Dodaj do ulubionych

Neckermann i ich dopłaty

26.05.06, 22:52
Odechciało mi się wczasów na Majorce za które już zapłaciliśmy, bo tydzień
temu dostaliśmy list o dopłacie w związku podwyżką cen paliw i tutaj jeszcze
wszystko OK. Dzisiaj przyszedł kolejny list, że w tamtym liście zapomnieli
nas poinformować o DODATKOWYCH opłatach lotniskowych i cena wzrosła jeszcze o
130zł na łebka. Łącznie to mamy dopłacić ponad 10% tego co już zapłaciliśmy.
Nas nie poinformowano w ogóle o jakichkolwiek wzrostach przy podpisywaniu
króciutkiej umowy o warunkach pobytu i płatności. Dzisiaj na infolinii
odsyłają nas do regulaminu w internecie ale przy zakupie wczasów nikt nam go
nie przedstawił!! A miało być tak pięknie... NIGDZIE NIE LECIMY Z NECKERMANN
EM, bo gdzie tu jechać z takim biurem podróży które jeszcze przed wylotem
traci na wiarygodności!
Obserwuj wątek
    • bartson2 Re: Neckermann i ich dopłaty 26.05.06, 22:59
      Acha! Z infolinii wiem, że sporo ludzi się wkurzyło na te podwyżki. Zapraszam
      więc tych, którzy wybierali się z nami na Majorke (16.06.06 z Katowice )do
      komentarzy. Co teraz poradzimy na te dodatkowe wg mnie naciągnięte opłaty które
      zafundował nam Neckermann?? Uważam, że porządne biuro podróży nie powinno sobie
      pogrywać z Klientem, że zapomnieli coś dodać w poprzednim liście o dodatkowych
      opłatach... Może jutro dostanę trzeci list, że podrożał posiłek w samolocie!!!
      Jestem wkurzony bo to czyste kpiny!
      • voyager747 Re: Neckermann i ich dopłaty 26.05.06, 23:03
        Posiłków w samolocie już nie dają jeśli leci się np. Centralwings, można kupić.
        • Gość: Izaa Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.chello.pl 26.05.06, 23:48
          Ciekawostka dotyczy 2 różnych cen u tego samego touroperatora. Mowa tu o jednej
          i tej samej ofercie czyli : Costa Del Sol - Hotel La Barracuda - pobyt 7 dni -
          05.06. - wyżywienie HB - WYLOT Z WARSZAWY.
          Polski Neckermann ma ten wyjazd na swojej stronie w cenie 2.015 zł
          Niemiecki Neckermann na str.apollotour.pl ma go w cenie 1.925 zł ,
          w tej cenie jest również opcja VP ( 3 posiłki dziennie )
          zwracam uwagę że wylot z obu Neckermann'ów jest z Warszawy.
          czyżby nasz Neckermann doliczał sobie jeszcze po 90 zł ... ?

• Gość: Julka Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 08:13
            Dostalam list z prosba o doplate do paliwa. Wylot mam w czerwcu, zaplacilam juz
            cala kwote w wys. 12 tysiecy zl za 2 osoby i tez poczulam sie oburzona, ze tak
            markowe biuro osmiela sie zadac na 2 tyg. przed wylotem doplaty w wys. 1%.
            Gdyby zalezalo im na dobrej marce, to raczej ten procent wylozyliby ze swoich
            zyskow, a nie dopominaliby sie od klientow, ktorzy juz maja uiszczona calosc
            oplat. Napisalam do nich maila z reklamacja, na ktory mieli odpowiedziec
            nastepnego dnia, mija 3 dzien i cisza.
            Tez nie bedzie to moje ulubione biuro, a jezdze za granice 2 - 3 razy w roku.
            • bartson2 Re: Neckermann i ich dopłaty 27.05.06, 21:18
              ZAPOWIADA SIĘ NA TO, ŻE BĘDĘ MUSIAŁ ZWRÓCIĆ HONOR NECKERMANNOWI. Coprawda
              trudno coś wyjaśnić przy sobocie ale z moich cierpliwych dociekań, faksowania i
              wydzwaniania wynika, że zawalił agent sprzedający oferty Neckermanna, biuro
              podróży BAJER. Pani agentka nie doliczyła nam opłaty lotniskowej, twierdziła,
              że jest ona wliczona a wychodzi na to, że nie była... Neckermann poprostu się o
              nią listownie upomniał... W poniedziałek będę wszystko wiedział na 100%...
              Jeśli wprowadziło nas w błąd biuro BAJER to czyż nie powinni oni w tej sytuacji
              dopłacić za opłaty lotniskowe???
              • voyager747 Re: Neckermann i ich dopłaty 27.05.06, 22:29
                Tak to jest właśnie jak się kupuje u pośredników. Mi kiedyś pośrednik zapomniał
                powiedzieć o zmianie godzin wylotu, chociaż dostał nowe dokumenty i byłem u
                niego na dzień przed wylotem.( śp. Sun Club Banaszek)
                • fanka111 Re: Neckermann i ich dopłaty 28.05.06, 12:53
                  My mieliśmy podobną sytuacje bioro CUT (posrednik) zapomnial nas poinformowac
                  ze wylot jest o 19 a nie o 7 rano my bylismy w Warszawie o 5 rano pierwszy szok
                  przezylismy gdy okazalo sie ze nie ma nikogo oprocz nas drugi szok gdy pan
                  spytany o odloty powiedzial ze juz po odprawie (myslal ze lecimy do Grecji)a
                  pozniej ze spokojem poinformowal ze do Bułgarii to o 19 odlot. spedzilismy w
                  Boże Ciało 12 godzin na Okęciu koszmar czyli cała nasza podróż do Bułgarii
                  samolotem trwala w sumie 24 godziny .O jak szybko !!!(doliczylam jeszcze dojazd
                  do Warszwy z południowo wschodniej Polski
              • Gość: HiHi Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:14
                A pani agentka wyliczala cene na kalkulatorze czy w programie rezerwacyjnym
                neckermann-a?
                Jezeli w programie rezerwacyjnym to chyba jednak wina Neckermana ktory tej
                oplaty nie wprowadzil do systemu.
                Ale moze sie myle i to agenci wprwodzaja dane do systemow rezerwacyjnych biur
                podrozy?
                • Gość: konik Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:35
                  Czy są jakieś biura, które opłat nie zażądały?
                  • kiitek Re: Neckermann i ich dopłaty 31.05.06, 13:14
                    chyba nie ma takich
                • Gość: anka Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.legionowo.eu.org / *.legionowo.eu.org 28.05.06, 12:44
                  Jeżeli robiła to na merlinie - to cena, którą podała powinna być ostateczna.
                  Chyba, że coś zmieniło się od czasu, kiedy miałąm z tym programem do czynienia.
                  • Gość: max Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:13
                    Zakynthos we wrześniu wylot z ktw dopłata 50zetów /os także jeszcze nie tak
                    tragicznie
                • bartson2 Re: Neckermann i ich dopłaty 29.05.06, 17:29
                  Pani agentka wyliczała cene w pogramie neckermanna. Dzisiaj od rana obdzowniłem
                  chyba połowę pracowników w centrali w neckermannie natrafiając nawet na
                  praktykantów. Dowiedziałem się w końcu, że to ich wina, że nie wprowadzili tej
                  opłaty do programu i po kilku godzinach pewien kompetnetny człowiek z wysokiego
                  stołka w odpowiedzi na mój fax powiedział, że biorą to na siebie. Uff... ja nie
                  miałem zamiaru płacić za nie sój błąd. W rezulatcie mogę powiedzieć, że
                  Neckermann miał umie dwa minusy ale dwa minusy dają plusa... ;-) Więc lece na
                  Majorkę a nie do Koszalina.
                  That's all folks! Have a nice holidays!
              • kiitek Re: Neckermann i ich dopłaty 31.05.06, 13:12
                To czemu kupujesz u agenta,a nie u źródla??????

bartson2 napisał:

> ZAPOWIADA SIĘ NA TO, ŻE BĘDĘ MUSIAŁ ZWRÓCIĆ HONOR NECKERMANNOWI. Coprawda
                > trudno coś wyjaśnić przy sobocie ale z moich cierpliwych dociekań, faksowania
                i
                >
                > wydzwaniania wynika, że zawalił agent sprzedający oferty Neckermanna, biuro
                > podróży BAJER. Pani agentka nie doliczyła nam opłaty lotniskowej, twierdziła,
                > że jest ona wliczona a wychodzi na to, że nie była... Neckermann poprostu się
                o
                >
                > nią listownie upomniał... W poniedziałek będę wszystko wiedział na 100%...
                > Jeśli wprowadziło nas w błąd biuro BAJER to czyż nie powinni oni w tej
                sytuacji
                >
                > dopłacić za opłaty lotniskowe???
    • Gość: Tunezyjczyk Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.asta-net.com.pl 28.05.06, 15:57
      Witam a ja lece Ecco h Holiday w wrześniu i nic nie dopłace bo wykupiłem
      zabezpieczenie podróży czyli żadnych dopłat paliwowych.
      Ciekawe co będzie się działo ??
      Pozdr.
      • Gość: ptak Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:30
        Co to za opcja zabezpieczenie podróży ile to kosztowało?
        • Gość: Matti Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.elb.vectranet.pl 31.05.06, 00:34
          ktoś tu pytał czy jakies biuro nie wprowadziło dopłat...otóż Alfa Star nie wprowadziło dopłat...pozdrawiam
    • Gość: agi Re: Neckermann i ich dopłaty IP: 83.238.174.* 31.05.06, 12:10
      Też się wkurzyliśmy. Za wczasy do Bugarii dopacamy 50 z/os. I co robicie w tej
      sytuacji? Skoro inne biura nie żądają doplat to coś nie gra...
      • Gość: web Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:34
        tylko wyjątki nie żądają:)
        mozesz zrezygnować, tracisz według warunków uczestnictwa. 20, 30 czy 40 %
        wartości imprezy
        więc, co zamierzasz zrobić? :))))
    • kiitek Re: Neckermann i ich dopłaty 31.05.06, 13:10
      każde biuro ma regulamin,nie tylko Neckermann,warto przed podpisaniem umowy
      zapoznać się z nim.
      • Gość: KIWI Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 31.05.06, 13:19
        Z TUI tez nie doplacamy,Scan H.tez nie -miejmy nadzieje ze tak pozostanie
        • Gość: Lilia Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.eranet.pl 31.05.06, 20:23
          Dwa lata temu korzystała z usług Scan, a teraz wykupiłam wczasy w Neckermanie.
          Nie wiem co mnie podkusiło. Następnym razem będę mądrzejsza.
          • Gość: matti Re: Neckermann i ich dopłaty IP: *.elb.vectranet.pl 01.06.06, 00:26
            Lila...ale tu nie ma reguły...następnym razem Nec nie podniesie dopłat a te które teraz nie podniosły zrobią to
            kiitek tu nie ma nic do rzeczy regulamin...ja miałem w regulaminie że mogą podnieść a nie podnieśli tzn nie wprowadzili dopłat...z czego nie ukrywam się ciesze...pozdrawiam
    • Gość: kth dopłaty paliwowe IP: *.mtnet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:29
      doplaty paliwowe nie powstaja z widzi-mi-sie biur, tylko cena ropy na rynku
      swiatowym rosnie
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3396190.html
      przewoznik nie chac doplacac do interesu [jak kazdy normalny przedsiebiorca]jest
      zmuszony podniesc ceny za rnsport
      trafnym rozwiazaniem jest wykupienie ubezpieczenia za kilkanascie-dziesiat
      zlotych od takich przypadkow
      ale kto mogl prypuszczac, ze tak sie stanie
      strzezonego pan bog strzeze

pozdrawiam turystow!
      • Gość: arduan Re: dopłaty paliwowe IP: *.wszplock.pl / *.c152.petrotel.pl 04.07.06, 13:27
        Wszystko się zgadza, ale ja trochę głębiej zainteresowałem się dopłatami
        paliwowymi. Dopłata paliwowa dotyczy wylotów np. z Centralwings`em, ale po
        12.06.06, gdyż wtedy została wprowadzona. Jeżeli chodzi o wysokość dopłaty, to
        uważam, że jest ona zawyżona. Centraliwings twierdzi, że np. na lot do Hurghady
        z Warszawy dopłata jest 19,50 w jedną stronę, czyli 39zł w dwie strony. Ja
        dostałem z Neckera prośbę o dopłatę w wysokości 80zł za osobę. Zaznaczam że jest
        to kwota, która mieści się z regulaminowym 5% dozwolonym wzroście cen.
        Sprawdźcie swoje umowy i zobaczycie, że cena wzrosła wam o maksymalną kwotę,
        jaką mogła wzrosnąć. Skąd to się bierze? Proponuję się nad tym zastanowić.
        Ustawa o turystyce mówi, że organizator imprezy powinien udokumentować wzrost
        cen, a czy informację - prośbę o dopłatę można traktować jako udokumentowanie?
        Zapytajcie swoich organizatorów o możliwość udokumentowania wzrostu cen,
        zobaczycie co wam powiedzą - Tajemnica Handlowa. I na tym się to wszystko kończy.
        Z drugiej strony jak się płaci 8000 czy 10000 za wakacje, to 500zł nie robi
        wielkiej różnicy, ale chodzi chyba o zwykłą uczciwość, prawda?
        Sprawa ta jest głębiej poruszana na forum www.wakacje.pl Poczytajcie -
        Pozdrawiam - Arduan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka