Dodaj do ulubionych

czy wypada jechać samej ?!?

26.04.06, 11:22
W najbliższym czasie chciałabym wyjechać na wycieczkę, tylko moim znajomym
wiecznie coś nie odpowiada albo termin albo za wysokie ceny itp. Dlatego mam
pytanie czy ktoś z was wyjechał na wycieczkę całkiem sam ?! Wiem że we dwoje
lub w większej grupie zawsze raźniej ale jak bedę czekała na swoje
towarzystwo i na ich podejście to nigdy się nie wybiorę.
Obserwuj wątek
    • ygra Zdecydowanie wypada. 26.04.06, 11:48
      Sama bedziesz tylko przez moment. Podrozowanie zbliza ludzi.
      Poznasz nowych entuzjastow podrozy i moze to byc poczatek
      Twojego towarzystwa do nastepnych podrozy.
      Podrozuje i sama i w grupie. Obie formy sa ok.
      Pozdrawiam,
      y.
      • slonik57 Re: Zdecydowanie wypada. 26.04.06, 12:37
        nie polecam, nie bedzie ci sie nic chcialo, i nie wierz, ze zaraz spotkasz
        kogos, ludzie zwykle podrozuja we dwojke, wrocisz przygnebiona widokiem
        rozesmianych par trzymajacych sie w objeciach
        • Gość: marla Re: Zdecydowanie wypada. IP: *.sdl.vectranet.pl 26.04.06, 12:58
          witaj,
          wszystko zalezy od szczescia,albo spotkasz fajnych ludzi, albo bedziesz sie snuc
          i nudzic,kiedys bylo inaczej, teraz panienki trzymaja za krawat swoich panow i
          na widok samotnej dziewczyny dostaja dreszczy...wiec nie mysl, ze chetnie beda z
          Toba gadac, nie mowiac o wspolnych wypadach.
          Ja mam podobny problem, zawsze komus cos nie tak, ale nie pojechalabym sama.
          pozdro
    • 30_plus Wypada !!! :) 26.04.06, 13:08
      Wypada! Musiałabyś mieś naprawdę wielkiego pecha, zeby w 40 osobowej grupie nie
      spotkać nikogo z kim można pogadać.
      Jeśli jedzie się z nastawieniem, że nie chce się nikogo poznać... no cóż ... są
      i tacy, ale na szczęście w mniejszości! Wierzę, że wszystko się uda i wrócisz
      zadowolona ;) ... a dokąd się wybierasz?

Pozdrawiam
      M.
      • ygra Absolutnie wypada ! 26.04.06, 13:21
        Jedz koniecznie. Zgodnie z pesymistyczna rada Slonika bedziesz
        przygnebiona albo jadac albo pozostajac w domu :).
        Pytasz, wiec rozwazasz wyjazd sama. Poznasz kogos lub nie
        i tak jest warto z domu sie ruszyc. Nie ruszajac sie jest
        zupelnie kiepsko :(.
        Powodzenia.
        • slonik57 Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 13:37
          juz cie widze ygra jak wstajesz rano sama i pedzisz zwiedzac, albo idziesz
          wieczorem do pubu, ogladac zachod slonca ciagle sama, samemu to sie nawet z
          lozka nie chce rano wstawac, dlatego ludzie szukaja towarzystwa nawet
          przypadkowych osob na wakacje
          • ygra Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 13:46
            slonik57 napisała:

"...juz cie widze ygra jak wstajesz rano sama...ciagle sama,
            samemu to sie nawet z lozka nie chce rano wstawac..."

Sloniku,
            Twoja wizja jest znacznie wykrzywiona. I nastawienia do zycia mamy
            inne. Nie zawsze budze sie sama. I zachod slonca tez zdarza mi sie
            podziwiac samotnie. Nie bardzo mi to przeszkadza. Wstaje sama lub nie
            z lozka z radoscia. Niewstanie jest ostateczna i smutna alternatywa.
            Nie naleze do kobiet ktorym chwilowy brak towarzystwa odbiera radosc
            zycia. Mam swoje zycie i chetnie moge je polaczyc z innym ale nie
            mam zwyczaju przysysac sie czyjegos. Rozwaz moze zmiane nastawienia :).
            Pozdrowienia,
            y.
            • slonik57 Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 13:54
              ygra napisała:

I zachod slonca tez zdarza mi sie podziwiac samotnie. Nie bardzo mi to
              przeszkadza.

az groza powialo, samotne wakacje, wieczory, weekendy, noce...
              ech, te feministki :)
              • ygra Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 14:01
                Nie czytasz uwaznie Sloniku. Albo za duzo czytasz kryminalow.
                Mylisz rowniez pojecia samotnosci z bycia single.
                Moja sympatia do mezczyzn tez uszka Twojej subtelnej uwadze.
                Tak samo jak niechec do ruchow feministycznych :).
                Twoje przypuszczenia sa prawdopodobnie wziete z Twojego
                zycia. Zmien cos poniewaz slonie umieraja w samotnosci :).
                • slonik57 Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 14:17
                  chyba jednak dobrze czytam, dostrzegajac twoje male wahniecia i zmiane kursu w
                  miare rozwoju dyskusji, zobacz teraz to ty mnie przestrzegasz przed
                  samotnoscia :) podrozowanie w pojedynke jest mozliwe i nie musi byc dla kazdego
                  udreka z tym sie zgodze, ale daleko przyjemniejsze jest patrzenie przez dwie
                  pary oczu, zgoda? :)
                  • ygra Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 14:33
                    slonik57 napisała:

"... chyba jednak .."

Cytuje Twoje wahniecia. Zblizamy sie jednak do wspolnej opinii.
                    Jechac w przypadku pytajacej warto. Zdecydowanie i emfatycznie!
                    Moja analogia do sloni to nie przestroga ale stwierdzenie faktu
                    ich natury i koniecznosci umierania w samotnosci.
                    Masz oczywiscie racje ta dygresja nie nalezy do nurtu dyskusji :).
                    Natomiast Twoja wczesniejsza rada pozostania w domu jest przygnebiajaca
                    i pozwala sadzic, ze taka wlasnie wrocilas z samotnego wypadu.
                    Nie na wszystkich podroze tak dzialaja :).
                    • slonik57 Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 14:46
                      nie jezdze sama, juz nie, ale mam porownanie, moze piekne dziewczyny nie maja
                      klopotu z towarzystwem na wakacjach, ale sloniki nie maja brania :)
                      • ygra Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 14:54
                        Milo mi to czytac. Moje plany na majowy weekend sa dla odmiany
                        w duecie. Natomiast uwazam, ze zdecydowanie lepiej jedzic gdzies
                        samej niz czekac na ewentualnosc w domu.
                        Co do slonikow to nie sa one pozbawione uroku :).
                        To tyle w sprawie sloni :).
                        Pozdrawiam,
                        y.
                • Gość: elig Re: Absolutnie wypada ! IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 26.04.06, 14:21
                  W ogole nie pojmuje jak mogloby " nie wypadac" . Kto niby mialby to oceniac?
                  Jesli ma Pani czas, pieniadze i t. zw. chec szczera, to prosze sie nie
                  zastanawiac dlugo i jechac!!! Ja od ponad osmiu lat jezdze sama na wycieczki z
                  roznymi biurami podrozy. Bylam juz na ponad 40 wycieczkach
                  odwiedzilam 20 roznych krajow /w tym 11 pozaeuropejskich/.Nigdy nie mialam
                  zadnych powaznych problemow i jestem bardzo zadowolona z tych podrozy.
                  elig
              • iberia30 Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 19:26
                slonik57 napisała:

>
                > az groza powialo, samotne wakacje, wieczory, weekendy, noce...
                > ech, te feministki :)

co ma piernik do wiatraka?litosci, rozumiem, ze ty w takim razie skaczesz z
                kwiatka na kwiatek bo nie potrafisz byc sama, gdybym wychodzila z takiego
                zalozenia jak ty czyli sama nigdzie nie jade albo ogladala sie na innych , to
                bym nosa poza wlasne miasto nie wysciubila.
          • iberia30 Re: Absolutnie wypada ! 26.04.06, 19:24
            slonik57 napisała:

> juz cie widze ygra jak wstajesz rano sama i pedzisz zwiedzac, albo idziesz
            > wieczorem do pubu, ogladac zachod slonca ciagle sama, samemu to sie nawet z
            > lozka nie chce rano wstawac, dlatego ludzie szukaja towarzystwa nawet
            > przypadkowych osob na wakacje

to, ze ty tak masz nie znaczy, ze inni rowniez, bylam swego czasu sama w
            Hiszpanii czy Wloszech i jakos nie narzekalam na samotnosc, poza tym wez pod
            uwage, ze byc moze ktos wlasnie potrzebuje troche pobyc samemu.

Mam pytanie:bylas gdziekolwiek sama?
    • iberia30 Re: czy wypada jechać samej ?!? 26.04.06, 14:21
      jedz i nie ogladaj sie na innych :-)
    • mariop24 Re: czy wypada jechać samej ?!? 26.04.06, 19:21
      Co to znaczy wypada???
      Nie liczy sie to co chcesz, możesz?
      Pytasz tak jakby chodziło o samotną wyprawę do jakiegoś Iraku:-)Nie do wiary,
      że pytasz o zapisanie się na zorganizowany przez biuro wyjazd.
      Moja rada jest taka: jeśli to wyjazd wczasowy(plaża, hotel) to będzie Ci
      niemrawo jednak chyba.
      Ale jeśli chodzi o wycieczki objazdowe to jest taka gonitwa i program
      wypełniony, że nie poczujesz ze jesteś "sama". Ja na objazdówki jeżdzę zawsze
      sama , bo niestety mało jest osób z moich znajomych, bliskich, które podzielają
      moja pasję zwiedzania (wolą plaże itp.)
      • mariop24 Re: czy wypada jechać samej ?!? 26.04.06, 19:49
        A i jeszcze chciałam dodać, że "dramatem" może okazać się wyciaganie na
        wycieczkę kogoś bliskiego. Niestety na objazdówkach zmęczenie robi swoje i
        można sobie zmarnować wyjazd musząc znosić fochy koleżanki lub kolegi.
        Osoba "obca" bardziej kontroluje swoje fochy:)A nawet jeśli nie to można te
        fochy zignorować.
        Ja wyjeżdzam po to by pozwiedzać. Łatwo nawiazuję kontakty z ludzmi. Jeśli ktoś
        jest chorobliwie nieśmiały to może być rzeczywiście dla niego problem.
        Tu rzecz jest w psychice chyba. No bo rozumiem obawy przed samotną wyprawą w
        nieznane, ale z biurem kiedy prowadzą za rączkę i zawiozą, pokażą, nakarmią??
        • slonik57 iberio 27.04.06, 08:31
          zanim napiszesz jeszcze kilka oburzonych postow, przeczytaj dokladnie: mam
          porownanie, bo kiedys jezdzialm sama, mam prawo do nielubienia podrozy
          samotnych, tak jak ty do ich lubienia
          to tyle
          milego dnia
          • iberia30 Re: sloniku 04.05.06, 14:47
            slonik57 napisała:

> zanim napiszesz jeszcze kilka oburzonych postow, przeczytaj dokladnie: mam
            > porownanie, bo kiedys jezdzialm sama,

to ze to tobie na pasuja wyjazdy bez osoby towarzyszacej nie znaczy ze inni rowniez maja takie odczucia.

mam prawo do nielubienia podrozy samotnych,

owszem, ale nie znaczy ze innym nalezy to odradzac.

tak jak ty do ich lubienia
    • Gość: avecheri Re: czy wypada jechać samej ?!? IP: 83.238.4.* 04.05.06, 14:31
      Kiedyś jeździłem tylko sam. Plecak, prowiant na jeden dzień, bilet kolejowy lub
      tanie linie i czasem rezerwacja miejsca w hostelu wystarczyło. Dziewczynie jest
      niby trudniej. Ale warto spróbować. Nikt nie siedzi Ci na karku, nie musisz sie
      pytać, czy wejdziemy tu, czy tam. Jesteś panią swojego losu. A i poznać kogoś
      można, jak już tu zauważono. Chociażby poprzez proszenie, aby zrobił Ci
      zdjecie. :)
      • Gość: gość Re: czy wypada jechać samej ?!? IP: *.chello.pl 04.05.06, 21:26
        a ja tez jak najbardziej bym pojechala sama. tylko prawdopodobnie nie na
        wycieczke z biura. najfajniejsze sa te, ktore sie organizuje samemu. jesli
        spisz w hostelu, to zawsze poznasz mnostwo ciekawych ludzi!!!!! i przekonasz
        sie, ze bardzo duzo osob podrozuje bez towarzystwa.
        pozdrawiam i zycze udaneggo wyjazdu :)
    • Gość: E. Re: czy wypada jechać samej ?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:57
      Jasne, że wypada :) ja jeżdżę tylko tak, można najwięcej zobaczyć i niczym się
      nie przejmować. a dokąd się wybierasz?
    • kate_mail Re: czy wypada jechać samej ?!? 09.05.06, 11:43
      Też tak czasem mam :) Ale plus jest taki że dwóm osobom prościej dogodzić niz
      10 :) Robicie co chcecie i kiedy chcecie . Ale taki wyjazd polecam spędzić
      raczej aktywnie , napewno nie będziecie się nudzić
      • Gość: Zykfryd Re: czy wypada jechać samej ?!? IP: *.chello.pl 09.05.06, 23:35
        Słonik: każda potwora znajdzie w końcu amatora! To tylko kwestia statystki -
        musisz próbowac żeby sie udało.

Najepiej na plaży... bo tam każdy marzy że może się przydarzy!
    • Gość: mały podróżnik Re: czy wypada jechać samej ?!? IP: *.nfz / 195.205.239.* 10.05.06, 08:38
      Oczywiście, że możan jechać samemu. Ja to sprawdziłam i było OK. My jedzimy (ja
      i mąz) z znajomymi "w parach" oraz z singlami. Zawsze w grupie wycieczkowej
      jest kilka osób samotnych (czyli jadących bez pary, ale w dwie osoby). Nie ma
      się czym martwić. A na forum wakacje.pl często piszą osoby, które szukają kogoś
      do towarzystwa na wyjazd. Miłych wakacji!
    • Gość: jhz5 Re: czy wypada jechać samej ?!? IP: *.chello.pl 10.05.06, 21:55
      A może wybrałabyś sie na wędrówkę po górach ? Ja właśnie szukam kogoś ,kto
      mógłby mi towarzyszyć .Na szlaku jednak jest przyjemniej gdy mozna z kimś
      pogadać .No i zawsze co dwie panie ,to nie jedna...
    • Gość: Ewe Re: czy wypada jechać samej ?!? IP: *.gorzow.mm.pl 12.05.06, 17:51
      jak nie chcesz sama to moge jechac z toba.tez jestem sama i mam zamiar jechac we
      wrzesniu Tunezja, Turcja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka