Dodaj do ulubionych

Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony???

23.01.07, 19:27
Tyle się naczytałam złego o biurze Exim Tours, ze drżę na myśl o planowanym
na luty wyjeździe z nimi. A przyznam, ze wybierając biuro, z którym pojadę
planowałam aby była to firma znana na rynku, pewna, mająca jakąś renomę, a
nie przysłowiowy "kogucik". Sądziłam, ze wybieram dobrze, a teraz to już sama
nie wiem. Proszę aby w tym wątku wypowiedziały się te osoby, które są
zadowolone z wyjazdów z tą firmą, bo negatywne opinie już przeczytałam
wszystkie i wiem czego się mogę obawiać. Jednakże, biorac pod uwagę fakt, ze
każdy moze mieć jakieś wpadki, to zastanawiam się czy są osoby, którym
wycieczka z Eximem udała się od początku do końca i nie uważają, ze to był
tylko przypadek :) Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? 23.01.07, 20:44
      rok temu w lutym bylam tydzien w SSH w hotelu Sonesta beach-wszystko bylo ok.

KAZDE biuo moze zaliczyc wpadke i nie ma biura idealnego , poza tym wiele osob
      idzie do biura podrozy i zachecone przez pracownika od razu decyduje sie na
      zakup zamiast wziac katalog do domu i poszukac w necie strony danego htelu,
      opinii innych itd.
      • taylor13 do iberia 23.01.07, 21:38
        No właśnie! Ja dokładnie starałam sie dopracowac wszystko, bo jadę z dzieckiem,
        więc nie jest mi obojętnie w jakich warunkach będę. Też tydzień w SSH w lutym,
        tyle, ze Coral Beach Montazah, ale pierwotnie rozważałam właśnie Sonestę -
        zdecydowała cena troszkę niższa, bo Coral jest poza centrum. A jak sprawy z
        lotem, czy były jakieś historie u Ciebie z opóźnieniami, skróconym pobytem albo
        cos w tym stylu??? Pozdrawiam!
        • iberia.pl Re: do iberia 23.01.07, 22:45
          wylot byl opozniony o 7 godzin , ale to wina przewoznika Fischer Air a nie
          Eximu, zdarza sie nawet najlepszym, powrot bez problemow o czasie choc w srodku
          nocy.Problemem moze byc to, ze w ostatnim dniu pobytu nalezy opuscic hotel do
          godz.12 a np. wylot mozesz miec o polnocy, wtedy z dzieckiem moze to byc
          klopotliwe,ale mozesz wykupic pokoj za 20-30 €, jest to zawsze jakies
          rozwiazanie.
          • natder Re: do iberia 23.01.07, 23:31
            My byliśmy w zeszłym roku w HRG Z Eximem - wszystko ok, wylot opóźniony był o
            dwie godziny - tylko ;-) za to powrót chyba o 9. Mieliśmy wracać w nocy ale
            zadzwoniła rezydentka że możemy spać do rana bo wylot planowany jest na 14.
            Więc się wyspaliśmy, zjedliśmy śniadanie i zaliczyliśmy pożegnalną kąpiel w
            Morzu Czerwonym. Więcej wpadek nie było :-)
            Na plus dla Exima - rezydentka - półEgipcjanka urodzona, wychowana i
            wykształcona w Polsce, wycieczki w pakietach ze zniżkami dla dzieci i boski
            przewodnik na fakultetach :-)
            • bbetka Re: do iberia 24.01.07, 09:52
              Byłam z Eximem w Tunezji 2 tygodnie w zeszlym roku. Żadnych problemów. Hotel ok-
              co prawda zmieniałam pokój, bo mi nie pasowało mieszkać tuż obok urządzeń
              klimatyzacyjnych (dla mnie hałas, ale reszcie rodziny nie przeszkadzało)-bez
              kłopotów dostaliśmy inny pokój.
              Rezydent i jednocześnie pilot/przewodnik na imprezach fakultatywnych -Arab,
              który kończył studia w Polsce-doskonale obeznany ze środowiskiem miejscowym i
              językiem polskim-super. Zobaczyliśmy wiele interesujących miejsc poza
              programem, bo je znał i chciał nam pokazać. Pomocny w każdej sytuacji. Tylko
              dzięki niemu udało się nam odzyskać telefon zgubiony na pustyni podczas
              wycieczki (prawdopodobnie został w jeepie którym jechaliśmy, ale szczegółów nie
              dociekaliśmy-ważne, że został odzyskany;-)
              Loty bez zadnych opóźnień.
              Dopiero po powrocie zwróciłam uwagę, że wybrałam się z biurem o bardzo słabej
              opinii ;-)))
              życzę udanego urlopu
              betka
          • Gość: ewa Re: do iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:54
            Byłam z Eximem kilka razy a wczasach było świetnie jadę ponownie w kwietniu, a
            jestem wymagająca. Pozdrowienia.
      • Gość: Piotras Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: 217.153.174.* 19.03.07, 14:50
        Byłem w zeszłym roku w maju z EXIM TOURS w Taunezji, hotel Riadh palms. Wylot
        trochę opoźniony (uprzedzili telefonicznie dzień przed odlotem)poza tym wszystko
        w porządku. Z tego co wiem , kilku osobom zamienili hotel ale na lepszy ,
        ponieważ nie było nikogo niezadowolonego podczas powrotu. Troche zjęć na mojej
        stronie
        www.wyjzdy.topworld.org Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: butyński Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:09
      Właśnie wróciłem z SSH z Eximem -wszystko perfekt .Lot liniami AMC (Egipt) bez
      przekładania wylotów .Hotel zgodny z ofertą .
    • Gość: mx Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:20
      JA wróciłam zadowolona a ze mną samolot zadowolonych ludzi leciał do Wrocławia
      i większość z EXIMU, Byliśmy w Imperial Park i nawet mieliśmy gratis obiad (
      opcja HB)bo nie zdążyliśmy na kolację w dniu przyjazdu. Nie było drastycznych
      zmian godzin odlotu (+1h) wystarczyło na stronkę eximu 2 dni przed wylotem z
      polski zajrzeć i wiedzieliśmy co i jak. Żadnych problemów wszyscy zostali
      zakwaterowani w swoich hotelach ( a jakie wybrali to już inna bajka) .Wylot z
      Monastiru też bez problemów ( Nouvelair) . Przewoźnik jak i organizator ok .
      Lecę z nimi w październiku też do tego hotelu i zabieram rodziców mam nadzieję
      że i tym razem bez wpadek będzie.

• Gość: Jola Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:03
        Byłam z nimi w zeszłym roku w maju na programie Tutenhamon.
        Mimo ,że program bardzo "bogaty" bo oprócz pobytu,rejsu jeszcze przejazd i
        zwiedzanie Kairu, wszystko zorganizoane naprawdę bez zastrzeżeń. Łącznie ze
        zorganizowaniem tragaży do ciągłego przenoszenia naszych bagaży.Bez
        zarzutu .Naprawdę mogę ich polecić z czystym sumieniem,A hotel podczas
        zwiedzania Kairu - Oasis- mają chyba najlepszy ze wszystkich biur podróży które
        organizują podobny program .
    • Gość: Slawek Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:36
      Byłem w grudniu 2006 z Eximem na rejsie po Nilu program Tutenhamon. Wszytko
      dopracowane perfekcyjnie. Warunki takie za jakie zapłaciciliśmy, rewelacyjni
      przewodnicy. Zero uwag.
    • Gość: byczek Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.01.07, 16:26
      trochę mało osób jest zadowolonych chyba???
      • kaska571 Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? 26.01.07, 19:49
        Moje wyjazdy z Eximem: 3 razy Egipt plus Tunezja i Brazylia - czyli pięć.
        Dostałam nawet rabat. Sylwestrowo-styczniowy pobyt w Coral Beach Montazah.
        Będziesz zadowolona z tego hotelu!!! Wylot przeunięty o 2 godziny, ale dzięki
        temu spaliśmy do 3-ciej w nocy i dostaliśmy jeszcze pakiet śniadaniowy.
        Spędziliśmy w hotelu 15 nocy i całe 14 dni. Trzeba byc jednak przygotowanym na
        zmiany w godzinach wylotów i planować jeden dzień urlopu więcej. Nam tak się
        zdarzyło, zamiast lecieć AMV we wtorek rano, wylecielismy Euro charter
        (Fischer) we wtorek po południu, a wróciliśmy w środę ( po 2 tygodniach) 6.50
        wylot z Sharmu - po 10-tej w Warszawie. Udanego pobytu.
        • Gość: Ewa Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:24
          Własnie dzis wróciłam z Kuby z Exim Tours, przewożnik Fischerair, jestem
          zadowolona w 10000 %, przelot fantastyczny, wybrany hotel równiez, rezydent a
          zarazem przwodnik kompetentny, pogoda wymarzona, to wszystko co zaplanowałam i
          wymarzyłam było w całości perfekcyjnie zrealizowane, polecam i pochwała dla
          biura!!!!!!!a Kuba jest cuuuudna!!! naczytałam sioe wczesniej tych straszliwych
          opowiesci malkontentów i moge tylko im współczuc ze nie potrafia wypoczywac i
          tylko zepsuc pobyt innym;
          • taylor13 do kaska571 oraz Ewa 27.01.07, 12:28
            Dzięki dziewczyny! Trochę mi raźniej. Tez wybieram się do Coral Beach Montazah
            i czytając te wszystkie straszne opowieści faktycznie można zwątpić. Dodałyście
            mi otuchy! Pozdrawiam! Jak wrócę, to opowiem jak było.
    • Gość: kfire@poczta.onet. Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: 195.136.122.* 27.01.07, 12:46
      Właśnie wróciłem z wycieczki objazdowej po Egipcie wykupionej w EXIM. Jakość
      usług spadała z każdym dniem, na szczęście wspaniali przewodnicy równoważyli
      bardzo słabą organizację. Termin wylotu i powrotu był tak ustawiony, że
      wycieczka trwała w efekcie krócej o dwa dni. Jakość wycieczek wykupionych w
      Polsce jest nieporównywalnie niższa niż opłacanych dodatkowo wycieczek
      fakultayywnych (średnio 50 USD za każdą). A najciekawsze jest to, że będąc w
      kairze trzeba było dodatkowo opłacić wycieczkę na płaskowyż w Gizie, aby
      obejrzeć piramidy:) Wspomienia z pobytu wspaniałe, Egipt fascynuje (byłem
      pierwszy raz), jednak odradzam wjazd z EXIM TOURS.
      • Gość: ole Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.01.07, 01:20
        nie wiem czy zauważyłeś, ale ten wątek dotyczy osób ZADOWOLONYCH z usług Exim!
        Swoje żale powinieneś wylewać w innym wątku. Tej osóbce potrzeba ludzi
        zadowolenych, a nie maruderów. Ja jestem jak najbardziej zadowolony z usług
        Exim!
        • Gość: gość Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: 195.164.254.* 29.01.07, 09:31
          Ja korzystałam z usług tego biura w ubiegłym roku na jesieni.Jestem bardzo
          zadowolona z wyjazdu do Tunezji.Wylot co prawda był parę godzin przesunięty na
          godziny wieczorne, ale za to powrót odbył się pare godzin później. O wylocie
          dowiedzielismy się ok 2 dni wcześniej, ale powrót do Warszawy to była miła
          niespodzianka zamiast o 2.00 w nocy to lecieliśmy ok. 15.00. Oczywiście
          wiedzielismy o tym wczesniej nie było koczowania na lotnisku.Opieka na miejscu
          na piatkę.Udanego wypoczynku.Gość
    • Gość: emi122 Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.ostroda.pl 29.01.07, 11:51
      Ja bylam dwa lata temu z eximem i bylo wszystko super, jedynie hotel wybrany na
      ostatnia chwile moglby byc lepszy, cala organizacja wycieczki super, rezydent
      Timur-studiowal w Polsce, loty bez jakichkolwiek opoznien.
    • Gość: Jurek Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 29.01.07, 22:46
      Witam !
      Chciałem przestrzec przed tym biurem. Czekam ponad 3 miesiące na zwrot
      nadpłaty w związku z tym, że wróciliśmy z imprezy dzień wcześniej. Pikanterii
      dodaje fakt, że biuro wiedziało otm, gdyż nie były wykupione świadczenia na
      ten dzień.
      Poczekam jeszcze trochę i oddam sprawę do sądu - dla zasady. Biuro liczy
      zapewne na słabą cierpliwość turystów - zbyt mała kwota, ale pomnożona przez
      cały turnus....

Pozdrowienia
    • Gość: IWONA Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:46
      Z EXIMEM BYLIŚMY W PAŹDZIERNIKU W EGIPCIE. JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI, CO
      CHCESZ WIEDZIEĆ KONKRETNIE?
      • taylor13 do Iwony 30.01.07, 22:22
        Hej!
        Założyłam ten wątek jako kontra dla wątku Exim - oszuści, w którym główną
        skarga było to, ze loty przekładane, ze pobyty skracane, że hotele zmieniane,
        itp. Czy w Waszym przypadku tez miały miejsce takie rzeczy? Ja wyjeżdżam 13
        lutego do Sharm el Sheikh z nadzieją, ze to jednak dobre biuro...
        • Gość: Zybi Re: do Iwony IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.01.07, 09:49
          Drodzy przestrzegam przed biurem Exim
          własnie 27.01 przyjechałem z 15-o dnowego pobytu Rejs po Nilu impreza wspaniała
          człowiek przewodnik Basem w 200% pracuje na bardzo duzy pozytyw biura.
          Po powrocie z Rejsu do Hurgady piatek 26.01 otrzymaliśmy zimny prysznic,kazda
          osoba musiała dopłacic do hotelu dodatkowo za jedna dobe bo samolot był w
          sobote tj 27.01.wczesniej biuro pokrywało dobe bo to nie jest wina wczasowicza
          ze samolot odlatuje dzień po turnusie.Biuro Exim kłamie mimo zapewnień ze
          pokryja dobe hotelową kazdy musi zapłacić sam od 30 -150$ za noc zależy od
          rodzaju Hotelu.Ludzie uważajcie i nie z Eximem
    • Gość: arnold Re: do Iwony IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.07, 21:45
      Mieliscie dużo szczęścia. Ja pojechałam na Majorkę z tym biurem. I nie dość że
      mi skrócili podyt o dwa dni to nie dowieźli mnie do docelowego miejsca. Takie
      drobiazgi -jak tutj niektózyją uważają -za drobiazgami. Ale jeżeli ktoś ma 21
      dni urlopu to nie jest takie proste. Ponadto samo biuro na moją rekalamację do
      tej pory nie powiedziało -przepraszam- i tylko dlatego pójdę z nimi do sądu.
      Dla zasady.
      I jak mi ktoś mówi to biuro jest dobre. To ja mówię jest beznadziejne .
      • taylor13 Niech piszą TYLKO zadowoleni 01.02.07, 23:59
        Ok, Ok, rozumiem, ze każdy ma prawo ponarzekać, ale, jak już wspomniałam,
        założyłam ten watek po to, by mogli sie w nim wypowiedzieć ci wszyscy, którzy
        są zadowoleni - TYLKO I WYŁACZNIE, gdyż wątków dla malkontentów nie brakuje w
        istocie. Odsyłam do Exim - oszuści...
        • Gość: leo Re: Niech piszą TYLKO zadowoleni IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.02.07, 12:16
          ja jestem w 100% zadowolony z Eximu. Wszystko dograne!!!
          • stephany jak dla mnie ok 05.02.07, 12:25
            Bylismy z tym biurem 2 razy. Raz w Tunezji i raz w Egipcie. Lot do SHS
            opóźniony jakieś 6 godzin, na lotnisku dali napoje i jedzenie. Tunezja była
            tania jak barszcz i standard tez nie wysoki ale ogólnie ok. Egipt rewelacja -
            jeszcze tanszy niz Tunezja a standard rewelacyjny.
    • Gość: Zadowolona Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.stat.gov.pl 05.02.07, 14:37
      Z Exim Tours byłam dwa razy; raz w Egipcie w HG w hotelu Sultan Beach
      (wycieczkę do Kairu miałam w cenie) - rezydentka wspaniała, była także
      przewodnikiem po Kairze i Luxorze, spotkania z nią były bardzo profesjonalne a
      sam pobyt w Egipcie bardzo udany. Drugi raz poleciałam z Eximem do Tunezji do
      Hammametu do hotelu Imperial Park i też było cudownie , żadnych wpadek a miałam
      porównanie bo kilka lat wcześniej byłam w Tunezji z innym biurem, dlatego
      polecam Exim Tours
    • promyczek1 Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? 08.02.07, 17:35
      Sfinx w egipcie - dla mnie bez zastrzeżeń.
      • Gość: Andrzej Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.range81-132.btcentralplus.com 08.02.07, 17:41
        Jestem bardzo zadowolony!!!Oddałem sprawę do sądu (czekałem kilka miesięcy na
        nadpłatę - bez skutku) i otrzymałem zwrot z odsetkami a firma zapłaciła koszty
        procesu, adwokata, zwrot moich kosztów podróży -przyjechałem z Anglii.
        Pozdrawiam
        A.
        • Gość: amelka Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.07, 20:35
          Andrzeju mógłbyś podać namiary na swojego adwokata, bo właśnie wybieram się z
          tym biurem do sądu. Życzę powodzenia optymistom co do tego biura. Dla mnie to
          dno. Radzę tylko kiedy cię zawiadiomią 12 godzin przed wylotem o zmianie hotelu
          to nie wylatuj tylko natychmiast żądaj zwrotu kasy, bo póżnie daremne żale...
    • joanna129 Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? 09.02.07, 12:32
      Nie mialam czasu przeczytac wypowiedzi wczesniejszych, bylam 2 tyg. w Egipcie:
      rejs statkiem tydzien + tydzien w Sharm, bylo swietnie!
      Pod kazdym wzgledem!
    • Gość: amelka Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.07, 21:13
      Ludzie co wy tu wypisujeci. 10 godzin opóznienie-to nic?! Ja jak wyjeżdżałam do
      Włoch prywatnie samochodem i zamawiałam w 3 niemieckich biurach podróży hotele
      to miałam wątpliwości jak to zagra. Nie było żadnych niespodzianek. Wszyscy
      czekali na mnie . Żadnych niespodzianek.
      • iberia.pl Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? 15.02.07, 23:49
        amelcia czy widzisz roznice miedzy podroza samochodem a samolotem?Watpie.Czy
        jak Ci sie autko zepsuje to co robisZ?Zepsute odstawiasz do serwisu i bierzesz
        zastepcze albo z wypozyczlani, prawda?Pokaz mi gdzie jest wypozyczalnia
        samolotow-gdzie sobie tak rzedem stoja i czekaja.
    • Gość: mariusz Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.um.krakow.pl 16.02.07, 10:39
      Byliśmy z Eximem dwa lata temu w kwietniu w Egipcie - rejs po Nilu + 7 dni
      pobytówka w El Gounie. Generalnie oceniam ich na 4 z dużym plusem. Na rejsie
      bardzo kompetentni przewodnicy, dobre warunki, ciekawy program. Pobytówka (4*) -
      zgodnie z ich zasadami nie wiedzieliśmy, jaki hotel trafimy, ale było
      wszystko ok. W tej części rezydent był "średnio zainteresowany" grupą, ale że
      wszystko w hotelu było ok, to nie mieliśmy potrzeby go gonić. Wylot do Egiptu
      przesunięty był o ok. 3 godziny, ale o tym poinformowali nas telefonicznie
      dzień wcześniej. Generalnie to chyba jest tak, że ryzyko wpadki (zamiana hotelu
      itp.) rośnie wraz ze szczytem sezonu. Przed i po jest zawsze lepiej,
      bo "luźniej". Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku:)
    • Gość: taylor13 Zakończenie wątku IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.02.07, 15:52
      Witam wszystkich!
      Rozpoczęłam ten wątek jakiś czas temu po przeczytaniu tych wszystkich
      straszliwych opowieści o Eximie i szczerze mówiąc jechałam do Egiptu z duszą na
      ramieniu co tez "ci oszuści" tam beda z nami wyczyniać...
      Dziś pragne zakończyć już ten wątek - wiem to czego mi było wtedy potrzeba,
      mianowicie tylko tyle, ze nawet najlepszemu może trafic się jakas wpadka. Dla
      mnie Exim spisał się na 5+ a nawet na 6.
      Powiem tak, podróżowałam wielokrotnie i z różnymi biurami, ale tak udanego
      urlopu nie doświadczyłam od wielu lat!!! A jeśli chodzi o opóźnienia samolotu
      itp, to nasz w obie strony był punktualny co do minuty, tak więc uważam, ze nie
      potrzeba nic dodac nic ująć. Najwyższy czas zatem zakończyć ten watek.
      Pozdrawiam wszystkich zadowolonych, bo do nich był on kierowany :)
      • Gość: amelko Re: Zakończenie wątku IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.07, 21:47
        Świetne zakończenie wątku. Gratuluję wszystkim którzy mieli szczęście wyjechać
        z tym biurem . I tu jest właśnie problem - mieć szczęście. A ja sadzę, że
        jeżeli ktoś płaci to musi otrzymać to za co zpłacił. Z tego biura nie
        spodziewaj się tego/
        • Gość: taylor13 Re: Zakończenie wątku IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.03.07, 19:28
          Ja zapłaciłam taką sume jaka mi odpowiadała, a to co dostałam w zamian
          przewyższyło moje oczekiwania znacznie, włącznie ze standardem hotelu - Coral
          Beach Montazah - kto był ten wie, ze rewelacja! Może faktycznie miałam
          szczęście, ze nikt niczego nie opóźnił i nie naciągnął nas na dodatkowe koszty,
          może to przypadek, ze samolot w obie strony był co do minuty i ze rezydent był
          kompetentny, itp, itd... Przykłady profesjonalizmu można mnożyć, ale po co,
          skoro miałam "tylko szczęście". Staram się pomagac szczęściu, więc nie należę
          do tej grupy turystów, którzy, jak to ktoś świetnie zauważył, "narzekają z
          powodu zbyt grubo pokrojonego pomidora" :) Może dlatego szczęście się do mnie
          usmiecha... A swoja droga, po przeczytaniu niektórych opisów na forum, można
          się naprawdę solidnie wystraszyć i zepsuć sobie wymarzone wakacje. Na szczęście
          ja jednak postanowiłam polegac bardziej na swojej intuicji. Dobrze na tym
          wyszłam.
          Pozdrawiam!
    • Gość: betka Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 09:42
      Bardzo jestem ciekawa jak się udał wyjazd, też planuję wakacje z exim i bardzo
      się boję.
      • Gość: taylor13 do betka IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.03.07, 21:38
        Przeczytaj sobie moje "zakończenie wątku", to pierwsze; według mnie nie ma sie
        czego bać. Mój wyjazd był taki jak sobie zaplanowałam, ba, nawet nie marzyłam o
        takim!!! Podaj maila, to wyślę Ci moje prywatne zdjęcia z tego wyjazdu.
        Sczezrze mówiąc, jak czytałam to wszystko, co tu ludzie wypisują, to tak
        naprawdę trzebaby siedzieć w czterech scianach, bo o kazdym jednym biurze piszą
        źle i każde jedno komuś musiało podpaść najwyraźniej. Taka już jest polska
        mentalność. Pozdrawiam Cię!
        Aha, nie żałuję, ze postanowiłam zaryzykować wyjazd z Eximem. Postawiłam na
        ZDROWY ROZSĄDEK :)
        • Gość: amelka Re: do betka IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.07, 19:33
          To prawda jak samolot się zepsuje to trudno go weymienić natychmiast. Ale kiedy
          biuro cię zawiadamia, że polecimy dwa dni wcześniej do domu to nie sądzę żeby
          to było spowodowane awarią samolotu. Jak samochód mnie się zepsuje to mam
          ubezpieczenie i obojętnie gdzie jestem to podstawiają zastępczy samochód i
          nigdy nie miałam problemów. Kiedy biuro podróży zawiera kontrakty z
          kontrahentem o wątpliwej reputacji musi liczyć się z reklamacjami klientów. I
          nie może to zależeć od szczęścia. Płacisz trochę więcej i chcesz otrzymać to co
          zamówiłaś. Ale to biuro nie chce przyjąć tego do wiadomości. Wzięli odemnie
          duże pieniądze i uważają, że wszystko jest o.k. Ja tak nie uważam. Na moją
          reklamację merytorycznie do tej pory się nie ustosunkowali. A przepraszam to
          chyba w tym biurze nie jest używane. I dlatego odradzam wszystkim wyjazdu z tym
          biurem.
    • Gość: Agnieszka Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:59
      Byłam dwa razy z Eximem i oba wyjazdy były bardzo udane. Raz w Egipcie (Sharm
      el Sheik - hotel Sol y mar) oraz w Tunezji na Djerbie (hotel Prima Life Garden
      Parrk-rewelacja). Impreza była dobrze zorganizowana, wszystko zgodnie z ofertą.
      Nie mam zastrzeżeń. Polecam serdecznie.
    • Gość: lamulka Re: Exim Tours - a może jest ktoś zadowolony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:58
      w zeaszłym tygodniu wróciciliśmy z wycieczki do safagi. Hotel nEFERTARI
      reklamowany jako 4 gwiazdkowy na moje oko miał ze 2 gwiazdki co najwyżej.
      Mieszkaliśmy w obskórnych bungalowach, po pokuju biegału 2 cm robale aż strach
      się było położyć. Z kliamatyzacji wylwtywały tumany kurzu, talerze na stołówce
      były tylko przecierane szmatą i to śmierdzącą jak prosiliśmy o umycie obsługa z
      uśmiechem odpowiedała że nie wie o co chodi taki u nich standard i tyle.
      Panowie od sprzątania grzebali nam w walizkach i dotykali mojej bielizny a
      wszystyko w pokoju było porozrzucane. Hotel jest na takim zadupiu że nawet
      żywej duszy, raz wybraliśmy się do miasta za dodatkową opłatą po 10 USD os i
      nawet nie zostaliśmy wypuszczeni z samochodu bylebyśmy tylko nie kupili nic na
      mieście tylko w budkach obok hotelu po 10krotnie wyższych cenach. Z hotelu
      musieliśmy się ywmeldować o 12 ale samolot był dopiero o 6 rano i nikogo nie
      interesowało że nie memy co jeść ani gdzie się położyć. Sami musieliśmy
      dopłacić za dodatkową dobę (dzięki bogu mieliśmy jeszcze jakieś ostatnie
      pieniądze). ODRAWDZAM ZDECYDOWANIE WSPÓŁPRACĘ Z TYM BIUREM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka