Gość: elinka1 IP: *.rzeszow.agora.pl 04.04.03, 15:57 Czy ktos korzystal u uslug Klubu Wakacyjnego? Jezeli tak to jakie sa wasze opinie na jego temat?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: klub wakacyjny IP: *.zetorz.com.pl 04.04.03, 16:41 A co, dostałaś SMS-a;-)?? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=5116487&a=5116487&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elinka1 Re: klub wakacyjny IP: *.res.pl 04.04.03, 19:45 Nie ja - kolega,- dzieki za wiadomosc :):):). Pozdrawiam C. Odpowiedz Link Zgłoś
aborygenmiejscowy Re: klub wakacyjny 04.04.03, 20:03 A to z cyklu - wygrała Pani pieszą wycieczkę do Grecji . Może pni zabrać ze soba dowolna ilość przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avva Re: klub wakacyjny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 20:44 Nie daj sie nabrać, już ich sprawdzałam, kilka telefonów i widać, że gazeta miałaby kolejny temat rzekę : "Luki prawne i metody ich wykorzystania" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: klub wakacyjny IP: 195.136.36.* 07.04.03, 09:56 Zamiast komentarza: abc.onet.pl/1,20,8,269742,1191125,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elinka1 Re: klub wakacyjny IP: *.res.pl 16.04.03, 17:39 Podciagam watek w gore dla tych ktorzy pytaja o klub wakacyjny. Jeszcze raz dziekuje wszystkim za udzielone informacje, Pozdrawiam C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xan Re: klub wakacyjny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 15:15 W moim przypadku spotanie z Klubem Wakacyjnym zaczelo sie nieco inaczej. Najpierw zadzwonila pani,z firmy ktorej nazwe pierwszy raz w zyciu slyszalem, i powiedzala ze moj numer zostal wylosowany i musze zglosic sie po dobior nagrody ( jest to rzekomo kuchenka mikrofalowa, dvd, laptop, oraz wczasy na Teneryfie). Na miejscu okazalo sie ze trzeba czekac na prezentacje, ich jedynie slusznego (bardzo naciaganego) systemu wczasow. Oczywiscie jezeli ktos zamierzal sie na to zdecydowac musial juz tego samego dnia podpisac umowe i zgodzic sie na wydatek rzedu od 10 000zl do 20 000zl(ciekaw jestem kto normalny jest gotow wybulic taka kase w ciemno). Nastepnie (po 3 godz) odbylo sie losowanie. Weszla pani, pokazala 4 koperty i kazala wybrac jedna. Okazalo sie ze wygralem "Wspaniale wczasy" za ktore trzeba zaplacic 499zl (nie zdziwilbym sie jezeli we wszytkich kopertach bylo by to samo :)) W kazdym razie przeczytaniu opinii na temat tej firmy i ich wczasow raczej nie skorzystam. Juz po samej prezentacji mozna dosc do wniosku ze chodzi im o wyludzenie jak najwiecej kasy. Zaluje tylko ze dalem sie nabrac na darmowa nagrode i stracilem tam 3 godziny czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoil Re: klub wakacyjny IP: 62.233.196.* 23.05.03, 15:52 działalność tzw. klubu wakacyjnego" znam nieco bliżej gdyż miałem okazję być na szkoleniu przygotowawczym do pracy w tymże. cóż to była za porażka. państwo dziłają na zasadzie "każdy moze u nas pracowac byle był na tyle głupi lub wyrachowany aby nie dostrzegać iż to po prostu wciskanie ludziom kitu. moja teoria jaką sobie po tym szkoleniu wyrobiłem jest następująca: "jeleń" dostaje smsa z informacją o fantastycznej wygranej która jest w zasięgu ręki wystarczy tylko zadzwonić i podać tajemniczy kod (którego nikt nie weryfikuje, pani mówiąc iż sprawdza kod wiesza klienta i zamienia kilka słów z koleżanką obok po czym informuje że oczywiście znajduje sie on na liście szczęśliwców). jeżeli trafi sie jeleń który kupi bajkę o fantastycznych hotelach w każdym zakątku świata (pięciogwiazdkowych!!!) szybko wysyłają mu papiery. jeżeli po otrzymaniu przesyłki nadal nie oprzytomniał i zapłaci za "certyfikat" 600, 800, czy 900 zł. już po nim. firma w rozmowie z klientami podaje namiar na jeden z ich obiektów (klub plaza w Darłówku) prawdopodobnie jest to jedyny istniejący obiekt w którym pracują "zaufani" i wtajemniczeni ludzie którzy potwierdzają całą bajkę. większość klientów decyduje sie na wykorzystanie certyfikatu właśnie w Polsce gdyż chcąc polecie do Kenii czy na Teneryfę muszą zabulić zbyt dużo kasy za dojazd nie mówiąc o wyżywieniu. więc decydują sie na darłówek który mogli obejrzeć w internecie a nawet tam zadzwonić. okazuje sie jednak iż w wybranym przez nich terminie niestety nie ma wolnych miejsc (jeżeli chce sie wyjechać w lipcu to wolne miejsca są dopiero w listopadzie i na odwrót). jeżeli natomiast zadzwonic bezpośredni do darłówka okaże sie że wolne miejsca są non stop tyle że za pokój dwuosobowy trzeba zabulić ok 400 zł za dobę. (certyfikat zakupiony w klubie wakacyjnym 7 dniowy kosztuje 599zł) natomiast w biurze obsługi klienta "kw" uparcie twierdzą że niestety nie ma wolnych pokoi, a jeżeli sie im powie że dzwoniłem i wiem że są powiedzą pewnie że chodzi o inne pokoje czy coś takiego. w tym momencie do klienta-jelenia zaczyna docierać że wtopił.myśli jak tu odzyskać pieniądze, po dłuższym zastanowieniu lub nawet jakichś działaniach w tym kierunku dochodzi do wniosku że jest na straconej pozycji. bez szans na odzyskanie kasy, dlaczego?? gdyż nie jest tak że firma nie wywiązuje sie zzawrtej umowy. po prostu nie ma wolnych miejsc tak w darłówku jak i w ośrodkach za granicą, ale oto wspaniała wiadomość firma proponujew zastępstwie darłówka (w którym nie ma miejsc) ośrodki zastępcze w Zakopanem i okolicach (3 takie są) wiadomo o nich od początku jednak nie ma do nich żadnego kontaktu więc nie można tam zadzwonić nie mówiąc o obejrzeniu. wtedy klient-jeleń myśli sobie - kasy na pewno nie odzyskam, wiec niech już będzie to zakopane, no i trudno niech będzie w październiku byle tylko coś uszczypnąć z wpłaconych pieniędzy. więc jedziedo zakopanego w październiku, na miejscu 5 gwiazdkowy hotel okazuje sie byż góralską chatą którą w tym okresie można wynająć za 10zł za dobę czyli na 2 osoby jakieś 140zł za 7 dni. 599-140= 450 zł czystego zysku dla kubu wakacyjnego z jednego tylko jelenia!!!! pomnożyć razy x jeleni całkiem niezła sumka wyjdzie .... a dla wszystkich zainteresowanych : "firma" mieści sie w warszawie przy jagiellońskiej 15, niestety w biurze nie przyjmują interesantów. ciekawe dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: klub wakacyjny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 19:18 Ja byłem z nimi na Teneryfie i było super. Warunki były takie jak obiecywali. Po prostu trzeba zrozumiec istote ich dzialania a nie narzekac i ustawiac wszystko anty, zreszta to nasza wada narodowa, nic wiecej. Klub pokrywa tylko pobyt w takim osrodku, to chyba zrozumiale. To tak jakby ktorys z Was zorganizowal impreze u siebie w domu, zaprosil wszystkich znajomych, i kazdy n akrzywy ryj, ty plac za ich pobyt, jedzenie, picie i jeszcze za szkody ktore wyrzadza. Ludzie opanujcie sie troche, nie wiem czego Wy oczekujecie. Im zalezy na klientach w przedziale wieku od 30 lat, bo tacy ludzie zwykle sa juz ustawieni i stac ich na to aby wyjechac do takiego egiptu, nie tylko na taki promocyjny wyjazd ale juz pozniej za rok czy dwa juz po normalnych cenach. Dla mnie to logiczne. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaG Re: klub wakacyjny IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 23:23 Również byłam z nimi w sierpniu na Teneryfie i było super.Nie rozumiem ,dlaczego ludzie wymyślają o nich takie bzdury!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paroa Re: klub wakacyjny IP: *.echostar.pl 12.01.04, 04:01 To co tu piszesz to stek bzdur. Firma ma taki styl dzialania/time share amerykanski/ ale to nie znaczy ze jest oszustem. Nie jest tez firma charytatywna jak zadne biuro podrozy zreszta. Osobiscie bylem b zadowolony z wyjazdu na Teneryfe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoil Re: klub wakacyjny IP: 62.233.196.* 23.05.03, 16:00 małe uściślenie owszem byłem na szkoleniu, nieświadom całego procederu, nawet z ciekawości odebrałem kilka telefonów od podexcytowanych klientów którzy skrupulatnie podawali tajemniczy kod do szczęścia. wszyscy w klubie wakacyjnym byli "szczerze zdziwieni" że rezygnuje z takiej szansy zawodowej i zarobienia dużych pieniędzy już w dniu szkolenia. gdy stwierdziłem że z całym szacunkiem ale nie nadaję sie na stanowisko "wciskaczkitupodjaranymjeleniom" atmosfera bardzo sie zagęściła, wyproszono nas (byłem z kumplem) z biura sugerując że jeśli się szybko nie ulotnimy to nam "pomogą". dla wszystkich szukających pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoil Re: klub wakacyjny IP: 62.233.196.* 23.05.03, 16:06 jeszcze jedno pani na szkoleniu przyznała że nie mają dobrej prasy a to dlatego iż lobby agencji turystycznych wytoczyło przeciwko nim wojnę medialną. powód? zwykłe biura turystyczne są złe gdyż klub wakacyjny odbiera im gro klientów - "wiadomo przecież że jak ktoś raz skorzysta z usług klubu wakacyjnego to nigdy już nie odwiedzi zwykłego biura podróży" - cytat. wiadomo, nie... Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: klub wakacyjny 26.05.03, 12:27 Gość portalu: elinka1 napisał(a): > Czy ktos korzystal u uslug Klubu Wakacyjnego? Jezeli tak to jakie sa wasze opin > ie na jego temat?? tyle tu wątków na temat Klubu Wakacyjnego, więc zastanawiam się, czy to nie jest przykład tak zwanej reklamy negatywnej. W końcu każda wzmianka, nawet negatywna budzi pewne zaciekawienie u ludzi. ha, ciekawe czy KW nie posunie się do przekazu podprogowego Odpowiedz Link Zgłoś
lashana Re: klub wakacyjny 08.06.03, 13:33 Podciągam w górę dla osoby która o niego pyta na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lashana Re: klub wakacyjny 22.06.03, 22:39 Podciągam w górę dla osoby która o niego pyta na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: klub wakacyjny IP: *.adsl.hansenet.de 26.06.03, 12:05 Podciagam watek ... zeby sie ponownie ktos nie "zjelenil" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coralgol Re: klub wakacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 17:25 wszystko mi sie zgadza... oprocz "klubu wakacyjnego" moze zacytuje moja komorke: "Gratulacje!!! Otrzymałes voucher na tygodniowy wypoczynek z Condonimium International! sprawdz gzie: zadzwon o-prefix-22 625-57-00 i podaj kod(xxXX)" nie chce mi sie dzwonic bo juz czytalem o tym numerze ale w moim smssie nie ma słowa o kzadnym klubie!. podzrawiam ALL!! Coralgol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: klub wakacyjny IP: *.slp.pl / 192.168.9.* 17.09.03, 15:32 Wejdz na ich stronę i zerknij na ich zezwolenie. Jak na kondominium to dalej mają zezwolenie klub wakacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: klub wakacyjny IP: *.pnet.com.pl 18.09.03, 12:37 dostałam sms'a o identycznej treści ale od firmy INTERNATIONAL TRAVEL MARKETING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: klub wakacyjny IP: 195.94.206.* 24.09.03, 11:09 Powiem krótko ZŁODZIEJE, oszukali mnie na parę set złotych, ale nie będę poraz kolejny opowiadala szczegółów. Jak najdalej od tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaG Re: klub wakacyjny IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 12:09 Mnie nie oszukali.Byłam z nimi w sierpniu na TEneryfie!!!!!!!!!!!!!!Nie mogę ich nazwać złodziejami,dla mnie są super,ponieważ bez nich nigdy tam nie pojechałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: klub wakacyjny IP: *.chello.pl 16.12.03, 23:26 hahaha moze to ktos z bok? "Condominium International","klubu wak..."albo RCI czy juz nazywacie sie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybi Re: klub wakacyjny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.04, 13:52 to prawda to złodzieje i oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
mcpear Re: klub wakacyjny 28.01.04, 19:10 Bylem na podobnych wakacjach na Teneryfie, ale bez posrednictwa "Klubu wakacyjnego". BYLO SUPER. Nie oszukal mnie nikt, bo nikomu za nic nie placilem !!! Zaplacilem tylko za bilety lotnicze (nie placilem za zaden VOUCHER). Jak ktos chce z podobnej okazji skorzystac (tzn. wyjazd na Teneryfe za koszt biletu lotniczego tylko - bez zadnych dodatkowach oplat w Polsce) to prosze o email mcpear@poczta.gazeta.pl lub zapraszam na Gadu-gadu: 5291250. Odpowiedz Link Zgłoś