malgorzata.duraj 24.04.07, 12:19 Hej, mam pytanko, gdzie w Neapolu mogę ustawić autokar (kierowcy muszą odstać 9h)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turdoradca Re: Neapol - parking? 25.04.07, 01:04 Hej Gosia, przyznam, że ja sam nie stałem tak długo, ale widziałem parking w samym centrum w porcie, gdzie czasem grupy wsiadają na statki na Capri, podam Ci jutro namiar na moją zaprzyjaźnioną polską przewodniczkę z Neapolu, zadzwonisz do niej - nawet pracując z kimś innym jeśli takowe plany masz - i wszystko Ci powie, a namiar ewentualnie przyda się na przyszłość. Uściski, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.p7 Re: Neapol - parking? 10.05.07, 22:30 Cześć! Mam prośbę. Kiedy już przerobisz parkowanie w Neapolu, podziel się doświadczeniami. Będę mieć ten problem we wrześniu. Dzięki! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ms.wire Re: Neapol - parking? 11.05.07, 08:31 My parkowaliśmy właśnie na tej marinie. Dojazd - trzeba się kierować na centrum i port (na autostradzie nie zjeżdżać dopóki nie pojawi się napis "Porta"), potem prowadzą Cię znaki. Jest troche korków no i dzicz na ulicach Neapolu, czerwone światła to tam przeżytek .. Na miejscu płaci się kilka euro chyba 3 lub 5, nie pamiętam dokładnie, stamtąd jest juz kilka metrów do przystani. I uwaga z biletami na Capri, ja miałam pecha i mi w długi weekend nie sprzedali z powodu braku miejsc! Pozdrawiam! Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
m_arisol1 Re: Neapol - parking? 11.05.07, 09:02 Witam. Kierując się na parking przy porcie na autostradzie szukaj raczej napisu ZONA PORTUALE a nie PORTA bo takowego sobie nie przypominam. Jeżeli płyniesz na Capri pozostawienie autokaru na dłużej niż 2 godziny kosztuje Cię 40 euro. Znalezienie wjazdu na parking wcale nie jest takie proste, bo z ulicy dojazdowej musisz skręcić w lewo między budynkami w czym przeszkadzają krawężniki i tory tramwajowe. Jedziesz więc od tego miejsca jeszcze ok.500 metrów i przed Castel Nuovo dopiero zmieniasz kierunek, cofasz się wspomniane 500 metrów i wtedy już łatwo skręcasz w prawo. Autokar stoi na Stazione Marittima. Wjazd jest słabo opisany więc musisz uważać. Parkowania przy ulicy C. Colombo nie polecam bo pomimo ogólnego braku przestrzegania w Neapolu przepisów, może zdarzyć się policjant służbista a to będzie Cię kosztowało więcej niż 40 euro za parking. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.p7 Re: Neapol - parking? 11.05.07, 14:33 Bardzo Wam dziękuję:). Powiedzcie jeszcze czy obowiązuje opłata za wjazd do Napoli (check point). Taką informację znalazłam na polskojęzycznej stronie www.wlochy.it , ale instrukcja była już w języku włoskim (to juz za wysokie progi...). Pozdrawiam z nad walizek (od jutra Chorwacja). Ewa Odpowiedz Link Zgłoś