Dodaj do ulubionych

nocleg w udine

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 08:48
Witam
mam zamiar wybrac sie na pare dni do Wloch, do Udine, lecz moje bardzo
skromne zasoby finansowe troche mnie ograniczaja. Nie znacie tam jakiegos
taniego schroniska/campingu? Bede bardzo wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam:)
lalka
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: nocleg w udine IP: 134.65.105.* 14.03.03, 14:45
      moge cie przenocowac kilka dni w okolicach Milano.
      - za darmo.
      o ile jestes prawdziwa lalka?
      • Gość: lalka Re: nocleg w udine IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 10:29
        Gość portalu: d napisał(a):

> moge cie przenocowac kilka dni w okolicach Milano.
        > - za darmo.
        > o ile jestes prawdziwa lalka?

Dzieki za dobre checi, ale nie bez powodu chce wlasnie do Udine jechac, wiec
        Milano mi nie pasuje.
        A lalka najprawdziwsza. Tylko pamietaj, ze nie kazda lalka to lalka Barbie. Ani
        nawet nie dmuchana lalka;)
        pozdrowka:)
        • Gość: ten sam co i wyzej do Lalki IP: 134.65.105.* 17.03.03, 10:17
          Droga Lalko
          juz Cie lubie. Szkoda ze twoje drogi prowadza tylko do Udine. Miasto i klimat taki sobie. Potrafi tam w koncu
          maja sniezyc. Tak bylo jak przejezdzalem tamtedy 3 lata temu.
          Wyjasnij mi jaki masz powod bycia tylko tam, majac tak skromne warunki finansowe. Wlosi to straszne
          sknery. Kawaly o Szkotach, to nic przy wloskim macho. Pamietaj ze oni targowali z Arabami prawie 1000 lat
          i zawsze wyszli na swoje. Nie probuj sie sprzedac , bo wezma Cie darmo, a jeszcze moze doplacisz....
          Wloch zadowoli sie nawet skromna suma aby tylko byc do przodu. Nie masz pojecia....
          • Gość: kasiapro1 Re: do Lalki IP: *.toya.net.pl / 10.0.241.* 17.03.03, 19:17
            Udine to miasto do ktorego glownie jezdzi sie po zakupy-szczegolnie mieszkajac
            w Slowenii.Mialam ta przyjemnosc.
            Poza tym jest tam stare miasto i raczej tereny przemyslowe.
            Niestety nie wiem gdzie sa pensjonaty,sprobuj znalesc na lonely planet lub
            googel

Pozdr
          • Gość: lalka Re: do Lalki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 10:07
            Gość portalu: ten sam co i wyzej napisał(a):

> Droga Lalko
            > juz Cie lubie.

Bardzo mi milo.

> Szkoda ze twoje drogi prowadza tylko do Udine.

Tez mi przykro, ale coz poradzic.

> Wyjasnij mi jaki masz powod bycia tylko tam, majac tak skromne warunki
            finansowe.

Otoz moja dobra kolezanka jest tam na stypendium a mieszka niestety u jakiejs
            sknery, ktora nawet jej (w sensie mojej kolezanki a nie wlasnej;) matki na
            wielkanoc nie pozwoli przenocowac. Licze skrycie na to, ze kolezanka znajdzie
            jakichs milych znajomych, u ktorych da rade sie zahaczyc, ale ona jest tam od
            niedawna, wiec nie wiem, czy zdazy jakies glebsze przyjaznie zawrzec.
            A poza tym potrzebuje chwili wakacji, najlepiej w jakims cieplym miejscu, wiec
            uznalam, ze odwiedzenie jej w tym Udine to swietny pomysl.
            A ze wlosi to sknery to sie dopiero dowiaduje, w zyciu by mi to przez mysl nie
            przeszlo, nigdy tam ni bylam, jedyny narod poludniowy z ktorym sie zetknelam
            (poza puertorykanami, kolumbijkami i meksykami) to hiszpanie, wprawdzie tylko
            pare dni tam bylam, ale bardzo dobre wrazenie na mnie wywarli...
            • Gość: d Re: do Lalki IP: 134.65.105.* 18.03.03, 10:33
              moja kolezanka Francuzka ma narzeczonego Wlocha. Cale 2 lata sa razem. U niego w domu byla 1 raz.
              On jest architektem z dobrej rodziny. Goscinnosc ....
              On u niej bywa codziennie. Czasem nawet nocuje. Jestem pewien ze gdy u niej nocuje, to zakreca kaloryfer w
              swoim pokoju w domu rodzicow. Zawsze to mniej za gaz. Zawsze do przodu.
              Moj przyjaciel (najblizszy) zaprosil mnie raz do siebie i raz do swoich rodzicow na swiateczny obiad. Sam u
              mnie byl ze 30 razy. 3 letnia znajomosc. Jak pozyczyl pieniadze to nigdy nie oddal. Male sumy - 3-10 e ale
              wiele razy. Nie upominam sie bo zlamalbym mu serce a tak za 40 zlotych miesiecznie facet jest szczesliwszy.
              Wie ze zarabiam 2 razy wiecej.

Inna kolezanka wynajmuje pokoj przy rodzinie ale nie moze przenocowac swojego narzeczonego bo placi
              tylko za 1 osobe w tym pokoju. Moga sie kochac za dnia , ale nocki to oddzielnie.

Chcesz przenocowac? znajdz tani Albergo - zajazd. Powinnas cos znalezc pomiedzy 28 - 40 euro za noc z
              lazienka w korytarzu , albo camping - wpisowe 20 e plus 5 za 1 noc za namiot + 5 za osobe . Niektore
              campingi nie maja wpisowego i wtedy noc wychodzi 10-12 e.
              a jak nie to przyjedz do mnie
              bedziesz miala darmo a ja bede mial z kim do woli pogadac (po polsku).
              • Gość: lalka Re: do Lalki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 16:44
                A ja myślałam, że Włosi jako południowcy są tacy serdeczni i otwarci... Ludzie
                zaskakują, tak jak Anglicy, o których opinia jest, że są niemili, flegmatyczni,
                niegościnni itd, a z dwukrotnego pobytu w Anglii wyniosłam zupełnie inne
                doświadczenia... No i wyłazi to, czego mnie uczą na studiach?: nie wierzyć w
                stereotypy;)
                A co do mojego wyjazdu to jak nie znajde taniego campingu to pewno zostane w
                domu, a szkoda, po krótki wyjazd bardzo by mi sie przydał. Cóż, będę czekać do
                wakacji. Jak będę kiedyś w okolicy to się do Ciebie odezwę. A pogadać po polsku
                i tak możemy;) pozdrowka:) lalka
                • Gość: d Re: do Lalki IP: 134.65.105.* 18.03.03, 17:51
                  im ludzie biedniejsi tym serdeczniejsi i goscinni. Chyba ze ... maja uprzedzenia do Polakow. Niestety nasza
                  forpoczta za duzo pila i kradla. Turysci z naszego kraju tez nie zawsze wyjezdzaja tym samochodem ktorym
                  wjechali. Podobno co 5ty ginie.
                  Spotkalem bardzo serdecznego czlowieka- Araba- w Tunezji, oprowadzal mnie po okolicznych miastach 2
                  tygodnie.
                  Wlochy poludniowe tez sa inne. Dla turystow sa mili i sympatyczni. Ludzie biedniejsi aczkolwiek jesli z nimi
                  pracujesz maja arabskie nalecialosci w stosunku do kobiet i obcych. Moga wprost powiedziec ze jestes
                  prymityw z barbarzynskiego kraju. Oczywiscie jesli nie dasz szefowi wlozyc reki w twoje majtki. Na
                  polnocy wloch tego nie powiedza ale nie dopuszcza cie do dobrej pracy, a dzieci w szkole beda uczyc na tyle
                  aby mogly sprzatac supermarkety, ewentualnie zmywac naczynia. Jak dorosna to bedzie akurat dla nich
                  zajecie - na wyscigi z nielegalnymi murzynami. I tak wezma do pracy tego, co bedzie chcial mniej zarobic.
                  Cwany skapy Wloch z Veneto, Trento, Lombardii albo innej bogatej okolicy - zamoznasc uzyskal przez wieki
                  takiego postepowania. Jego dziad tak robil i prapra dziad tez. On konsumuje ale na tyle aby nie uszczuplic
                  majatku rodziny. Wez atlas geograficzny duzy drukowany w polsce i zobacz na mala mapke dobrobytu w
                  europie. Londyn i okolice, Paryz i okolice i ... prawie cala Lombardia. Nie ma tam Szwajcarii ani Luksemburga,
                  nie wspominajac o Niemcach.
                  Obcy mieszkajacy tu zawsze zaplaci wiecej niz miejscowy -za zycie za uslugi za jedzenie itd. Forsa zostanie u
                  swoich. Pomarancze z Hiszpanii mimo iz lepsze gorzej sie sprzedaja bo nie wloskie.
                  Co to spoleczenstwo mafijne? oparte na znajomosciach. Bez tego nie znajdziesz pracy nie kupisz taniego
                  mebla, nie wyksztalcisz dzieci - bedziesz izolowany aby w kolejnym pokoleniu spasc do poziomu
                  imigrantow. Wlosi wiedza jak robic interesy. Sa dokladni do bolu, sterylni bardziej niz Niemcy,... no moze tak
                  jak szwajcarzy. Natomiast malo jest indywidualnosci i dlatego latwo ich swojemu zlapac i prowadzic jak
                  stado w dowolnym kierunku. Zrobil to Musolini. Teraz Berlusconi robi interesy i daje innym tez robic. Tylko
                  miejscowym. Obcy kapital jest trudno rentownie inwestowac.
                  Hiszpanie sa inni i czuja respekt przed Wlochami. Wloch jedynie przed Francja czuje sie niedowartosciowany.
                  reszta dla nich to bydlo i bezguscie. W szkole podstawowej maja czytanke ze Rosjanie zjadaja swoje dzieci.
                  Podobno byl taki przypadek w czasie " wielkiego glodu " na Ukrainie. I tak juz to pamietaja i taki maja
                  stosunek do wschodu.
                  przyjedz to pogadamy - pokaze to i tamto. Lipiec i pierwsza polowa sierpnia. Wsiadz w autokar Eurolines za
                  400 zl w te i we wte ...
                  co Ty na to? podaj swoj adres na priva. Wiem ze jestes z Wa-wy. Tez tam mieszkalem.
                  d
                  • Gość: lalka Re: do Lalki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 13:09
                    No, to troche jak w Stanach, jak pracowalam w knajpie i obslugiwalam bankiet
                    dla bogaczy z New York Yacht Club, to oni potrafili kupic drinka i czekac na 30
                    centow reszty. W barze. W kraju, gdzie z zasady nalezy zostawiac napiwki. No,
                    ale w koncu na czyms sie dorobili, i nie na rozdawaniu pieniedzy na pewno.
                    Ale juz w Anglii spotkalam sie z przemilymi ludzmi, choc fakt, ze na zadupiu a
                    nie w Londynie. Nieba przychyla, za darmo przenocuja, jak podrozujesz stopem to
                    nadrobia 40 mil zeby Cie podrzucic.
                    Prawda jest jednak, ze im kto bogatszy tym mniej sie na inych oglada. I tym
                    jest skapszy.
                    O Wlochy w wakacje jest szansa, ze zahacze, wpisuje sie to w szerszy plan
                    wakacyjny, ale o tym moze juz prywatniej;)
                    socjolalka@wp.pl

• Gość: d Re: do Lalki IP: 134.65.105.* 19.03.03, 14:02
                      dzieki
                      d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka