Gość: Anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 10:49 Proszę o opinie osób ktore były z Itaką w Paryżu.ewentualnie jakie biuro jest godne polecenia na taką wycieczkę.Bede bardzo wdzieczna za komentarze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: Paryż z Itaką??warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 19:46 Byliśmy z Itaką w Paryżu na długi weekend 2007,(Parki rozrywki) była to podróż autokarowa. Na Sylwestra 2007, byliśmy w Paryżu z Rainbowtours (samolot)było zdecydowanie lepiej, lepsza rezydentka. Oczywiście bardziej polecam samolot, gdyż autokar strasznie ciasny i męczący. Odpowiedz Link Zgłoś
eliii Re: Paryż z Itaką??warto? 07.01.08, 16:39 Wybierałam się z Itaką w lipcu zeszłego roku na ok.tygodniową wycieczkę autobusową (Paryż+ zamki).Rezerwowałam w maju.Dwa tygodnie przed planowanym wyjazdem otrzymałam telefon, że impreza nie dojdzie do skutku zre względu na zbyt małą liczbę uczestników.Termin wczasów był zaklepany więc gorączkowo poszukiwałam innej oferty (koniecznie Paryż- prezent dla Mamy i koniecznie termin). Znalazłam samolotową wycieczkę z Sigma Travel.Jak przedmówca zdecydowanie polecam dolot.Jeździłam też na autokarowe objazdówki i bez porównania.Z Sigmy jestem bardzo zadowolona.Dobry pilot,dobry przewodnik.Hotel przyzwoity, program ciekawy i zrealizowany.Wiem, że Sigma ma też autokarowe wersje (na miejscu we Francji byliśmy z tą częścią grupy, która przyjechała autokarem - mieli podwójne miejsca, z noclegiem gdzieś w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Paryż z Itaką??warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 19:36 dzięki za info.Czytałam ze tak potrafią odwołać:( Nigdy nie byłam na objazdówce, i ciekawa jestem jak to sie odbywa, chodzi mi o organizacje, tempo zwiedzania,i czy miejsca wypisane w katalogu faktycznie sie zwiedza czy tylko oglada zza szyby autokaru. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Paryż z Itaką??warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 01:02 Ja polecam lekiera, byłam w zeszłym roku z tym biurem w maju w Paryżu, po drodze jeszcze był Amsterdam i Bruksela. Jestem bardzo zadowolona, w programie duzo do zwiedzania, chyba wiecej niz oferuja inne biura, choc wyobrazałam sobie, ze tempo bedzie wieksze. Pilotka swietna, na prawde dobrze zna Paryz, pokazuje tez miejsca, ktorych nie ma w programie. To biuro oferuje tez samolotowe wersje, ale z tego co pamietam, ludzie z samolotowej nie byli zadowoleni, bo byli pozostawieni sami sobie, bez przewodnika i nie widzieli nawet połowy tego co my. Oferowane miejsca faktycznie oglada sie na zywo a nie z autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Paryż z Itaką??warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 22:58 dzięki wielkie. Juz gdzies mi sie o oczy obilo to biuro na tym forum, i z tego co pamietam były to pozytywne opinie:) wiec napewno sie zapoznam z ofertą:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: Paryż z Itaką??warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:21 Byłem ostatnio z ITAKĄ w Brazylii i na Wyspach Zielonego Przylądka. Biuro niestety oszukuje klientów co do kategorii i dokładnego programu. Zamiast hotelu 4-gwiazkowego był 2-gwiazdkowy a cena oczywiście 4-gwiazkowego. Również czartery są źle zorganizowane. Opóźnienia 14 godzinne to norma. W tym czasie biuro stara się tłumaczyć klientom że muszą za wszystko dodatkowo zapłacić. Zdecydowanie odradzam korzystanie z ITAKI. Odpowiedz Link Zgłoś