Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:24 Proszę o opinie nt. Djerby tych, którzy już tam byli. Czy warto tam pojechac? Jakiś konkretny hotel/miejscowość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolantas1955 Re: opinie nt. Djerby 23.01.06, 19:27 Byłam tam 8 lat temu i wtedy był to jeden wielki plac budowy!!Teraz pewnie sie już pobudowali i przypuszczam, że hotele od 4 * w górę są super, zreszta jak w całej Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: opinie nt. Djerby 23.01.06, 19:47 forum.wakacje.pl/read.php?f=1&t=328973&i=328973 forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=340877&t=340877&dest=&id_oferty= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: opinie nt. Djerby IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 23.01.06, 20:29 Byłem w tym roku.Hotele o różnych standardach,place budowy są dalej, wypocząć można dobrze, ale ja wolę kontynent,bo z niego szybciej ,tanie i wygodniej robić wypady w głąb Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: opinie nt. Djerby 24.01.06, 12:05 Byłem na Djerbie w lipcu 2004 i były to najgorsze wakacje czarterowe jakie spędziłem , specyfika Tunezji nie odpowiada mi , natomiast Djerba jest dodatkowo poprostu nudna , tam nic nie ma , nie ma co zwiedzić na dobrą sprawę , gdzie wyjść wieczorem np. na spacer . Egipt , Turcja , Hiszpania , Cypr , Francja to lokalizacje turystyczne które porównuje i nie widzę żadnego porównania , korzyść jest jedna - wyjazd do Tunezji (np.Djerba) jest tani , ale dla mnie to trochę za mały powód , aby kiedyś tam wrócić . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: opinie nt. Djerby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 18:55 byłam na djerbie dwa lata temu. Było bosko ciepło, w morzu brak meduz, woda odlotowa, ale: 1. wielbłądy robią kupy na plaży, prawie nikt tego nie sprzata, trzeba uważac... 2. konie robia to samo... 3. czasami kierownicy plaż maja interesy z naganiaczami, więc na nic zdają się naloty policji na motorach, wracaja za chwilę 4. hotel musi byc co najmniej czterogwiazdkowy i all inclusive, bo napoje drogie 5. nie jest nudno, to zalezy co kto lubi. Mozna sobie pozwiedzać na własna rękę Houmt SOuk, tylko sklepikarze strasznie zaczepiają, mnie to strasznie denerwowało, ale tak jest w krajach arabskich 6. Midun takie sobie, objazd wyspy ciekawy, ale bez rewelacji 7. najlepiej podróżować taksówkami, niedrogie, jest ich dużo 8. farma krokodyli - tam wyjazd podobno wart swoich pieniędzy, ja nie byłam, żałuje /maja strone internetową/ 9. dobrze przed wyjazdem pozażywać trillac na wzmocnienie flory bakteryjnej i już na miejscu nie szalec z róznorodnoscią potrawa na wieczorach tunezyjskich 10. ja miałam grzałkę i garnuszek, ratowałam się zieloną herbatą i smectą 11. generalnie jest gorąco, byłam we wrześniu, wieczory trochę chłodne, ale to zależy dla kogo, ja lubię ciepełko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amellka1 Re: opinie nt. Djerby IP: *.mofnet.gov.pl 26.01.06, 14:49 Byłam na Djerbie 7 lat temu, w dużym kompleksie hotelowym Dar Djerba, gdzie trudno było się nudzić: cudowna plaża, planty, baseny, restauracje itp. Po wyspie można się bezpiecznie poruszać, robiliśmy długie spacery. Wycieczka na Saharę 2-dniowa - super! Odpowiedz Link Zgłoś