Dodaj do ulubionych

opinie nt. Djerby

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:24
Proszę o opinie nt. Djerby tych, którzy już tam byli. Czy warto tam pojechac?
Jakiś konkretny hotel/miejscowość?
Obserwuj wątek
    • jolantas1955 Re: opinie nt. Djerby 23.01.06, 19:27
      Byłam tam 8 lat temu i wtedy był to jeden wielki plac budowy!!Teraz pewnie sie
      już pobudowali i przypuszczam, że hotele od 4 * w górę są super, zreszta jak w
      całej Tunezji.
      • amat1 Re: opinie nt. Djerby 23.01.06, 19:47
        forum.wakacje.pl/read.php?f=1&t=328973&i=328973
        forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=340877&t=340877&dest=&id_oferty=
        • Gość: opt Re: opinie nt. Djerby IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 23.01.06, 20:29
          Byłem w tym roku.Hotele o różnych standardach,place budowy są dalej, wypocząć
          można dobrze, ale ja wolę kontynent,bo z niego szybciej ,tanie i wygodniej
          robić wypady w głąb Tunezji.
    • wojtek37k Re: opinie nt. Djerby 24.01.06, 12:05
      Byłem na Djerbie w lipcu 2004 i były to najgorsze wakacje czarterowe jakie
      spędziłem , specyfika Tunezji nie odpowiada mi , natomiast Djerba jest
      dodatkowo poprostu nudna , tam nic nie ma , nie ma co zwiedzić na dobrą
      sprawę , gdzie wyjść wieczorem np. na spacer . Egipt , Turcja , Hiszpania ,
      Cypr , Francja to lokalizacje turystyczne które porównuje i nie widzę żadnego
      porównania , korzyść jest jedna - wyjazd do Tunezji (np.Djerba) jest tani , ale
      dla mnie to trochę za mały powód , aby kiedyś tam wrócić .
      Pozdrawiam Wojtek
      • Gość: dominika Re: opinie nt. Djerby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 18:55
        byłam na djerbie dwa lata temu. Było bosko ciepło, w morzu brak meduz, woda
        odlotowa, ale:
        1. wielbłądy robią kupy na plaży, prawie nikt tego nie sprzata, trzeba uważac...
        2. konie robia to samo...
        3. czasami kierownicy plaż maja interesy z naganiaczami, więc na nic zdają się
        naloty policji na motorach, wracaja za chwilę
        4. hotel musi byc co najmniej czterogwiazdkowy i all inclusive, bo napoje drogie
        5. nie jest nudno, to zalezy co kto lubi. Mozna sobie pozwiedzać na własna rękę
        Houmt SOuk, tylko sklepikarze strasznie zaczepiają, mnie to strasznie
        denerwowało, ale tak jest w krajach arabskich
        6. Midun takie sobie, objazd wyspy ciekawy, ale bez rewelacji
        7. najlepiej podróżować taksówkami, niedrogie, jest ich dużo
        8. farma krokodyli - tam wyjazd podobno wart swoich pieniędzy, ja nie byłam,
        żałuje /maja strone internetową/
        9. dobrze przed wyjazdem pozażywać trillac na wzmocnienie flory bakteryjnej i
        już na miejscu nie szalec z róznorodnoscią potrawa na wieczorach tunezyjskich
        10. ja miałam grzałkę i garnuszek, ratowałam się zieloną herbatą i smectą
        11. generalnie jest gorąco, byłam we wrześniu, wieczory trochę chłodne, ale to
        zależy dla kogo, ja lubię ciepełko
    • Gość: Amellka1 Re: opinie nt. Djerby IP: *.mofnet.gov.pl 26.01.06, 14:49
      Byłam na Djerbie 7 lat temu, w dużym kompleksie hotelowym Dar Djerba, gdzie
      trudno było się nudzić: cudowna plaża, planty, baseny, restauracje itp. Po
      wyspie można się bezpiecznie poruszać, robiliśmy długie spacery. Wycieczka na
      Saharę 2-dniowa - super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka