Dodaj do ulubionych

Cypr czy Turcja??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:48
Witam. W lipcu wybieram sie na wakacje i mam do wyboru Cypr lub Turcje (ew. Tunezja). O obu miejscach mam wiedze dosc ogolna i nie wiem na co sie zdecydowac. Prosze o pomoc - gdzie jest lepiej spedzac wakacje? I prosze o komentarze - jak było, czy warto itp. Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • ewelinam10 Re: Cypr czy Turcja?? 22.05.07, 14:11
      Hej hej, Turcja jest fantastyczna!! Urozmaicona: do zwiedzania jest co nieco,
      mozna skorzystac z raftingu..mniam :), mieszkańcy goscinni..., oczywiscie teraz
      pojechalabym na Cypr, żeby zobaczyc jak tam jest, jesli jednak nie bylas ani tu
      ani tu to polecam TURCJĘ zdecydowanie!!! A do tego jest tania! jesli
      potrzebujesz wiecej info to napisz ewelinam10@gazeta.pl
      • daniela11 Re: Cypr czy Turcja?? 22.05.07, 14:57
        Ja też zdecydowanie za Turcją!!
        Byłam tam 4 lata temu i wspominam cudownie te wakacje.
        W tym roku ponownie jedziemy z mężem i synkiem na zagraniczne wojażę i gdzie
        zdecydowaliśmy? - TURCJA!! Mimo, że znajomi pytają czy nie wolimy coś innego
        zobaczyć? Owszem, pewnie następnym razem wybierzemy się gdzie indziej, ale chcę
        tam wrócić raz jeszcze.
        Byłam w Bodrum (kurort, dużo zabawy, imprezowe miasteczko, romantyczne knajpki -
        dla kogoś kto nastawiony jest na zabawę i szaleństwo). Poza tym Turcja to dużo
        zwiedzania pięknych miejsc : np. Efez, Pamukale itp. Ludzie zachwalają
        raffting - ja nie byłam ale to ponoć niesamowita przygoda, tak że napewno
        spróbuję. Poza tym Turcja to orientalne, niezapomniane klimaty (Byłam na
        wycieczce w Grecji i jak dla mnie jest zbyt "europejska").
        W tym roku jedziemy we wrześniu do Oculcalar - tylko ze względu na fajny hotel
        z dużą ilością atrakcji dla dzieci (mam 4-ro latka): aqua park, zjeżdzalnie,
        plac zabaw, mini klub, animacje. No i ponoć w Turcji opcja All inclusive jest w
        pełni tego słowa znaczeniu.
        Ale oczywiście uważam że nieważne gdzie się jedzie - ważne z kim - bo nawet w
        najgorszej dziurze można spędzić fajne wakacje jeśli się ma fajnych kompanów
        podróży :-)
        Poza tym musisz zastanowić się co głównie chcesz robić na urlopie: zwiedzać,
        szaleć w nocnych klubach czy leżeć na plaży i popijać zimne napoje... Wybierz
        takie miejsce i taki hotel, żeby było wszystko to co chcesz. Jeśli chcesz np.
        dużo zwiedzać nie ma sensu płacić za 5* hotel i wykupywać all inclusive.

Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.

• Gość: amxa Re: Cypr czy Turcja?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:58
      Dzieki za odpowiedzi :) tak wlasnie bardziej mnie ta Turcja interesowala, bo egzotyka, orient itp ;) Teraz to juz prawie pewne: wakacje w Turcji! Jeszcze raz dzieki :*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka