Dodaj do ulubionych

Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuerteventura

IP: 193.151.48.* 08.09.08, 20:51
Właśnie miałem tel. od Itaki że linia lotnicza FUTURA zrezygnowała z
usług dla nich, szukają innej lini, mam nadzieję że nie znajdą (do
12h wg. regulaminu) i zwrócą kasę, nigdy więcej z ITAKĄ. Jeżeli
jednak polecę z nimi to na lotnisku będę miał
TRANSPARENT "reklamujący" to biuro. Inna sprawa to hotel Jandia
Resort na FUERTEVENTURA , który w katalogach jest 4* a w
rzeczywistości 3*, nic tylko do programu TVN UWAGA , szkoda że
najpierw nie przeczytałem opini przed zakupem imprezy !!
Obserwuj wątek
    • Gość: HiHi Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 20:59
      Masz za co winic ITAKE, ze przewoznik czyli hiszpanska Futura padl.
      W tej sytuacji jest masa turystow w calej Europie.

wiadomosci.onet.pl/cynk/8874,uziemione_linie_lotnicze_futura_international_airways,cynk.html
    • Gość: gość Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.chello.pl 08.09.08, 21:05
      Itaka często zawyża kategorię hotelom i dodaje 1 *. Co do linii lotniczej, to w
      sumie nie ich wina.
      Proponuję poczekać i zobaczyć co będzie dalej, a po powrocie pisać na forum.
      • Gość: marta Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 18:38
        linia FUTURA ogłosiła dziś w nocy upadłość, a nie zrezygnowała z
        obsługi ITAAKI, TUI, RAINBOWA etc.
        ITAKA sie postarała i polecisz innym samolototem...
        TUI, RAINBOW też latają (a od dziś nie latają) FUTURĄ. I co,
        z tego powodu już nigdy nie skorzystasz z ich usług ?
        Proszę Cię................załość mnie oragnia.
        • Gość: balajanek Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: 82.132.136.* 09.09.08, 23:58
          Poczekaj marto z krytyką niezadowolonego jeszcze 48 godzin.Ta Futura to tylko
          pretekst do odwołania imprezy na którą nie mieli chętnych.Zaproponują
          niezadowolonemu inne niechodliwe imprezy jakieś spady nieadekwatne do tego co by
          chciał.Niezadowolony nie daj się.Z ociąganiem oddadzą Ci kasę(zawsze jeszcze
          trochę można cudzymi pieniążkami poobracać).Odezwij się i napisz jak Cię chcieli
          dalej wkręcić.
          • Gość: gość Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.chello.pl 10.09.08, 00:19
            Co Ty za przeproszeniem za głupoty pieprzysz, 25 tyś. turystów z różnych krajów
            ma problem z Futurą.
            Majorka czy Madera to nie Twoja Brazylia, tam już ludzie są i wycieczki są
            sprzedane.
            • Gość: gość Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.chello.pl 10.09.08, 10:04
              Wszystko ok, ale oczernianie Itaki z powodu bankructwa przewoznika jest objawem jedynie wlasnych kompleksow bez komentarza...
              • lena575 Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent 10.09.08, 11:25
                Obawiam się,że nie tylko a właściwie wcale nie z tego powodu ludzie
                źle o Itace piszą. Poczytaj o dodawaniu gwaizdek, nawet o tej
                rezydentce ...

PS. Radzę pocytać co to są kompleksy (a już "kompleksy bez
                komentarza" to pewnie jakiś njus) a nie pisać bzdur.
                • Gość: gość Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.itaka.pl 10.09.08, 14:48
                  Niestety po "kompleksy" byla przerwa (a ze nie jestem tak
                  wytrawnym "zabijaczem czasu" na forach jak ty, wiec tak wyszlo, nie
                  inaczej - bez njus :)

niestety wiekszosc piszacych tutaj osob na temat biur podrozy ma
                  typowe kompleksy "nizszosci" - czytaj jak ponarzekac na wszystko
                  jeszcze przed wylotem (dotyczy to wszystkich biur podrozy)

n/c

• lena575 Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent 10.09.08, 17:51
                    Oj, chyba jesteś i to duuuuzo większym :)))
                    Nadal twierdzę,ze używasz określeń których nie rozumiesz.
                    Ludzie którzy wykupują wczasy nie przeglądając takich forów (a jest
                    ich ogromna większość) gdy przypadkiem natkną się na takie opinie
                    jakie tu krążą, obawiają się "przepraw" z biurem. Jak widać często
                    niebezpodstawnie. Gdybym w biurze wykupiła wczasy w 4* hotelu,
                    weszła na net i zobaczyła,że hotel tych gwiazdek nie ma, to też by
                    się obawiała. I ty także. Eksperymentowanie za własne, cięzko
                    zarobione pieniądze na czesto jedynych w roku wakacjach to marna
                    przyjemność.
                    I nie dotyczy to wszystkich biur !!!!
                    • Gość: gość Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.itaka.pl 10.09.08, 18:30
                      Raczej chodzi mi o stereotyp polskiego turysty, ktory przed wyjazdem
                      zaczyna marudzic, szukac wad, wymyslac, zamiast cieszyc sie z tego
                      ze jedzie na wakacje...
                      Jadac na wakacje, liczy sie dla mnie wypoczynek a nie chodzenie
                      wkur.. przez caly czas na byle co.

