Dodaj do ulubionych

ile wynajecie samochodu na Krecie?

31.07.03, 20:17
Jezeli ktos wie bede wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? IP: 212.244.188.* 01.08.03, 11:15
      Witam. Wynajecie samochodu od 1-3 dni kosztuje za dzien 28-32 Euro. Samochod
      bez limitu kilometrow
      • klaryska Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 01.08.03, 12:34
        dziekuje
    • klaryska Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 01.08.03, 12:40
      a wogole drogo jest, ile np. kosztuje przecietny obiad w Restauracji?
      Znajomi byli przed wprowadzniemi EURo, wiec troche z niepokojem jedziemy.
      • Gość: katty Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? IP: *.acn.pl 02.08.03, 11:26
        kreta jest dosc droga wyspa i tak; za obiad zaplacisz ok. 5-10 euro od osoby,
        napoje kosztuja przecietnie do 5 euro, ale na przyklad kawa czy cola ok. 2-3..
        • Gość: Kim 2 dni temu wrocilam z krety.... IP: *.autocom.pl 02.08.03, 19:30
          wrazenia :SUPER :D naprawde super...
          a co do cen to nie jest tragicznie ( w porownaniu z innymi wyspami...) wiadomo
          ze dla kazdego inaczej znaczy "drogo"
          jedzenie w knajpach.. hm.... duuze danie w popularnej tawernie np kosztuje
          okolo 5euro. ale juz troche dalej....gdzie rownie smacznie kosztuje 3,5 ;-)
          albo 4. ;p
          dla mnie to zadnej roznicy.. ale... wazne jest ze sa alternatywy.
          po za tym w sklepie woda mineralna 50eurocentow, pepsi 1,5litra - 1,5 euro.
          Mowie wam.. nie jest tragicznie
          Ja bylam z mama tydzien, jadalysmy w knajpach pomijajac sniadania ktore same
          sobie robilismy (apartament z aneksem kuchennym ;p - super rzecz) wydalysmy
          nie oszczedzajac! (naprawde...) okolo 250euro. a za sam wyjazd .. tydzien
          samolot itp 1000zł.

Wrazenia niezapomniane.. warto jechac :-) polecam Chanie na wieczorne
          spacery... miodzio ;-) ja mieszkalam w miejscowosci obok Chanii jakies 5
          kilometrow Stalos.

Jeszcze jedno.... Nie sluchaj opinii innych, dopiero jak sama pojedziesz i sie
          przekonasz mozesz cos powiedziec... Ja z mama to normalnie w portach mialismy
          jadac.. Wszyscy mi mowili ze bez klimatyzacji nie da sie wytrzymac.. ze
          bedziemy umieraly, ze kasy nam braknie itp... paranoja !!! tylko tyle chcialam
          powiedziec...

Klimat rewelacyjny... i ja ktora nie lubie upalow.. wrecz nienawidze czulam
          sie tam rewelacyjnie. Polecam!!!!!!!!!!! :-)

Zycze milego wypoczynku....

Buziaki ;-)
        • Gość: Kim i jeszcze jedno... IP: *.autocom.pl 02.08.03, 19:34
          Moja mama byla na Mykonos, a siostra cioteczna na Rodos...

i mozna powiedziec ze Kreta jest jedna... z normalniejszych wysp jesli chodzi
          o ceny. Zreszta w zeszlym roku w Grecji ogolnie bylo baaaaaardzo drogo, tak ze
          sami jej mieszkańcy nie mogli tych cen zniesc.
          ;-)

aha.. piwo w knajpie kosztuje np 4 euro a w sklepie np 4pak nie cale 4euro;-)
          heh ;-)
          maja super wina.. regionalne.. normalnie MIODZIO :-) polecam!!!! okej koniec
          moich wywodow...

Ja nadal zyje kreta.. i marzeniami o powrocie tam bo tutaj to jest jedna
          wielka depresja :/ nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze...
          zycze udanego urlopu...

Szalej ile sie da ;-) bo tylko tak czlowiek czuje ze zyje.. papatki
          • klaryska Re: i jeszcze jedno... 03.08.03, 22:02
            Gość portalu: Kim napisał(a):

> Moja mama byla na Mykonos, a siostra cioteczna na Rodos...
            >
            > i mozna powiedziec ze Kreta jest jedna... z normalniejszych wysp jesli chodzi
            > o ceny. Zreszta w zeszlym roku w Grecji ogolnie bylo baaaaaardzo drogo, tak
            ze
            > sami jej mieszkańcy nie mogli tych cen zniesc.
            > ;-)
            >
            > aha.. piwo w knajpie kosztuje np 4 euro a w sklepie np 4pak nie cale 4euro;-)
            > heh ;-)
            > maja super wina.. regionalne.. normalnie MIODZIO :-) polecam!!!! okej koniec
            > moich wywodow...
            >
            > Ja nadal zyje kreta.. i marzeniami o powrocie tam bo tutaj to jest jedna
            > wielka depresja :/ nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze...
            > zycze udanego urlopu...
            >
            > Szalej ile sie da ;-) bo tylko tak czlowiek czuje ze zyje.. papatki
            dzieki za post.To milo ,ze spedzilas urlop i wrocilas wypoczeta i zachwycone.
            Ja jeszcze nigdy nie bylam na Krecie, wiec przynajmniej Knosos chcialabym
            zobaczyc.
            Ale bedziemy bardziej na zachod wiec chyba autobusem sie tam wybierzemy .I mamy
            w planie zobaczyc gory.
            A co robilyscie w ciagu dnia?
            • Gość: Kim Re: i jeszcze jedno... IP: *.autocom.pl 04.08.03, 02:53
              hm.. co robilysmy w ciagu dnia? :-) lezalysmy do gory du.. na plazy,
              jezdzilismy do pobliskich miasteczek itp. ogolnie relaks.
              ja bylam tydzien... normalnie czlowiekowi dni brakuje :-)
              do Knossos.. jesli chcesz jedz. Ja jechalam z mysla przewodnia ze pierwszy
              punkt jaki chce zobaczyc to wlasnie Knossos. Wyszlo ze wogole do neigo nie
              pojechaialm bo wycieczka fakultatywna kosztowala ponad 50euro od osoby, po za
              tym.... to jest caly dzien wyprawy.. (bylam kolo Chanii) wyjazd okolo 6rano i
              przyjazd spowrotem okolo 19. :-)

pozdrowienia :-)
            • Gość: Kim Re: i jeszcze jedno... IP: *.autocom.pl 04.08.03, 02:54
              aa.. wiesz ja mieszkalam na wzgorzu :-) normalnie.. szlo sie pod gole prawie
              pol godziny :-) heh nei ma jak cwiczenie miesni posladkow :P heh.. z
              mojego "domu" widzialam plaze.. i w ogole wszystko :-) BAJKA :- )
              pozdrawiam...
              • hocest do Kim 04.08.03, 10:54
                napisz proszę jakie są ceny np. pieczywa, masła owoców, wedlin, serów etc.
                jedziemy z moją Połóweczką we wrześniu na 2 tygodnie w okolice Chanii więc
                przygotować się na wszelkie wydatki chcielibyśmy
                • Gość: Kim ...!!...!!!...!!!!...!!!!!.... IP: *.autocom.pl 06.08.03, 02:21
                  Aloha! :)
                  jeszcze jedno..
                  gdy ja bylam na krecie.. (na tydzien) to byla parka ktora jechala z tego
                  samego biura co ja itp tylko na 2 tygodnie. mieli okolo 550euro i .... jutro
                  moge spytac czy im cos zostalo.. ale generalnie.. hm.. to jest normalnie :)
                  mozna jeszcze sobie wziasc jakies jedzonko z polski...... to tez jakies
                  oszczednosci.. ale rozniez ruska paranoja :] jak dla mnie.. ale to moje
                  zdanie :!!! :))) pozdro
    • neronka Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 04.08.03, 13:46

My byliśmy w Grecji w maju.
      Radziłabym ci wynająć samochód przez internet, bo w sezonie na miejscu jest
      bardzo drogo za wynajem. Około 50 euro za dzień. Ktoś pisał o 30 euro - owszem,
      ale przed sezonem i bez ubezpieczeń.
      Ja wysłałam maile do ok. 30 biur wynajmu samochodów w całej Grecji (z reguły
      mają filie na wyspach i w większych miastach), dostałam odpowiedzi z cenami od
      ok. 10 i z nich wybrałam najlepszą firmę. Mam namiary. Jest to akurat firma z
      Krety.
      Sprawdzili się super. Samochód podstawili nam na lotnisko (tak było taniej) a
      za wynajem z ubezpieczeniami od wypadków i kradzieży zapłaciliśmy 160 e za
      tydzień. To naprawdę bardzo tanio.
      Ogólnie Grecja jest droższa niż Polska, ale ceny jedzenia w supermarketach są
      porównywalne. W knajpach zaś obiad to ok. 10 e za osobę bez wina. Lepiej żywić
      się w barach i miejscowych kebabach.
      Np. kebab, gyros, suvlaki to ok. 2-3 e. Można się najeść.

Pozdrawiam
      Daga
      • klaryska Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 04.08.03, 13:52
        jesli mialabys chwilke czy moglabys podeslac te adresy wypozyczalni.
        Ciekawa jetem jaka jest tez cena benzyny?
        • Gość: Barni Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? IP: 212.14.15.* 05.08.03, 10:49
          Troche wiadomosci masz tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6340070&a=6344357
        • neronka Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 06.08.03, 11:38
          Na jaki adres priv mam przesłać adresy tych wypożyczalni?

Daga
          • klaryska Re: ile wynajecie samochodu na Krecie?-Daga 06.08.03, 13:26
            neronka napisała:

> Na jaki adres priv mam przesłać adresy tych wypożyczalni?
            >
            > Daga
            jezeli mozesz to na wyborczej. klaryska@gazeta.pl
    • Gość: Nata Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? IP: *.wyspowa.waw.pl 04.08.03, 21:41
      Wynajecie Opla Astry z klimaty za 3 dni (bez limitu kilometrów) kosztowało mnie
      75 EUR.Samochod byl objety calkowitym ubezpieczeniem, nawet w przypadku opon.
      Musisz tylko odbrze przeczytac umowe, umowy zwykle sa w angielskim, na miejscu,
      w biurze możesz cene wynegocjowac. I nie wynajmuj samochodu z AVIs itp, bo tam
      sa naprawde ceny ok 50EUR za dzien,a placi sie za renowe.
      Milego urlopu na uroczej krecie!!!
      • klaryska Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 05.08.03, 00:54
        Gość portalu: Nata napisał(a):

> Wynajecie Opla Astry z klimaty za 3 dni (bez limitu kilometrów) kosztowało
        mnie
        >
        > 75 EUR.Samochod byl objety calkowitym ubezpieczeniem, nawet w przypadku opon.
        > Musisz tylko odbrze przeczytac umowe, umowy zwykle sa w angielskim, na
        miejscu,
        >
        > w biurze możesz cene wynegocjowac. I nie wynajmuj samochodu z AVIs itp, bo
        tam
        > sa naprawde ceny ok 50EUR za dzien,a placi sie za renowe.
        > Milego urlopu na uroczej krecie!!!
        dziekuje

A co do Avis jest to dla mnie troche tajemnicza frma- chyba glownie zarabia na
        ludziach biznesu. Kiedys chcialam wypozyczyc samochod, ale facet z firmy juz
        na poczatku rozmowy telefonicznej po wysluchaniu czego szukam ,sam
        zasugerowalze jezeli szukam niskiej ceny to powinnam zadzwonic do innej firmy.
      • Gość: kurczak1976 Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? IP: *.104.203.62.dial.bluewin.ch 05.08.03, 11:50
        Ja placilam 23 Euro na dzien przy wynajmie na 4 dni. Wazne jest aby dokumenty
        ktore podpisujesz byly tez w jezyku greckim inaczej moga byc problemy.
        Wazna informacja na plazach zachodniego wybzeza zwykle wynajmuje sie lezaki i
        parasol kost ok 6-8 Euro za dwie osoby. Czasem ciezko znalezc normalne miejsce
        na reczniczek.
        No i polecam wynajecie auta. Bez tego szybko sie znudzicie lezeniem na tej
        samej obleganej przez turystow plazy.
        Najciekawszze miejsca sa w malych, malo popularnych rejonach.
        Udanych wakacji
        • Gość: Kim ceny na krecie.. IP: *.autocom.pl 06.08.03, 02:18
          Hm.. chleb kosztuje okolo 2 euro.. bulka 50eurocentow - ja jadlam ejdna taka
          bulke na snidanie i kolacje.. bo one czasami sa wielkosci 3 naszych
          normalnych :D. wedlina to wiekszosci paczkowana.. itp do 3euro za 10dg. :P
          jakies serki, tzatziki po 2 euro.. generalnie co 2 dzien robilam z mama
          zakupy.. wydawalysmy okolo 10 euro.. nie chodzilysmy glodne a ni nic :] a jemy
          duzo :PPPPP hm.. dziennie wydawalysmy lacznie z lezakami na plazy, knajpami
          okolo 40-50 euro. :] biorac pod uwage ze zawsze winko do kolacji.. itp :]
          mozna to zmniejszyc.. do 30euro i jest to optymalna cena.. ale jak wakacje to
          wakacje :] jeszcze jakies pytanie? :)
    • Gość: margo Re: zalezy gdzie na krecie :) IP: proxy / 10.10.38.* 06.08.03, 12:50
      wiec z krety wrocilam tydzien temu......miejscowośc hersonisos :))polecam
      wszystkim mlodym ludziom!naprawde mozna sei wyszaleć, masa dykotek, barow,
      tawern...i masa ludzi :)a ceny dosyć wysokie (niestety) w odróznieniu od innych
      miejscowości na krecie...np wynajęcie samochodu ok 100euro, tyle tylko ze jest
      to cena na ok 3 dni...ale wypozyczalni jest cale mnóstwo i trzeba sie najpierw
      dokladnie rozejrzec...w niektórych pracują nawet polacy ;)
      • Gość: Kim zgadzam sie :-) IP: *.autocom.pl 06.08.03, 15:06
        ceny sa rozne.. w zaleznosci w jakiej czesci krety jestescmy :]
        ja jak juz mowilam bylam pare kilometrow od Chanii w meijscowosci Stalos. :]
        • klaryska Re: zgadzam sie :-) 06.08.03, 18:21

> ceny sa rozne.. w zaleznosci w jakiej czesci krety jestescmy :]
          > ja jak juz mowilam bylam pare kilometrow od Chanii w meijscowosci Stalos. :]
          macie racje ,probuje sprawdzic, to jest spozniony poslubny prezent, wiec
          inicjatywa nie moja i nie wiem jak sie nazywa ta miejscowosc.I troche mi
          niezrecznie zadzwonic do tesciow i zapytac na 2 tyg przed wyhjazdem gdy oni to
          zaplanowali pare misiecy temu. Musze meza podkrecic. Bo ja naprawde
          pojechalabym gdzies indziej bo mnie te plaze ...nie ruszaja a do turystycznch
          miejsc sie zrazilam po Tenerifie. Wiec jestescie moja nadzieja na poprawienie
          humoru - z tesciami na plazy- to juz lepiej tym samochodem gdzies.
          Ale musimy policzyc budzet bo Oni placa przelot i noclegi reszta w naszej
          gestii.
    • klaryska ceny w Platanias 06.08.03, 19:50
      to niedaleko od Chania.
      • neronka Re: ceny w Platanias 06.08.03, 19:59

wysłałam ci adres biura wynajmu samochodów.
        Daga
        ps.
        A może zagłosujesz na moje wakacyjne opowiadanie :
        www.nestle.pl/dziecko/
        -wchodzisz na konkurs i pozycja:
        Korsyka z córką i pozyczoną koleżanką
        -zagłosuj

dzięki
        • Gość: Kim ------ terefere kuku ---------- IP: *.autocom.pl 06.08.03, 23:25
          Aloha!!! :))
          Wiecie co bylam w Platanias fajnie tam normalnie jest !! ;-)
          tylko ja bym nie kciala tam "mieszkac" tam sa taaaaaaakie tlumy.... i
          normalnie wszystko sie kreci w okol jednej glownej ulicy na ktorej sa chodniki
          dla pielgrzymek szerokosci metra :/ przekopane.. ale fajne dyskoteki sa!!!
          mowie Wam :-))))

A co do.. hm.... cen samochodow.. to wiem ze wypozyczenie skutera na 24godziny
          kosztuje 18euro.. a samochodu zaleznosci od "typu" wiem ze fiat punto nowy
          kosztowal na 3 dni cos kolo 100 euro.. czy 120..
          • klaryska Re: ------ terefere kuku ---------- 07.08.03, 19:28
            KIm zgrywasz sie czy to naprawde tak wyglada

> Aloha!!! :))
            > Wiecie co bylam w Platanias fajnie tam normalnie jest !! ;-)
            > tylko ja bym nie kciala tam "mieszkac" tam sa taaaaaaakie tlumy.... i
            > normalnie wszystko sie kreci w okol jednej glownej ulicy na ktorej sa
            chodniki
            > dla pielgrzymek szerokosci metra :/ przekopane.. ale fajne dyskoteki sa!!!
            > mowie Wam :-))))
            >
            > A co do.. hm.... cen samochodow.. to wiem ze wypozyczenie skutera na
            24godziny
            > kosztuje 18euro.. a samochodu zaleznosci od "typu" wiem ze fiat punto nowy
            > kosztowal na 3 dni cos kolo 100 euro.. czy 120..
        • kamelcia Re: ceny w Platanias 07.08.03, 09:12
          cześć

mam prośbę
          czy mogłabyś mi przesłać te adresy internetowe wypożyczlni samochodów o które
          prosiła Cię klasyska

mój adres kamelcia@gazeta.pl

z góry dziękuję
          Kama
          • neronka Re: ceny w Platanias 07.08.03, 10:47

Kamelciu
            Wysłałam
            Daga
            • kamelcia Re: ceny w Platanias 07.08.03, 10:58

wielkie dzięki neronko

na pewno skorzystam

Kama
              • kamelcia Re: ceny w Platanias 07.08.03, 11:18
                mam jeszcze pytanko do ciebie neronko
                gdzie byłaś na Krecie i w jakim hotelu mieszkałaś

w części zachodniej czy wschodniej

Kama
                • neronka Re: ceny w Platanias 07.08.03, 11:29

Ja byłam w maju na Riwierze Olimpijskiej a nie na Krecie.
                  Ale to nie ma znaczenia - wszystkie firmy wynajmujące samochody mają filie w
                  całej Grecji i na większości wysp.
                  Firma Pangosimio którą polecam jest akurat z Krety chyba z Rethymino, ale miała
                  tez filię w Salonikach gdzie podstawiła nam samochód.
                  Wszystko załatwiałam przez internet i bardzo się zdziwiłam, jak na lotnisku
                  okazało się iż jest to firma z Krety.
                  Nie polecam firm dużych międzynarodowych - jak Budget czy Avis, bo są bardzo
                  drogie. Lepsze są lokalne - greckie.
                  Tak jak pisałam za 7 dni 160 e ze wszystkimi ubezpieczeniami (a warto je mieć)
                  i mieliśmy Nissana Micrę z klimatyzacją.
                  Spisała się bardzo dobrze, zrobiliśmy ok. 2 tys. km.
                  Pozdrawiam
                  Daga
                  • Gość: kamelcia Re: ceny w Platanias IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 11:40
                    dziękuję za informacje
                    napisałam do nich rzeczywiście mają swoje biuro na Krecie
                    zawsze lepiej wybrać coś sprawdzonego, niż się naciąć

dzięki za odzew
                    pozdrawiam i biorę się za dalsze szukanie jakiegoś ciekawego hotelu koło chanii
                    Kama
            • Gość: Kim a no wlasnie... IP: *.autocom.pl 08.08.03, 00:17
              przerazilam cie.. przykro mi ale to prawda....
              to jest jedna z najbardziej rozrywkowych miejscowosci przy chanii to nie ma
              sie co dziwic... a gdybys miala jakies pytania to mozesz napisac na moje gg
              2113023 :] pozdroo... papa
              • klaryska Re: a no wlasnie... 08.08.03, 02:57

> przerazilam cie.. przykro mi ale to prawda....
                > to jest jedna z najbardziej rozrywkowych miejscowosci przy chanii to nie ma
                > sie co dziwic... a gdybys miala jakies pytania to mozesz napisac na moje gg
                > 2113023 :] pozdroo... papa
                nie mam gadu gadu.
                Zaraz zrobie awanture mezowi ze jak nie wypozyczy tego samochodu to ja nie
                jade!!
                czy w zwiazku z tym co napisalas to tam sa wyzsze ceny?
                a czytalam o Chania,ze to bardzo sympatyczne miasto.
                szukam sobie jakis wiadomosci w internecie '
                www.climbincrete.com/top_list/list.php3
                www.eoshanion.gr/E4paths.htm#SOUGIA-AGIA%20ROUMELI
                o to by mnie interesowalo.
                te wawozy tez wygladaja interesujaco.
                www.explorecrete.com/
                • klaryska Re: a no wlasnie... 08.08.03, 03:03
                  to jakas straszna dziura na mapie...robisz sobie ze mnie jaja
                  www.platanias-village.gr/platanias_map.html
                  klaryska napisała:

> Gość portalu: Kim napisał(a):
                  >
                  > > przerazilam cie.. przykro mi ale to prawda....
                  > > to jest jedna z najbardziej rozrywkowych miejscowosci przy chanii to nie m
                  > a
                  > > sie co dziwic... a gdybys miala jakies pytania to mozesz napisac na moje g
                  > g
                  > > 2113023 :] pozdroo... papa
                  > nie mam gadu gadu.
                  > Zaraz zrobie awanture mezowi ze jak nie wypozyczy tego samochodu to ja nie
                  > jade!!
                  > czy w zwiazku z tym co napisalas to tam sa wyzsze ceny?
                  > a czytalam o Chania,ze to bardzo sympatyczne miasto.
                  > szukam sobie jakis wiadomosci w internecie '
                  > www.climbincrete.com/top_list/list.php3
                  > www.eoshanion.gr/E4paths.htm#SOUGIA-AGIA%20ROUMELI
                  > o to by mnie interesowalo.
                  > te wawozy tez wygladaja interesujaco.
                  > www.explorecrete.com/
                • Gość: Kim Tak! IP: *.autocom.pl 08.08.03, 16:59
                  Ceny sa wyzsze :-))))
                  ale.. wiesz.. ten wawoz to jest masakra.. :D 18 kilometrow.. heh ;-) ale
                  powodznei zycze :) wiesz.. ale tam jest fajnie nie przejmuj sie!! tzn chodzi
                  mi o Platanias.. a Chania.. to fantastyczne miasto!!!!!!!!! :) pozdro!
                  • klaryska Re: Tak! 08.08.03, 19:50

> Ceny sa wyzsze :-))))
                    > ale.. wiesz.. ten wawoz to jest masakra.. :D 18 kilometrow.. heh ;-) ale
                    > powodznei zycze :) wiesz.. ale tam jest fajnie nie przejmuj sie!! tzn chodzi
                    > mi o Platanias.. a Chania.. to fantastyczne miasto!!!!!!!!! :) pozdro!
                    masakra -12 km przeczytalam ,a to z powodu ilosci ludu.
                    No ale w rzymie papieza widzialam w paryz Wieze Eifla, itd to moze i to trzeba
                    przejsc ;-)
                    • Gość: Kim Re: Tak! IP: *.autocom.pl 08.08.03, 22:01
                      niom.... co kto woli :] hm.. tylko pamietaj o adidaskach :] heh.. a z tymi
                      18kilometrami to sorka pomyłka :]
    • neronka Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 07.08.03, 14:29

Kamilcia i Klaryska!!!
      Znalazłam te usunięte adresy pozostałych firm.
      Zaraz Wam wyślę na priv.
      Pozdrawiam
      Daga z Jasiem (2) i Miką (10)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=6909827
      • kamelcia Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 07.08.03, 14:40
        wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc

pozdrowionka dla Ciebie i Twoich małych przyjaciół
        Kama
        • klaryska Re: ile wynajecie samochodu na Krecie? 07.08.03, 19:16
          ja tez bardzo dziekuje zaraz zagladam do poczty.
      • klaryska cena benzyny 07.08.03, 19:17
        Neronko pamietasz jeszcze. Kim porazila mnie. Tlumy na jednej ulicy brr.
        • neronka Re: cena benzyny 07.08.03, 20:36
          Dlatego ja zdecydowanie od Krety polecam małe wysepki albo Grecję na lądzie.
          Oczywiście turystów w sezonie wszędzie dużo ale na lądzie jest gdzie uciec.
          Halkidiki czy Peloponez są piękne i polecam rejs na wysepkę Skiatos (mam
          namiary na kapitana małego stateczku wycieczkowego), tam jest najpiękniejsza
          grecka plaża. A Kreta - to miejscowości turystyczne jedna obok drugiej, a w
          środku wysokie góry, gdzie ciężko poruszać się autkiem. Ale.. mozna zwiedzić
          zamek w Knossos czy obejrzeć wąwóz Samaria.. Zawsze są jakieś plusy. Tylko to
          nie jest prawdziwa Grecja. To Grecja turystyczna.
          Wszędzie jest pięknie, tylko raczej polecam Grecję poza sezonem.
          Za dużo ludzi.
          Jeśli jeszcze macie jakieś pytania to może na GG nr 1524739.
          • Gość: darek Re: cena benzyny IP: 212.182.117.* 09.08.03, 23:45
            Za kilka dni wybieram sie na Kretę i mam pytanie ?Czy w Grecji wymagane jest
            miedzynarodowe prawo jazdy.Bo ja posiadam tylko normalne,ale
            nowe/plastitkowe/prawko.Pozdrawiam.Jesli także można to proszę o namiary rent a
            car na Krecie na adres szyszdar@poczta.onet.pl .Z góry serdeczne dzieki.
            • Gość: darek Re: cena benzyny IP: 212.182.117.* 09.08.03, 23:47
              Acha,czy ktos wybierał sie z Krety na Santorini/jaki jest koszt promu od
              osoby/i czy wycieczka powinna byc raczej dwu dniowa?Jakie ceny noclegów od
              osoby na Santorini?
              • Gość: Kim hm.. IP: *.autocom.pl 10.08.03, 00:16
                wycieczka z krety na santorini ot koszt okolo 100euro (1dzien) lub okolo
                200euro (na dwa dni) od osoby...........................................

aaa.. na krecie nie wymagaja prawka miedzynarodowego :] pozdrawiam..
                aha kreta jest piekna :] papa
    • klaryska wrazenia po powrocie 03.09.03, 19:33
      zamowilismy samochow W Budget -chociaz mielismy potwiedzenie rezerwacji, na
      lotnisku bardzo byli zaskoczeni. A nas zaskoczyli 100 Euro za ubezpieczenie. W
      ostatecznosci wynajelismy samochod w Wheel star- za 4 dni samochod klasy b
      xsara z klimatyzacja bez ograniczenia kilometrow kosztowala nas 230 Euro za
      cztery dni.
      Z tym ze cena byla ze znizka bo biuro podrozy mialo umowe.
      Faktycznie Platanias dolna czesc to tragedia do starej na gorze nie doszlismy .
      Hania jest ladna zwlaszcza w nocy. Ale polecam wszystkim wybranie sie do rejonu
      Sfakia. W gorskiej miejscowosci Annapolis widzielismy naprawde tradycyjnie
      ubranych ludzi. I z gory widac morze Libanskie.
      A w Chora Sfakion - cz. gdzie wypoczywaja Grecy najedlismy sie dobrych rzeczy.
      Zreszta trzeba przyznac ze wiekszosc knajp w ktorych jedlismy zarcie bylo na
      dobrym pozieomie, ale Feta juz nie wszedzie byla ta prawdziwa grecka.
      Wracajac do Sfaki w Chora Sfakion wynajelismy pokoj placac 23 Euro. Z rozmow
      wynikalo ze w tym rejonie mniej wiecej tyle kosztuja noclegi. Po drodze
      spotkalismy Austryjaczke kazdego roku jezdzaca do Loutro w ciemno, w porze
      wakacji greckich i zazwyczaj znajduje kwatere.
      do zwiedzania sluzyl nam przewodnik wydany przez wydawnictwo Caligan -tytul
      Kreta wersja angielsko jezyczna. I stwierdzilismy ,ze jest naprawde niezly.
      jezeli jakies pytania chetnie odpowiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka