Dodaj do ulubionych

Neckermann podnosi ceny na lato 2009???

24.12.08, 10:31
Witam
Czy ktos z Was rowniez zauwazyl, ze Neckermannn podniosl ceny
wycieczek o ok 1000-1500PLN? Obserwowalem jeden hotel,wczoraj
sprawdzajac cene na stronie jest ona wyzsza o ok 1700,-. !!! Co sie
dzieje,czy chodzi moze o kurs Euro???

ps:Wesolych Swiat!:)
Obserwuj wątek
    • strus1977 Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? 24.12.08, 13:23
      Kurs Euro to jedno a drugie może skończyły się jakieś promocyjne
      tańsze pokoje? Najlepiej sprawdzać cenę w Euro z cennika i
      przeliczać wg. aktualnego kursu.
      • Gość: brus Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 13:58
        A samoloty stoją... Coraz więcej firm rezygnuje z czarterów. Będą
        rabaty po 50 i więcej procent -)
        • jacek.towalski Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? 24.12.08, 14:09
          Dzieki za odp. Czyli radzicie poki co wyluzowac i czekac,nie
          rezerwowac juz teraz? Mam tylko takie obawy, aby w styczen/luty znow
          nie dowalili jakis kolejnych podwyzek:/
          • Gość: ala Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.3s.pl 24.12.08, 16:07
            Myślę, że tak naprawdę nikt nie jest w stanie powiedzieć jak będzie. Wiele osób
            twierdzi, że warto czekać na lasty. Tutaj jednak trzeba zauważyć, że im więcej
            osób czeka na lasty tym mniej atrakcyjne one będą. Biura podróży też czytają
            fora i wiedzą, że ludzie czekają do ostatniej chwili. Dodatkowo jeżeli liczba
            chętnych na lasty przewyższy pojemność samolotów na dany termin to z wakacji
            nici. Polskę póki co poważny
            • Gość: brus Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 18:21
              Nigdy nie wie się... Ale jeśli nie pojedzie co trzeci Anglik,
              Niemiec i Skandynawowie (o Rosjanach nie wspomnę), to ktoś te
              miejsca musi próbować sprzedać. Czekam do ostatniego dnia!!! (Nie
              mam dzieci w wieku szkolnym, więc mogę sobie na to pozwolić -))
              • Gość: ala Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.3s.pl 25.12.08, 22:51
                Teoretycznie masz racje ale... W Polsce przynajmniej na razie nie szykuje się
                większy kryzys. Myślę, że w porównaniu z poprzednim rokiem różnice będą rzędu
                kilku procent. Polskich biur podróży raczej nie interesuje ilu Rosjan czy
                anglików nie pojedzie na wakacje. Mają swoją pule i martwią się jak ją sprzedać,
                resztę mają gdzieś. Więc patrzenie na "innych" jest raczej troszkę naiwnością.
                Nawet jeżeli hotelarze obniżą ceny z powodu światowego kryzysu, to nikt nie
                zagwarantuje, że polskie biura podróży nie potraktują tego jak swój zysk. One
                wykorzystają każdą okazję by zarobić. Sam jestem ciekawy jak będzie. Wydaje mi
                się, że jeżeli jakieś kierunki mają być tańsze to chyba raczej te drogie (np.
                Karaiby, Tajlandia). Dla przeciętnego Anglika czy Niemca wyjazd do Turcji czy
                Egiptu to nawet w dobie kryzysu jest jednym z tańszych wyjazdów.
                • Gość: zdecydowanie lasty Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.chello.pl 26.12.08, 01:51
                  Zdecydowanie tak jak radzi ala, tzn czekac na lasty - kupowanie
                  firstow w tych cenach co teraz oferuje nie ma sensu !
                  Radze czekac na lasty - na pewno bedzie znacznie taniej.
                  Dodatkowo kryzsy jest na swiecie jak i w polsce - ceny lastow
                  powinny byc znacznie nizsze.
                  • Gość: jack_06 Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.kalisz.mm.pl 28.12.08, 21:28
                    Przez te "podchody" cenowe (właściwie testy na wytrzymałość
                    klientów), oddaliły się moje typy. Zwłaszcza, że dotychczasowe ceny
                    (przed podwyżką) też przyprawiały o zawrót głowy. Czekać... To chyba
                    dobra rada. Sam na pewno w tych cenach rezerwować nie będę...
                    Sprawdzałem w TUI - na wielu kierunkach (Kreta, Turcja, Tunezja)jest
                    tańszy niż Neck i to przy kursie EUR 4.22 zł.! Zazwyczaj TUI
                    znacznie odbiegał w cenach (oczywiście na północ)... A fakt, żę TUI
                    ma taniej Iberostara (flagowy produkt Neck), to już chyba przegięcie
                    Herr Neckermann...
                    JD
    • nightcowboy Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? 19.01.09, 20:44
      Ja też parę dni temu byłem nawet u neckermana i doznałem szoku
      cenowego,panienka oświadczyła, że były 2 podwyżki.Porównałem
      sobie:we wrześniu 2008(płacone w marcu)za 1-os pokój w Mitsis grand
      hotel na rodos dałem 2500,teraz ta sama opcja w tym samym hotelu
      38oo!!!To jakieś chore!Zapytałem zatem o Bułgarię mając nadzieję na
      tańszą opcję,a tu zaskoczenie:ceny porównywalne z basenem M.
      śródziemnego!To ku....stwo!W tej sytuacji wstrzymałem się i zobaczę
      co będzie dalej,może da się złapać jakiegoś lasta,ale to zawsze
      loteria
      • Gość: kkk_K Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.acn.waw.pl 19.01.09, 22:51
        Właśnie dzisiaj się dowiadywałam o wakacje z neckermannem i uzyskałam informację
        że że podwyżki były w związku z korektą kursów właśnie po to by uniknąć dopłat.
        Takze wychodzi ze Ci co wykupili taniej mają szanse na większą dopłatę
        • jaque Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? 20.01.09, 07:19
          Nie wierzcie w to, co wam mówią w biurach, tylko czytajcie umowy!
          Neckermann może i robi "korekty kursów", ale w umowie wciąż jest zapis "ceny
          skalkulowano na podstawie średniego kursu z października 2008" - czyli 3,5-3,6.
          Wczoraj centrala Neckermanna odmówiła nam pisemnej informacji o tym, że w
          kupując wyjazd w styczniu, kupujemy go po aktualnym kursie. Niezależnie więc od
          tego, za ile kupicie wyjazd, przed czy po "korektach" - i tak musicie się liczyć
          z dopłatami różnicy kursowej liczonej od października!
          Najlepiej odpuścić sobie wyjazd z nimi, dopóki nie zmienią swojego podejścia - i
          w kwestii kursów, i w kwestii bezkosztowej rezygnacji w razie wysokich dopłat.
          • Gość: Sprytne Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.chello.pl 20.01.09, 10:44
            sprytny sppsob by wyciagnac kase. Tzn kusic klienta niską cena
            skalkulowana wg euro 3,5 - 3,6. Nieswiadomy klient kupuje i 21 dni
            przed wyjazdem niespodzianka - ok 20-30% ceny trzeba jeszcze
            dopłacic.

• Gość: kkk_k do jaque IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 22:17
              A ja w dniu dzisiejszym otrzymałam maila od Pani dyrektor sprzedaży nn która
              pisze w nim że obecne ceny katalogowe są kalkulowane na podstawie kursu 4,25.
              Czy taka informacja mailowa jest wiążąca?

• jacek.towalski Re: do jaque 20.01.09, 23:55
                Raczej nie. Podpisz umowe chocby jutro i zobacz co bedzie w
                warunkach do umowy -...ze stawki sa kalkulowane z kursu
                pazdziernikowego. Umowa jest wiazaca,podpisujesz ja,z maila sie moga
                latwo wywinac,wiec ich info ze 4,25,itp mozna sobie darowac...i tak
                sa kryci...bo przeciez zapoznalas sie i podpisalas UMOWĘ:/
              • jaque Re: do jaque 21.01.09, 08:35
                Jeśli informacja o kalkulacji cen wg kursu styczniowego będzie aneksem do umowy
                to super. W innym przypadku nie ryzykowałabym. Chociaż... Zadzwoń sobie do
                rzecznika praw konsumenta i zapytaj, czy taki mail ma jakąkolwiek wartość w
                razie sporu z organizatorem. Zastanawia mnie jeszcze, dlaczego w takim razie nam
                dwa dni temu takiego maila odmówili...
        • eve-11 Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? 21.01.09, 08:11
          chyba że ktoś pomyślał o gwarancji niezmienności ceny...
          jeśli ktoś ma taką gwarancję, nie dopłaci - nasuwa się myśl, że za te osoby
          dopłata zostanie rozłożona na "bieżących kupujących", bo przecież strata musi
          zostać jakoś pokryta

Poza tym jeśli chodzi o wycieczki poza sezonem to bywa tak, że czasem biurom
          podróży bardziej opłaca się zrezygnować z jednego czarteru, przesunąć termin
          wycieczek i przerzucić turystów do samolotu innego organizatora, bo jest za mało
          chętnych na dany lot i termin. Kiedyś tak robili - zdarzyło nam się, że
          przesunęli terminy wylotu we wrześniu i październiku - a Pani wyjaśniła, że to z
          powodu małej ilości wykupionych miejsc a nie opłaca im się sprzedaż 3/4 miejsc w
          cenach "lastów"; wydaje się to logiczne...
          • kkk_k Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? 21.01.09, 15:45
            Ale przecież nn nie ma możliwości wykupienia niezmienności ceny!!!

Ja niestety mam bon do nn i niejako muszę skorzystać z ich oferty, gdyż próby
            spieniężenia go się nie powiodły.

Napiszę zaraz do tej Pani czy mogę dostać aneks do umowy mówiący o kalkulacji cen.
          • Gość: num Re: Neckermann podnosi ceny na lato 2009??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 21:31
            to o czym mowisz dzieje sie szybciej. juz niktore biura w tym neck
            wywalaja przeloty na lato. wiec z lastow nici bo nie bedzie co z
            tych lastow kupowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka