Gość: Dominika13<333 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 12:30 Wczoraj wróciłam z kolonii w Karpaczu(Karpacz Tropical) i było super! Kadra bardzo miła, jedzenie dobre. Poznałam tam duzo fajnych ludzi i na pewno za rok pojadę z tym biurem gdzieś:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 16:10 Miałam przyjemność być na kolonii organizowanej przez to biuro na Costa Brava. Nie polecam, ponieważ był on zupełnie niezorganizowany. Jeździliśmy z mapą, ponieważ kierowcy nie wiedzieli gdzie mają jechać, przez co mieliśmy zawsze duże opóźnienia. Nie mówię już o tym, że kierownik, ani kadra nie znali języka hiszpańskiego, ani nawet angielskiego. Hotel był po prostu beznadziejny, pokój metr na metr bez klimatyzacji przy 40 stopniach za oknem! Na pierwszym piętrze były kradzieże, a rezydentka nawet się tym nie przejęła. Mieszkałam w hotelu "Mas", co jak później się dowiedziałam kradzieże były tam już normalną sprawą, a hotel nie ponosił żadnej odpowiedzialności. Na pewno już nie pojadę z tego biura, ponieważ jest dużo lepszych wycieczek, dobrze zorganizowanych i nawet za taką samą cenę. Stanowczo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziona Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.09, 16:38 Znam aż za dobrze. NIE POLECAM. Zrywają umowy na 20 h przed wyjazdem. Chciałam pojechać jako wychowawca. Umowę podpisałam a tu mi 20 h przed wyjazdem raczyli ( bo moich telefonach) mnie poinformować że wyjazdu nie ma i że zrywają umowę. Niesolidna firma. Omijajcie ją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Biuro "Szarpie Travel"- opinie KULKA IP: 78.8.25.* 07.08.09, 23:08 Mój syn lat 12 ma jechac do kulki na " Akademie Młodego Agenta " bardzo proszę o info jak tam jest w tym roku - z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie KULKA 12.08.09, 17:52 Moja córka , 13 lat była w Kulce w tym roku ,razem z koleżanką . Wróciły zachwycone, chcą jechac w przyszłym roku znowu , nawet namówiły kilka koleżanek. Warunki takie sobie , ale im to nie przeszkadzało. Miały dużo zajęc ,wycieczek , konkursów. Wychowawczynie też były wg nich super . Ogólnie wróciły zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie KULKA IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.09, 12:10 Dzięki. Syn wyjeżdza 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulaa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 22:09 Osobiście byłam na takim obozie.Konwojenci mili :) Warunki takie sobie. W domkach zimna woda ale dało się przeżyc. Domki nie za duże na 4 osoby. Łazienka z toaletą osobno-dostępna letnia woda. Wychowawczynie bardzo miłe. Przez cały obóz mieliśmy zapewnione pożywienie i dobrą zabawę. Na wycieczki suchy prowiant 2 bułeczki 1 z szynką 2 z serem i woda 1.5 l. Ogólnie jestem zadowolona i w tym roku mam zamiar jechac jeszcze raz.:) Już zaklepuje miejsca.Żadnych problemów nie było.:)..POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monitor Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Młynik IP: *.grontmij.net 14.09.09, 07:37 Rodzicom (bo dzieciom często wystarcza jedynie dobre towarzystwo rówieśników), którym zależy na warunkach, w jakich dzieci będą przebywały (nocleg, zaplecze socjalne i sportowe, kultura i fachowość oraz doświadczenie pedagogiczne opiekunów, w szczególności tych, którzy zajmują się 6-7 - latkami) stanowczo odradzam ofertę Młynik. Warunki i oferta są zdecydowanie nieadekwatne do żądanej ceny. Szczególnie nie polecam oferty dodatkowej za 100 zł (quad, kula, segway). Tu cena wybitnie nie koresponduje ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
jed Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Młynik 31.10.09, 20:17 Gość portalu: monitor napisał(a): > fachowość oraz doświadczenie pedagogiczne opiekunów, w szczególności > tych, którzy zajmują się 6-7 - latkami) stanowczo odradzam ofertę wg mnie w ogóle wysyłanie, tudzież przyjmowanie 6-7 latków na obozy czy kolonie ( o quadach nie wspominając) to nie jest najlepszy pomysł i ze swojego doświadczenia jako opiekun pamiętam, że zawsze odradzaliśmy rodzicom wysyłanie takich małych dzieciaków (w najgorszym razie jechały pod opieka swojego starszego rodzeństwa) Dzieci w tym wieku bardzo kiepsko znoszą rozłąkę z rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.pcmedia.com.pl 03.12.09, 16:56 Może wiecie kiedy beda katalogi na 2010?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały bywalec Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.3s.pl 16.02.10, 21:30 Katalog już jest... Można go pobrać tu szarpie.pl/pobierz-katalog Do rodziców którzy wiecznie narzekają: Ja byłam w Kulce dwa razy i w Młyniku jeden raz... Są to najlepsze obozy na jakich byłam!! (a było ich sporo). Jeżeli uważacie, że warunki są nieadekwatne do ceny to wyślijcie swoje rozpieszczone dzieciaki za granicę do hoteli 5 gwiazdkowych! Wakacje nie są po to żeby żyć w luksusie, ale żeby świetnie się bawić (a zajęć tu nie brakowało) i zawierać nowe znajomości (ludzie są tu niesamowici). W tym roku byłam w pokoju z dziewczyną, która stwierdziła, że więcej tu nie przyjedzie, bo czuje się jak w obozie koncentracyjnym! A wszystko przez to, że był konkurs czystości... A ona nie była nauczona cokolwiek po sobie zrobić... Inna natomiast ciągle na wszystko narzekała... A zapytana o to po co właściwie tu przyjechała - odpowiedziała, że ZA KARĘ! Więc, jeśli macie wysyłać swoje rozpieszczone pociechy za karę na obóz/kolonie to stanowczo wam tego odradzam. A tak poza tym fenomen tych obozów potwierdzony jest również tym, że 1/2 osób wybiera się po roku tam ponownie... gdyby było tak okropnie i nie do wytrzymania, czy ludzie by tam wracali? Teraz z niecierpliwością czekam na wakacje. W tym roku na pewno znowu pojadę do Kulki i Młynika ;] Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 17.02.10, 15:47 czytam tak sobie z ciekawości, bo nazwa rzuciła mi się w oczy, a pamiętam jak to biuro powstawało jeszcze za moich harcerskich czasów i... coś w tym jest, że zawsze na marudzenie trzeba brać pewną poprawkę, bo faktycznie ludzie potrafią mieć wymagania nieadekwatne do wybieranego sposobu na wakacje, a potem są zdziwieni, że nikt nie funduje na obozie pod namiotem łoża z puchową pierzynką i adamaszkową pościelą, tylko śpiwora wymaga... ech aż sobie przejrzę ofertę, bo mi się wakacji zachciało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Biuro "Szarpie Travel"- opinie; Młynik IP: 188.33.173.* 10.05.10, 06:32 Uff... To jedna z wielu opinii, która mnie uspokoiła. Jadę do Młynika w tym roku w terminie 18/07/2010 - 28/07/2010 i jadą też moje koleżanki, z którymi się już znam i bardzo chcemy się razem zobaczyć, a mieszkamy na dwóch krańcach Polski... Mam nadzieję, że wszystko się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie; Młynik 10.05.10, 10:38 Będzie dobrze :) a po wszystkim napisz, jak było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie; Młynik IP: *.3s.pl 22.05.10, 22:42 Też jadę wtedy do Młynika :) A na jaki konkretnie obóz/kolonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie; Młynik IP: *.3s.pl 22.05.10, 22:47 Ja też jadę w tym terminie do Młynika :) A na jaki konkretnie obóz/kolonie jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 09:16 Moja córka była zeszłym roku na obozie w Kulce. Jechała pociagiem z Wrocławia - wszystko było dobrze zorganizowane, wróciła bardzo zadowolona.Przede wszyskim wspominała bardzo fajną atmosferę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 19.02.10, 15:12 szkoda, że nie można opinii w formie tabelki wpisywać ZA i PRZECIW :)łatwo byłoby wtedy na pierwszy rzut oka ocenić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 16:13 Witam Niestety byłam z grupą (4-6 klasa SP- zielona szkoła) jako pilot w Młyniku + 3 wychowawcy, 3 dni pod koniec kwietnia 2009r. Generalnie od samego początku były problemy. Po przyjeździe okazało się, że nie spodziewali się, że kierowca z nami zostaje ( a niby jak mieliśmy zwiedzać okolicę?)Na szczęście byliśmy jedyną grupą, więc miejsce się znalazło. Z zajęć, które proponowali w katalogu wychowawcy wybrali spływ kajakami, kłady, zajęcia strzeleckie i plener malarski. Pierwszy w planie był spływ kajakami. Pogoda była ok ale bardzo wiało i szczerze to obawiałam się o bezpieczeństwo. Pan B.(boss ośrodka:) uspokoił mnie, powiedział, że ich ratownik (1 na 40 dzieciaków!!!)jest profesjonalistą i bez problemu wszystko opanuje. Miałam wątpliwości ale nie ja decydowałam tylko wychowawcy. Zanim wszystkie kajaki znalazły się na wodzie część zdążyła rozpłynąć się po jeziorku! Wiatr był za silny dla takich dzieci. Część wysiadła na pomostach pozostawiając kajaki na wodzie, część nie dawała rady wrócić na brzeg a ratownik miał ogromny dylemat dzieci czy kajaki ale sprzęt okazał się ważniejszy!!! Z nauczycielkami ściągałyśmy wszystkich na brzeg.Ratownik zniknął! Oczywiście nieodpowiedzialność super ratownika ze słonecznego patrolu została zgłoszona do pana B. na co on stwierdził, że to niemożliwe żeby ich boski Micz tak postąpił! Ręce mi opadły. Powiedziałam, że są nieprofesjonalni, nie dbają o bezpieczeństwo dzieci. Usłyszałam, że nie mam racji bo oni organizują obozy i kolonie od 20 lat i NIGDY nie mieli skarg! Później okazało się, że kład jest 1 na 40 dzieciaków bo 2 jest zepsuty..... Na plener malarski była przewidziana tylko jedna instruktorka więc nauczycielki zrezygnowały z tych zajęć bo stwierdziły, że nie ma sensu. Wszystkie zajęcia były organizowane na dworze, więc zapytałam co by zaproponowali w zamian gdyby całe 3 dni padało, pan B. odpowiedział, że musieli byśmy siedzieć w budynku i sami zorganizować dzieciom czas!!!! Drodzy Rodzice, zdecydowanie nie polecam obozów i zielonych szkół w Młyniku i Kulce (odległość od 1 do 2 to około 40 km i pan B. jest bossem w obydwu ośrodkach). Nie mogę natomiast powiedzieć, że nie polecam biura Szarpie Travel bo najzwyczajniej w świecie organizacja może być spaprana tylko w przypadku OW Młynik i Kulka a inne kierunki mogą być ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 22.03.10, 11:10 Jak widzę spora winę ponoszą wychowawcy szkolni, którzy wybrali zajęcia niedostosowane do pogody i wieku dzieci - w katalogu z pewnością jest sporo innych propozycji zajęć na zielonej szkole, wśród nich i takie realizowane w pomieszczeniach - warto to wziąć pod uwagę. Przecież realizowane są życzenia klienta. Wystarczyło poswiecić czas i wybrac własciwe zajęcia, poinformować o tym, że kierowca zostaje i wziac pod uwagę niedogodnosci związane z wybranymi zajeciami (podejrzewam, ze ośrodek o takowych poinformował) i po tych niewielkich krokach mamy 80% niezadowolenia zniwelowane - strzeżonego Pan Bóg strzeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały bywalec Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.3s.pl 02.04.10, 12:12 Ktoś się wybiera w tym roku do Kulki lub Młynika? ;] Pisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 02.04.10, 14:16 moja córka z koleżanką jadą do Kulki , w zeszłym roku juz były i wróciły zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 06.04.10, 09:55 z pewnoscią wybiera się wiele osób :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grandly Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie GRECJA IP: *.128.109.7.static.crowley.pl 08.04.10, 15:51 a czy ktoś wybiera się może do Grecji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie GRECJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 18:06 A bulgaria? ktos sie wybiera, moze byliscie? jak wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grandly Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie GRECJA IP: *.128.109.7.static.crowley.pl 08.04.10, 18:20 Bułgaria jest leciutko zaniedbana. Polecam jednak Grecję. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
magda0777 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie GRECJA 13.04.10, 16:08 Witam moje dzieci były w zeszłym roku w Kulce. Obie wróciły zadowolone. Jedzenie ok, wycieczki również. Trochę narzekały na łazienkę. Teren duży,ogrodzony. Sklepik z kosmicznymi cenami. Jedyny mankament to sposób umieszczania dzieci w domkach. Dziewczynka lat 10 została umieszczona z 12-13 latkami. Wiadomo,że różnice rozwojowe są monstrualne. W tym roku planuję tego przypilnować. W tym roku jedzie na Słowację z tym samym biurem. Ktoś wie jak tam jest? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie GRECJA 14.04.10, 15:01 Z tego co się orientuję, to w Kulce są teraz remonty, więc nie będzie już niezadowalającej łazienki :) Co do umieszczania dzieci, to myślę, ze właśnie wyrażenie opinii i zgłoszenie swoich zapatrywań powinno pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grandly Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie GRECJA IP: *.128.109.7.static.crowley.pl 17.04.10, 12:48 A co z Grecją? Jedzie ktoś w tym roku? ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie słowacja IP: *.pcmedia.com.pl 14.04.10, 20:50 Byłem w tamtym roku w słowacji. Osrodek fajny ładne pokoje, łazienki. Osrodek pod samym stokiem. Jedzenie ogolnie dobre tylko zupy nie dobre. porcjie troche małe. Do sklepu jakies 4 km. Koło osrodka gorski strumyk. Zwiedzanie bardzo szypko chaotycznie. Bardzo fajna wyczieczka do Tatralandi w nie ktorych basenach woda 39 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie słowacja IP: *.2.116.18.user.mdi.pl 06.04.11, 21:04 Byłam na 1 turnusie roku 2010 w pokoju 18 moja koleżanka miała mrówki w łóżku po 2 dniach dopiero się tym zajęli ! Wcale nie zwiedzaliśmy trzech stolic tylko dwie tak naprawdę 1,5 !Nie byliśmy też na basenach , w tatralandii było ok !A ten całodniowy dzień SPA to kit1 każda grupa miała godzinę na pobyt w saunie i w jakuzzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minka BiuroSzarpie TravelCan you dance,zdrowie i uroda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 22:37 Ja chciałabym pojechać do Kulki na Can you dance lub zdrowie i uroda. Czy ktoś też się tam wybiera ? Może już ktoś był ? Bardzo proszę o informacje. Mam 16 lat i jadę sama, nikogo nie będę znała, tym bardziej trochę się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: BiuroSzarpie TravelCan you dance,zdrowie i u 31.05.10, 09:34 Nie martw się, z pewnością nie będziesz sama taka "sama" :) Kulka teraz była remontowana, więc znacząco poprawią się warunki bytowe, okolica ładna, ciekawy program ( www.kolonieiobozy.pl/can-you-dance , www.kolonieiobozy.pl/akademia-zdrowia-i-urody-kulka), może spróbuj jeszcze namówić jakąś koleżankę, kuzynkę - a nawet jeśli jednak nikt się nie skusi, to zobaczysz, że będzie świetnie - udanego wyjazdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minka Re: BiuroSzarpie TravelCan you dance,zdrowie i u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 14:03 Dzięki, Wiedziemek, widzę, że masz coś wspólnego z tym biurem. Może wiesz, czy ogólnie jeżdżą osoby same, czy przeważnie po kilka osób, znających się. Chodzi mi o tą starszą grupę. Pytam, bo nie wiem, czy mogę pojechać sama, czy jednak lepiej namówić koleżankę :) Proszę o szczerą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: BiuroSzarpie TravelCan you dance,zdrowie i u 04.06.10, 15:34 tyle wspólnego co wspólni znajomi z czasów harcerskich i czasem coś dociera :) ludzie różnie jeżdżą - nowe osoby podobno częściej z kolegą/kuzynem itp., zawsze raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia : ) Re: BiuroSzarpie TravelCan you dance,zdrowie i u IP: *.play-internet.pl 02.09.11, 17:28 polecam zdrowie i uroda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 18:43 Moje dzieciaki jeździły do Kulki i były zachwycone.Umówmy się , cena obozu w Kulce jest chyba adekwatna do warunków jakie tam panują.Teraz wysyłam córkę do Świnoujścia i nie ukrywam ,że jestem ciekawa jakie będą wrażenia po powrocie bo tym razem również liczę na współmierność warunków do ceny :-).Pozdrawiam wszystkich zatroskanych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 22.04.10, 09:15 Napisz nam koniecznie jak było w tym Świnoujściu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 10:09 Szarpie mają certyfikat jakości usług. Od niedawna, bo nie widziałam wczesniej na stronie informacji. Takowy ma chyba tylko jeszcze jedna firma w Polsce, to już coś znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.sopot.wirt.pl 21.05.10, 09:16 Wysyłam dzieciaki na wakacje Karpacz - Tropical. Czy ktoś tam był? Czego można się spodziewać?Bardzo proszę o informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 11:21 Z tego co zdążyłam zauważyć - nie ma zastrzeżeń do organizowanych tam wyjazdów - domy wypoczynkowe w dobrym standardzie, sporo ciekawych wycieczek i wykwalifikowana kadra, powinno być dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.sopot.wirt.pl 26.05.10, 14:26 dzięki, mam nadzieję,że tak właśnie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:44 na pewno - daj tylko znać o wrażeniach pociechy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.sopot.wirt.pl 29.05.10, 13:21 ok wracają 05.08 i na pewno coś napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 09:27 Będziemy czekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekielka. Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.10, 18:05 Siema! Jade do Młynika 29.07. Ktos sie rowniez wybiera? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minka Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 14:37 Zastanawiam się między Kulką a Młynikiem. A na co jedziesz ? Jakiś tematyczny obóz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Czy ktoś miał dzieci na Słowacji ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.10, 08:15 Witam czy ktoś może mi powiedzieć coś nieco o Słowacji wysyłam tam córki ,bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio567 Re: Czy ktoś miał dzieci na Słowacji ? IP: *.pcmedia.com.pl 09.06.10, 21:17 Ośrodek jest bardzo fajny przy samym stoku, tylko do sklepu troche daleko jakies 4-5km. Ładne pokoje, łazienki. Pokoje sa 4 osobowe. Jedzenie dobre tylko sa troche male porcje (tylko zupy niezbyt smaczne). W osrodku znajdyuje sie sucha, parowa i inter sauna i jazuzzi. Przy samym osrodku płynie gorski strumyk. Niedaleko znajduje sie wyciag krzesełkowy. Zwiedzanie odbywalo sie w biegu. Szczegolnie polecam park wodny Tatralandia jest naprawde fajny tylko sa kolejki do zjezdzalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Czy ktoś miał dzieci na Słowacji ? IP: 188.33.5.* 29.07.10, 06:50 Dziękuję za opinię !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekielka. Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 22:04 Tak, na Aktywne Wakcje. Odradzam Fabryke Talentów. Byłam w zeszłym roku, nudddddno :P. jade 29 lipca ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekielka. Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 22:06 no i wogole, Młynik jest zajebisty! Dyskoteki na plaży, duzo zabawy, smiechu, nocne patrole! Lepsze niz Kulka :) jedz do młynika. nie bedziesz załowac. i na domki, bo namioty przeciekaja ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyfka Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 18:03 właśnie zastanawiam się, czy warto jechać na te obozy.. czytałam, że w kulce jest okropnie, o młyniku opinie są trochę lepsze, ale i tak nie jestem pewna.. :\ czy wie ktoś może, czy teren jest ogrodzony, czy nie wchodzą tam nieproszeni goście lub nawet złodzieje? :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekielka. Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.10, 20:40 Czesc Iyfka. no wiec - teren składa sie z dwóch czesci, ogrodzonych piaszczystą drogą ale auta tam nie ejzdza bo tak droga prowadzi do lasu. JEST ogrodzony, nikt nieproszony nie ma szans wejscia. Polecam Ci Młynik! Ja byłam na fabryce talentów, ciekawe zajecia. Dyskoteki są organizowane na plazy co dwa dni, a w pozostałe noce w sali. Domki są super, namioty podobno masakra-łazienki mają tragiczne. Ja w tym roku ajde 29 lipca na Aktywne Wakacje z Katowic :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 12:26 namioty pewnie jak namioty - wojskowe dziesiątki bez podłogi, więc nie dla zmarźlaków i luś wypacykowanych :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunniva Oboz mlodziezowy pod namiotami. Jadę. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.10, 20:19 Ja jadę. Na obóz młodzieżowy pod namiotami. 07-17.07 Czyli już niedługo. Trochę się boje tych opinii ale coz... Juz zaplacone. Ktoś jeszcze jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruczek Re: Oboz mlodziezowy pod namiotami. Jadę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 13:09 ale opinie w zasadzie dotyczą tylko Kulki i to z czasów przed remontem - bedzie git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 08:30 ja byłam w łyniku było super odjazdowo na fabryce talentów w kulce podobno jest głupio WYBIERZ MŁYNIK Odpowiedz Link Zgłoś
sylunia8080 Re: Młynik 2010-kto jedzie? 21.07.10, 08:36 Ja osobiście polecam Łebę z Harrym Potterem.Córka dziś wraca i wiem z rozmów telefonicznych że jest zachwycona,nie było czasu na nudę a jedzenie pyszne.Jutro napiszę coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Słowacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.10, 08:59 Czy ktoś wysyłał dzieci do Słowacji , jadą pierwszy raz . A czy ktoś jechał z Katowic , bardzo proszę o opinie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekielka. Re: Młynik 2010-kto jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 16:40 Jedziesz 29 lipca? Namioty czy domki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Słowacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.10, 08:51 Kto był i coś może napisać na temat obozu w Słowacji ??? Czy ktoś jechał z tym biurem z Katowic ? Bardzo proszę o opinię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Słowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 10:55 na Słowacji baza wypoczynkowa współpracuje z tym biurem już od wielu lat, tak ktoś tu pisał i nie ma raczej skarg na ten kierunek, więc nie należy się martwić :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylunia8080 Re:Kolonia łeba 10.07.2010-kto jedzie 01.07.10, 11:08 Czy ktoś wysyła dziecko do Łeby na kolonie Harry Potter 10.07.2010 wyjazd z Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunniva Kulka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.10, 19:57 Planuję pojechać w te wakacje do Kulki na obóz młodzieżowy pod namiotami. Odradzacie? Polecacie? Jedziecie? Byliście? Nigdy nie byłam na obozie i raczej nie jestem typowa nastolatka i nie lubie dyskotek. Ale chcę kogos poznac itp. Co myslicie? Proszę o pilna odpowiedz bo juz niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;D Re: Kulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 21:00 Ja jade na obóz kulka ; 9.08 - 19.08 tez sama nikogo nie znam .. mam nadzieje , ze poznam ja jade na obóz z przygoda żeglarska pod namioty harcerskie . jedziesz moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 07.07.10, 15:41 Niestety ja nie mam dobrych wiadomości, jeśli chodzi o wyjazd mojej córki do Kulki (26.06-06.07.2010).Zaczęło się na dworcu centr. w W-wie... Brakowało miejsc dla dzieci (ok. 2 przedziały) w pociągu. Okazało się, że w Katowicach wsiadło nadprogramowo więcej osób. Opiekunowie powiedzieli, że na Wschodnim zwolnią się 2 przedziały w sąsiednim wagonie i będą się mogły dzieci przenieść. Nie pomyśleli, że mają do czynienia z dziećmi 10-11 lat i ich wielkimi walizkami... Kolejna wpadka - dzieci dojechały do Olsztyna (skąd przesiadka do autokaru i wyjazd do Kulki) o, bagatela, 2 godziny później, ponieważ organizator pomylił się w rozkładzie jazdy pociągów... Dzieci dotarły do Kuli po 22:00 i poszły od razu zjeść ... obiad. Miał to być 1-szy posiłek w dniu przyjazdu... :) Jeden opłacony dzień w plecy! Następnego dnia dzieci poszły na kajaki (wybraliśmy kolonię z warsztatami specjalnościowymi) i moje dziecko wróciło całe mokre i zryczane dzwoni do mnie, że nie ma się w co ubrać, bo Pani powiedziała, że może iść normalnie ubrane (całe jeansy mokre...). Skąd my lub tym bardziej dziecko mogło wiedzieć, jak się przygotować do pływania w kajakach, jeśli nigdy tego nie praktykowaliśmy? Miały być 2 x po 1 godz. na kajakach, a były tylko raz i Pani im wmówiła, że były na raz 2 godz. (dzieci mówią, że na pewno były tylko godz.) Kolejna sprawa: wyjście do Kościoła w niedzielę: moje dziecko zgłosiło się, że idzie: szło się 3 km, przez las, nikt nie poinformował dzieci i nie zainteresował się, czy dzieci maja czapki na głowach (upał 30 stopniowy) i środek na komary. Dalej: największym problemem była Pani Wychowawczyni (przestrzegam przed Panią Pauliną!), która na te kolonie chyba została wzięta z łapanki. Zero zainteresowania dziećmi, nigdy nic nie wiedziała, zero pomocy w kłopotach, problem z wyjęciem pieniędzy z depozytu, bo Pani nigdy się nic nie chciało.... Nawet nie przeczytała przed wyjazdem programu kolonii - moje dziecko zapytało ją, jakich tańców będą się uczyć na warsztatach, a ona "nie wiem"... To była jej stała odpowiedź na wszystkie pytania (co robimy dziś wieczorem, co będzie jutro ...). Wszystkie dzieci w końcowej ankiecie zaznaczyły opcję, że Pani była "beznadziejna" (oczywiście nie dosłownie). Jak czyta to ktoś z biura Szarpie Travel, niech weźmie to pod uwagę, przy zatrudnianiu ludzi na wychowawców. Nawet inni wychowawcy podśmiewali się z niej... Jak to dzieci określiły: Pani była byle jaka... Poza tym: wszystkie warsztaty "odbębniono" na samym początku kolonii i od połowy dzieci się nudziły... Musiały "się nudzić" na dworzu, bo Pani nie pozwoliła im siedzieć w pokojach. Dosłownie tak im powiedziała, że mają się nudzić na powietrzu a nie w pokoju. Zero prób zorganizowania czasu dzieciom. Pani cały czas "wzdychała" jak miała coś zrobić, jakby ją do czegoś zmuszano... Dalej: dzieci z różnych warsztatów zakwaterowane w jednym pokoju (dwie Panie przychodziły np. budzić dzieci). Dalej: kolonia miała być od 10 lat, a były dzieci (2) w wieku 8 lat. Dokupiliśmy dziecku pakiet super aktywny z kulą sferyczną (dziecko zachwycone!), quadami i segwayem. Jedno popołudnie, gdy dzieci się nie nudziły i były w końcu zadowolone. Jedzenie: tutaj można pochwalić: urozmaicone, smaczne i wystarczająco. Kolejny problem: moje dziecko miało problem z kobiecymi, comiesięcznymi sprawami (3-ci raz w życiu dostała okres i niestety wypadło jej na wyjeździe i nie była przygotowana do tego) i Pani po wielu prośbach pomocy "cedziło" jej podpaski, np. dała jej 2 szt. 1-szego dnia w upale 35 st (drugiego dnia - 4 szt)....Po prostu płakać mi się chciało razem z dzieckiem, jak dzwoniła do mnie, żeby jej pomogła... Zakup "udało się" Pani zorganizować dopiero na 3-ci dzień, gdy ktoś wyjeżdżał z obozu (nawet nie spytała, jaki typ podpasek dziecko preferuje-to juz drobiazg-podpaski zostały kupione!!!) Niestety zbiegł się w czasie wyjazd na basen (Tropicana) (na 3-ci dzień kolonii) i dziecko musiało zrezygnować z pływania, to Pani... zostawiła ją w autokarze (jeszcze jakieś 3 dziewczynki zostały ze starszej grupy) z kierowcą. W upale znowu 35 stopniowym!!! Nawet dzieci nie mogły wyjść i stać obok autokaru... Z tego powodu moje dziecko, które nie 1-szy raz było na kolonii, wydzwaniało do mnie kilka razy dziennie z płaczem, żebym ją zabrała z tej kolonii. Domyślam się, jak musiało się czuć moje dziecko bez pomocy z daleka od domu... Fakt, ciężka szkoła... może się przydać na przyszłość, ale dlaczego w ten sposób. ;) Da;ej: Wycieczka do Wilczego Szańca - super przeżycie dla dzieci, ale... Dzieci wróciły z wycieczki o 18-tej, zjadły obiadokolację i od razu musiały iść na kolejne warsztaty, tym razem taneczne... Powrót do pokoju o 22:00! Zero pomyślunku i organizacja żadna. Naprawdę szkoda słów i już nie mam czasu, żeby pisać dalej, ale chciałabym przestrzec rodziców i dzieci przed tym miejscem wybieranym na kolonie dla swoich dzieci (gdybym przeczytała wcześniej opinie na tym forum, na pewno bym nie wysłała tam dziecka), bo widzę, że z innymi wyjazdami z tego Biura nie było problemów. Chciałam zaoszczędzić (koleżanka mnie namówiła, z której córką jechała moja), ponieważ myślałam o wysłaniu dziecka z innego Biura Podróży (poleconego przez dwie zupełnie nieznające się osoby), ale droższego. To był błąd. Na szczęście w ogólnym rozrachunku dziecko wróciło zadowolone, ponieważ trafiło na dobre towarzystwo i ... chociaż się nudziły wszystkie (ileż można grac w piłkę...), to w dobrym towarzystwie :) Pozdrawiam i odradzam z całego serca KULKĘ a przede wszystkim Panią Paulinę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 61.148.24.* 18.05.11, 17:36 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewe Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.wl.e-wro.net 02.06.10, 13:49 Szklarska Poręba - Tropical 24.07.10...jedzie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 18:40 Witam Wszystkich.Moje dzieci w lipcu wyjezdzaja pierwszy raz z tym biurem do kolobrzegu na kolonie.Bardzo prosze o opinie..jesli ktos mial kontakt z tym miejscem w Kolobrzegu,, Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 04.06.10, 15:40 Dopytałam i wszystkie wymienione hotele/ośrodki są sprawdzone (czyli współpracują z biurem kilka sezonów już), zażaleń nie ma z tych wyjazdów - ale może ktoś bezpośrednio miał kontakt na pewno wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 07.07.10, 16:09 Pani/Pan na pewno jest z Biura :) Sądzę, że nie napisze Pani/Pan nic złego o wyjazdach i ośrodkach z Biura Szarpie Travel :) Powodzenia... jeśli nie będziecie się bardziej starać w praktyce, a tylko wychwalacie Biuro w sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.sopot.wirt.pl 06.06.10, 09:27 Witam Karpacz - Tropical 24.07 05. 08 wysyłam 3 dzieciaki, jesteśmy z Sopotu ale jedziemy z Ostródy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbm Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 212.244.210.* 18.06.10, 22:03 kompletnie nie znam tego biura pisze tylko dlatego ze spora ilosc osób tutaj myszkuje a ja zwyczajnie chce zareklamowac swoje serwisy oby wam dobrze słuzyły www.napodhale.com.pl www.serwis-noclegowy.com Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 21.06.10, 13:29 :) też można biuro po prostu bardzo dużo sprzedaje poprzez agentów Odpowiedz Link Zgłoś
sylunia8080 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 07.07.10, 15:49 Moja córka właśnie z tego biura jedzie w sobotę 10.07 do Łeby.Jak narazie dobry kontakt z biurem i wszystko ok.Po powrocie z koloni napiszę coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwitnie Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.10, 09:06 koniecznie - Łeba, to to z Harrym Potterem? Będzie fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylunia8080 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 08.07.10, 10:55 Tak to kolonia Harry Potter.Ja też mam nadzieję że będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.10, 13:05 Harry Potter, to znaczy, ze taka szkoła magii? kolonia z fabułą? pomysł ciekawy, szczególnie dla młodszych :) udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
sylunia8080 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 08.07.10, 14:08 Szkoła Magi i sporo ciekawych zajęć i wycieczek.Po powrocie córki napiszę czy warto było. Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 11.07.10, 09:39 Moja córka jest właśnie w Kulce , w zeszłym roku też tam była i jest zadowolona .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 212.182.84.* 11.07.10, 15:37 wysyłam corke do karpacza od 24 lipca, moze odezwie sie ktos kto jedzie z łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 14:34 Nie polecam absolutnie biura, zero organizacji, nieliczne wspomnienia, lekkomyślność kierowniczki, ogólnie niskie standardy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.3s.pl 14.07.10, 17:24 Czemu tak pani uważa, może jakieś konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 16.07.10, 14:29 Niestety ja nie mam dobrych wiadomości, jeśli chodzi o wyjazd mojej córki do Kulki (26.06-06.07.2010).Zaczęło się na dworcu centr. w W-wie... Brakowało miejsc dla dzieci (ok. 2 przedziały) w pociągu. Okazało się, że w Katowicach wsiadło nadprogramowo więcej osób. Opiekunowie powiedzieli, że na Wschodnim zwolnią się 2 przedziały w sąsiednim wagonie i będą się mogły dzieci przenieść. Nie pomyśleli, że mają do czynienia z dziećmi 10-11 lat i ich wielkimi walizkami... Kolejna wpadka - dzieci dojechały do Olsztyna (skąd przesiadka do autokaru i wyjazd do Kulki) o, bagatela, 2 godziny później, ponieważ organizator pomylił się w rozkładzie jazdy pociągów... Dzieci dotarły do Kuli po 22:00 i poszły od razu zjeść ... obiad. Miał to być 1-szy posiłek w dniu przyjazdu... :) Jeden opłacony dzień w plecy! Następnego dnia dzieci poszły na kajaki (wybraliśmy kolonię z warsztatami specjalnościowymi) i moje dziecko wróciło całe mokre i zryczane dzwoni do mnie, że nie ma się w co ubrać, bo Pani powiedziała, że może iść normalnie ubrane (całe jeansy mokre...). Skąd my lub tym bardziej dziecko mogło wiedzieć, jak się przygotować do pływania w kajakach, jeśli nigdy tego nie praktykowaliśmy? Miały być 2 x po 1 godz. na kajakach, a były tylko raz i Pani im wmówiła, że były na raz 2 godz. (dzieci mówią, że na pewno były tylko godz.) Kolejna sprawa: wyjście do Kościoła w niedzielę: moje dziecko zgłosiło się, że idzie: szło się 3 km, przez las, nikt nie poinformował dzieci i nie zainteresował się, czy dzieci maja czapki na głowach (upał 30 stopniowy) i środek na komary. Dalej: największym problemem była Pani Wychowawczyni (przestrzegam przed Panią Pauliną!), która na te kolonie chyba została wzięta z łapanki. Zero zainteresowania dziećmi, nigdy nic nie wiedziała, zero pomocy w kłopotach, problem z wyjęciem pieniędzy z depozytu, bo Pani nigdy się nic nie chciało.... Nawet nie przeczytała przed wyjazdem programu kolonii - moje dziecko zapytało ją, jakich tańców będą się uczyć na warsztatach, a ona "nie wiem"... To była jej stała odpowiedź na wszystkie pytania (co robimy dziś wieczorem, co będzie jutro ...). Wszystkie dzieci w końcowej ankiecie zaznaczyły opcję, że Pani była "beznadziejna" (oczywiście nie dosłownie). Jak czyta to ktoś z biura Szarpie Travel, niech weźmie to pod uwagę, przy zatrudnianiu ludzi na wychowawców. Nawet inni wychowawcy podśmiewali się z niej... Jak to dzieci określiły: Pani była byle jaka... Poza tym: wszystkie warsztaty "odbębniono" na samym początku kolonii i od połowy dzieci się nudziły... Musiały "się nudzić" na dworzu, bo Pani nie pozwoliła im siedzieć w pokojach. Dosłownie tak im powiedziała, że mają się nudzić na powietrzu a nie w pokoju. Zero prób zorganizowania czasu dzieciom. Pani cały czas "wzdychała" jak miała coś zrobić, jakby ją do czegoś zmuszano... Dalej: dzieci z różnych warsztatów zakwaterowane w jednym pokoju (dwie Panie przychodziły np. budzić dzieci). Dalej: kolonia miała być od 10 lat, a były dzieci (2) w wieku 8 lat. Dokupiliśmy dziecku pakiet super aktywny z kulą sferyczną (dziecko zachwycone!), quadami i segwayem. Jedno popołudnie, gdy dzieci się nie nudziły i były w końcu zadowolone. Jedzenie: tutaj można pochwalić: urozmaicone, smaczne i wystarczająco. Kolejny problem: moje dziecko miało problem z kobiecymi, comiesięcznymi sprawami (3-ci raz w życiu dostała okres i niestety wypadło jej na wyjeździe i nie była przygotowana do tego) i Pani po wielu prośbach pomocy "cedziło" jej podpaski, np. dała jej 2 szt. 1-szego dnia w upale 35 st (drugiego dnia - 4 szt)....Po prostu płakać mi się chciało razem z dzieckiem, jak dzwoniła do mnie, żeby jej pomogła... Zakup "udało się" Pani zorganizować dopiero na 3-ci dzień, gdy ktoś wyjeżdżał z obozu (nawet nie spytała, jaki typ podpasek dziecko preferuje-to juz drobiazg-podpaski zostały kupione!!!) Niestety zbiegł się w czasie wyjazd na basen (Tropicana) (na 3-ci dzień kolonii) i dziecko musiało zrezygnować z pływania, to Pani... zostawiła ją w autokarze (jeszcze jakieś 3 dziewczynki zostały ze starszej grupy) z kierowcą. W upale znowu 35 stopniowym!!! Nawet dzieci nie mogły wyjść i stać obok autokaru... Z tego powodu moje dziecko, które nie 1-szy raz było na kolonii, wydzwaniało do mnie kilka razy dziennie z płaczem, żebym ją zabrała z tej kolonii. Domyślam się, jak musiało się czuć moje dziecko bez pomocy z daleka od domu... Fakt, ciężka szkoła... może się przydać na przyszłość, ale dlaczego w ten sposób. ;) Da;ej: Wycieczka do Wilczego Szańca - super przeżycie dla dzieci, ale... Dzieci wróciły z wycieczki o 18-tej, zjadły obiadokolację i od razu musiały iść na kolejne warsztaty, tym razem taneczne... Powrót do pokoju o 22:00! Zero pomyślunku i organizacja żadna. Naprawdę szkoda słów i już nie mam czasu, żeby pisać dalej, ale chciałabym przestrzec rodziców i dzieci przed tym miejscem wybieranym na kolonie dla swoich dzieci (gdybym przeczytała wcześniej opinie na tym forum, na pewno bym nie wysłała tam dziecka), bo widzę, że z innymi wyjazdami z tego Biura nie było problemów. Chciałam zaoszczędzić (koleżanka mnie namówiła, z której córką jechała moja), ponieważ myślałam o wysłaniu dziecka z innego Biura Podróży (poleconego przez dwie zupełnie nieznające się osoby), ale droższego. To był błąd. Na szczęście w ogólnym rozrachunku dziecko wróciło zadowolone, ponieważ trafiło na dobre towarzystwo i ... chociaż się nudziły wszystkie (ileż można grac w piłkę...), to w dobrym towarzystwie :) Pozdrawiam i odradzam z całego serca KULKĘ a przede wszystkim Panią Paulinę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestniczka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.10, 12:52 Mimo wszystko polecam koonie w młyniku . Poza antypatycznym PANEM RATOWNIKIEM WSZYTKO OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 09:30 z tymi pociągami to pamiętajmy, że teraz rozkład jazdy zmienia się dnia na dzień, więc nie zawsze da się to zgrać świetnie wychowawca faktycznie koszmarny, widocznie pani wcześniej była młodsza i więcej jej się chciało, ale podejrzewam, że po ankiecie więcej nie pojedzie męczyć podopiecznych programu nie da się dopasować do wszystkich, weźmy to pod uwagę podpaski wystarczyło dać dziecku z opakowanie, na pewno znalazłoby się miejsce - tu akurat kłania się zorganizowanie własne nuda dzieci - karygodna, ale to też do załatwienia we własnym zakresie - po prostu nauczyć dziecko nienudzenia się :) da się rozumiem ogólne rozgoryczenie, mimo moich uwag (które swoja drogą warto przemyśleć, nieprawdaż?) a pan ratownik - pamiętam z obozów, jak najstarsza grupa nie znosiła kategorycznej pani opiekunki, za to najmłodsza ją uwielbiała - w stosunku do wszystkich była taka sama, ale w grupie starszej "podpadła" dwóm rozwydrzonym pannicom, które umiejętnie podburzyły resztę i zakodowało się w bydlęcym wieku, że pani jest bee na pewno warto poczytać opinie, wyrobić sobie jakiś zdrowy osąd i trafić na złoty środek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 13:28 Czy był ktoś z was na koloniach "Włochy Rzymskie" ? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikor Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 89.238.43.* 20.07.10, 19:18 Witam. Sz.P. 10.07.10 odebrałem syna z kolonii w Kulce. Uważam, że firma Szarpei travel powinna zająć sie czymś innym a nie oraganizowaniem wakacji dla dzieci ! po kótce, w domkach i w koło nich dużo myszy, które są tak zadomowione, że chodzą po łóżkach ( syn osobiście zabił 5 sztuk ) widział też szczura... brak papieru toaletowego przez cały czas pobytu, jedzenie okropne, bułki stare z pleśnią, na obiad kanapki, czasem zupa. Można zapomnieć o podwieczorku, na suchy prowiant podczas wycieczek - kanapki z pleśnią ! Wychowawcy niedoświadczeni i bardzo młodzi. a cały ośrodek wygląda zupełnie inaczej jak w internecie ! fakt, wszytkie opłacone atrakcje odbyły się, szkoda tylko, że w takich warunkach Szarpie travel nie poczuwa się do żadnych wyjaśnień. Kolejna firma nastawiona WYŁĄCZNIE na zysk !!! ze szczęściem i radością dzieci nie ma to nic wspólnego. Osobiście rozważam zgłoszenie tych faktów do wszelkich instytucji konrtolujących takie firmy. w razie pytań służę informacjami. 600 368 168, Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.10, 08:36 Czy był ktoś z was na koloniach "WŁOCHY RZYMSKIE" ? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 09:12 a czy czasem ten ośrodek nie jest w lesie, w okolicach pól? pytam, bo to może być powód istnienia myszy brak papieru można zgłosić - to raz, a dwa - nie zabiera się rolki rezerwowej? było zgłaszane? wszystko należy zgłaszać, najlepiej na piśmie i mamy podkładkę wiek wychowawcy niewiele ma do rzeczy, jeśli umie zająć się dziećmi w tym wątku pewna pani kilka dni temu opisywała właśnie Kulkę - nie było słowa o gryzoniach, a jedzenie uznała za smaczne i zadowalające, choć ogólny ton wypowiedzi nie napawał optymizmem, czyli... co człowiek to opinia, jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 21.07.10, 14:01 Ta pewna Pani :) informuje, że córka na myszy nie skarżyła się. Co do wieku Pani wychowawczyni nie mamy uwag, ale do jej braku kompetencji, jak najbardziej. Rozmawiałam z koleżanką, która jeździła jako wychowawca na kolonie i obozy z dziećmi i młodzieżą, i stwierdziła, że Pani Paulina nigdy nie powinna być wychowawcą na takim wyjeździe. Złapała się za głowę, jak jej opowiadałam, jak ta Pani się zachowywała, a raczej .... jak się nie zachowywała... Żeby po prostu odbębnić ten wyjazd i mieć z głowy. Sama swojego czasu jeździłam na zimowiska i kolonie i wiem, jaki wychowawca powinien być. Jak wspomniała Pani z BIURA :) wyżej, mogłam zabezpieczyć dziecko w podpaski.... A jakże, zabezpieczyłam, w jedną paczuszkę, na wypadek, gdyby.... Ale nikt się nie spodziewał, że przez 3 dni dzieci nie będą wychodziły do żadnego sklepu (kolonijny sklepik nie przewidział takich klientek). Ludzie, zresztą, co jeszcze miałam zapakować dziecku do walizki, którą sama miała dźwigać??? Papier toaletowy, mydło, worki do śmieci, gry, piłki, badminton, przewodnik "Jak nie nudzić się na kolonii" itp Nie żartujmy, w dzisiejszych czasach, gdy wszystko można kupić w sklepie (całego domu nie weźmiemy do walizki!), to jest śmieszne... Czy organizator odpowiednio dobiera osoby, które opiekują się naszymi dziećmi, a nie starszym dzieciom daje wychowawczynię, która doskonale zajmuje się mniejszymi dziećmi a nie ma polotu, żeby zająć te "rozwydrzone nastolatki", że ciuciubabka i malowanie kwiatków (nawet tego nie było) jest dobre dla maluchów. Przydałoby się jakieś szkolenie Pani (która w opinii mojej córki wcale nie była "stara"), żeby nauczyła się, jak w dobie komputeryzacji, w obecnych czasach pomóc dzieciom się nie nudzić. Chociaż po co takie szkolenie, wystarczyłoby tylko chcieć... Zero organizacji pod każdym względem. Do Pani z BIURA: zamiast tutaj przepychać się z nami-rodzicami, którzy są rozgoryczeni po wyjeździe dzieci na kolonie w Kulce-nie jestem jedynym rodzicem, (PKP czy TLK zapomniało o dwóch przedziałach!!! Godzina, faktycznie, zmienna jest, możemy to pominąć, ale nie łatwiej było załatwić autokar?) spróbowałaby Pani dotrzeć na miejsce i sama pomieszkać tam 10 dni i sama na własnej skórze sprawdzić, czy wyolbrzymiamy, bo rodzice zawsze chronią swoje dzieci i mają oczy i uszy zamknięte na opinie innych.... i poobserwować wychowawców... Skoro inni wychowawcy po cichu (naprawdę po cichu i bez konkretnej krytyki, bo przecież nie wypada) naśmiewali się z Pani Pauliny, to też coś znaczy... Odzywają się tu osoby z BIURA, które do tej pory nie odpowiedziało na moje zażalenie w spr. tej kolonii wysłane e-mailem 08.07 co pominę komentarzem o kulturze... Pozdrawiam i życzę powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
sylunia8080 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 22.07.10, 08:42 Tak jak obiecałam napiszę co nie co o koloni w Łebie.Moja córka wczoraj wróciła i jest naprawdę zadowolona.Podczas koloni zorganizowanych było dużo wycieczek min.do Trójmiasta,na wydmy,do Parku Dinozaurów,do portu itp.Oprócz tego wyjścia na plażę,na miasto i dużo zajęć związanych z tematem koloni Harry Potter.W pokojach czysto,jedzenie dobre i urozmaicone.Opiekun grupy pani Beata bardzo miła,w razie potrzeby zawsze pod telefonem.Polecam wszystkim kolonię w Łebie.Dzieci nie miały czasu na nudę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 22.07.10, 09:11 :) dziękujemy za informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 22.07.10, 09:10 Wychowawczyni godna potępienia. Wprawdzie panią z biura nie jestem :), ale kilka pań z biura znam i myślę, że w ich imieniu mogę jedynie przeprosić. Co do autokaru - nie wiem czy wolałabym się dusić w autokarze w taką pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 28.07.10, 10:46 Proszę Panią, a kto dzisiaj jeździ nieklimatyzowanym autokarem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 11:57 17 lipca dwoje moich dzieci/ córka i syn w wieku:12 i 14 lat/ wróciło z kolonii w Kulce/aktywne wakacje/ i są naprawdę zadowolone. Byli w różnych grupach i w różnych pawilonach i żadne z nich nie narzekało na gryzonie ani czystość łazienek czy pokoi. Okres pobytu był tak szczelnie wypełniony, ze nie było ani chwili na nudę. Jedzenie im smakowało, obiad zawsze składał się z zupy i drugiego dania- a nie z kanapek - jak to ktoś wcześniej opisał. Wychowawców i instruktorów sportowych wspominają bardzo miło i już tęsknią za nimi. Dlatego jestem zdziwiona opiniami niektórych osób, a dodam, ze nie były to pierwsze kolonie moich dzieci - ale chyba jednak najlepsze. Już teraz planują następne wakacje właśnie z tym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 23.07.10, 09:11 Szalenie miła wypowiedź - dziękuję za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjk Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 09:54 I ja jestem zadowolona. Syn moj (11 lat) jest w Mlyniku-kolonie Wladca Pierscieni. Byli w Mikolajkach na basenie, w Gizycku-twierdza Boyen i port, Mrągowie-miasteczko westernowe, strzelali z luku, ognisko, dyskoteki, karaoke. Ciagle cos sie dzieje. Pensjonat ladny, czysty, pokoje i lazienki super. Jedzenie tez! Przed nim jeszcze 5 dni i cala masa atrakcji. POLECAM!! O wychowawcach nic nie mowil czyli w musza byc w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12ania Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.cdma.centertel.pl 24.07.10, 21:46 Moja 11 letnia córka obecnie przebywa w Młyniku na obozie pod namiotami z aktywnym pakietem. I tak, był mały problem- dotyczył tego, że grupa była nie do pary i córce było smutno. Skontaktowałam się z biurem i JESZCZE tego samego dnia problem został rozwiązany,osoba z biura bardzo uprzejma. Córka moja, zaprawiona w wyjazdach, po dotarciu na miejsce/ pierwszy raz pod namiotem/ zadzwoniła i powiedziała:" Mamo tu nie ma dywanów a łózka są jak za czasów Chrystusa" Pękałam ze śmiechu jak mi to mówiła. Pewnie, że warunki są może już nieco archaiczne, ale uczmy dzieci nie tylko samych luksusów, pokazujmy im strony życia gorsze i lepsze. Przecież kolonie zaproponowane przez to biuro jest szalenie atrakcyjne w niespodzianki, konkursy- ciągle coś się dzieje, coś czego dzieciaki na co dzień nie mają.Uczmy je dostrzegać we wszystkim czegoś pozytywnego. Moja córka, po pierwszym dniu "bez dywanów" mówiła jest masakra, ale cie całkowita. A teraz....już umawia się z koleżankami na przyszły rok!!! Pod namioty. Musze odnieść się do osoby co pisała wcześniej, że spleśniały chleb i na obiad zupa tylko. BZDURA. Córka należny do niejadków wybrzydzających wszystko, ale w Młyniku nie, nawet wspomina w sms, że jedzonko ok i zachwalała pyszne gołąbki. Odnośnie przedmówcy i jego mysz, szczurów to.... albo są myszy, albo szczury- razem Nigdy nie występują, a zabicie przez dzieciaka kilku gryzoni to już w moim odczuciu apogeum fantazji. Ja jak najbardziej polecam to biuro i organizowane przez nich kolonie, i niestety, jak zawsze, ktoś musi być niezadowolony, a tym niezadowolonym pobyt u Gołębiowskiego w Mikołajkach. Nie wiem tylko, czy podpaski można kupić...?To do osoby, która twierdzi, że sama opiekowała się kolonistami... szkoda, ze nie doczytała, że kolonie znajdują się w lesie...głębokim.Polecam kolonie, szczególnie pod względem uczenia się życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z rodziców Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 08:21 Bardzo proszę o zaprzestanie pisania tych reklamowych tekstów ! Od razu widać, że to ktoś z "biura". Jak można napisać, że żadne z dzieci nie narzekało na gryzonie. Przecież prawie każde dziecko by wpadło w panikę na widok myszy czy szczurów biegających po łazience czy po poduszce ! Dzieci wracając z kolonii nie mówią: "mamusiu jedzenie było ok a i na gryzonie nie mogłem narzekać". Straszne. A biuro wcale nie jest takie idealne. Prawda leży po środku, a czasem opinia zależy od wychowawcy czy sytuacji. Ja akurat szczerze nie polecam. Dzieci bywały na innych koloniach i nigdzie nie miałem tylu telefonów zwrotnych, że coś jest nie tak. Dla przykładu: obowiązkowe biegi zaraz po obiedzie (według mnie zaraz po jedzeniu się nie ćwiczy), przedłużanie czytania wszelkich regulaminów (wiadomo obowiązkowe ale dla dobra dzieci powinno być zrobione z zaangażowanie i zainteresowaniem) i ostatnie najgorsze: dzieci miały pływać kajakami, zabrakło jednego więc ratownik wyprosił z ostatniego dwie dziewczynki i reszta odpłynęła ZOSTAWIAJĄC DWÓJKĘ DZIECI SAMOTNIE NA BRZEGU !!! Totalny skandal !!! Z drugiej strony słyszałem również dobre opinie na temat niektórych zajęć, więc opinia mieszana. Podsumowując do ideału jeszce brakuje i na pewno nie wyślę dzieci ponownie. Reklama niby zgodna rzeczywistością (zajęcia, quady) ale dzieci nie do końca bawią się dobrze (atmosfera, wychowawcy, zaangażowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12ania Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.cdma.centertel.pl 25.07.10, 15:55 no własnie każde dziecko by wpadło w panikę na widok gryzoni, ale tylko jedno nie i w dodatku je zabija sam. Brawo bohaterze. Dodam, że nie jestem osobą z biura a jedynie rodzicem. Propozycja dla wiecznie niezadowolonych rodziców i ich pociech- nigdzie nie wyjezdzajcie bo psujecie wypoczynek innym!!!! Dla Was nigdy nie będzie dosyć dobrze, a zapłacić za lepsze warunki Was nie stać- pozostaje bowiem tylko narzekać, że teren nie równy, że zupa za słona.... Faktem jest, że nigdzie i nigdy nie jesteście zadowoleni- to wasza dewiza życiowa- wiecznie skwaszeni. Tak samo nastawiacie swoje dzieci, które w konsekwencji tak jak Wy są nieszczęśliwe. Zazwyczaj Ci marudzący piszą, że już więcej z tym biurem nie pojadą itd... a z którym pojedziecie???? Przecież dla Was żadne nie jest wystarczająco dobre. Zastanówcie się nad sobą bo gnuśniejecie z dnia na dzień. Pozdrawiam- rozsądny Rodzic, taki który uczy swoje dziecko tego, ze na koloniach musi sprzątać,, myć się a w razie problemów zgłaszać je i rozwiązywać a nie wiecznie narzekać, że jak idziemy na kajaki to oczywistym jest, ze się zmoczymy itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 80mag Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.10, 09:13 :) poczytałam i ... brawo dla 12ania za rozsądne podejście Jeśli dziecku się podobało i rodzic o tym napisze, to już tekst reklamowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 27.07.10, 09:46 ... a jak napisze się źle, to mówicie, że dziecko rozpieszczone, niedostosowane, przewrażliwione itd, itp... Powiem krótko: po płaczliwej kolonii w Kulce (5 telefonów dziennie) moje dziecko pojechało na drugą kolonię z innego biura i... o dziwo... zero telefonów do rodziców, zero utyskiwań, jest super i córka mówi, że nie chce jej się wracać (powrót 28.08) i chciałaby zostać dłużej. I nie wmówicie mi, że dziecko nie potrafi się zgrać z grupa, dostosować do innych warunków itp... Ta kolonia była tańsza, a jak widzicie sami, COŚ wpłynęło na to, że jest EXTRA (jak mówi moja córka) :) W roku poprzednim również była na dużo tańszym wyjeździe w totalnie okropnych warunkach (pojechaliśmy ją odebrać na koniec, więc wiem, bo sama widziałam), ale nie przeszkodziło jej to, żeby się dobrze bawić, więc ja też się cieszyłam, że nie mam "delikatnego" dziecka. Proszę więc się na drugi raz zastanowić, pisząc o przewrażliwionych rodzicach i ich dzieciach :) W dalszym ciągu uważam, że Biuro powinno wziąć pod lupę kolonie w Kulce i słynną Panią Paulinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12ania Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.cdma.centertel.pl 28.07.10, 07:55 do GGGOSIA- Szanowna Pani, bardzo proszę napisać napisać z jakiego biura jest Pani zadowolona- coś polecić....może nawet skorzystam. Chcę wierzyć, że nie należy Pani do Rodziców malkontentów a jedynie, no niestety, Kulka sie nie sprawdziła. Chociaż jedno biuro- zaraz wejdę na forum i zapewne znajdą pozytywne opinie wystawione przez Panią. Jednego tylko nie mogę zrozumieć.... wiedziała Pani, jaki pakiet dokupiła i DLACZEGO z córką nie porozmawiała jak ma się ubrać?? Dlaczego nie rozmawiałyście.... a teraz problem, że dziecko mokre wróciło....ale z kajaków, to.... raczej suche nie mogło..??!!!eee może Pani córka nie umie pływać i boi się wody??? Natomiast jeśli chodzi o wychowawcę niejaką Panią Paulinę, której nie znam, to APELUJE do biura- aby natychmiast zajęło się sprawą i może/byłoby miło/ zajęłoby stanowisko na tym forum- dla dobra wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 28.07.10, 10:45 Trochę sarkazmu w tej Pani wypowiedzi, Pani 12ania, ale a jakże polecę biura podróży: w poprzednim roku córka była w Krasnobrodzie z Biura Podróży Glob24 (wspominałam o złych warunkach, ale kadra i cała organizacja kolonii była super, dlatego dziecko było bardzo zadowolone z wyjazdu), teraz wraca z Muszyny z Biura Podróży Pinokio (warunki, jedzenie i reszta na najwyższym poziomie). Jeśli chodzi o kajaki, to jak już napisałam, w życiu ani ja, ani mąż nie pływaliśmy na kajakach, a córka wybrała sobie tę opcję sama na miejscu (miała 5 do wyboru)- akurat nie pomyślałabym, że wybierze kajaki :). Proszę sobie poczytać trochę w opisie kolonii na stronie biura... Wydaje mi się, że trochę Pani przesadza, ponieważ o wszystkim powinny dzieci się dowiedzieć, po wybraniu przez siebie specjalności. Zresztą, nie będę się powtarzać, same dzieciaki mają się wszystkiego domyślać? Po to jest wychowawca i instruktorzy. Sama kiedyś jeździłam na kolonie i obozy, nie było komórek, żeby skarżyć się rodzicom, ale był wychowawca, który nami się opiekował i pomagał, gdy tego potrzebowaliśmy :) Fakt, córka miała dobrą szkołę w Kulce, ale my, rodzice również :) Na pewno nigdy więcej Kulki :) Biura podróży, z których jesteśmy zadowoleni polecam za to wszystkim znajomym, a znajomi - znajomym :) To wszystko w tym temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.10, 10:45 jestem zdziwiona tą całą sytuacją z Panią Pauliną bo mojego dziecka od 5 lat nie mogę zmusić na inny wyjazd niż do Kulki i zawsze jest bardzo zadowolony w tym roku nie trafiliśmy na panią Paulinę i całe szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.szczecin.mm.pl 30.07.10, 07:37 Mój syn miał jechać z tego biura na obóz,ale ze względu na sytuację losową musiałam odwołać jego pobyt.Miłym zaskoczeniem był fakt,że biuro zwróciło całą kwotę czego się kompletnie nie spodziewałam.Dla mnie świadczy to o ich uczciwości.Jeszcze raz dziękuję pracownikom i właścicielom za miły gest z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 30.07.10, 09:39 Czyli nie jest tak źle. :) Pani Gosiu, biuro naprawdę nie zareagowało na reklamację? Jak rozumiem główne zastrzeżenia ma pani do wychowawczyni - faktycznie nieciekawa osoba, ale z pewnością biuro zajęło się tym faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 30.07.10, 10:40 Niestety biuro w ogóle nie odpowiedziało na mojego e-maila..., więc nie wiem, czy zajęło się tematem "Pani Paulina". Nie była to reklamacja, a raczej zażalenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 02.08.10, 09:54 w sumie racja - nie wiem, jak to się odbywa z reklamacjami, pewnie trzeba jakoś oficjalniej niż mailem - mam nadzieję, że odpowiedzą jeszcze wspominała pani o opiniach dzieci - te są z pewnością brane pod uwagę i pani wychowawczyni jeśli jest jeszcze gdziekolwiek po pierwszym turnusie, to na świeczniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 19:59 witam 9.08 jade na wakacje do młynika jedzie ktoś na domki. Proszę o opinie tych koloni . Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 05.08.10, 09:15 Młynik spotykał się w tym wątku w zasadzie wyłącznie z dobrymi opiniami, (Kulkę trzeba chyba okadzić i zawiązać jej czerwoną wstążeczkę od uroku ;)) - więc udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.3s.pl 05.08.10, 14:02 No niby na Młynik ludzie mniej tu narzekają. Zarówno w Młyniku jak i w Kulce można spotkać super ludzi, którzy tworzą wyjątkową atmosferę. Ale mimo wszystko uczestnicy jakoś bardziej wolą Kulkę... Często tam wracają. Po prostu ma ona swój urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:41 A czy podczas przemieszczania się w kuli sferycznej (zorbing) jest sie przypiętym czy jak nazywa to moja koleżanka tak jak "chomik na kołowrotku " dziękuje i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:07 Zorbing - zabawa polegająca na staczaniu się ze zbocza lub spływaniu rwącą rzeką, strumieniem w plastikowej, nadmuchiwanej, wykonanej z materiałów odpornych na uszkodzenia podwójnej kuli "zorba". Kula wyposażona jest w pasy bezpieczeństwa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.147.118.82.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 15:40 Jakie macie opinie koloniach na słowacji organizowanych przez to biuro? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 09.08.10, 09:19 W ankietach satysfakcji klienta oceniana jest dobrze. Tyle wiem. Myślę, że opinia uczestnika byłaby mile widziana. Odpowiedz Link Zgłoś
bungee3 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 20.01.11, 19:15 zajrzyj tutaj dmuchance-wynajem.pl/Imprezy-Dla-Dzieci/2011/01/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annu Opinia Młynik 2010 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.10, 15:02 Dzien dobry zmarwieni rodzice:) Pisze opinię, żeby przekonać was do słusznego wyboru. Wczoraj moja córka wróciła z kolonii w Młyniku. Jest zachwycona. Podobno fanatstycznie organizowany czas, ciekawe zajęcia. Ośrodek zadbany, domki, w których mieszkała, czyste. Żadnycyh pleśni. Aneta (13l) była w grupie Akademia Zdrowia i Urody, za rok planuje pojechać na Aktywne Wakacje. Ja sama osobiście miałam wahania co do biura podróży Szarpie Travel. Słyszałam i czytałam mieszane opinie. Ale organizatorzy i konwojenci wszystko organizują tak jak ja ma być, od poczatku do końca. Mam do tego biura pełne zaufanie :) Młynik polecam młodzieży, od 11 lat. Pozdrawiam i gorąco poleam, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Opinia Młynik 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.10, 22:09 Witam.Ja również miałam mieszane uczucia co do wyjazdu syna na kolonie w Młyniku(26.07-8.08 grupa władca pierścieni),szczególnie po przeczytaniu co niektórych opinii na temat wyjazdów z tym biurem. I... moja rada dla rodziców-nie czytajcie tego.Syn wrócił wczoraj zadowolony, uśmiechnięty i z wspaniałymi wspomnieniami.Było SUPER i tylko to się liczy.Były to jego pierwsze kolonie(11 lat)na które wyjeżdżał sam, nie znając nikogo i jak sam twierdzi najlepsze. nie mamy zastrzeżeń ani do domków,ani jedzenia,ani kadry.W przyszłym roku powtórka.Podziękowania i pozdrowienia dla 'SUPER FAJOWSKIEGO" opiekuna grupy - pana Dawida i świetnego ratownika _ pana Kornela.Mama Kacpra i on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Opinia Młynik 2010 10.08.10, 09:06 Zostaje tylko się cieszyć, że pociechy świetnie się bawiły :) Odpowiedz Link Zgłoś
koczis77 Re: Opinia Młynik 2010 10.08.15, 19:41 Pewnie, ze dzieci świetnie się bawiły.przy piwku i papieroskach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kshksh80majk Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.rybnik.vectranet.pl 19.08.10, 22:51 Witam! Byłam w tym roku na obozie z tym biurem. Strasznie niesympatyczni opiekunowie, brak organizacji i łamanie punktów programu!!! NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!! Nikt nie liczy się z uczestnikami, panie opiekunki wolą romansować z kierowcami autobusu albo palić papierosy co 15 minut!!! TOTALNY NEGATYW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matthew Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.stk.vectranet.pl 19.08.10, 23:02 Witam. Każdej osobie, która chce jechać z tego biura szczerze tego odradzam! Byłem z tym biurem w Hiszpani, i to były najgorsze wakacje w moim życiu. Opiekunki wogóle niewiedziały jak postępować z młodzieżą, za to wiedziały jak podrywać kierowców autobusu, oraz bez skrępowania paliły przy nas i piły piwo. Program wogóle nie został zrealizowany! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 20.08.10, 09:14 Czyli, jak rozumiem, oboje byliście w Hiszpanii (podobne wpisy o romansowaniu z kierowcami)? Ale zastrzeżenia macie do opiekunów tylko (realizacja programu wszak jest ich obowiązkiem)? Zachowanie wychowawców naganne, co wątpliwości nie ulega, ale warto jednak skonkretyzować zarzuty. Rozumiem rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia25 Biuro "Szarpie Travel"- To było straszne.. IP: 217.97.159.* 26.08.10, 16:11 Nigdy nie puściła bym własnego dziecka na wyjazd z tym biurem podróży. Dla mnie jest to chińska wycieczka. Program jest tak ścisło ustawiony, że większość lepszych obiektów zwiedzania dzieci mogły zobaczyć jedynie przez szybę. Kolejna sprawa to to jak dzieci spożywają posiłki w przerwach jazdy autokarem. Siedzą na ziemi przy autobusie, chleb z dżemem w jednym ręku, zupka do popicia w drugim.I szybciutko bo trzeba dalej jechać bo czasu mało. Wygląd powalający z nóg, niczym bezdomni pod dworcem. Następną sprawą są niekompetentne opiekunki, które jadę nie po to by opiekować się dzieci lecz dla własnych potrzeb zwiedzania, zakupów i romansów z kierowcami. Spożywania alkoholu, imprez zapoznawczych i pożegnalnych.Nawet sami kierowcy opowiadali po drodze jak opiekunki dobijają się w nocy do ich pokoi upojone alkoholem zamiast pilnować czy dzieciom nic nie grozi. Przez okna małolaty wychodziły na dyskoteki na miasto. Bez opiekunów.Ludzie co tam się działo.. Na jednej z wycieczek w połowie drogi panie opiekunki zorientowały się, że w Disneylendzie zostało 6 osób. BRAWO. Naprawdę totalna porażka. To wszystko to są realia mili państwo. Piękne wycieczki to tylko reklama. A tak to tylko wyłudzanie pieniędzy za coś czego się nie zobaczyło oraz widok rzeczy które szokują. Zdrady, romanse a wszystko na oczach dzieci. Na moich oczach dziecko spadło prawie z dachu bo chciało się przemknąć do innego pokoju. A gdzie byli wychowawcy? Sami dziecko ściągaliśmy z dachu. Koszmar!!I jeszcze jedna szokująca sprawa to jazda kierowców nocą. W dzień siedzieli w skwarze 35 stopni i czekali na grupę a w nocy nas wozili. TO było straszne. Przecież w takim upale nie da się zasnąć w autobusie. Ci mężczyźni ledwie dojechali do Polski z powrotem. Później zmienili ich inni kierowcy. A gdzie bezpieczeństwo naszych dzieci i nasze również. Jeżeli ktoś nie doświadczył takich wycieczek z tym biurem to nie wie. Ja doświadczyłam i wiem na pewno, że już nigdy w życiu nie skorzystam. I moje dzieci również. I niech ta pani z biura co wystawia super opinie o nich mocno się zastanowi nad tym co znowu napisze. Ja to przeżyłam i wiem a ona jedynie wystawia super opinie o nieodpowiedzialnej firmie. I to też delikatnie ujęłam. Czy kobieto masz sumienie pisząc same pozytywy o tym biurze podróży? Współczuję, szczerze współczuję. I poważnie Państwu odradzam zagraniczne wycieczki. Zagraża to bezpieczeństwu naszemu i naszym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- To było straszne.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.10, 09:17 Jak rozumiem ta "pani z biura" to ja? Zauważam pozytywy, które ktoś inny napisze. Ale nie neguję negatywów. Piszę jedynie rzeczy mi wiadome. Jak słusznie pani zauważyła - mnie tam nie było. Rozumiem rozgoryczenie, ale nie zwalnia to z czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mark-72 Re: Biuro "Szarpie Travel"- To było straszne.. 15.09.10, 17:01 ludzie trzymajcie daleko Dzieci od tego biura nie wiem jak w polsce kolonie ale na temat tych zagranicznych mam wiele do powiedzenia i powiem,aby ostrzec innych.) bo sam jestem ojcem i za żadne skarby świata nie puścił bym swojego dziecka na zagraniczną wycieczkę ,czy kolonie z tym biurem..a dla czego ,napisze jeszcze ,takiego braku odpowiedzialności ze strony biura turystycznego nie widziałem .a wiec nie łapcie sie na piękne slogany z folderu typu -odkryj 3 stolice , czy - Ty też musisz tu byc Paryż-Barcelona i Monte Carlo - jedna wielka ściema ,a powrot o suchym prowiancie z bułkami z dzemem na parkingu na betonie itd itp..bylem widziałem służe foto jak by kto chcial -nie tymi z biura co każą robić opiekunkom w wyznaczonych pozach i porach dzieciom ale własnymi.:)jeszcze bedzie cd -pozdrawiam .. Odpowiedz Link Zgłoś
mark-72 Re: Biuro "Szarpie Travel"- To było straszne.. 15.09.10, 17:45 Dodam jeszcze jedno..ludzie siedzący w biurze ST -nie mają pojęcia o logistyce -o czasie pracy kierowców nie wspomnę ,co jest (najważniejsze ze względów bezpieczeństwa )planują trasę z mapy w googlach nie biorąc pod uwage przerw,wypoczynku kierowcyitd.a jak jest już wypoczynek puza 9 h to na parkingu w słońcu gdzie temp w autokarze po godz osiąga +50 st.kierowca śpi godzine bo dalej nie jest w stanie-(dzieci zwiedzają w tym czasie) kierowca (kierowcy) jadą potem drugą noc nie śpiąc praraktycznie wcale//jest to nie legalne musi byc wypoczynek w hotelu i kwit w razie kontroli...to tak w skrócie lekkim.:)cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
mark-72 Re: Biuro "Szarpie Travel"- To było straszne.. 15.09.10, 18:11 na wszelkie pytania odpowiem ..nawet te z biura st..nawet jestem ciekaw reakcji:) na razie to był skrót moich spostrzeżen ..będą oczywiście i szczególowe opisy jak to "pieknie jest ale na folderze tylko" niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojna Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.speed-net.pl 29.07.12, 21:03 Byłam na obozie Ekstremalnym w Kulce w zeszłym roku i... Jedzenie w porządku, na wycieczki/wyjazdy prowiant (2 kanapki, duża woda, baton lub jabłko). Spaliśmy w namiotach - w dobrym stanie. Opiekunowie? Bomba. Łatwo było się dostosować do któregoś z wychowawców, bo każdy miał inny charakter. Hmm... Wycieczka do Olsztyna - bardzo fajna Pani Przewodnik, jednak atmosfera... Jechaliśmy z Młynikiem i tamtejsi opiekunowie to masakra. Pośpiech, zero rozmów, aby szybciej, aby szybciej. To samo z Wilnem - sama podróż ok, bardzo fajny przewodnik, ale atmosfera... Opiekunowie opryskliwi, nie potrafili utrzymać dyscypliny wśród swoich (z Kulki mieliśmy Opiekunkę ze Star Wars i razem było nas 7) - dwóch chłopaków zniknęło przez co straciliśmy czas na zwiedzanie, a gdy "wrócili" to żadnej reprymendy czy czegoś w tym stylu O.o Ośrodek: park linowy został zerwany w czasie burzy przed naszym przyjazdem, więc mieliśmy ograniczenie "chodzenia", paintball ok. Każdego wieczoru przychodziło się w Cool Club, gdzie emitowany był filmik z danego dnia, kręcony przez Dj'a. Ogólnie - nie polecam na 1 kolonie, raczej dla ludzi zahartowanych duchem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.01.13, 18:45 Ja jestem uczennicą 3 klasy gimnazjum. W tamtym roku byłam z szarpie w Hiszpanii w Lloret. Ogólnie nie ma co narzekać, obóz wspominam bardzo miło. Oczywiście były pewne nie dociągniecia to prawda, ale czy ktoś potrafi podać przykład koloni/obozu, na którym wszystko było idealnie pod linijeczkę ? Ludzie to jest życie, planować można, ale nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem. Co do obozy na którym byłam, hotel fajny, standard wiadomo, jak to hotel przeznaczony na kolonie luksusów to nie było, ale raczej nie ma co narzekać. Najwarzniejsze, że było czysto. Jedzenie: dosyć smaczne, co prawda powtarzało się, ale żadko. Było dużo, all inclusive w formie szwedzkiego stołu. Hotel miał basen, mogliśmy się kąpać tylko pod opieką wychowawców. Czytając opinie niektórych rodziców sama nie iwme co myśleć, niektórzy nie wspominają wieku swoich dzieci i czepiają się że wychowawcy nie pilnują powieżonych im pociech. Ludzie to chyba przecież normalne, że dzieci 9 letnie traktuje się inaczej, a dziecie 14 letnie inaczej. Mi osobiście nie odpowiadałoby, gdyby wychowaca kolonijny chodził za mną krok w krok, co chwila robił zbiórki itp. Według mnie kadra zatrudniona, akurat na moim obozie wywiązywała się ze swoich obowiązków znakomicie. Raczej był luz, ale nie dawali wejść sobie na głowę. Pilnowali nas, opiekowali się nami, przestrzegali ciszy nocnej, ale dawali nam dużo czasu wolnego i pozwalali nam na dosyć dużo. Co prawda mozna się czepnąć kilku rzeczy np. nauczycielki nauczyły się naszych imion dopiero pod koniec obozu, jeżeli ktoś był chory <a był taki przypadek> nie było możliwości zostać w hotelu, bo przecież nie będzie opieki i takie osoby w tym skwarze musiały chodzić np. z nadwyrężoną nogą, jęcząc co krok z bólu, albo z gorączką. To jest obiektywna opinia, napisana na podstawie moich obserwacji i odczuć po koloni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 17:42 W tym roku byłam w kulce . Nie licząc spania to w pokoju przesiedziałam góra 1,5 h . Czas był wykorzystywany na maxa . Ośrodek jest już w częsci wyremontowany i cały czas trwaja prace remontowe . Jest sklepik ale wychowawcy zawsze po wycieczkach zabieraja dzieci do tanczych sklepów , dlatego dzieci ida do sklepiku wtedy gdy braknie im jakiegos produktu . Stołówka: jedzenie jest dobre , zawsze po obiedzie jest deser , ktory rozdaja wychowawcy . Jest to albo batonik , serek lub budyn . Pokoje bez łazienek ( tylko te widziałam ) sa duże kazdy ma swoja szafę . Jest stół w kilkoma krzesłami . Wycieczki programowe zajmują z tego co pamiętam 2 dni i są one ciekawe . Polecam wycieczkę do Wilna , z tego co słyszałam jest to bardzo interesująca wycieczka !!!! Byłam na wielu różnych obozach w polsce i zagranicą ale ten obóż podobał mi sie najbardziej. POlecam gorąco ! Odpowiedz Link Zgłoś
mark-72 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 15.09.10, 18:19 baju baj a glupiemu radość..postaraj się bardziej Kobitko z st ..na odległość śmierdzi reklamą:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.maconet.cz 16.09.10, 10:45 weź człowieku przestań, na jednym byłes turnusie - nie podobalo się, dobra, mogło, ale na innych nie byłeś i nie wiesz, nie rób scen niedlugo nie bedzie mozna napisac, ze chleb smaczny, bo będzied ze piekarnie reklamujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.3s.pl 16.09.10, 19:00 Wszystko co napisała Klaudia jest prawdą... Ja sama byłam 3 razy w Kulce i 2 w Młyniku i na prawdę te ośrodki są wporzo... Może tylko za granica jest coś nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
mark-72 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 18.09.10, 11:59 zmartwie Cię człowieczku z biura...byłem na wielu turnusach w lecie tego roku z tego pożal sie Boże biura (jako kto? domyśl się) nie mam zbytnio teraz czasu ale opisze w szczegółach tu na forum jak to pieknie mydlicie ludziom w oczach...i jak jest w realu...wiem strach ogarnia no nie? troszkę będzie mniej klijentów na wasze usługi...moja rada nie obiecywać gruszek na wierzbie ,nie okłamywać..bo zawsze znajdzie się ktoś kto to ukruci..opisze itd...to jest jeszcze mała namiastka tego co chcę o tym biurze napisać...Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonka22 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 66.230.230.* 20.09.10, 08:09 kliJentów, ukrUci... żenada a psychoze sie leczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark-72 Re: to było straszne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.09.10, 17:08 czepiamy sie ortografi hm? pytanie z innej beczki do rodziców dzieci będących na koloniach w te wakacje...Czy wasze pociechy dostały do reki paragony z wejścia np-na baseny ,wesołe miasteczka itd..i nastepnie pytanie po ile biuro zbierało pieniedzy - od Was Rodzice na te dodatkowe atrakcje..i jak się rozliczyło...z wami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark-72 Re: to było straszne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.09.10, 17:21 podstawowe pytanie do biura st..kto ma paragony z wejść dzieci np na baseny..dlaczego nie dzieci..proszę mi odpowiedzieć ..a i jeszcze ile dziecko płaciło np za wstep do tatralandii na słowacji..ile faktycznie płaciło..ja wiem ,ile rodzice na to przeznaczyli ,co na to biuro...?czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark-72 Re: to było straszne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.09.10, 17:40 podstawowe pytanie do biura st..kto ma paragony z wejść dzieci np na baseny..dlaczego nie dzieci..proszę mi odpowiedzieć ..a i jeszcze ile dziecko płaciło np za wstep do tatralandii na słowacji..ile faktycznie płaciło..ja wiem ,ile rodzice na to przeznaczyli ,co na to biuro... czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlleparadoksalnaa Re: to było straszne IP: *.fbx.proxad.net 29.10.10, 11:30 Ja tez odradzam to biuro . Spedzilam 2 tygodnie w Austrii i nie zycze podobnym wrazen nikomu. Okolica piekna , sliczne widki , miejsce naprawde niesamowite.moze z jedym minusem - osrodek na wysokosc 1600 metrow , wiec sam dojazd na gore zajmowal 1h... W osrodku przydzielono nas do malutkich pokoi , ktore mialy miec lazienke. W rzeczywistosc lazienka byla tylko w kilku . Posilki.. Jedzienie zamiast 3 razy bylo 2 : sniadanie i kolacja. JEdzienie malo zroznicowane , ale nie bylo zle : az do mometnu kiedy pol obozu dostalo biegunki i wymiotow po zupie. Opieki medycznej nie bylo , lekow brak. Gdyby tego bylo malo , w jednym z pokoi pod materacem znalaz sie grzyb na co wlasciciel osrodka rozesmail sie i powiedzial ze zasluzylismy na niego , nic z tym nie robiac. Choroby dalej sie szerzyly , az w ktoryms momencie 4ech uczesnikow do szpitala pojechalo , jedynej z nich plukano zoladek. Kadra nie byla mila , na problemy nie reagowala bo sama wieczoami w pokoju pila , podczas wycieczek nikt nie mowil po angielsku ani po niemiecku , wiec w rezultacie uczesnicy musieli zalatwiac za nich sprawy typu kupno biletow itd. Wycieczka do Wenecji ? Hahahaha ! Jechalismy tam 5h po to zeby przejsc sie w ttrybie expresowym po palcu swietego marka , trwalo to 2h po czym znowu 5h wracalismy. DO polski nie dostalismy prowianu . Odradzam ludzie , odradzam : ) w razie jakis pytan 10259938 to moj numer gadu : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: to było straszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 14:43 A skad wytrzasnelaś u nich Austrię? tego w ofercie u nich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus co z tą Kulką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 12:26 Chcę wysłać mojego 9-latka na kolonie do Kulki i już nawet wstępnie zarezerwowałam termin. Na tym forum wpisy są z przed kilku lat, może zmieniło się? czy w Kulce są dla dzieciaków dobre warunki, opieka, wyżywienie i atrakcje? Nie chciałabym, aby syn siedział w ciasnym pokoju i bawił się z nudów telefonem, a za oknem upał, bo śnięci wychowawcy po nocnej imprezce nie mają siły, żeby dziećmi się zająć. Ktoś w zeszłym roku miał sposobność z tą Kulką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark-72 Re: to było straszne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.09.10, 17:37 podstawowe pytanie do biura st..kto ma paragony z wejść dzieci np na baseny..dlaczego nie dzieci..proszę mi odpowiedzieć ..a i jeszcze ile dziecko płaciło np za wstep do tatralandii na słowacji..ile faktycznie płaciło..ja wiem ,ile rodzice na to przeznaczyli ,co na to biuro...?czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark-72.. Re: to było straszne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.09.10, 17:48 tym biurem wkrótce zajmie sie ktoś inny ..polonista napewno nie ale z literka P...napewno..i to narazie tyle..ludzie nie dajcie się nabrać; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: to było straszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 16:26 Drogi Panie Marku...do polonisty przez wielkie PPPPP powinieneś się sam zgłosić...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mark-72 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 18.09.10, 12:18 a i na koniec bedzie wielkie buum:) to moge obiecać..oczywiście na koniec moich wspomnien ...powoli dojdziemy do finału.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.10.10, 15:43 i cisza i ani be ani me... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.10.10, 15:52 nie dajcie sie nabierać ludzie...i sprawdzajcie wszystko..każdy paragon,,każde wydatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 17:47 Nie polecam ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.10.10, 23:20 nie dajcie się nabrać na piękne slogany.katalogi .jeden wielki szajs...na ilośc na kasę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krys Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.szarpie.pl / 192.168.2.* 25.10.10, 09:15 i wszystkie opinie, jak to xle było z jednego IP...nic dodać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fietka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 03.11.10, 22:27 maja juz oferte na przyszle wakacje i gwiezdne wojny, ciekawe musi byc, byl ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
maleusmaleficarum Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 11.01.11, 08:52 nowa oferta na 2011 już jest na kolonieiobozy.pl ; są jakieś nowinki typu mistrz kierownicy czy klubowicze - witajcie wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 15:12 Witam. Chciałabym wysłać moją 8 letnią córkę i jej rówieśnicę- kuzynkę, na obóz dla najmłodszych w Młyniku. Ponieważ będzie to ich pierwszy samodzielny wyjazd, chciałabym się dowiedzieć od rodziców dzieci, które w tym roku były na tym obozie, jakie wrażenia, opinie. Warto wysłać tam dziecko? Przede wszystkim zależy mi na opiniach o wychowawcach, bo w głównej mierze od nich zależy jak nasze dzieci spędzą czas na obozie. W zeszłym roku moja starsza córka była w Karpaczu. Wróciła zachwycona, ale głównie towarzystwem, bo opieka wychowawców wiele do życzenia pozostawiała- dużo czasu dzieciaki spędzały w pokojach pozostawione same sobie. Pamięta jak córa zadzwoniła uradowana , bo w końcu zorganizowano im jakąś piłkę i mogły sobie pograć. Starszej córy już na takie atrakcje nie wyślę, szkoda jej wakacji a naszych pieniędzy. Zastanawiam się, czy obóz dla najmłodszych był rzetelniej zorganizowany, a wychowawcy starannie dobierani? Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 23.01.11, 19:20 I znowu rusza temat Młynika! Mój syn był w 2009 roku - cofnij się kilka wpisów a zobaczsz moją obiektywną ocenę. Zdjęcia są nadal tutaj fotoforum.gazeta.pl/a/36158.html Nadal nie polecam - a przeglądając wszystkie późniejsze wpisy - widzę że nic a nic się nie zmieniło. Zafunduj 8 - latkom prawdziwe wakacje. Tutaj nie warto by się zraziły. Pozdrawiam www.afn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kkkryska Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 01.02.11, 12:50 opinie dzieci z pobytu mają na stornie www.kolonieiobozy.pl/opinie-wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
luna2011 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 22.03.11, 23:07 Mój syn był lipcu w Młyniku, na koloniach dla najmłodszych, wrócił zadowolony (mówił, że było fajnie, bo mogli robić co chcieli), ale ja ma dużo zastrzeżeń. Drugi raz na pewno by go tam nie wysłała. Dzieci były ściśnięte w 5-os pokojach ( w tym dwa łóżka piętrowe), pokoiki były tak malutkie, że nie można było się ruszyć. Na piątkę chłopców była jedna szafka. Dzieci głównie siedziały w pokojach i bawiły się tel. kom. a na dworze upał. W pokoju panował straszny bałagan, ubrania były pomieszane z jedzeniem, w łazience ręczniki leżały a podłodze pełnej wody, brudne i mokre. Nie wiem, czy Panie, które się nimi opiekowały, a przecież miały się bardzo opiekować, bo to najmniejsze dzieci zaglądały do ich pokojów. Odwiedziłam go w połowie koloni, więc piszę to co widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 30.03.11, 12:53 Zdecydowałam się wysłać córkę do Kulki. Przeczytalam wątek, opinie złe i opinie dobre, mnie nasuwa się po lekturze wniosek, że najlepiej jednak jak jadą tam dzieci nie najmłodsze. Ja nie wysłałabym chyba tam dziecka na pierwsze kolonie. Moja corka jedzie z koleżanką, mają 13 lat, duze kolonijne doświadczenie, dziś zarezerwowałyśmy miejsca na akademii zdrowia i urody. Nie dokupiłyśmy zadnych dodatkowych atrakcji, ale wybrałyśmy pokoje z lazienkami - odmówiły mieszkania w namiotach i w pokojach bez lazienek. Dla dziewczyn będzie to drugi obóz w te wakacje. Nie boją się nudy, są juz na tyle duze, że potrafią się nie nudzić:). No i liczą, ze będzie trochę luzu, czyli nicnierobienia (czas wolny, bez zorganizowanych zajęć). Jeśli wątek będzie jeszcze żył w wakacje - napiszę, jak im się podobało (jadą na przełomie lipca i sierpnia). Odpowiedz Link Zgłoś
a444 Młynik - Ekstremalne wakacje termin I 28.04.11, 13:14 Czy ktoś wysyła tam swoje dziecko w tym roku? Nie mam obawy o trudne warunki, zależy mi na odpowiedzialnych wychowawcach i zgranej grupie młodzieży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajko Re: Młynik - Ekstremalne wakacje termin I IP: *.180.116.181.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 08:29 Chciałam wysłać dziecko na turnus 4 na Władcę Pierścieni lub Harrego, ale po przeczytaniu wszystkich opinii mam duże wątpliwości. Czy ktoś mógłby obiektywnie się wypowiedzieć, jakie warunki są w pensjonacie? I czy godne polecenia są w/w grupy dla 9-10 latków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela__ Re: Młynik - Ekstremalne wakacje termin I IP: 78.8.107.* 18.05.11, 08:17 Z tego co mowila moja corka (13 lat, rok temu domki) pensojnat jest bardzo zadbany. Tym najmlodszym grupom wychowawcy pomagaja nawet w tych najprostszych czynnosciach, ubieranie sie itd :) I dostosowywuja do nich plan zajec. Pytaja, co ich interesuje, co by chcieli robic. Pilnuja ich jak oka w glowie :)) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzna Re: Młynik - Ekstremalne wakacje termin 17-28.07 IP: *.ntlworld.ie 18.05.11, 17:24 Kto jedzie pod namiot na aktywne wakacje .Proszę o szczere opinie. Moja córka jedzie pierwszy raz i nie chciałabym żeby się zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
niusia175 Re: Młynik - Ekstremalne wakacje termin 17-28.07 08.08.11, 22:49 czy córka była zadowolona z wyjazdu? mój syn własnie wrócił to był koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Młynik - Ekstremalne wakacje termin I IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 15:11 Ja wybieram się na kolonie z Harrym Potterem jako wychowawca na dwa ostatnie turnusy. Pierwszy raz współpracuję z tym biurem i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Z mojej strony dołożę wszelkich starań, by dzieciaki były zadowolone. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 13:47 ja zastałam jeszcze dodatkowo zapchany kibelek, a mój syn został okradziony na co żaden z wychowawców nie zareagował, domek mieli nie zamykany na klucz więc każdy mógł wejść, na 5 osób była jedna dwudrzwiowa szafa bez półek, przez cały dzień robili co chcieli bo wychowawcy nie byli zainteresowani organizacją zajęć, dzieciaki w upał latały bez czapek a na wycieczkę do kościoła - kawał drogi asfaltem szły w japonkach (w temp. 30 st. w cieniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 15:06 Witam, czy zdecydowała się Pani w końcu wysłać dziecko na obóz? :) Jak ogólne wrażenia co do opinii w internecie? Jestem ciekawa, ponieważ wybieram się jako wychowawca w sierpniu na kolonie z Harrym Potterem i chciałam powiedzieć, że z mojej strony zrobię wszystko, żeby tylko dzieciaki były zadowolone. Co do biura, pracuję z nim pierwszy raz, także wszystko okaże się w sierpniu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunka jenka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 21:37 a wszytsko dobrze dogadałaś? wszystko wiesz co i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda S Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.07.11, 13:24 Moje dziecko właśnie jest na kolonii Harry Poterr w Łebie. Z codziennych rozmów telefonicznych słyszę, że jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
up61974 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 31.07.11, 09:04 ojej...moje dziecko jedzie na 5 turnus Harrego. Pani Katarzyno - niech pani jako wychowawca dopilnuje wszystkiego co sie da :) Młody nastawiony jest pozytywnie, pozytywną opinię mam też od znajomych którzy wysylają dziecko tam kolejny rok.. mam nadzieję że będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 61.148.24.* 18.05.11, 17:31 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Jak w Kulce w tym roku? 21.07.11, 12:31 Odbyły się już chyba 2 turnusy, trzeci w trakcie, jak się dzieciom podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: Opinia o Kulce 30.07.11, 16:56 Moja córka bierze udział w 4 turnusie. Naprawdę nie wiem, skąd takie nienajlepsze opinie o biurze. Jest świetnie! Począwszy od wyjazdu, 3 konwojentki, młode, ale świetnie zorganizowane dziewczyny. Pociąg - po raz pierwszy moja corka nie jechala upchana jak śledzie w słoiku - zarezerwowany cały wagon, dzieci miały luz! Na miejscu - pełna informacja dla obozowiczów od wychowawczyni i kierownika, wiedzą od razu czego się spodziewać, znają zasady. Wspaniały wielki teren, dzieci czują się tam swobodnie! Po raz pierwszy nie było przepychanek, kto z kim i do jakiego pokoju, bo na drzwiach od kazdego pokoju byla wywieszona lista dzieci, uwzględniająca prośby rodziców o zakwaterowanie z kolezanką. Wspaniały obfity (aż za bardzo) obiad. Mnóstwo zajęć - program realizowany w pełni. Córka z kolezanką są zachwycone. Ja tez. Mam nadzieję, ze tak będzie do końca. Nie jestem z biura, nikogo tam nie znam - jestem rodzicem, który wysłał tam dziecko, bo to drugi obóz w tym roku i chciałam tanio. Dam znać, jeśli się coś zmieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wychowawca Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.08.11, 22:03 nie polecam tego biura to jedno wielkie nieporozumienie !! kompletny brak profesjnalizmu !! Odpowiedz Link Zgłoś
niusia175 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 08.08.11, 22:42 znam to biuro i nikomu nie polecam.Mój syn właśnie wrócił z ośr. Młynik po prostu koszmar kradzież to tam jest norma zarówno pieniądze jak i rzeczy. Kadra nie reaguje na nic najwidoczniej jest zajęta własnymi sprawami albo też ze względu na młody wiek nie radzi sobie z młodzieżą. Syn przyjechał pobity ma mnóstwo siniaków na przedramionach zamierzam tak tego nie zostawić.Jest przeziębiony nie wiem czy w ogóle jest tam opieka medyczna raczej nikt o to nie zadbał.Nie polecam nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirand Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.khw.pl 09.08.11, 14:56 Mój syn był w Młyniku na turnusie 18/07/2011 - 28/07/2011-przyjechał zadowolony, siniaki jakie miał na sobie to z pintballa, zorbingu i z quadów. Zakwaterowany był w domku 7 osobowym z kolegami dopasowanymi wiekowo(tj-od10-11lat). Miły rzetelny kontakt z wychowawczynią. Syn stwierdził iż zajęcia były fajnie zorganizowane bo nie miał czasu się nudzić.Za rok chce znów jechać. Odpowiedz Link Zgłoś