Gość: jaho55 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 22:53 Jeśli Byliście na rejsie z Ctpoland to napiszcie proszę o swoich wrażeniach z rejsu i całej trasy.Są dwie:16 i 18-dniowa z Hongkongiem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaho55 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 15:17 Ponawiam prośbę. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia.12 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland 18.02.08, 17:27 Byłam na tej 16 dniowej trasie latem. Ogólnie wycieczka podobała mi się, chociaż po powrocie żałowałam, że nie wybrałam 18-dniowej ze względu właśnie na te pominięte miejsca: Kanton, Macao, Hongkong. Sam rejs po Jangcy - odradzam, chociaż zależy to też od oczekiwań turysty. Dla mnie był on nudny - owszem jednego dnia przesiadaliśmy się na inny statek a potem na dżonki i płynęliśmy przez tzw. Małe Trzy Przełomy, a drugiego zwiedzaliśmy Fengdu, ale trwało to krótko. Z pokładu statku można oczywiście podziwiać przełomy, ale wilgotność powietrza jest tak duża że widoczność jest średnia. Wyjątkami są dni kiedy mocniej świeci słońce... Każdego dnia serwowane były 3 posiłki - bardzo dobre a po powrotach z tych krótkich wycieczek podawano nam zimną zieloną herbatę i wilgotne ściereczki do odświeżenia. Jednego wieczoru były tańce.Gdyby ten rejs był pod koniec wycieczki, byłby wtedy formą wypoczynku po "trudach zwiedzania", ale w 5 dniu nie ma jeszcze po czym odpoczywać. Chętnie odpowiem na inne szczegółowe pytania. Sama przed wyjazdem do Chin czytałam wypowiedzi na forach dotyczących CT Poland i nie było ich wiele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:26 Serdecznie dziękuję za opinię.Przyznam szczerze ,że się trochę miotam i chciałbym wybrać dla siebie potymalny wariant.Zaplanowałem sobie na ten rok wyjazd doChin z Ctpoland na tr.prezydencką.I tu zaczynają się schody.W tym roku zmiany:2 dni wolne tylko ze śniadaniem,część walutowa w złotówkach wg. przelicznika,na tr.stolice....2 przejazdy nocnym pociągiem wtym 1 około 16-17 godz.Tr.prezydeencka cieszy się dużym wzięciem już dzisiaj na lepsze terminy brak miejsc.Należałoby zapłacić całość{ze względu na niski kurs dol.i popularność trasy 5-7miesięcy przed wylotem ,ato mi nie odpowiada.No i klops.Mam prośbę Wejdż na www.caritas.travel,przeczytajprogram Chiny śladami cywilizacji starożytnej....,porównaj ze Swoją częścią poza rejsem i oceń.program ten wydaje się nieco skromniejszy w ilości zwiedzanych miejsc.CZy dużo się traci istotnych i godnych zobaczenia ?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:32 Ten adres:www.caritas.travel.q4.pl przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.toya.net.pl 18.02.08, 20:19 Byłam na Trasie Prezydenckiej w zeszłym roku. Polecam bardzo. Co do dni wolnych - ten w Szanghaju rzeczywiście niepotrzebny, natomiast dzień wolny w Hongkongu to dla mnie duży plus. Szkoda, że nie było go w ubiegłym roku. W tym czasie możesz wybrać się na Lantau obejrzeć największy posąg siedzącego Buddy, wybrać się do Oceanarium - ponoć cudo! Organizacja imprezy - bdb. Hotele - dobre. Pilot - pasjonat. W zasadzie nie ma czego zarzucić. Cenowo nie są najlepsi, ale warto było. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia.12 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland 18.02.08, 21:18 Byłam na stronie www. caritas, porównałam programy i niewiele się one różnią, np.: z CT Poland nie byliśmy w Chengdu i Wuxi, Hangzhou,w Szanghaju nie widzieliśmy Nefrytowego Buddy, ale caritas nie ma: Luzi to taka chińska Wenecja - pływaliśmy tam gondolami, bardzo mało turystów, wieczornych atrakcji typu bankiety z regionalnym jedzeniem, czy występy mniejszości narodowych (kiedyś taki wieczór nam wypadł i mieliśmy wizytę w "klinice medycyny naturalnej" połączoną z masażem stóp), w Xi'anie nie ma Pagody Dzikich Gęsi 9ale to nic szczególnie godnego uwagi) i dzielnicy muzułmańskiej - to jest ciekawe. Program caritasu jest bardzo ciekawy, skłaniałabym się ku stwierdzeniu że nawet ciekawszy od tego 16 dniowego z rejsem. Ja o tym biurze jeszcze nic nie słyszałam i nie czytałam więc nic nie mogę powiedzieć nt organizacyjnej strony ich wycieczek - jeśli wiesz coś o tym biurze bardzo proszę napisz kilka zdań. Pod tym względem na Ct Poland można liczyć np. w dni kiedy w programie mieliśmy tylko 2 posiłki na miejscu okazywało się że jest i ten trzeci (nie płaciliśmy za niego) - chociaż często nie był potrzebny bo nie byliśmy po prostu głodni- każdy posiłek był bardzo obfity bo składał się z kilkunastu dań. Co do podróży pociągiem to też były w programie 2, ale jeden kilkugodzinny został zastąpiony przejazdem autobusowym. Ten drugi był całonocny do Pekinu, spaliśmy w przedziałach 4 osobowych i tu trzeba sie liczyć z tym, że mogą z nami nocować Chińczycy. Pozdrawiam i czekam na kolejne ewentualne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:30 ąąSerdeczne dzięki.Jest akrobatyczny show,showkung-fu,wChengde spektakl mniejszości narodowych, pieśni i tańcez dynastii Tang.Jest dz muzułmańska,po przylocie do Pekinu jest hotel i odpoczynek do obiadu.po nocnym pociągudoLuoyang jest hotel ,śniadanie ,potemShaolin,impreza jest wydłużona o1-noc.Wylot15 dnia rano przez Helsinki.Co do biura:próby kontaktu na forum bez efektu.Sprawdzałem w PIT,działają od97r mają rekomendację PIT- u.Rozmawiałem z pilotem na Chiny:robią je nie pierwszy raz,część ztych show jest fakulta.ale idą wszyscy,wiek od20-70 lat,grupa 24-26 osób.Niektóre hotele z basenami wszystkie 4*,Ś w hotelach(bufet) reszta na mieście.Oni piszą żeSuzhou to Wenecja Wschodu, ale to chyba błąd.Piszą że wyż. w formie bufetu,pokoje z klimą tv ,suszarką, czajnik i herbata, dodat. płattny sejf i mini barek. Robią do Chin 3jmprezy w zsezonie.Jestem skłonny wybrać się z nimi ,no i cena konkurencyjna .Co o tym Myślisz? Wlipcu robią Chiny odpekinu do Hongkongu ale jest tam chyba b.gorąco i b.duża wilgotność. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia.12 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland 19.02.08, 14:37 Powiem jeszcze raz z CT Poland byłam i jestem zadowolona z organizacji, gdybym miała pojechać jeszcze raz do Chin (ale w inny region) to tylko z nimi. O caritas nic nie słyszałam, program mają ciekawy, zastanawia mnie tylko ta cena - jest dość niska przy oferowanym standardzie. Ni wiem co Ci doradzić... W Chinach byłam w lipcu i było ciepło ponad 20 stopni (30 było chyba tylko w 2 miejscach),przez jeden dzień padał deszcz - ale padał to chyba za mało powiedziane... Wilgotność jest rzeczywiście spora, ale nie było to tak straszne jak się spodziewałam. Wiem od pilota że na południu kraju latem przechodzą deszcze monsunowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 17:22 Wiem,że decyzja należy do mnie.B. dziękuję za opinie i sugestie.Mam sporo pytań praktycznych i chyba łatwiej byłoby zrobić to telefonicznie. jeśli się zgodzisz to podam swój nr.kom.,aTy wyślesz sms ,a ja oddzwonię Jeśli nie zadam je jak do tej pory. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadia.12 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland 19.02.08, 20:05 Czekam na nr kom, chętnie pomogę. Do usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 20:58 608426045 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony111 Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.sejm.gov.pl 19.02.08, 08:41 ja się zastanawiam nad tą 27 dniową wersją wycieczki. ale tam chyba nie ma rejsu. powiem szczerze że tez pierwszy raz słyszę o tym biurze CT Poland i mam troche obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.chello.pl 19.02.08, 15:48 Tony -widzę że cięzko się pracuje w sejmie - w godzinach pracy z kompa słuzbowego na forum GW.....i za to my podatnicy płacimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Chiny z rejsem po Jangcy z Ctpoland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 19:13 To, że nie słyszałaś o biurze, to pewnie dlatego, ze praktycznie robia tylko Chiny , ew. w powiązaniu. Byłam na prezydenckiej, było super. W tym roku znowu z nimi jadę na chiny Płd i Wietnam. Jezdżę z róznymi biurami, mam porównanie. To dotąd wypadło najlepiej - i mam nadzieję, ze nie przez przypadek.Znajomi tez byli zadowoleni (z trasy 23 dni). Odpowiedz Link Zgłoś