Co do gwiazdek, to o ile mi wiadomo, "gwiazdkowosc" przyznawana jest
                      za caly kompleks hotelowy a nie pojedynczy pokoj.
                      • lena575 Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent 10.09.08, 18:51
                        Mnie się wydaje,ze "gwaizdkowość" przyznaje się za cały kompleks
                        mający wszędzie taki sam standard. Raczej nie intersowałby mnie (i
                        nikogo innego) 3* pokój w 5* hotelu (sprzedany mi jako 5*) i czegoś
                        takiego w ogóle nie powinno być.
                        Racja,że jadąc na wczasy nie powinno się miec złego nastawienia i ja
                        gdybym już kupiła wczasy to odpuściłabym grzebanie po necie i
                        nakręcanie się. Wcale to nie jest stereoptyp, że ludzie przed
                        wyjazdem marudzą. Ogrom ludzi w ogóle niczego w necie nie szuka,
                        słyszy od zanjomych,ze było ok i tak wybiera.
                • Gość: ines Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.rzeszow.mm.pl 10.09.08, 18:40
                  Kolejny wątek, w którym osmieszaja się turyści. Jakoś nie zwróciłaś
                  uwagi, że autor pisze iż Futura zrezygnowała z ICH usług(majac na
                  myśli określone biuro).
                  • lena575 Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent 10.09.08, 19:10
                    Zwróciłam baczną uwagę na to co napisał niezadowolony. Też byłabym
                    niezadowolona z tego,ze nie wiem czy wylecę bez względu na
                    okoliczności i winę czy też brak takowej biura.
                    Zwróciłam też uwagę na to na co ty nie zwróciłaś - człowiek widać
                    wertował teraz net i to co poczytał trochę go wsytraszyło. A
                    mianowicie złe opinie o hotelu. To,że turystów z Itaki wrzuca się do
                    częsci hotelowej która z 4* nie ma nic wspólnego, ze należy się
                    wykłócać. Nie rokuje to fajnie na początek wczasów. Może powinien
                    się cieszyć,ze wie, że ma się wykłócać od razu i żądać
                    zakwaterowania w 4* a nie dać się upachać w dziadostwie. Troche
                    marne to pocieszenia.
                    Jak ktoś mi pisze,że gwiazdki przydziela się po całości aza
                    poszczególne pokoje to ... co mam mysleć ???
                    • squirrel9 Gość z Itaki :))))))))))))))) 10.09.08, 21:51
                      Co można mysleć o tym, jak ktos pisze,że to obiekt a nie pojedynczy
                      pokój ma przyznane gwiazdki ??? Ano to co zawsze - Itaka zatrudnia
                      nie dość,ze bezczelnych to i głupich, tak głupich,ze ze służbowego
                      komputera (jako "gość" z adresem IP Itaka!!!) wypisuje takie
                      brednie !!!! Jeśli to filozofia biura to czegóż tu wymagać !!!
                      • Gość: Gość Re: Gość z Itaki :))))))))))))))) IP: *.chello.pl 11.09.08, 00:06
                        Squ rozbawiles mnie, poniewaz nie reprezentuje tutaj zadnego biura, a wyrazam swoja opinie m.in na temat Futury i powiazanej z nia branzy turystycznej. Kazdy dobrze wie, ze za upadlosc jednej firmy (przewoznika) nie odpowiada biuro podrozy - jak wielu uwaza.
                        Latalem z wieloma biurami, m.in Triada i Tui i wiem ze np. opoznienia samolotow (co jest rzecza normalna) nie sa wina zadnego biura podrozy. Rozumiem natomiast zlosc ludzi, ktorzy mieli wyleciec na wymarzone wakacje i musza zostac dluzej w domach.
                        Co do okreslenie "glupi", zostawie to bez komentarza (brak riposty boli bardziej :)

pozdrawiam
                        • Gość: gość Re: Gość z Itaki :))))))))))))))) IP: *.chello.pl 11.09.08, 00:26
                          Ja nie jestem pracownikiem Itaki i jeśli ktoś już nie jest zadowolony z
                          wycieczki zanim wyjechał, to jest trochę bez sensu.
                          • squirrel9 Re: Gość z Itaki :))))))))))))))) 11.09.08, 16:13
                            Hehehe, wszedłeś do buira Itaki i z ich słuzbowego kompa napisałeś
                            to co wyżej :))) Oczywiście jako klient i gość :))) Nie rozśmieszaj
                            nas. Normalnie rozgarnięty uzytkownik komputera wie co to adres IP,
                            pracownicy Triady jakos nie :))))))))))))))))))
                        • Gość: Czajek Re: Gość z Itaki :))))))))))))))) IP: *.magma-net.pl 12.09.08, 22:27

Oczywiście, że za upadłość linii lotniczych (czyt. przewoźnika) nie
                          odpowiada biuro podróży. Przecież to jest w umowie, że biuro nie
                          ponosi odpowiedzialności za przewoźnika. Problem w tym, że ten
                          biznes to mały światek i jeśli wmawiasz mi, że Itaka nie miała
                          zielonego pojęcia co się święci z Futurą to przyjmę Twoją wersję
                          wydarzeń i przyznam Tobie rację. Itaka nie miała zielonego pojęcia
                          co się dzieje z Futurą więc jest niewinna i nie ma sobie nic do
                          zarzucenia.

Tyle tylko, że w tym świetle Itaka a raczej jej zarząd, dyrektorzy i
                          manadżerowie wykazują się podstawowymi błędami menedżerskimi i
                          najwidoczniej podpisują umowę z byle kim i byle jak. Nie sprawdzają
                          swoich partnerów w interesach i zaślepieni łatwym i szybkim szmalem
                          zapominają, że handlują swoimi Klientami i ich pieniędzmi.

Masz rację. Itaka nie jest winna że padła Futura. Itaka jest winna
                          całkowitej nieznajomości rynku, branży i partnerów w interesach.
                          Słowem - licząc na bezpieczeństwo biura podrózu Itaka można się
                          przejechać tak samo jak byś sobie rzucał kostką - jeśli wypadną
                          parzyste to wracamy do domu bezpiecznie, jeśli nieparzyste to cóż...
                          będziemy się martwić na miejscu.

Buziaki i pozdrowienia dla Itaki,
                          Czajek
                          • Gość: gość Re: Gość z Itaki :))))))))))))))) IP: *.chello.pl 14.09.08, 10:49
                            Polowa Europy jest winna
                            > całkowitej nieznajomości rynku, branży i partnerów w interesach wg tego co mowisz. (Futura nie tylko lataly polskie biura podrozy)

bai bai
              • Gość: balajanek Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: 82.132.136.* 13.09.08, 23:58
                Nie oczerniałem opisywałem fakty i nie mam z tego powodu kompleksów,kompleksy
                powinna mieć ITAKA.Właściwie to mam kompleks wyższości,bo czuję się dobrze nie
                skorzystawszy z ich usług.
    • iberia.pl czemu nie jesteś jasnowidzem ? 11.09.08, 20:44
      czy naprawde uwazasz tu gdzies zla wola czy zlosliwosc Itaki ?
      Litosci co za ludzie...najwazniejsze jak sie biuro zachowa w takiej
      sytuacji, takich turystow jak ty sa setki, na drugi raz sam sobie
      organizuj wyjazd to pretensje bedziesz miec do siebie.
      • Gość: Upodlony Klient Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadłość IP: *.magma-net.pl 11.09.08, 21:40
        Właśnie wróciłem z Fuerteventury gdzie urlopowałem się z biurem
        podróży ITAKA. Miałem Nieprzyjemność zostać przez nich zrobiony w
        wała! Posłali turnus na wyspę liniami lotniczymi FUTURA o których od
        kilku miesięcy PREZESI ITAKI wiedzieli że plajtują i długo nie
        polatają. I w trakcie turnusu futura pokazała Itace gest
        Kozakiewicza, a Prezesi ITAKI pokazali swoim klintom wielki środkowy
        PALEC.

Rezydentki tchórzliwie i arogancko nie miały nawet odwagi nam
        powiedzieć co się stało tylko jak te szczury pod osłoną nocy
        powrzucały kartki pod drzwi pokojów z ogłoszeniem, że nie wiedzą co
        się dzieje, ale jutrzejszy lot został odwołany z niewyjaśnionych
        przyczyn. Wierutne kłamstwo które pisały tam rezydentki ITAKI można
        była odkryć w Internecie… gdzie od 5 dni trąbiono że FUTURA kończy
        loty i sorry.. Ale chciwi prezesi Itaki wymyślili, że A NÓŻ SIĘ UDA…
        no i jak to mówił Siara „I cały misterny plan też w pizdu”. Tyle
        tylko, że nikomu z nas wypoczywających – jak to zapewnia ITAKA w
        broszurkach – Beztrosko – nie pomyślał, aby sprawdzić Internet co
        tam w świecie słychać!!!!

ITAKA to najgorsza firma z jaką miałem do czynienia, a do tej pory
        prym wiodło TELE2. Teraz wiem, że ITAKA to równie wielki bajzel…!!!!!

Co do samej Fuerty to wyspa jest super. Cały mój wypoczynek na
        wyspie wspominam rewelacyjnie – poziom szamba i szaletu urlop sięgał
        tylko jak miałem do czynienia na miejscu z Itaką… !!!!!!!!!

Jeszcze tylko dodam, że ostatecznie wylot mieliśmy mieć 9 września o
        9:30, a wylecieliśmy 10 września o 16:00. Mieliśmy mieć 9-tego
        wyjazd spod hotelu o 5:20 rano.

Informacja, że nie lecimy 9-tego została nam podrzucona 8-smego
        września o 22:00 pod drzwi naszych pokoi z tekstem, że ITAKA nie wie
        dlaczego FUTURA odwołała lot, ale on na pewno się odbędzie i RADZĄ
        NAM OD GODZINY 9:00 RANO DNIA 9 WRZEŚNIA CO CHWILĘ ŚLEDZIĆ TABLICĘ
        OGŁOSZENIOWĄ ITAKI ABY DOWIEDZIEĆ SIĘ O GODZINIE WYJAZDU Z HOTELU I
        WYLOTU.

Generalnie info że lecimy 10-tego dostaliśmy dopiero 9-tego po
        19:00!!!! A Rezydentki od 9:00 rano do 19:00 bawiły sie nami i
        podawały nam sprzeczne wiadomośći - w pewnym momencie nie
        wiedzieliśmy już czy linie spajtowały, czy może samolot miał awarię
        i będziemy lecieć nim jak go naprawią. REZYDENTKI sprawiły, że
        mieliśmy bezsenną noc i skopany cały kolejny dzień gdzie przez dwie
        panienki co 20-30 minut ganialiśmy do holi patrzeć na tę durną
        ITAKOWĄ tabliczkę z wywieszkami
        • Gość: gość Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło IP: *.chello.pl 11.09.08, 21:57
          powtarzasz się...
          • nutka_re Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło 12.09.08, 00:28
            A tobie płącą w tej twojej badziewiatej Itace za pilnowanie forum
            24h/d ?
            • iberia.pl Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło 12.09.08, 08:58
              nutka_re napisała:

> A tobie płącą w tej twojej badziewiatej Itace za pilnowanie forum
              > 24h/d ?

nie badz smieszna, czy ktos kto potrafi na sprawe spojrzec
              obiektywnie od razu musi pracowac w biurze podrozy???NIE.
              • nutka_re Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło 12.09.08, 11:31
                Taaa, pod warunkiem,że nie pisze z IP Ttaka udając "obiektywne
                spojrzenie".
                • iberia.pl nutka-nie bardzo rozumiem, 12.09.08, 12:05
                  co masz do wypowiedzi goscia z IP itaki??? Czy on tam gdziekolwiek
                  bronil tego biura???
                  • nutka_re Re: nutka-nie bardzo rozumiem, 12.09.08, 13:35
                    Może przeczytaj wszystkie jesgo tekstu w tym wątku. Da się złożyć w
                    całość.
                    • iberia.pl Re: nutka-nadal nie bardzo rozumiem, 12.09.08, 21:13
                      nutka_re napisała:

> Może przeczytaj wszystkie jesgo tekstu w tym wątku. Da się złożyć
                      w całość.

???
                      Z IP itaki sa cale DWA posty :

"Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 FuerteventIP: *.itaka.pl
                      Gość: gość 10.09.08, 14:48 Odpowiedz Niestety po "kompleksy" byla
                      przerwa (a ze nie jestem tak
                      wytrawnym "zabijaczem czasu" na forach jak ty, wiec tak wyszlo, nie
                      inaczej - bez njus :)

niestety wiekszosc piszacych tutaj osob na temat biur podrozy ma
                      typowe kompleksy "nizszosci" - czytaj jak ponarzekac na wszystko
                      jeszcze przed wylotem (dotyczy to wszystkich biur podrozy)

n/c"

"Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 FuerteventIP: *.itaka.pl
                      Gość: gość 10.09.08, 18:30 Odpowiedz Raczej chodzi mi o stereotyp
                      polskiego turysty, ktory przed wyjazdem
                      zaczyna marudzic, szukac wad, wymyslac, zamiast cieszyc sie z tego
                      ze jedzie na wakacje...
                      Jadac na wakacje, liczy sie dla mnie wypoczynek a nie chodzenie
                      wkur.. przez caly czas na byle co.

Co do gwiazdek, to o ile mi wiadomo, "gwiazdkowosc" przyznawana jest
                      za caly kompleks hotelowy a nie pojedynczy pokoj."

Ja sie tam bronienia nie doczytalam...
              • Gość: Czajek Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło IP: *.magma-net.pl 12.09.08, 22:19
                Obiektywnie? Jeśli dla ciebie robienie w wała klientów jest
                obiektywne to życzę powodzenia w biznesie. Masz tę swoją iberia.pl i
                super. Rób Klientów w CH jak Itaka i Tele2. Powodzonka stary, acha i
                nie zapomnij odebrać 13 srebrników od Itaki za podcierania i
                wylizywanie im 4 liter hahahahaha
                • iberia.pl do Czajek 12.09.08, 22:23
                  Gość portalu: Czajek napisał(a):

> Obiektywnie? Jeśli dla ciebie robienie w wała klientów jest
                  > obiektywne to życzę powodzenia w biznesie. Masz tę swoją iberia.pl
                  i super. Rób Klientów w CH jak Itaka i Tele2. Powodzonka stary,
                  acha i nie zapomnij odebrać 13 srebrników od Itaki za podcierania i
                  > wylizywanie im 4 liter hahahahaha

w czym czlowieku masz problem ?Czy mam powtorzyc? Naprawde uwazasz,
                  ze ITAKA z premedytacja wybrala przewoznika, ktory zbankrutowal?
                  Naprawde sadzisz,ze ta zaistniala sytuacja z Futura to dla Itaki
                  przyjemnosc?????
                  • Gość: Czajek Re: do Czajek IP: *.magma-net.pl 12.09.08, 22:27

Właśnie to piszę człowieku.
                    Cieszę się, że to w końcu zrozumiałeś :)
                    • iberia.pl Re: do Czajek 12.09.08, 22:49

>
                      > Właśnie to piszę człowieku.
                      > Cieszę się, że to w końcu zrozumiałeś :)

??? faktycznie masz problem.
                      • Gość: Czajek Re: do Czajek IP: *.magma-net.pl 13.09.08, 01:40
                        Dziękuję, że przyznałeś/łaś mi rację.
                        Skoro nawet Ty uważasz, że mam problem z Itaką to znaczy, że
                        nareszcie dostrzegłeś/łaś nieuczciwość tej firmy. Jestem zadowolony,
                        że nawet człowiek piszący pod pseudonimem iberia.pl przyznaje, że
                        mam słuszy problem z biurem Itaka.

Raz jeszcze dziękuję.
                        • iberia.pl Re: do Czajek 13.09.08, 16:40

> Dziękuję, że przyznałeś/łaś mi rację.
                          > Skoro nawet Ty uważasz, że mam problem z Itaką to znaczy, że
                          > nareszcie dostrzegłeś/łaś nieuczciwość tej firmy. Jestem
                          zadowolony,
                          > że nawet człowiek piszący pod pseudonimem iberia.pl przyznaje, że
                          > mam słuszy problem z biurem Itaka.
                          >
                          > Raz jeszcze dziękuję.

czlowieczku problem masz sam ze soba....idz sie leczyc na nozki, bo
                          na glowe juz za pozno.
        • Gość: Ilonka Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 02:16
          Tak się składa, że ja też byłam na Fuercieventurze i miałam wracać
          samolotem Futury kiedy one padły. Naszą rezydentką była Ala
          Tarasiewicz i to co ona wyprawiała przeszło moje najgorsze
          koszmary!!!! Ta kobieta jako rezydentka Itaki do niczego się nie
          nadaje, czy wy wiecie, że ona kontaktowała się z nami przez
          wywieszki i kartki wrzucane do pokojów? Telefonów nie odbierała poza
          tymi od takiego jednego gościa ze śląska co ją podrywał i bajerował,
          ale jak dzwoniłam ja to nie odbierała, albo odrzucała połączenie i
          wyłączała telefon na kilka minut. SKANDAL!!!!

W dodatku nam nie dawała żadnych informacji i jak już się
          dodzwoniliśmy to mówiła, że ona nic nie wie, bo biuro w Polsce nie
          daje jej żadnych informacji, że ona nic nie wie. A jak sama do Itaki
          zadzwoniłam to mi wszystko powie...i i uspokoili że rezydentka i
          hotel o wszystkim wiedzą i mamy się nie martwić. Tyle że miałyśmy
          wylecieć 9 września o 9 rano i z hotelu o 5-tej miałyśmy wyjeżdżać.
          Ta nam karteczkę wrzuciła do pokoju o 22:00 8 września, że ona nic
          nie wie, że futura odwołała lot, ale że on się odbędzie tylko trzeba
          czekać. I tak czekałyśmy do 11:00 aż w końcu zapytałam w recepcji
          czy coś wiedzą to wiecie co powie...i – że z Itaki od rana nikt
          nie dzwonił i do 12;00 pokoje mamy zdać!!!!!

Alicja rezydentka w końcu odebrała telefon i mówi, że zaraz do
          hotelu zadzwoni i że do 18:00 na pewno pokoje będziemy mieć a wylot
          pewnie będzie następnego dnia, albo o 1 w nocy. Ona nie wie co
          będzie po 18:00 jak hotel nas z pokojów wyrzuci!!!! Kazała do 18:00
          czekać. I po 18;00 przyjechała z informacją, że wylot jest
          nastepnego dnia! Nie mogła od razu tak sprawy załatwić? Ja z mamą
          całą noc bezsenną miałam i cały następny dzień aż do 18:00 bo się
          bałam, że może to samolot się zepsuł i jak go naprawią to tym
          uszkodzonym będziemy leciały!!!! Pismo do rzecznika praw
          obywatelskich i konsumenta już wysłałyśmy! Zobaczymy co to da!!!!
          • Gość: Racjonalista Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło IP: *.cust.tele2.pl 13.09.08, 18:39
            Wypowiedz : "Ja z mamą
            całą noc bezsenną miałam i cały następny dzień aż do 18:00 bo się
            bałam, że może to samolot się zepsuł i jak go naprawią to tym
            uszkodzonym będziemy leciały!!!!", hehehe - to byloby lepiej, gdyby go nie naprawili, wtedy bidulko spalabys spokojniej ?

Rowniez teksty innych osob jak : "nikt sie nami nie opiekowal, balismy sie, cale wakacje zniszczone..." sa w stylu : "nikt nam pieluchy nie zmienil, papu nie podal...itd itp"

Zero konkretow, troche placzu osob ktore robia straszna afere o to, ze Futura zbankrutowala (zero winy biur podrozy w calej Europie)

pozdrowienia dla myslacych
            • Gość: lenny Re: Byłem na Fuertaventure kiedy ogloszono upadło IP: *.magma-net.pl 14.09.08, 11:12
              Rany, ale nagonka na wszystkich ktorzy czują się poszkodowani.
              Rozumiem mentalność osób naskakujących na tych co uważają, że Itaka
              nie postąpiła wobec nich uczciwie... zapłacić kasę i modlić się aby
              wszystko było jak w prospekcie bo jak biuro podróży z czymś da ciała
              to nie można nic powiedzieć bo cię zaszczekają i zagryzą...

Powtórzę to po raz milionowy: gdybyście sami wyładowali kasę to
              byście mieli inną opinię. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,
              ale spokojnie. Cieszę się, że tak bronicie Itaki. Oznacza to, że
              skorzystacie z ich oferty i jeszcze dacie się nabić w butelkę.
              Zobaczymy jak wtedy będziecie pisać o swoich bulwersacjach. No
              chyba, że jesteście takimi hipokrytami że dzisiaj krzyczycie na
              forum że bulwersacja jest zła, ale jak sami złego doświadczycie to
              zapomnicie, że śmialiście się kiedyś z poszkodowanych.

Życzę wam przygód na wczasach. Z całego serca Wam życzę.
              I dałbym wszystko aby wtedy zobaczyć wasze miny :)

Brak profesjonalizmu Itaku jest niezaprzeczalny. Rezydentki
              wiedziały o wszystkim bo tak twierdzi Biuro Obsługi Klienta Itaki 9
              września o 10:00 rano. Już wtedy nam powiedziano, że wylot będzie 10
              września albo o 1:30 nad ranem albo po południu. Tymczasem
              wspomniana rezydentka Alicja szerzyła dezinformacje i podawała
              sprzeczne z BP informacje. Jeśli wy nie widzicie i nie rozumiecie,
              że rezydentki winne są całego zamieszania nie dlatego że nie miały
              info z BP tylko dlatego że... no właśnie... dlaczego?
      • max-inc Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? 12.09.08, 22:57
        Poczytałem te posty i też zauważyłem że pisze tu gość z Itaki. Nie
        jest pewnie odosobniony, ale inni są sprytniejsi bo nie piszą z
        komputera firmowego. Byłem raz w tym roku z Itaką. Wybrałem to biuro
        z kilku powodów. Raz, że swego czasu "wchłonęło" biuro podróży Ving
        z którym kiedyś jeździłem i byłem zadowolony. Dwa, z powodu
        atrakcyjnej oferty i przy tym cen. Trzy, bo chciałem pojechać z
        polskiego biura. Byłem do wycieczki bardzo pozytywnie nastawiony i
        nie czytałem postów na tym forum ani na innym. Nie mogłem doczekać
        się wyjazdu. Pojechałem i po powrocie wiem że już nigdy nie pojadę z
        Itaką nigdzie. Brak kompetencji u rezydentów, którzy nic nie umieli
        załatwić. Organizacja to porażka i jeszcze Air Italy Polska, które
        to linie też padły, więc chyba Itaka lubi takich przewoźników. Nie
        nastawiałem się źle do biura a i tak mnie zawiodło.
        • iberia.pl czaertery dla laikow 13.09.08, 16:43
          jak czytam, ze biuro X lubi kiepskiego przewzonika Y to rece opadaja.
          Czy dociera do Was, ze biur jest duzo, a linii czarterowych jak na
          lekarstwo ? Wiec dopoki nie bedzie odpowiedniej konkurencji
          przewoznikow doputy beda opoznienia i niezadowoleni klienci.
        • desi.desi Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? 15.09.08, 18:24
          Wlasnie wrocilam z Turcji, oczywiscie z Itaka, liniami Air Italy
          Polska. Fakt, ze ze wzgledu na zmiane rozkladu lotow wylot z
          Dalamanu byl przyspieszony, ale linie Air Italy Polska nie padly.
          W taki oto sposob powstaja plotki Panie max-inc...
          A z calego pobytu jestem jak zwykle zadowolona.

Pozdrawiam,
          klientka Itaki
          • max-inc Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? 04.10.08, 09:00
            Ciesz się w takim razie że udało Ci się wrócić, bo ja bałem się że
            samolot nie doleci do celu bo stan jego był tragiczny. A o upadku
            tych lini czytałem gdzieś tu na forum. Jeśli nie padły to
            przepraszam za to, ale sądzę że długo nie przetrwają i tak.
            • desi.desi Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? 04.10.08, 21:45
              Jego stan byl tragiczny???? Ty chyba nie widziales samolotu w
              tragicznym stanie... proponuje porownac to z przelotem, np. Aerosvit
              lub Aeroflot. Samolot, to nie samochod, nie zmienia sie go co kilka
              lat...
              A co do upadkow linii lotniczych, to roznie z tym moze byc,
              szczegolnie ostatnio.

Pozdrawiam,
              klientka Itaki
              • max-inc Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? 14.10.08, 21:48
                Dla mnie tragiczny. Latałem wieloma liniami i nigdy się nie bałem
                lotów a nawet lubię latać. Pierwszy raz w tym roku start samolotu
                AEI wywołał u mnie strach. Nie latałem tymi liniami o których
                piszesz i nie mam zamiaru próbować, ale sama pomyśl, że jesli linie
                mają 3 samoloty w swojej flocie i non stop cały sezon latają to
                czasu na przegląd techniczny nie ma zbyt wiele. Poza hukiem silników
                przy starcie i drżeniem wszystkiego widać w nich ząb czasu. Wiem
                jedno, że jeśli przy rezerwacji kiedykolwiek dowiem się że mam
                lecieć tymi liniami to z góry rezygnuję nawet gdyby to była
                superatrakcyjna oferta.
                • desi.desi Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? 20.10.08, 11:47
                  To wymien mi chociaz jedna linie lotnicza, ktora czesc swoich
                  samolotow trzyma w hangarze?? Samolot musi na siebie pracowac i nie
                  ma tu zadnego znaczenia czy flota sklada sie z 20 samolotow czy z 3 -
                  one lataja non stop - tak poprostu jest...
            • Gość: Przerazony Stan tech samolotów IP: *.tktelekom.pl 06.10.08, 13:01
              Nie mam słów...jak laik z ulicy jest w stanie oceni czy stan
              samolotu jest tragiczny...No nie mam słów...
              proszę mi powoiedziec, to po co ja studiowalam te wszystkie lata
              jesli przychodzi Pan X z ulicy i mowi mi ze stan samolotu jest
              tragiczny....
              Zanim samolot wyleci czy rejsowy czy czarterowany przez biuro czy
              wojskowy czy prywatny cz w koncu rządowy - jest sprawdzany czy
              nadaje sie do lotu.
              Rodaku, nie rozsmieszaj mnie, to sie sokcja techniczna Okecia usmieje
      • Gość: Cza Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? IP: *.magma-net.pl 13.09.08, 01:36
        Kochany ty chyba jestes tak zmanipulowany i oslepiony ze nie
        zauwazyles kiedy przestales lizac cztery litery, a kiedy zanurzyles
        sie w niej tak gleboko ze wystaja ci juz tylko buty.

Gdybys mial odrobine przyzwoitosci i dobrego wychowania (jakie
        zapewne twoi rodzice starali sie tobie wpoic przez pierwsze 18 lat
        twojego zycia) to bys wyciagnal wnioski z niezaprzeczalnych faktow.

Po pierwsze: pisalem jak zachowali sie przedstawiciele biura. I
        ocene tego co zrobili jest na poziomie szaletu miejskiego. Tlumacze
        tobie ze wlasnie za to jak sie zachowali zarowno menedzerowie Itaki,
        a takze zatrudnieni przez nich rezydenci sa bezposrednia przyczyna
        frustracji klientow.

Po drugie: po to place 6000zl Itace zeby organizowali wakacje na
        przyzwoitym poziomie. To nie jest firma krzak ktora wyludza kase i
        ma potem wszystkich w czterech literach twierdzac ze jak sie nie
        podoba to niech sami sobie organizuja wycieczki. Gdyby na miejscu
        sie okazalo ze zamiast hotelu jest kontener to pewnie tez mialbym
        sie cieszyc? Moze takie metody i praktyki stosuje sie w takich
        firmach jak ta ktora masz w nazwie uzytkownika i dlatego cierpisz na
        nieludzka znieczulice na nieuczciwe traktowanie Klientow.

Byc moze wlasnie dlatego wielu Klientow zamiast twojej firmy wybiera
        takie jak Itaka poniewaz oczekuje PROFESJONALIZMU, a w sytuacjach
        kryzysowych ODPOWIEDZIALNOSCI I UCZCIWOSCI. Tego oczekiwalem od
        takiej firmy jak ITAKA gdy ZABRALI ODE MNIE 6000zl.

I tak! Masz racje gdybym sam sobie zorganizowal wakacje i wpakowal w
        bloto 6000zl to mialbym pretensje do siebie za organizacje, a tak
        mam pretensje do tej firmy co wziela te pieniadze i w sytuacji
        kryzysowej NIE ZACHOWALA SIE UCZCIWE, PRZYZWOICIE, BEZ GODNOSCI I
        NIEPROFESJONALNIE. Gdyby to byla taka firma jak ta ktora masz w
        nazwie uzytkownika to bym sie nie irytowal. A ze wybralem
        PROFESJONALISTOW (a przynajmniej na takich wygladali) to oczekuje
        poziomu. Jakiekolwiek ponad rynsztokiem.

• Gość: gość Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.08, 11:32
          to jedź następnym razem sam i jak zbankrutuje Ci linia lotnicza, to wracaj
          pociągiem.
          Ciekawe jak inne biura sobie poradziły z bankructwem Futury, bo jeszcze Exim,
          Rainbow i inne.
          Niedługo będziemy mieli na forum kolejne traumatyczne opowieści.
          Właśnie jadę z Itaką 5ty raz na wakacje i takie opowieści jakoś mnie nie
          odstraszają.
          • Gość: Jacek Re: czemu nie jesteś jasnowidzem ? IP: *.magma-net.pl 13.09.08, 13:51
            hehe pewnie wszystko jeszcze przed tobą :)
        • iberia.pl do chamskiego CZA z IP magma-net 13.09.08, 16:46
          Gość portalu: Cza napisał(a):

> Kochany ty chyba jestes tak zmanipulowany i oslepiony ze nie
          > zauwazyles kiedy przestales lizac cztery litery, a kiedy
          zanurzyles
          > sie w niej tak gleboko ze wystaja ci juz tylko buty.

takim prostackim i chamskim tekstem SOBIE wystawiasz swiadectwo a
          nie mnie czy Itace.

>
          > Gdybys mial odrobine przyzwoitosci i dobrego wychowania (jakie
          > zapewne twoi rodzice starali sie tobie wpoic przez pierwsze 18 lat
          > twojego zycia) to bys wyciagnal wnioski z niezaprzeczalnych faktow.

co ty nie powiesz??

>
          > Po pierwsze: pisalem jak zachowali sie przedstawiciele biura. I
          > ocene tego co zrobili jest na poziomie szaletu miejskiego.
          Tlumacze tobie ze wlasnie za to jak sie zachowali zarowno
          menedzerowie Itaki,
          > a takze zatrudnieni przez nich rezydenci sa bezposrednia przyczyna
          > frustracji klientow.
          >

a czy ja to gdzies NEGUJE ?Pokaz gdzie!

> Po drugie: po to place 6000zl Itace zeby organizowali wakacje na
          > przyzwoitym poziomie. To nie jest firma krzak ktora wyludza kase i
          > ma potem wszystkich w czterech literach twierdzac ze jak sie nie
          > podoba to niech sami sobie organizuja wycieczki. Gdyby na miejscu
          > sie okazalo ze zamiast hotelu jest kontener to pewnie tez mialbym
          > sie cieszyc? Moze takie metody i praktyki stosuje sie w takich
          > firmach jak ta ktora masz w nazwie uzytkownika i dlatego cierpisz
          na nieludzka znieczulice na nieuczciwe traktowanie Klientow.

to bylo do mnie??

>
          > Byc moze wlasnie dlatego wielu Klientow zamiast twojej firmy
          wybiera takie jak Itaka poniewaz oczekuje PROFESJONALIZMU, a w
          sytuacjach
          > kryzysowych ODPOWIEDZIALNOSCI I UCZCIWOSCI. Tego oczekiwalem od
          > takiej firmy jak ITAKA gdy ZABRALI ODE MNIE 6000zl.

czlowieczku...spojrz na moje IP....

> I tak! Masz racje gdybym sam sobie zorganizowal wakacje i wpakowal
          w bloto 6000zl to mialbym pretensje do siebie za organizacje, a tak
          > mam pretensje do tej firmy co wziela te pieniadze i w sytuacji
          > kryzysowej NIE ZACHOWALA SIE UCZCIWE, PRZYZWOICIE, BEZ GODNOSCI I
          > NIEPROFESJONALNIE. Gdyby to byla taka firma jak ta ktora masz w
          > nazwie uzytkownika to bym sie nie irytowal. A ze wybralem
          > PROFESJONALISTOW (a przynajmniej na takich wygladali) to oczekuje
          > poziomu. Jakiekolwiek ponad rynsztokiem.
          >
          >
          babraj sie w tym blotku sam.
          • Gość: Grzesiek K. Re: do chamskiego CZA z IP magma-net IP: *.magma-net.pl 14.09.08, 11:16
            Hehehe ale cię ubodło :)
            Też piszę z IP Magmy i na 100% nie uwierzysz, że ja to nie CZA, ale
            co tam ... dorzuce trzy grosze od siebie :)

Moim zdaniem CZA i CZAJEK zbyt emocjonalnie opisali tą sytuację, ale
            rozumiem ich nerwy i emocje jakie im towrzyszyły w tych
            okolicznościach. Rozumiem też rację iberii, ale moim zdaniem iberia
            nie widzi częściowej winy po stronie Itaki. Okej, Czajek napisał
            dużo emocjonalnych tekstów, ale są w nich też fakty i te fakty mnie
            właśnie martwią. Dlaczego Iberia ich nie widzi nie wiem, ale ma do
            tego takie samo prawo jak Czajek do swoich emocji.

Ja bym wolał czuć jakąś opiekę i troskę ze strony BP w czasie takiej
            sytuacji, a z tego co tu czytam to tego właśnie zabrakło. Pewnie w
            innych okolicznościach ten dodatkowy dzien pobytu bylby dla czajka
            niezlym bonusem. Dla mnie by był :)
            • nutka_re Re: do chamskiego CZA z IP magma-net 14.09.08, 12:58
              Hehehehe!!! BONUS !!!! Dobre!!! Bonus w postaci jednego dnia w
              którym budisz się rano i widzisz wrzuconą ci pod drzwi kartkę, że
              nie widomo co się dzieje a co, masz sprawdzać na tablicy ogłoszeń.
              Siedzisz na spakowanych walizkach, nie wiesz czy masz z hotelu
              wychodzić czy nie, czy będziesz miał pokój czy każą ci się wynieść,
              nie wiesz czy i kiedy wylecisz, czy nie będziesz siedział dalej na
              lotnisku i ile będziesz musiał do tego dopłcać (jeśli masz przy
              sobie kasę!!!) a potem szarpać się w Polsce z biurem. Nic nie wiesz.
              Masz sprawdzać na tablicy ogłoszeń !ALE MASZ BONUS !!!! Nie wiesz
              czy masz dzwonić do pracy i przedłużać urlop, o ile go przedłużyć -
              jak masz układy w pracy ok to ok, a jak nie ??? Przecież nie od dziś
              wiadomo,ze na wczasy jeżdżą bezrobotni!!! No i oczywiście dodatkowo
              masz super emocje gdy masz małe dzieci !!!
              To,że znana tu iberia lubi wrzucać własne pseudomądre wywody
              typu "czy sprawdziłeś na forum opinie" albo "przecież nie zrobili
              tego celowo" wszyscy którzy to raz na miesiąc coś czytają - wiedzą.
              Sama te "rady" moze sobie za gumiaki włożyć. Kobita nie rozumie
              trzech zadń złożonych w kupę. Mam tu jakąś misje rozmydlamnia
              tematu albo po prostu taka jej "uroda",ze musi pisać by pisać ale
              sama nie wie co i o czym. Może to - parafrazując Sikorskiego - taki
              bobas co chce wubdzić za8interesowanie. Sądząc po politykach - tego
              się nie da leczyć, można ignowrować.
              • Gość: Do wszystkich ! Do wszystkich!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 27.09.08, 18:34
                Słuchajcie,
                nie chce i nie bede stawac po stronie nikogo- ani biura ani
                klientow...bo wszycy macie racje. Jestem bylym wieloletnim
                rezydentem, czytalam o sobie i pozytywy na forum i negatywy.
                Prawda lezy zawsze po srodku. Rozumiem klientow ktorzy wpakowali w
                swoje wymarzone wakacje nie male pieniazki a spotykaja bagno.
                Rozumiem tez biura ktore nie sa w stanie wplynac na plajtujace linie
                lotnicze, poludniowe- nie zawsze sprawiedliwe wobec Polskich
                klientow -hotele i w koncu rezydentow ktorym pozostaje niewdzieczna
                rola probowania nie sklocenia sie klientami ale rowniez z
                biurem...bo to wlasnie biuro jest jego pracodawca.
                Sprawa z tymi plajtujacymi liniami lotniczymi wyglada tak, ze nawet
                jesli biuro wie, choc wiem ze nie zawsze, to nie wszyscy rezydenci
                sa o tym bezposrednio informowani zeby nie wpadli w poploch. co
                uczciwsi i blizej wspolpracujacy ze swoimi rezydentami menadzerowie
                kierunku- informuja ich o tym w stosownie wczesniejszym czasie, co
                cwanski menadzerowie- nie robia tego poniewaz zawsze jest ryzyko ze
                rezydent sie wscieknie( koniec koncow to on bedzie musial stanac
                przed rozwscieczonym tlumem) i beda dodatkowe problemy. Widzaialm
                wielu rezydentow ktorzy dowiadywali sie na pol godziny przed
                zaplanowanym wyjazdem autokaru ze lot jest przelozony o np 5 godzin
                i biuro w PL twierzilo ze rowniez dopiero sie o tym dowiedzialo.
                maja znajomosci na lotniskach mozna bylo samemu przedzwonic do
                pracownikow oddelegowanych do sprzedazy biletow - i to oni
                nieswiadomie potwierdzali ze biuro o spoznieniu wiedzialo juz dobe
                wczesniej.
                Ktos tam wyzej napisal o zarabianiu rezydentow na wycieczkach
                fakultatywnych - zgadza sie- sa takie biura ktore daja mozliwosc
                takiego dorobienia ale ten procent jest na tyle nikly (max kilka
                procent) ze nie na kazdym kierunku rezydent chce i moze zarobic
                znaczniejsze sumy. Biura ktore powprowadzaly sprzedaz wycieczek
                fakultatywnych juz w kraju obcinaja swoim rezydentom jakakolwiek
                mozliwosc dorobienia. Z tym dorabianiem to jest tak, ze ludzi
                pelniacych takie stanowisko trzeba zachecic do spedzenia czesto
                ponad pol roku poza domem, bliskimi, swietami itp. jesli trafiacie
                Panstwo na studentow pracujacych jako rezydenci wrecz dorywczo na
                jeden lub dwa sezony- to jesli nie ma on specjalnych dyspozycji to z
                gory wiadomo ze obsluge bedziecie mieli denna. Bo mlodym rezydentom
                sie wydaje ze my tam nic nie robimy, grzejemy tylki na sloncu,
                zarabiamy na wycieczkach i zbijamy baki. Nic bardziej mylnego. Ok,
                jesli biuro na jednego rezydenta wysyla ok 50 turystow - to
                faktycznie pewnie od czasu do czasu sie on nudzi. Natomiast
                rezydenci latajacy z duzych, znaczacych biur podrozy obsluguja po
                150-250 osob i to przestaje byc zabawa, czasem wolnym i nudzeniem
                sie. Wystarczy ze 10% z tych osob podczas jednego tygodnia bedzie
                potrezbowalo lekarskiej pomocy- czy wizyty w szpitalu - to latwo
                mozemy sobie policzyc ze jest to od 15 do 25 osob w ciagu 7 dni. Z
                czego z tych 7 dni musimy odliczyc dzien przylotu i wylotu wiec
                zostaje nam 5 dni i np 20 przypadkow. Do tego nalezy regularnie
                spisywac raporty, czesto jezdzic jako pilot na wycieczke
                fakultatywna, ustawiac transporty z kontrahentem, znalezc czas na
                zmiane pokoi i dwa dyzury w 7 hotelach ( tyle srednio przypada na 1
                rezydenta w polskich realiach) i ca;y tydzien ucieka nim rezydent
                zdolal polozyc sie raz na pol godziny na lezaku.
                Mam za soba kilkumiesieczne rezydencje podczas ktorych polozylam sie
                na lezaku 5, 6 razy. Mam takie podczas ktorych w jednym tygodniu 24
                razy trafilam na pogotowie z rannymi/chorymi/zatrutymi/pobitymi
                turystami. A trzeba dodac- ze wszelkie kraje poludniowe zyja
                znacznie wolniejszym trybem i byle wizyta na pogotowiu potrafila
                trwac do 5 godzin...a w tym samym czasie turysci dzwonili z 2 innych
                hoteli ze !. woda im cieknie w lazience i mam im natychmiast zmienic
                pokoj 2. widok maja okropny i mam im natychmiast zmienic pokoj...
                Nie chce tu tlumaczyc nikogo, bo biura, nawet te najlepsze potrafia
                spartaczyc robote czasmi maksymalnie, pomylic pokoje, zaplacic za
                nizszy standard albo zamienic hotel w ostatnim momencie.
                i prawda jest taka ze im wieksza masówa, im wiecej turystow tym
                czesciej rzeczy sie robi na odwal bo nowi i tak pewnie pojada.
                kazde biuro ma kierunki super zorganizowane i dopiete na ostatni
                guzik ale tez kazde ma miejsca w ktorych srogo kuleje. Nie
                oceniajcie wiec panstwo biur globalnie tylko szukajcie zawsze info
                na temat konkretnego kierunku na ktory chcecie pojechac. Bo kazdy
                duzy kierunek prowadzi inny manager, ma innych rezydentow i inne
                hotele.
                Tak wiec z tego samego biura mozna trafic zarowno w 10 jak i w
                przyslowiowe " bagno".
                Czytajcie wiec, szukajcie i jeszcze raz czytajcie.
                • Gość: Sumite Re: Do wszystkich!!!!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.09.08, 20:46
                  Oj, widzę Ctr+C i Ctr+V masz opanowane.
                  Poza tym co niby mamy wyczytac i wyszukać??? Bo z twojego dość
                  niewyraźniego acz przydługiego wywodu o niczym (czyli o trudnościach
                  w pracy, jakby każdy inny ich w pry nie miał !!!) jakoś nie mogę
                  pojąć ...
    • Gość: uba Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 13:01
      bo to tak jest z itaka
      • desi.desi Re: Biuro Podróży Itaka wylot 09.09.08 Fuertevent 02.10.08, 15:29
        Tak, tzn. jak??

Pozdrawiam,
        klientka Itaki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka