Gość: www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 07:28 zapraszam do lektury dzisiejszego pulsu biznesu kto następny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: N.C. Re: ALADIN PADŁ IP: *.satkabel.com.pl 06.06.03, 08:13 Ale miałam szczęście. Dwa razy byłam z Aladinem (raz na Cyprze - jeszcze przed podziałem na El Greco, i w październiku w Turcji. Było świetnie. A teraz biuro upadło. Współczuję tym, którzy stracili. Jak teraz wybierać biuro, by nie stracić? A jeżeli Scan Holiday lub Ving upadną? Z kim będę jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: ALADIN PADŁ 06.06.03, 10:07 Gość portalu: N.C. napisał(a): > Jak teraz wybierać biuro, by nie > stracić? Najwyższy czas zacząć jeździć na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
magda114 Re: ALADIN PADŁ 06.06.03, 11:34 na pewno nie opłaca się jeździć z tymi, którzy oferują wyjazdy po "podejrzanie" niskich cenach... to przecież od razu - dla osób bardziej znających branżę - "pachnie" złodziejstwem i kłopotami z powrotem do kraju, nie mówiąc już o tym, co może nas spotkać na miejscu... mike_mike napisał: > Gość portalu: N.C. napisał(a): > > > Jak teraz wybierać biuro, by nie > > stracić? > > Najwyższy czas zacząć jeździć na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: ALADIN PADŁ IP: 195.136.95.* 06.06.03, 12:18 tak tylko problem jest taki, klient wchodzi od progu mówiąc "coś taniego, proszę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miguel Re: ALADIN PADŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 13:18 Gość portalu: Arcio napisał(a): > tak tylko problem jest taki, klient wchodzi od progu mówiąc "coś taniego, > proszę" No widzisz, Arcio, dopiero zacząłeś i już kumasz, o co chodzi. Niektórym to zabiera znacznie więcej czasu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: ALADIN PADŁ IP: 195.136.95.* 06.06.03, 15:37 ha,ha To chyba nie chodzi o kumanie, tylko takie czasy, ale ja nie lłamię się trzeba walczyć, znaczy pracować..... Ale ja mam dobry straszak na takich "tanich" klientów, zgadnij jaki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda114 Re: ALADIN PADŁ 06.06.03, 16:24 zdradź tajemnicę, jaki jest ten twój 'straszak' na takich klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: ALADIN PADŁ IP: 195.136.95.* 06.06.03, 16:31 hahahahahaha jakość kosztuje, więc....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ALADIN PADŁ - OSZUŚCI ZNIKNĘLI IP: *.visp.energis.pl 07.06.03, 17:28 Dobrze, że nie mam takich problemów. Od 15 lat podróżuję po świecie sama, co daje wolność, satysfakcję, prawdziwą możliwość poznawania ludzi, kultury, przyrody. Nie mogę sobie wyobrazić wakacji z biurem podróży... Brrrr.... Ciągle ten sam hotel (a miał być widok na morze!), ew. wycieczki fakultatywne z niedouczonym przewodnikiem i grupą ziewających turystów, wieczorne atrakcje w postaci dyskotek i wieczorków folklorystycznych, basen, wymalowane panie i panowie rozglądający się za okazją.Pamiętam, gdy leciałam pierwszy raz do Tunezji - moi współpasażerowie z samolotu nie mogli nadziwić się, jak można samej jechać i to w tak nudne miejsce jak pustynia. Po 2 tygodniach spotykamy się w samolocie powrotnym. Opalone buzie i dzielenie się wrażeniami typu: Wódki w hotelu nawet nie było! Ale występy kabaretu to fajne były! Kiepscy wysiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepo Re: ALADIN PADŁ - OSZUŚCI ZNIKNĘLI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 22:37 Ło to to. Ja też nie wyobrażam sobie żeby ktoś miał mi organizować czas. Poza tym preferuję podróże z przemieszczaniem się z miejsca na miejsce w dowolnie wybranym momencie,oczywiście najczęściej wcześniej zaplanowanym. Kiedyś w Rawennie zetkneliśmy się z wycieczką rodaków, którzy jechali do Rzymu chyba. Wpadli do mauzolem Galii Placidi, nawet dosyć fachowo zostali objaśnieni co do miejsca, w którym są ale po 20 min już ich nie było. Wątpię żeby po takim zwiedzaniu jakieś wrażenia zostały im na dłużej. A miejsce to jak i wiele innych w tym mieście wymaga zatrzymania się, zastanowienia na co się patrzy, mówiąc górnolotnie kontemplacji. Wtedy dopiero można mówić o jakichś trwałych wrażeniach. Żeby nie przedłużać powiem tylko,że warto jeździć na własną rękę. Zycząc wszyskim dobrej pogody na wakacjach Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko czy... Re: ALADIN PADŁ - OSZUŚCI ZNIKNĘLI IP: 217.153.60.* 12.06.03, 09:57 ...aby koszty indywidualnego wyjazdu nie rosna do granic nieosiągalnych dla zwykłych ludzi którzy chcą zakosztować trochę "luksusu". Ja osobiscie rozmyślałem o indywidualnym wyjeździe ale suma jaka musiał bym zapłacić troszkę przekroczyła moje mozliwości? wybrałem Oasis Tour i mam nadzieje że dojade i wróce w całości :-). Oczywiscie wycieczek na miejscu nie wykupie bo płacic 350 zł. za ni? Zdecydyje sie za to ponegocjowac z taksiarzami i mam zamiar obiejchac co sie, da porobic fotki i takie tam... To a propos Tunezji, natomiast indywidualne wyjazdy polecam gdzieś w Europie, tylko aby obnizyc koszty pozostaje transport własny lub bus co jest mało wygodne, bo płacic za samolot bez pośrednictwa biura i grupowo to znów chiba tez nie da rady. no nic :-). Odpowiedz Link Zgłoś