13:25
Chciałam ostrzec wszytstkich planujacych wakacje przed praktykami firmy Big
BLue. Wybralam sie z Big Blue na Krete na 7 dni i firma nagle zmienila termin
wylotu z powrotem do Warszawy o 18 godzin, co spowodowalo skrocenie mojego i
tak krotkiego urlopu o caly jeden dzien. Z tego co powiedziano mi w hotelu to
dosc czeste zagranie tej firmy, ze przedostatniego dnia Big Blue dostarcza
swoim gosciom uroczy liscik, ze zmienila sie godzina wylotu i zamiast leciec
o 2 w nocy po cudownym ostatnim dniu na plazy i w uroczym greckim miasteczku,
zostalam zmuszona do zakonczenia moich wakacji o 4 rano. Ostrzegam tez, ze
mozliwosci reklamacji sa nikle - bo niby w umowie podpiuje sie mozliwosc
zmiany terminu wylotu, ale nie sadzilam, ze moze to byc wczesniej az o 18
godzin!!!!!

Zycze wszystkim milych wakacji, ale nie z firma Big Blue!
Obserwuj wątek
    • odyseusz Re: Ostrzegam przed Big Blue 05.08.02, 16:59
      ja też nie jestem zadowolony z obsługi, kłamią, rezydentka tylko patrzy, żeby
      wyłudzić kasę za wysrubowane ceny wycieczek i wynajmu samochodów
      • Gość: X Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.chomiczowka.net.pl 06.08.02, 23:19
        Po złożeniu reklamacji w Big Blue (wyjazd na Kretę) wiecie co dostałem... 5%
        zniżkę przy następnej z nimi podróży. Oczywiście należy te procenty odjąć od
        ceny katalogowej, tylko że w ich ofercie jest ciągle last minute
    • Gość: aga Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 01:41
      nie znam Bigblu, ale byłam z innym biurem w Bułgarii i wciągu miesiąca od
      wykupienia imprezy 3 razy zmieniła nam się godzina wylotu rozpiętość była ok 10
      godzin, podobnie było z powrotem, jednak myślę, że nie zależy to od biura a od
      przewoźnika naszym był LOT, a w naszym samolocie ( czrterze ) byłi ludzie z
      sześciu biur, wiem,że to boli jak skraca Ci się urlop z 8 dni do sześci z
      powodu godzin lotów, ale wieszaj psy raczej na przewoźniku, który zawsze
      pozostaje w cieniu, a nie na biurze, ważne jest czy zapewnia Ci to za co
      zapłaciłeś ( standard hotelu, odległość od plaży itp ), kiedyś dawno temu ( w
      `94 r.) pracowałam w biurze podróży i wiem,że to bardzo ciężki kawałek chleba
      • Gość: aga Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 01:49
        jeszcze jedno a`propos wycieczek w większości krajów wcale nie trzeba korzystać
        z wycieczek organizowanych przez biuro jeśli jesteśmy średni rozgarniętymi
        ludźmi i umiemy się dogadadać można to wszystko zorganizowąc sobie dużo taniej
        prywatnie nas wycieczki w Bułgarii kosztowały średnio 5 razy mniej niż
        organizowane przez biuro np 11 lewa zamiast 25 euro za wieczór bułgarski itp
        (ale trzeba rozmawiać z miejscowymi ludźmi i nie udawać paniska ), podobnie
        jest w Grecji - kiedyś mieszkaliśmy parę lat w Grecji - jeśli udajesz rasowego,
        naiwnego turystę to właśnie tak Cię traktują - oni z tego żyją.
        • Gość: www.TripsTop.comwi Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 18:10
          Na stronie Big Blue stało, że loty do i z Chanii są w soboty. Z tą
          świadomością poleciałem na Kretę, potwierdzałem to z resztą telefonicznie w
          samym Big Blue. Okazało się że wyloty są w niedziele. W konsekwencji wszyscy
          mieli opuścić pokoje o 12.00 w sobotę i czekać do 23.55 na walizkach na
          przyjazd autokaru (wylot o 04.00, na lotnisko przyjeżdża się 2,5 godziny przed
          odlotem, kiedy nawet jeszcze nie zaczynają odprawiać, bo rezydenci i autokary
          muszą zdążyć po jakąś grupę która wtedy przylatuje). W obliczu 12 godzinnego
          oczekiwania kilkudziesięciu osób w jednym wydzielonym pomieszczeniu lub na
          dworze (dla rodzin z dziećmi szczególnie polecam godziny 12.00 - 16.00) w
          hotelu prawie wybuchł bunt...
          więcej na stronie www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=134

• Gość: turysta Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 10.08.02, 22:38
            Gość portalu: www.TripsTop.comwi napisał(a):

> Na stronie Big Blue stało, że loty do i z Chanii są w soboty. Z tą
            > świadomością poleciałem na Kretę, potwierdzałem to z resztą telefonicznie w
            > samym Big Blue. Okazało się że wyloty są w niedziele. W konsekwencji wszyscy
            > mieli opuścić pokoje o 12.00 w sobotę i czekać do 23.55 na walizkach na
            > przyjazd autokaru (wylot o 04.00, na lotnisko przyjeżdża się 2,5 godziny
            przed
            > odlotem, kiedy nawet jeszcze nie zaczynają odprawiać, bo rezydenci i autokary
            > muszą zdążyć po jakąś grupę która wtedy przylatuje). W obliczu 12 godzinnego
            > oczekiwania kilkudziesięciu osób w jednym wydzielonym pomieszczeniu lub na
            > dworze (dla rodzin z dziećmi szczególnie polecam godziny 12.00 - 16.00) w
            > hotelu prawie wybuchł bunt...
            > więcej na stronie <a href="www.tripstop.com/index.php3?
            page=art&artID=13
            > 4"target="_blank">www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=134</a>
            >
            Na całym świecie doba hotelowa kończy się w godzinach 12-14 i godzina wylotu
            powrotnego hotelarza nie interesuje.Warto przed wylotem przeczytać informacje
            zawarte w katalogach ,także w katalogu Big Blue.Jeżdże bardzo często na imprezy
            lotnicze i do szału doprowadzają mnie ludzie którzy nie zadają sobie trudu
            przynajmniej przeczytania informacji o trybie realizacji imprezy.
          • windows3.1 mądry Polak po szkodzie 03.09.02, 10:17
            byłem na Twojej stronie, czytałem, i szlag mnie trafiał coraz bardziej.

Przed wykupieniem Balos oczywiście przeszukiwałem to forum, ale wyszukiwarka
            nic mi nie zwróciła. Skutek - pojechaliśmy i przeżyliśmy dokładnie to, co
            opisałeś, tyle że w wersji dwutygodniowej. Nabraliśmy się dokładnie na te same
            chwyty (centrum miejscowości - 500 metrów, plaża - 500 metrów, zdjęcie, itd)

Od czasu Twojego wyjazdu trochę się poprawiło - nad basenami nie śmierdzi
            szambem i jest bardzo przyjemnie, pool-bar jest skończony i działa, są
            regularne autobusy (3 razy w tygodniu) do Kissamos). Ale oczywiście nie na
            tyle, żeby uratować wakacje. Jedyne co działa, to Twój trick - wynajęcie
            samochodu. Na moim turnusie wpadli na to niemal wszystcy, i w Kissamos
            Autovermietung zabrakło aut (jeden gość z konieczności wynajął Fiata Scudo, dla
            3 osób!). Musiałem wziąc z Autocandii (315 euro za 10 dni, Atos z klimą).

Dzięki samochodowi podobnie jak Ty uważam, że w sumie nie było tragicznie.
            Zobaczyliśmy trochę zachodniej Krety (dalej nie, bo z małym dzieckiem dłuższe
            wyjazdy nie wchodziły w rachubę). Trochę się też nie zgadzam z pochwałą
            Elafonissi (potworny tłok) i uwagami o zaśmieconej Falasarnie (było super).

I jeszcze jedno: chyba nie przeżyłeś upałów, który my mieliśmy. Momentami
            przekraczały 40 stopni.
    • Gość: ilo Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 20:04
      jeżeli chodzi o te wszystkie problemy z wylotami, to wierzcie,że nie zależy to
      od biura podróży, tylko od przewoźnika.Wiem to doskonale, bo pracuję w biurze
      turystycznym i mam z tym do czynienia.To jest straszne,że tak się dzieje, ale
      naprawdę nic tu nie da się zrobić!
      • odyseusz Re: Ostrzegam przed Big Blue 09.08.02, 21:42
        Biedni uciśnięci pracownicy biur podróży, podczas mojego pobytu poznałem
        dziewczynę, która czekała 13 godzin na Okęciu, bo nikt z pracowników BB nie
        zadzwonił do niej, że godzina się zmieniła, prawda jest taka, że gdy już
        wykupisz wycieczkę to mają Cię wiecie gdzie
      • Gość: Olo Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 10.08.02, 10:45
        Ty żałosny DUPKU !!!!!
        To biuro wybiera przewoźnika i innych partnerów !!!! Jeżeli są do dupy to biuro
        jest do dupy tj. Big Blue !!
        P.s
        To tak jak byś kupił piękne BMW które po wyjeździe z salonu się rozlciało a
        firma by tłumaczyła że to nie ich wina tylko śrub które kupili od kogoś i nie
        mają na to wpływu.
        Big Blue i temu podobne dziwolągi to najgorsze syfy które zabierają ludziom coś
        na co czekali cały rok !!!!!
        • Gość: kasia sam jesteś dupek IP: 157.25.164.* 10.08.02, 10:48
          A wybór mamy szalony: LOT, LOT, LOT, i jeszcze LOT. Aha, zapomniałam o WEA.
          • yarekgay Re: sam jesteś dupek 10.08.02, 14:28
            są jeszcze takie tanie linie do dupy - linie greckie, egipskie , tunezyjskie,
            tureckie i cypryjskie - hiszpańskie też nie lepsze - ja wole jednak LOT lub WEA

aha, jak leciałem na Kos - to samolot LOT miał 2 godziny opóźnienia z przyczyn
            technicznych - wysiadł radar pogodowy a po drodze były burze !!!! i niestety
            biura podróży - TUI i Neckermann, które samolot wyczarterowały nie miały wpływu
            na to opóźnienie
            • Gość: kasia Re: sam jesteś dupek IP: 157.25.164.* 10.08.02, 14:47
              zgadza się, i biura informują o możliwości zmiany godziny z przyczyn od nich
              niezależnych.
            • Gość: agnieszka Re: sam jesteś dupek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 21:45
              tylko zapomniałaś, że nasze przepisy zabraniają tym innym latać u nas (
              chartery).
        • Gość: zrównoważony Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 10.08.02, 22:42
          Gość portalu: Olo napisał(a):

> Ty żałosny DUPKU !!!!!
          > To biuro wybiera przewoźnika i innych partnerów !!!! Jeżeli są do dupy to
          biuro
          >
          > jest do dupy tj. Big Blue !!
          > P.s
          > To tak jak byś kupił piękne BMW które po wyjeździe z salonu się rozlciało a
          > firma by tłumaczyła że to nie ich wina tylko śrub które kupili od kogoś i nie
          > mają na to wpływu.
          > Big Blue i temu podobne dziwolągi to najgorsze syfy które zabierają ludziom
          coś
          >
          > na co czekali cały rok !!!!!

Radzę szybki kontakt z lekarzem ,obojętnie jakim bo na psychiatrę chyba już za
          póżno.
    • Gość: mirek Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: .1R2D* / 217.131.144.* 15.08.02, 13:12
      Jejku ludzie o czym wy piszecie? samoloty zmiany wylotu?Zyjemy w POlsce i kto o
      tym nie wie to przypominam,w kraju nedzy i rozpaczy!Jesli jest zmiana wylotu to
      tylko!!!zalezy od przewoznika!!!!I to jest spowodowane brakiem samolotow u
      Polskich przewozników!!!!Dobry pomysl na buissnes-wynając samoloty i je
      czarterowac!!!!!! Niezła kasa!!!!!!Ja mam w planie juz wyczarterowac dwa i
      załozyc linie CZŁOWIEKU ZACZNIJ MYSLEC GŁOWA A NIE DUPA!!!i my mamy wejsc do
      unii z takim myśleniem naszych rodaków?NIGDY!!
      ZYCZE MIŁEGO DNIA I UDANYCH WAKACJIIII
      A PROPOS BIG BLUE JEST JEDNYM Z NAJLEPSZYCH BIUR W POLSCE a kto nie wierzy
      polecam wakacje pełne niespodzianek z Alladynem,Oasisem,Pegasem czy jakims
      innym krzakiem trzymajcie sie i wiecej myslenia podczas pisania waszych
      wypowiedzi
      pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi .....
      • Gość: pafcio Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 10:28
        jestem całkiem normalny i jeżeli chodzi o taki numer ze zmianą godziny to na
        pewno nie chciał bym, żeby to mnie spotkało, a jeżeli ty byś chciał, znaczy
        zmień pracę i lecz się...
      • Gość: ula Re: Ostrzegam przed Big Blue IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 17.08.02, 10:32
        Ciekawe!
        Wszyscy korzystają z tych samych przewoźników (bo wyboru nie ma) ale tylko Big
        Blue zdarzają się zmiany terminu wylotu lub co gorsza klienci dowiadują się o
        tym, że brak dla nich miejsca w samolocie.
        Czasem zastanawiam się czy oni aby naprawdę rezerwują miejsca w samolocie dla
        siebie czy tylko po sprzedaży wycieczki klientowi szukają w innych biurach kto
        im to miejsce odsprzeda.
        A co do myslenia dupą. Wolę już to robić niż być taka "normalna" jak ty.
    • zyd1 Re: Ostrzegam przed Big Blue 03.09.02, 17:52
      Gość portalu: Sylwia napisał(a):

> Chciałam ostrzec wszytstkich planujacych wakacje przed praktykami firmy Big
      > BLue. Wybralam sie z Big Blue na Krete na 7 dni i firma nagle zmienila termin
      > wylotu z powrotem do Warszawy o 18 godzin, co spowodowalo skrocenie mojego i
      > tak krotkiego urlopu o caly jeden dzien. Z tego co powiedziano mi w hotelu to
      > dosc czeste zagranie tej firmy, ze przedostatniego dnia Big Blue dostarcza
      > swoim gosciom uroczy liscik, ze zmienila sie godzina wylotu i zamiast leciec
      > o 2 w nocy po cudownym ostatnim dniu na plazy i w uroczym greckim miasteczku,
      > zostalam zmuszona do zakonczenia moich wakacji o 4 rano. Ostrzegam tez, ze
      > mozliwosci reklamacji sa nikle - bo niby w umowie podpiuje sie mozliwosc
      > zmiany terminu wylotu, ale nie sadzilam, ze moze to byc wczesniej az o 18
      > godzin!!!!!
      >
      > Zycze wszystkim milych wakacji, ale nie z firma Big Blue!

=========================

A CO SIE SPODZIEWALES OD ZYDOWSKICH OSZUSTOW?????

===============================

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka