Dodaj do ulubionych

PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:52
najlepszy przykład? weekendowa promocja, którą zrobiły podróże tv dminikana -
1 osoba płaci całośc, druga 50%. Do tak skonstruowanej oferty, której
orgqnizatorem jest PES mają dostęp tylko i wyłacznie klienci indywidualni i
tylko przez podróże TV. Co to ma być?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:20
      marketing, tylko marketing. Każde biuro podróży może wyczarterować samolot,
      choćby w Fischerze i sprzedawać Dominikanę za 100PLN. Nikt nie ma wyłączności
      na ten kierunek, jak i ze strony biur podróży jak i ze strony lini lotniczych.

Krzysiek
      • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:24
        i jeszcze jedno: dumping odnosi się do "zaniżania" cen na ten sam produkt a jak
        na razie nie widzę aby jakiekolwiek inne biuro podróży niż PES/PTV latało
        bezpośrednio z WAW na Dominikanę - czyli nie można mówić o dumpingu cenowym. A
        nieuczciwa konkurencja? Czyżby sprzedawali wczasy na Dominikanie z wysyłali
        ludzi do Egiptu?

Krzysiek
        • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:31
          1. Ceny zaniżają w stosunku do cen, jakie PES Travel - główny organizator -
          oferuje innym agentom oraz w stosunku do cen na rynku.
          2. Loty na Dominikanę oferuje tez kilka innych biur np. Scan Holiday, czy Exim
          i wiele innych jak dobrze sprawdzisz.
          3. Konkurencja o której mówię to ta pomiędzy innymi agentami a Podróżami TV i
          bynajmniej nie uważam, że taki "sieciowy" i wirtualny agent to cos złego, wręcz
          przeciwnie. Ale nie w ten sposób. Chodzi tu o klasę...
          • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:36
            Najemcą rejsów z WAW do POP i PUJ jest tylko i wyłącznie PTV S.A. a nie Ecco
            czy Exim.
        • ml2403 Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! 20.01.06, 20:59
          Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> i jeszcze jedno: dumping odnosi się do "zaniżania" cen na ten sam produkt a
          jak
          >
          > na razie nie widzę aby jakiekolwiek inne biuro podróży niż PES/PTV latało
          > bezpośrednio z WAW na Dominikanę - czyli nie można mówić o dumpingu cenowym.
          A
          > nieuczciwa konkurencja? Czyżby sprzedawali wczasy na Dominikanie z wysyłali
          > ludzi do Egiptu?
          >
          > Krzysiek

Chyba nie rozumiesz co to jest dumping. Dumping w skrócie to sprzedaż towaru
          lub usługi poniżej kosztów wytworzenia i dokładanie do interesu przez pewien
          czas aby wykończyć konkurencję. Twoja argumentacja nie odnosi się do dumpingu.
      • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:26
        Krzysiu chyba nieuważnie przeczytałes to co napisałam i chyba nie wiesz o czym
        mówisz. To kompletnie inna stytuacja. Organizator owszem może różnicować
        wysokość prowizji dla swoich agentów, jak ktos ma ochotę nawet to za zgodą
        organizatora, jakim w tym przypadku jest biuro PES, może sprzedawać Dominikanę
        nawet za darmo. Ale promocja 1 osoba płaci całość, a druga 50%, to ómówny się
        jest 100% klasycznym przykładem DUMPINGU. Dominikana za 100 zł? A czy Ty znasz
        koszty czarterów?
        • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:35
          Ale, Ty jako agent nie musisz ich sprzedawać! Możesz sprzedawać coś innego, lub
          Dominikanę z przelotem z Pragi. A jeżeli podpisałeś umowę z PES/PTV i w tej
          umowie jest napisane, że organizator może sprzedawać pakiety klientom
          indywidualnym po cenach specjalnych to jest wszystko OK. Nie znam umów
          agencyjnych PES/PTV i jedynie mogę domniemywać, że robią to zgodnie z prawem.
          Co do kosztów czarterów, pamiętam jak niektórzy wypowiadali się że 1990PLN to
          oszustwo i nie można wysłać za taką kasę na 7 dni do 3* hotelu - a co się
          okazało? Że można, a to tylko kwestia tzw. logistyki sprzedaży i yield
          managmentu. Zresztą sam zobacz, że obecnie można kupić także inne ciekawe
          pakiety wakacyjne za niską cenę, np. Tajlandię, Kenię... a tu nikt nie mówi o
          dumpingu czy nieuczciwej konkurencji.

Krzysiek
          • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:08
            Bardzo ładnie to i fachowo sobie wyjaśniłeś Krzysztofie.Tyle tylko,że PES
            Travel raczej w umowie z Podróżami TV nie zawarł takiej klauzulii, mówiacej że
            przekazuje im pakiety po specjalnej cenie. Nic mi na ten temat nie wiadomo, ale
            oczywiście moge się mylić.Wnioskuje jedynie z rozmowy z biurem PES, ze nic
            takiego nie ma. Jeśli jednakże jest taka umowa, to tym bardziej jest nieuczciwa
            bo kazdy agent z pozycji wyjsciowej powinien miec jednakowe szanse na wykazanie
            się duża sprzedażą, a co za tym idzie staranie sie o wyższa prowizje, czy też
            oferty specjalne. Tak to przynajmniej wygląda w normalnych biurach. W tym
            przypadku zastanawiam sie co było pierwsze: oferta specjalna ma dzien dobry dla
            Podróży TV ze strony PES czy wielka sprzedaz Podróży TV w przeddzień podpisania
            umowy agencyjnej z PESem. Tak czy inaczej na całe szczęście stosowne instytucje
            równiez uznaja to za dumping.
        • ml2403 Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! 20.01.06, 21:07
          Chyba nie rozumiesz co to jest dumping. Dumping w skrócie to sprzedaż towaru
          lub usługi poniżej kosztów wytworzenia i dokładanie do interesu przez pewien
          czas aby wykończyć konkurencję. To czy taka promocja jest dumpingiem możnaby
          stwierdzić po ocenie kosztów i stwierdzeniu, że w tym wypadku firma dokłada do
          interesu. Nie masz takich danych więc jak możesz mówić o dumpinu. Na marginesie
          oskarżenia o dumping są częste w gospodarce i oskarżana firma zazwyczaj broni
          się, że potrafi bardziej oszczędzać ma niższe koszty itp. a procesy są trudne.
    • casitas Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! 02.01.06, 13:25
      To nie jest dumping. To jest chwytanie się brzytwy przez tonącego. Czy nie
      zastanowił Was fakt, że tych "tanich" imprez na Dominikanę nie można sprzedać
      po cenie katalogowej i trzeba stosować rabaty po 50%, a tymczasem "drogie" TUI
      nie ma miejsc w samolotach?

Cas
      • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:34
        A w jakich to samolotach TUI nie ma miejsc?
      • Gość: Marcin K Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.01.06, 14:10
        O jakim dumpingu mowicie: sprzedaja buble na Dominikanie za wcale nie tak male
        pieniadze- i to ma byc dumping? Zastanowcie sie!
        • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:24
          Krzysztofie Drogi, może i buble, ale co mam zrobić jeśli dobry klient, który
          korzysta z moich usług co najmniej 5-6 razy do roku, przychodzi do mnie z
          pretensjami, że przedstawiam mu ofertę Dominikany PES TRAVEL za, powiedzmy, 5-6
          tysięcy od osoby, podczas gdy w internecie Podróże TV /czyli agent PES
          Travel/sprzedają dokładnie tą samą ofertę o jakieś 3 tysiące taniej? EXIM czy
          Scan Holiday ale tez pare innych biur mają dokładnie te same hotele mniej
          więcej po cenach PES Travel, ale nawet oni oni nie robią takich zniżek. Czy
          naprawde nikt nie może skończyć z tą "wolną amerykanką" w turystyce?
          • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:28
            A czy nie możgło się tak zdarzyć, że PTV sprzedaje pakiety poniżej ceny zakupu,
            co też i Ty możesz robić? Być może (tego nie wiem)PTV zostało zobligowane w
            umowie jako agent przez tour operatora do sprzedaży X ilości miejsc, a jeżeli
            nie sprzedadzą to zapłacą sporą karę? Może w tym przypadku lepiej sprzedawać ze
            stratą ale pozyskać klienta i nie zapłacić kary, która być może jest wyższa niż
            planowana strata ze sprzedaży?
            • Gość: Pawel Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:42
              > Może w tym przypadku lepiej sprzedawać ze
              stratą

Widac ze nie masz pojecia o sprzedazy ofert turystycznych.
              Kazdy agent jest zobowiazany do sprzedazy w cenach touroperatora.
              Bo tak naprawde kazdy klient kupuje wycieczke od organizatora, a nie od agenta.
              W calym tym poscie chodzi o to ze Pes nierowno traktuje swoich sprzedawcow.
              Jedna cene maja PTV, a inna wyzsza cene pozostali agenci PES-a.
              Jedyna metoda na takie praktyki to ogolny bojkot Pes-a przez wszystkich agentow
              w Polsce.Niech sobie sprzedaja tylko przez PTV.
              • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:58
                A wtedy jak długo agenci wytrzymają? Przecież teraz nic oprócz Dominikany się
                nie sprzedaje. Biura podróży anulują rejsy czarterowe (głównie do Egiptu ale
                także na Kanary). Taką akcją zrobicie dobrze samej PTV. Macie inny wybór jeżeli
                chcecie sprzedawać egzotykę z wylotami z Warszawy? Jeżeli tak to zacznijcie to
                coś nowego sprzedawać (Bangkok, Kenię, Cejlon, Brazylię) a jeżeli nie to nie
                dokładajcie do kieszenie PTV.
              • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 10:49
                Witam ponownie. Widzisz Pawle to nie takie proste - nie sprzedawać - Krzysiek
                ma trochę racji, że Dominikana jest aktualnie kierunkiem na topie.Więc jak tu n
                ie sprzedawać. Ciekawi mnie to o czym Krzysiek wspomniał, że ponoć czartery na
                Dominikane z warszawy wykupił tylko PTV czy tez PES. To w takim razie co
                sprzedaje Scan Holiday czy Exim?
                • Gość: Krzysiek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:09
                  Informację na temat kto wykupił rejsy na Dominikanę otrzymałem drogą
                  telefoniczną z biura Fischer Airlines. Miła Pani poinformowała mnie, że PTV
                  zawarło umowę na cały rok na przewozy czarterowe z WAW na Dominikanę. Czyli
                  nawet nie PES Travel a ich agent! Może tu jest jakieś powiązanie: PTV wykupiło
                  samoloty a za to PES daje im niższe ceny?
                  • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:41
                    czyli faktycznie zostaje bojkot jakoo najlepsze rozwiązanie - niech sprzedają
                    się sami wzajemnie
      • Gość: Max Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: 213.158.197.* 05.01.06, 22:35
        Tyle ze PES i PTV wyslaly juz w 2 miesiace 4500 osob na Dominikane a TUI wysyla
        z Polski 1000 rocznie, czyli 167 w tym czasie. Subtelna roznica.
    • Gość: Doswiadczony Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:13
      No niestety, wielu agentow aby przetrwać oddaje własne prowizje aby zatrzymac
      klienta, tylko pytam sie jak chce utrzymac biuro , bo ten sam klient nadal
      bedzie przychodzil i "po starej znajomosci" wyłudzał coraz tańsze oferty!!W
      końcu to nasza praca.Klient ma prawo wyboru i dlaczego mimo barterowej umowy
      między PTV i PES nadal zezwalamy na tego rodzaju praktyki Bojkot prosze bardzo
      a jakie będa tego skutki??i czy ktos sie z nami liczy? chyba lepiej jednak nie
      sprzedawać niepewnej oferty, szkoda czasu potem na reklamacje i złą opinie
      biura za trefna oferte. Co raz stracisz , długo nie odzyskasz. No coments.
      • Gość: Marek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:25
        Panowie!, co to ma byc w ogole ta dyskusja?
        Rynek wsystko reguluje, masy chca jezdzic i nie przeplacac. Te drozsze oferty i
        tak ktos kupi, kto sie nie liczy ze szmalem, ale ich jest niewielu. Rewolucji
        nie powstrzymacie. Ceny aut, czy sprzetu fotogr. np., tez spadly na pysk, unia,
        globalizacja. Klienta nie obchodzi los jakis biur - kurdupli. W dzungli
        przetrwa silniejszy i bardziej cwany. Bojkot?, nie badzcie smieszni. Chcecie
        narzucac wyzsze ceny imprez?. Obecnie panuje globalny trend kupowania taniochy,
        gorszej jakosci i musicie sie do tego dostosowac. Lud konsumuje wiecej, ale
        taniej, think about that!. Powodzenia w utrzymaniu sie na rynku!
        • Gość: Mario Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 04.01.06, 11:23
          Ja umowy z PES/PTV nie podpisałem i też jakoś żyję.
          @ Gralek dalej ich reklamuj i oddawaj "klientów" - za rok wyślą ofertę do nich
          bezpośrednio i tyle ich widziałeś.

Pozdrawiam
          • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:54
            Mario, gdzie Ty widzisz reklamę tego dziadowstwa w moim temacie? Liczę, że ktoś
            jeszcze zareaguje na te dumpingowe działania bo do tego trzeba jak to
            mówią "dwojga". Ja ze swojej strony mogłem zrobić jedno - zasygnalizować
            zjawisko w odpowienich instytucjach. Zobaczymy czy przyniesie to pożądany
            skutek. Klientów nie odsyłam ale niestety na nic moje przekonywania że moga
            stracić pieniądze - jakaś znajoma naopowiadała im niestwożonych historii jak to
            można tanio podróżówać i że w internecie jest duuużo taniej i oni oczywiście w
            to uwierzyli. Dowodem jest to że jednak Podróże TV mają taniej. I z tym
            chamstwem walczę!!! Jeśli stać Cię Mario na odprawienie klienta z kwitkiem, bo
            PESa nie sprzedajesz, to tylko pogratulować. Ale wielu z nas bez względu na to
            czy jest się dużym czy małym na takie coś nie stać przy tej walce na rynku o
            każdego klienta. howgh
            • Gość: mario Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 04.01.06, 22:05
              > Mario, gdzie Ty widzisz reklamę tego dziadowstwa w moim temacie? Liczę, że
              ktoś
              >
              > jeszcze zareaguje na te dumpingowe działania bo do tego trzeba jak to
              > mówią "dwojga". Ja ze swojej strony mogłem zrobić jedno - zasygnalizować
              > zjawisko w odpowienich instytucjach. Zobaczymy czy przyniesie to pożądany
              > skutek. Klientów nie odsyłam ale niestety na nic moje przekonywania że moga
              > stracić pieniądze - jakaś znajoma naopowiadała im niestwożonych historii jak
              to
              >
              > można tanio podróżówać i że w internecie jest duuużo taniej i oni oczywiście
              w
              > to uwierzyli. Dowodem jest to że jednak Podróże TV mają taniej. I z tym
              > chamstwem walczę!!! Jeśli stać Cię Mario na odprawienie klienta z kwitkiem,
              bo
              > PESa nie sprzedajesz, to tylko pogratulować. Ale wielu z nas bez względu na
              to
              > czy jest się dużym czy małym na takie coś nie stać przy tej walce na rynku o
              > każdego klienta. howgh

Reklamy w poście im nie robisz, to fakt^^ ale napewno dostałeś jakieś ulotki
              dla biura itp rzeczy. Wielu Twoich klientów napewno je widziała i pomyślała -
              skoro P."Gralek" sprzedaje "to cudo" w biurze to napewno nie jest to takie złe -
              i tu jest ta Twoja reklama na rzecz PTV/PES. A skoro robią takie numery
              agentom już po paru miesiącach działalności to chyba myślą zeby Was wszystkich
              wykopać, jesteśmy wiarygodni( z czym był problem na początku ) i jedna zła
              opinia agenta już nie zaszkodzi. Jeśli wysłałeś już kogoś z nimi to chyba tych
              klientów już nie zobaczysz - dostaną bezpośrednio ofertę z PTV/PES.

Olej ich i tyle.

Pozdrawiam

P.S

Wyślij kontakt na posypa@o2.pl
              • Gość: gralek Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 10:44
                Wyższość agentów "w realu" nad agentami "wirtualnymi" polega na tym, że w
                biurze nie można zatrudnić byle dzierlatki i postawić ją na stanowisku
                bezpośredniego kontaktu z klientem. W większości przypadków pracują u nas
                ludzie doświadczeni, kórzy oprócz tego, że dobrze znają produkt, dodatkowo
                bywają w róznych miejscach od czasu do czasu, wiec mający wiedze tak zwaną
                ogólną. Co wiecej - lubią swoją pracę. Nasza branża jest pod tym względem
                świetna - jesli chodzi chodzi o łaczenie pracy z przyjemnością :) W odróżnieniu
                od pracownika call center, którym zostac może każdy, kto parał się kiedys
                sprzedażą, co oznacza, że znajomość produktu ma schematyczną - nie radzę
                wgłębiać się dalej, pytając o to czy w basenie jest podgrzewana woda, albo ile
                jest z lotniska do hotelu - bo albo otrzyma się enigmatyczną odpowiedź albo
                żadnej, ewentualnie dezinformację. Czasem też zdarzy się że miła/ły pani/pan z
                call center powiedzą że sprawdzą i oddzwonią - ale bardzo rzadko dotrzymują
                słowa. Jest im łatwiej to zrobić, bo klient ich nie widzi, w odróżnieniu od
                agenta w biurze. Jeśli ktos chce wyjśc na ignoranta to się nie rozwija, nie
                czyta, nie jeździ. Na szczęście w moim środowisku nie spotykam
                ignorantów /chociaz szczerze mówiąc im większe biuro tym z tym gorzej-ale to
                juz taka dygresja mniej istotna/. Dlatego też nie boję się o to, ze klienci
                odejdą. Mam nadzieję że szczęśliwie wylecą i wrócą. PES nie dał mi żadnych
                materiałów - to klientka przyszła z prośbą o pomoc w formalnościach, bo jej
                znajoma znalazła ofertę w internecie. Każda decyzja, którą podjęłabym w tym
                momencie byłaby zła: pomóc - źle, nie pomóc - jeszcze gorzej. A co do
                wysyłania umów bezpośrednio do klientów?? Na dobrą sprawę może tak postąpić
                każde biuro omijając agenta, który klienta im przysłał, prawda :) ? To co mnie
                boli najbardziej to fakt sprzedazy po astronomicznych cenach. Nie wiem ile
                kosztuje od osoby wyczarterowanie rejsu na dominikanę, ktoś wspominał o kwocie
                2500 zł, więc jak mozna sprzedawać po takiej cenie cały pobyt w opcji all?
                pozdrawiam
                Agenci Łączcie Się !!!
                • Gość: Monika R. Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:34
                  Witam,

Poruszył mnie powyższy post i postanowiłam się wypowiedzieć w tym temacie.
                  Jestem pracownikiem Call Center najpopularniejszego w Polsce Portalu
                  Turystycznego www.wakacje.pl.

Jeśli chodzi o moją pracę, to nie jestem byle dzierlatką i tak się nawet
                  składa, że mam wykształcenie turystyczne jak i 5-letnie doświadczenie w
                  pracy w biurze podróży. Pracowałam wczesniej w "realu", więc wiem co znaczy
                  bezpośredni kontakt z Klientem.

Co do obecnej mojej pracy - u nas pracują ludzie wykształceni, doświadczeni,
                  z pasją, którą są podróże!! Jeździmy również na wyjazdy studyjne ale nie od
                  czasu do czasu tylko znacznie częściej. Jestesmy najwiekszym agentem w
                  Polsce, więc wielu touroperatorow nalega na uczestnictwo naszych pracowników
                  w ogranizowanych Study Tourach. Znamy dobrze produkt, uczestniczymy w wielu
                  szkoleniach i nasza znajomość nie jest "schematyczna"!!! Co więcej uważam,
                  że dzięki temu, że jest nas sporo w biurze (teraz ponad 30 konsultantow),
                  możemy wymieniać się doświadczeniami na temat miejsc, które widzieliśmy i
                  porównywać je, co nie jest dostępne dla zwykłego agenta, którego po prostu
                  nie stać na kilka wyjazdów swoich pracowników w ciągu roku. Jeśli w ogóle
                  jeździ pracownik a nie właściciel ;-)

I dementuję informację, że nie oddzwaniamy!!! Potwierdzamy nasze informacje
                  i przekazujemy je Klientowi.
                  A, zapomniałabym.... lubimy swoją pracę ;-)

Pozdrawiam,

Monika Rudnicka
                  specjalista ds. turystyki
                  e-mail: m.rudnicka@wakacje.pl
                  • Gość: Mario Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 01:40
                    Pani Moniko,
                    wiadomo, iz nie wolno generalizowac i pewnie Pani i paru Pani wspolpracownikow
                    lubi to co robi i co najwazniejsze ZNA sie na tym.
                    Gralek ma jednak racje, prosze "w twarz" powiedziec klientowi COS o czym nie ma
                    sie pojecia bo np. TO nie dostarczyl informacji :)
                    U Was tez zdazaja sie "call centerowcy", wiem z autopsji ;) Ni emniej jednak sa
                    "lepsze" serwisy :D
                    Pozdrawiam Serdecznie,

• cairo7 Re: PODROŻE TV?DUMPING I NIEUCZCIWA KONKURENCJA!! 06.01.06, 01:58
                      Wiedziałem,że to się tak skończy......to był błąd,a może wyjątek potwierdzający
                      regułę?I trzeba brać poprawkę na dokształt(ponoć człowiek się ciągle
                      uczy....jak chce...)Co by nie mówić ,miałem słyszenie z call center podróży tv
                      na wiosnę i była to katastrofa...zero pojęcia o cenach na
                      rynku,hotelach,warunkach na hotelach,i właściwie tylko gdybactwo i
                      gawędziarstwo...dlatego poprosiłem o oddzwonienie bo mi było szkoda
                      pieniążków.I zmieniając temat-dziwię się TUI czy Neckermanowi ,że przespał
                      zawładnięcie polskiego rynku pod kątem np.Karaibów...wszyscy by poszli jak
                      owieczki na rzeż....i może wszyscy by byli zadowoleni?
                      • Gość: Adam Pes Travel Pracownik Pes Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:14
                        Witam wszystkich serdecznie.
                        W Pes Travel zajmuje sie kontaktami z agentami to ja tworze oferty promocyjne
                        i to ja je rozsylam do wszystkich agentów. Moze troszeczke historii: kiedy
                        zaczelismy wprowadzac oferty Dominikany agenci obawiajac sie ze to jest jakis
                        przekrent nie wspierali nas w sprzedazy wiec nic dziwnego ze Podroze TV
                        wypromowaly sie jako wiodacy sprzedawca naszej Dominikany. Zarowno agenci jak i
                        Podroze Tv maja taki sam cennik na Dominikane jesli robie lasty to wszscy maja
                        taki sam last. Mam prosbe jesli macie jakies pytania lub zazelaenia co do mojej
                        pracy prosze o kontakt i rozmowe a nie szkalowanie na forum. Czekam na
                        telefony. Przepraszam ze nie bede odpisywal na forum ale wole porozmawiac mam
                        nadzieje ze mnie rozumiecie.
                        Adam Faltynowski 056 658 55 00
                        Pes Travel.
                        • Gość: Marek Re: Pracownik Pes Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:34
                          Brawo PodróżeTV. Tanie wyjazdy, standard stosowny do ceny. Klient sam wybiera.
                          Takie są prawa rynku. A jak inni agenci umierają z głodu to niech się
                          przekwalifikują.
                          • wiem_swoje ja nie mogę jaka odwaga! 09.01.06, 19:51
                            panie z podrózy/pes...
                            bo to juz jedna firma a w kazdym razie podróze kupiły (???) pes czy długi pesa
                            juz poplacone, ze pan tak zapewniasz o doskonałej kondycji firmy ??
                            bo jeszcze całkiem niedawno nachodził was windykator...

no i czy oferta na lato tez jest pesa czy juz tylko podroze sa organizatorem??

wasz ukochany wiem_swoje
                            • Gość: DW Re: ja nie mogę jaka odwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:26
                              www.dobrewakacje.pl/index.rst?Act=show_doc&id_doc=554&id_dir=41
                            • Gość: Fan PTV PES/PTV IP: *.eranet.pl 10.01.06, 00:47
                              Podróże nigdy nie były i nie będą organizatorem a Pesa proszę nie mylić z PTV,
                              to tak jak byś agenta mylił z touroperatorem. PTV sprzedaje oferty wielu tour
                              operatorów w tym dwóch własnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka