alerfa 07.01.09, 15:29 Czy ktoś może się wybiera w marcu 2009 na wspomnianą wycieczkę? Czy ktoś może już był i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: Meksyk (Jukatan) z logostourem IP: 213.25.195.* 08.01.09, 09:13 Byłam na tej wycieczce w XI 07, polecam :) co chciałabyś wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
alerfa Re: Meksyk (Jukatan) z logostourem 11.01.09, 16:09 w zasadzie jedno już wiem, najważniejsze, że byłaś zadowolona! To kilka innych pytań, czy trzeba na coś uważać, co warto do meksyku wziąść (coś poza typowym wyposażeniem wycieczkowym), jak kwestia jedzenie i zatruć się tam ma? Wszelkie rady mile widziane. Orientujesz się może jak sytuacja wygląda z pogodą na przestrzeni roku, ja mam możliwość urlopu albo na początku marca, albo we wrześniu i szukam optymalnego terminu. Pozdrawiam! i dzięki Ci za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Meksyk (Jukatan) z logostourem IP: 213.25.195.* 12.01.09, 10:42 Witaj Alerfo, jedzenie ok, jeśli dobrze pamiętam nikt się niczym nie zatruł. Są przejazdy na dużych wysokościach, krętych drogach i z widokiem na przepaść ;P Osoby wrażliwsze na tym punkcie odchorowały, mimo zażywania tamtejszych środków na chorobę lokomocyjną. Ja też chciałam, żeby "to" się już skończyło ;) Warto mieć cieplejsze rzeczy, bo w Mexico City ranki i wieczory są chłodne (półbuty, bluza). Warto spytać Pilota, czy nie będzie gdzieś dziury w zasięgu tel. kom., nas pilotka nie poinformowała i przez 2 dni nie mieliśmy kontaktu z RP. Suszarki były w większości hoteli. Wrzesień to czas huraganów, więc jeśli akurat się źle trafi :) My mieliśmy świetną pogodę :) Ale to był listopad :) Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, to pytaj :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
alerfa Re: Meksyk (Jukatan) z logostourem 19.01.09, 23:44 Witam! Dzieki Ci bardzo za wszelkie rady! Juz sie zdecydowalam, wybralam ten blizszy termin,czyli marcowy, teoretycznie ma byc chlodniej niz we wrzesniu no i moze huraganow nie bedzie. Jesli masz jeszcze jakies inne spostrzezenia i rady wszystkie beda mile widziane! Wlacznie z tym co warto stamtad przywiezc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś