Gość: zet IP: *.tkdami.net 14.03.03, 23:09 Czy to prawda, że juz nie bedą latać linie lotnicze WEA p.Niemczyckiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bah7 Re: WEA... IP: ProteriansZgNet:* 15.03.03, 01:17 Biały Orzeł stracił pióra... : www.rp.pl/gazeta/wydanie_030313/ekonomia/ekonomia_a_15.html Oby do Wiosny ! 6. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: WEA IP: *.acn.waw.pl 15.03.03, 17:21 to czym teraz na lato będą latły biura które miały cały program uzależniony od nich np. tui, scan i big blue ?? Odpowiedz Link Zgłoś
radzio_pl Re: WEA 16.03.03, 15:30 WEA nie podpisało umów na usługi w sezonie letnim... czarterami zajmą się LOT Charters, Air Polonia (nowi na tym rynku) i przewoźnicy zagraniczni... Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: WEA 17.03.03, 10:20 to bardzo smutna wiadomość; moim zdaniem jakość usług WEA była dużo wyższa niż LOT czy linii hiszpańskich LTU/LTE z których również korzystałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WEA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 13:01 WEA lepsze od LOT-u???? Moi klienci jak usłyszeli nazwę WEA często nie chcieli nawet oglądać oferty,o wiele bardziej chwalą sobie LOT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: WEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 21:55 Ja mam w umowie zawartej ze Scan Holiday na tegoroczne wakacje przelot do Grecji [nie pamiętam tylko dokąd: Kos albo Saloniki] liniami WEA, choć oczywiście biuro zastrzega sobie zmianę. Dla mnie poziomy LOT-u i WEA są zbliżone i jak mi zmienią nie będę płakać (podobnie byłoby odwrotnie). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: WEA..., a LOT podnosi ceny : IP: 195.117.159.* 20.03.03, 11:47 Nowe wiadomości "lotnicze" : www.rp.pl/gazeta/wydanie_030320/ekonomia/ekonomia_a_7.html#1 Wiosna wreszcie jutro ! bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: WEA 20.03.03, 21:52 Tak to prawda, mój kolega tam pracuje. Zwolnili juz całą ekipę naziemną i teraz będa juz tylko latać jako poczta itp. Nie widomo czy mój kolega tez nie straci pracy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: WEA IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 23:21 Ja sie zalamalam. latalam z WEA ze dwa razy w zeszlym roku i bylam bardzo zadowolona. LOT to sie w ogole nie umywal (tez latalam). Jaka szkoda. Yhmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewcia Re: WEA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 00:30 Wiecie dlaczego WEA już nie lata? Otóż dlatego, że właśnie minęły 3 lata od początku działalności, a co za tym idzie skończył się okres ochronny i trzeba by było płacić podatki... Rozwiązano więc WEA, na którego miejsce wszedł nowy przewoźnik - Air Polonia; większość personelu WEA (stewardesy i piloci) znalazło zatrudnienie właśnie w AP. Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re: WEA IP: *.crowley.pl 23.04.03, 16:49 Zgadza się. Pan Niemczycki liczył, liczył i.... się przeliczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablo Re: WEA IP: *.slg.se 26.04.03, 15:18 Heh, minely dokladnie 3 lata i Pan Niemczycki musial wycofac sie z rynku, by nie zaczac placic podatkow! I tak rzeczywiscie bylo... WEA moim zdaniem byla duzo lepsza niz LOT, co prawda zarzucano Im "plastikowe jedzenie", ale obsluga byla duzo lepsza niz w PLL LOT. Pozatym, w czarterach byl caly czas plan lotu, trasa, wyswietlana wysokosc i predkosc, puszczane filmy... napoje co godzine... Szczerze duzo bardziej podobaly mi sie linie WEA niz LOT!!! A teraz Pan Niemczycki lata AirPolonia...prawie wszyscy pracownicy i trasy te same!!! ps/ zdaje sie, ze udzialowcem WEA byla niemiecka grupa TUI i sie wycofala ze wzgledu na niska oplacalnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralko Re: WEA IP: *.gen.twtelecom.net 26.04.03, 15:25 Udziałowcem jest linia lotnicza Hapag Lloyd będąca w grupie TUI. Odpowiedz Link Zgłoś