suzanne2 16.02.06, 21:16 jeśli tak toczy możecie jakieś hotele polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bestialski_wzrok Re: teneryfa ... czy warto? 17.02.06, 17:32 Zależy czego "oczekujesz" od hotelu? Polecam hotele mniej wiecej 3 gwiazdkowe bo są ok. :) Cena zależy mniej wiecej od usytuowania hotelu, głównie miejscowości w jakiej się znajduje i od tego równiez czy posiada własna plaże czy tesz nie. Jezeli nie posiada własnej plaży to nic straconego bo w Las Americas Czy tez Los Christianos są plaże publiczne i ładne. Gorąco polecam wyjazd na tą piękną wyspe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizo Re: teneryfa ... czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:57 na teneryfie poza zgrzybialymi Niemcami i nuda nic nie zobaczycz i nic nie przezyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: teneryfa ... czy warto? 17.02.06, 18:53 To chyba tam nie byłeś, albo leczyłeś nudę od rana mocnymi trunkami!Taneryfa jest super! Można pożyczyć na dwa dni auto i zwiedzić ją całą. Od pięknej północy z przepiękną bujną roślinnością, wspaniałym Loro Parkiem, po dziki i księżycowy krajobraz w pobliżu wulkanu Teide , niezapomniane zejście wąwozem nad ocean z niesamowitej malowniczej wioski Masca, czarne plaże na zachodzie wyspy i 200 metrowe skały schodzące wprost do Oceanu - Los Gigantos. Piękne krajobrazy, wspaniały klimat, a tych zgrzybiałych Niemców jakos nie widziałam zbyt wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalamido Re: teneryfa ... czy warto? IP: *.aster.pl 17.02.06, 22:10 O to Twój kolejny nowy nick ! Wizo ? Fatalne !To chyba juz setny i więcej. Mowię Ci,odczep się od tego forum i spadaj się uczyć na poniedziałek. Nie przejmujcie się nim - pisze niemal na każdym wątku głupoty i prowokuje. Nigdzie nie był, o czym miałby zatem pisać. To po prostu smarkacz, który się nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: teneryfa ... warto 10.03.06, 10:00 opowiadasz glupstwa - piekna wyspa ze wszystkimi mozliwymi klimatami oraz najwieksza gora Hiszpanii ( Tidy - wulkan). szkoda tylko, ze nie ma piaszczystych plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mukuśkiewicz Re: teneryfa ... czy warto? IP: *.centertel.pl 27.08.06, 16:29 Tak warto, ale na pewno nie z firmą Funny Holiday, czyli z nijakim Markucińskim prowadzącym swa oszukańczą działalnośc w swoim domu w Wesołej i na ulicy Wolskiej w biurze na drugim pietrze. Obiecuje on zakwaterowanie w pięciogwiazdkowym apartamencie za opłatę rezerwacyjną (na miejscu klient musi wziąc udział w spotkaniu reklamowym timeshare) a my wylądowalismy w dwukluczowym hoteliku, w króeym na dodatewk odbywał się remont. Przestrzegam wszystkich przed tym oszustemi naciągaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
suzanne2 Re: teneryfa ... czy warto? 17.02.06, 19:10 bardzo dziękuję za informację, a znany jest Wam może hotel tropical playa?? Planujemy tam spędzić podróż poślubną, czy to dobry pomysł?? :)) :)) wyjazd 13.06. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Warto IP: *.aster.pl 17.02.06, 21:01 polecam forum forum.wakacje.pl/list.php?dest=474|33007|0 myślę,że znajdziesz tu dużo informacji na temat teneryfy, ja polecam. Hotelu nie znam,my bylismy w Costa Adeje Palace na wybrzeżu Costa Adeje i bylo suuuuper.Koniecznie trzeba wdrapać się na wulkan,zobaczyć Maskę i Los Gigantos. Więcej inf.znajdziesz w zalaczonym linku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: teneryfa ... czy warto? - Warto na 110% IP: *.chello.pl 18.02.06, 00:31 Byłem 5 lat temu na Teneryfie w hotelu 4* FanAbe-CostaSur w listopadzie i było 28 stopni. Latem jest niewiele więcej bo to jest właśnie urokiem tego archipelagu. Polecam zachodnie wybrzeże Teneryfy ponieważ jest bardziej słoneczne. Naprawdę różnica w pogodzie na tak małej wyspie jest znaczna. Wschodnia część jes mnie słoneczna i tam faktycznie więcej Niemców :-). W zachodniej części prawie nigdy nie pada latem a w zimie czasami ...:-) Hotel zlokalizowany w Las Amrcicas wprawdzie bez własnej plaży ale publiczne plaże w tym rejonie sa blisko i bardzo ładne. Pamiętaj że piasek jest wulkaniczny-czarny (ekstra wrażenie jak sie nim obsypiesz ... czujesz się jak byś był brudny :-)) Wyspa jest piękna bardzo egzotyczna. Polecam serdecznie. Na wyspie jest mnóstwo atrakcji ale za nie musisz zapłacić oddzielnie. Wulkan "Teide" (cały czas czynny) warto zobaczyć z bliska choć będziesz mieszkał na jego tle przez cały urlop :-). Piękne widoki w dzień i cudowne gwiażdziste niebo wieczorem. Skały "Los Gigantes" też przepiękne a kolor morza jest boski (a słono jak w Wieliczce). Polecam wycieczkę na inna kanaryjską wyspę "Gomerę". Mało „typowych” polskich turystów tam jeździ bo oczywiście szkoda im pieniędzy na wycieczkę. Gomera jest wyspą Kolumba i ma całkiem inny klimat niż Teneryfa. Wycieczkę Jeppami po jej bezdrożach pamiętam do dziś :-). Na Teneryfie jest co zwiedzać przez całe 2 tygodnie a plażowanie tez jest ciekawe choć ja preferuje zwiedzanie. Nigdy nie zapomnisz tego wyjazdu to przepiekane miejsce i bardzo egzotyczne dla polaka. Polecam zaczerpnąć wiedzy przed wyjazdem. Najgorsze jest jeśli nasz turysta nie ma pojęcia gdzie jedzie i czego tam się spodziewać. Wtedy piszą takie bzdety jakie można znaleźć czasem na tym forum. O „kanarkach” można by pisać i pisać ….tylko pozytywnie Jak chcesz więcej informacji lub zdjęcia napisz: pzm@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k Re: teneryfa ... czy warto? - Warto na 110% IP: *.Red-83-53-128.dynamicIP.rima-tde.net 18.02.06, 02:27 Witam, Mieszkam na Teneryfie od kliku mieisacy ,pracuje turystyce .Wrazie pomocy prosze pisac na gg 3115138 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: teneryfa ... czy warto? - Warto na 110% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:23 polecam gran tinerfe.super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: teneryfa ... czy warto? - Warto na 110% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:16 Chcielibyśmy gdzieś polecieć 2 os dor + 1 dziec /4 lata/ w tym roku zastanawiamy sie m.in. nad "Kanarami" min "dobre" 3* tylko nie zabardzo wiemy gdzie Interesuje nas troszkę przedewszystkim plaża/basen No i ... mamy max 5 - 5,5 tyś Co i skąd polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: teneryfa ... czy warto? - Warto na 110% IP: *.szczecin.pl 10.03.06, 15:48 Byłem na 4 wyspach z archipelagu... Wiadomo - Gran Canaria i Teneryfa to już standard. Więc polecam "nowość" (w Polsce) - Lanzarote! Byłem tam 2 lata temu! Niesamowite przeżycie. Zwiedzania parku wulkanicznego to coś niesamowitego! Do tego Playa De Papagajo... Miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arche Re: teneryfa ... czy warto? - Warto na 110% IP: *.crowley.pl 29.04.06, 13:58 Małe sprostowanie: "a kolor morza jest boski (a słono jak w Wieliczce)." - to pojedź do Turcji lub Cannes to zobaczysz co znaczy słone morze, więc bez przesady. Przynajmniej tam nie pieką oczy od tej soli więc chyba jest O.K. A po drugie nie morze a ocean. Delikatna różnica w wielkości zbiornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: teneryfa ... czy warto? IP: 80.48.96.* 10.03.06, 13:35 Byłam tam z 5 lat temu, w grudniu. Nie pamiętam nazwy miejscowości, na zdjęciu odnalazłam hotel, nazywał się Lagos de Cezar 4****. Tempetatura była taka sobie,ze 22-24 st. w dzień, w nocy trochę chłodniej. Woda w basenie chłodna, pływalismy tylko my i jeden Niemiec. Hotel miał taki osłonięty dość wysokim murkiem taras na dachu by można się było opalać przy nawet dość sporym wietrze. Takie tarasy na dachach to coś bardzo tam popularnego (wystarczy wyjechać na najwyższy punkt widokowy i popatrzeć na jakikolwiek miasto czy miasteczko - w Polsce domki czasem obrastają przybudówkami z boków, tam - na dachach. Na 3 dni wypozyczyliśmy samochód i zjeździliśmy cała wyspę, pamiętam piękną przyrodę, wulkan i Santa Cruz. No i czarne plaże :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: teneryfa ... czy warto? 10.03.06, 22:06 Ja byłem w listopadzie (Playa de las americas) w 2001 roku i pamiętam,że woda była bardzo zimna(ok.20 stopni).Plaże też mnie nie zachwyciły, ale TEIDE całkiem fajne. Jak dotąd nie myślałem,żeby jechać drugi raz na Teneryfę.Jeśli ktoś nie był to może pojechać i zobaczyć ale wydaje mi się,że Teneryfa jest trochę przereklamowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arche Re: teneryfa ... czy warto? IP: *.crowley.pl 29.04.06, 14:06 "Ja byłem w listopadzie (Playa de las americas) w 2001 roku i pamiętam,że woda była bardzo zimna(ok.20 stopni)." - Jak taka zimna jest woda jak piszesz to sugeruję kąpać się w piance do nurkowania. W takim razie sugeruję jeździć w lipcu nad Bałtyk, tam wtedy jest "bardzo ciepła" woda ok. 13-15 stopni, więc na pewno lepsze przeżycia, a nie w zimnej wodzie sie moczyć w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: teneryfa ... czy warto? 29.04.06, 16:49 Arche weź sobie swoje sugestie i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: teneryfa ... czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:35 Warto! Zatrzymajcie się w częsci południowej (jest tal tez lotnisko, można dolecieć z Madrytu) na Costa Adeje. Plaże nie są tam wulkaniczne tylko piekne piaszczyste. Ja mieszkałam w hotelu Bahia del Duque (5*), bardzo bardzo polecam, jest nad sama plaża, z pieknym ogrodem-jest jednak dość kosztowny. www.bahia-duque.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sara Re: teneryfa ... czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 01:06 A co hotelem tropikal playa??????????? Napiszcie jakie są tam warunki, czy jest położony blisko ruchliwej ulicy(hałas w pokoju), czy jedzenie jest ok. i czy warto się do niego wybrać.Urlopowicze odezwijcie się bo nie wiem czy mam go rezerwować.Urlop tuż tuż a ja jestem w punkcie wyjścia. Pomocy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old.sailor Re: teneryfa ... czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:32 czesc, wlasnie wrocilem z Teneryfy , bylismy w Costa Adeje w hotelu Gran Tinerfe hotel do ktorego sie wybierasz widzielismy (to chyba taki bardziej apartamentowiec?) jest polozony blizej centrum niz nasz hotel w takiej bocznej ulicy do plazy bedziesz miala z pol kilometra Costa Adeje i Playa del Americas to w zasadzie jedna miejscowosc napewno ci sie spodoba - jest fantastycznie zadbana , zadnego badziewia woda co prawda orzezwiajaca 9okolo 20 -21 stopni) ale jak juz wejdziesz (brr) to plywa sie fantastycznie (zacheca bardziej do plywania niz do taplania sie przy brzegu) plaze otoczone sa kamiennymi falochronami i wewnatrz woda nagrzewa sie w ciagu dnia , wiec po poludniu jest juz o wiele cieplejsza ( ale potem jest odplyw/przyplyw wiec na rano jest znow zimna) Odpowiedz Link Zgłoś
milenna5555 Re: teneryfa ... czy warto? 03.06.06, 00:27 Nie zapomnij się wybrać na Gomerę. To jedna z mniejszych Wysp Kanaryjskich, ale bardzo urokliwa. Po powrocie z wyjazdu na Teneryfę (warto pojechać!) marzy mi się pomieszkać na Gomerze. Miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś