Dodaj do ulubionych

BIURO OASIS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 12:38
w tym roku bylam w egipcie z tego biura podróży i nie żałuje. we wprost
opisywali oasis i twierdzili ze w hotelach znikają gwiazdki. wg. mnie nalezy
sprawdzic przede wszystkim pośrednika, który sprzedaje wam wycieczkę - to oni
zazwyczaj was błędnie informują. Juz dwa razy korzystałam z Oasis i dwa razy
tak samo byłam zadowolona. dla zainteresowanych polecam egipt z Oasis w
hotelu Bella Vista (****+)!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JACA Re: BIURO OASIS IP: *.acn.waw.pl 14.09.03, 20:36
      Czy możesz coś więcej napisać o tym hotelu (Bella Vista), oklolicy, plaży itp ??

Z góry dzięki

JACEK (jkowalczyk@coleman.pl)
      • Gość: gosia Re: BIURO OASIS IP: *.artcom.pl / *.artcom.pl 24.09.03, 18:02
        cześć. Co prawda nie byłam w hotelu Bella Vista, ale w sąsiednim (Sultan
        Beach). W Bella Vista była jednak połowa naszej grupy, była raczej zadowolona.
        Jedynym mankamentem była chyba zbyt mała odległość skrzydeł hotelu od siebie,
        co sprawiało, że ludzie zaglądali sobie do okien. Ja do Sultan Beach nie mam
        żadnych zastrzeżeń. Jedzenie, obsługa (oczywiście po odpowiednim bakszyszu w
        wysokości dolara,)czystość bez zarzutu. Hotele w Hurghadzie są zbudowane jeden
        przy drugim, wdłuż piaszczysto-żwirowej plaży ze szczątkową rafą koralową -
        radzę zabrać maskę i płetwy, bo nawet wypływając z plaży hotelowej można
        podziwiać rafy. Każdy hotel ma prywatną plażę, na każdej siedzi uzbrojony
        strażnik. Po paru dniach strażnik wtapia się w tło. W Egipcie byliśmy z
        dwuletnim maluchem i czuliśmy się świetnie. Może trochę zbyt szokujące dla nas
        były "rozmowy" z nachalnymi sprzedawcami na targu - no ale to jest miejscowy
        koloryt.
        Jeśli chodzi o ciekawostki, to słabe piwo kosztuje 10-15 zł, lampka wina 18
        zł, można kupić alkohol wyłącznei w hotelach - a pić się chce. Niew zapomnę
        widoku Rosjanina, żalącego się - po rosyjsku!!! - obsłudze - "alkoholu niet,
        supermarketów niet"
        Ogólnie mówiąc jestem baaardzo zadowolona i chętnie wybrałabym sie tam jeszcze
        raz - ale moje towarzystwo wyrywa się do Kenii. No cóż, życzę przyjemnego
        pobytu.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Krzysztof Re: BIURO OASIS IP: *.acn.pl 15.09.03, 22:44
      Co do hotelu to nie nie wiem, ale 13.09.2003 wylo z W-wy z biurem Oazis do
      Hurgady. Dzień wcześniej biuro informuje , że zbiórka na lotnisku jest o godz.
      8:00 rano. Wylot ok.10:00.
      Od pracowników LOT-u otrzymujemy informację, że odlot samolotu planowany jest
      na godz. 10:45.
      Ponieważ nie było zbyt dużego ruchu na drodze, wyjątkowo szybko dojechałem na
      lotnisko.Byliśmy tak ok. 8:15 (odwoziłem wyjeżdżających). Do godz 9:20 NIKOGO
      z biura OAZIS nie było. Wokół kłębił się tłum (kilkaset osób) czekających na
      przedstawiciela biura OAZIS. Ludzie byli zdenerwowani ponieważ nie wiedzieli
      czy właściciel już zwinoł kasę i zwiał czy treż jeszce nie.
      Ok. Godz. 10:15 udało się odebrać od przedstawiciela biura OAZIS bilety i inne
      niezbędne dokumenty. Dokumenty odebrano baz słowa przepraszam za 1,5godz.
      spóźnienie. Nawet ten cham bo tak go trzeba nazwać (za sposób lekceważenia
      klientów) nie powiedział "pocałujcie mnie gdzieś". Tylko jakby nic się nie
      stało a on był w porządku. Samolot odleciał około godz. 12:00
      Dalej bylo i jest jak na razie zgodnie z umową.

Być może biuro w dalszej części wywiąże się bez zarzutów ze swoich umów, ale
      rozpoczynanie imprezy od zafundowania na początek takich stresów nie nastraja
      najlepiej. Świadczy to o lekceważeniu klienta. Dlatego tego kołka który
      przyjechał na lotnisko i nie przeprosił nazwałem Chamem.
      • Gość: ftet Re: BIURO OASIS IP: *.acn.pl / 10.71.0.* 24.09.03, 23:25
        kolega sam jest hamem bo ten koles co jst zawse na lotnisku jest dobrym
        czlowiekiem bo znam go kilka lat !!!a wy ludzi macie porabane w glowach
        • Gość: Bary Witamy przedstawiciela OASIS na forum IP: 62.233.167.* 25.09.03, 07:33
          Nick masz proporcjonalny do twojego IQ - i nie chodzi o instrument muzyczny
    • Gość: ajax Re: BIURO OASIS IP: HOTKEY* / 212.244.108.* 25.09.03, 11:54
      Czy to prawda że jadąc z Oasis wykupując wycieczke do kairu z lokalnego biura
      mozna narazic sie na duze nie przyjemności tzn, ze nie budza cie ci z
      recepcji, nie dają suchego prowiantu na drogę i wywalają wczesniej z pokoju w
      dniu wylotu??
      • Gość: cs Re: BIURO OASIS IP: 194.255.20.* 25.09.03, 12:09
        Nie wiem, czy to sa nieprzyjemnosci.
        O suchym prowiancie nigdy nie slyszlem - zeby hotel niby mial dawac ???
        Doba hotelowa trwa normalnie od 12 do 12, w poludnie, wiec w dniu wyjazdu
        trzeba sie wyniesc z pokoju przed 12:00
        Wszedzie tak jest, zadna nowosc.

• znawca3 oasis - to jeszcze istnieją? 25.09.03, 12:40
      oj maju baju...

wszyscy wiedzą że oasis to świetna firma... ja myślę że nawet najlepsza... w
      konkurencji robienia klientów na szaro...
      zresztą nie tylko Polaków ale także Czechów... tam też było biuro oasis...
      świetne i tanie ... tylko że już nie ma...

poza tym tak głupio piszesz... kilka postów takich samych... tylko jakoś mało
      konkretów w tym wszystkim... odrabiaj lepiej lekcje i wykuj na pamięć opisy
      swietnych hoteli...

Boże chroń królową i wszystkich innych klientów przed oasisem...

pozdrawiam serdecznie
      wredny jak zawsze
      znawca3

• Gość: konkurencja_oasisa Re: oasis - to jeszcze istnieją? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 13:44
        Po targach głowy bolą ?
        to dobrze, tylko do jasnej cholery jeżeli piszecie info o hotelu nie zrzynajcie
        na żywca z naszej strony tekstu
        Nieładnie
        I jeszcze jedno, nie proponujcie hoteli których nie macie w ofercie.

• Gość: mb MOJA DROGA MAJU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 10:29
      Widze w twoim rozumowaniu kilka błedów, pozwól że je naprawię.Po pierwsze nie
      posrednik tylko agent to jest zasadnicza różnica a jak chcesz dowodu to sobie
      wejdz do ustawy o usługach turystycznych. Po drugie agent tu nie ma nic do
      rzeczy jedyne co może zrobić źle to wziąc od ciebie pieniądze i nie wpłacić ich
      touroperatorowi czyli w tym wypadku Oasisiowi ale wtedy to raczej traci biuro
      nie ty. I w końcu po trzecie masz rację Oasis to jeszcze jedno z niewielu biur
      które ma stosunkowo mało wpadek.Tylko że wszytko jest kwestią czasu. Tunezja
      jest kierunkiem bardzo ryzykownym i w tym wypadku to że właściciel jest
      tunezyjczykiem ma kluczowe znaczenie.Ale do czasu.
    • Gość: heh Re: BIURO OASIS IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 11:47
      nastepny krzak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka