ja-81 16.02.09, 22:02 Mam propozycje pilotażu dla Triady. Czy ktoś z Was pracował w takim charakterze dla tego biura i może pomóc w podjęciu decyzji? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalo-dromos Re: Triada - pilne 17.02.09, 11:55 Dość dobra organizacja, atmosfera generalnie O.K.(choć obie te rzeczy generalnie zależą od szefa kierunku i lokalnego przewoźnika) Biuro ogromnie sformalizowane i zbiurokratyzowane: kwitów, ankiet i załączników jak mało gdzie. Płacą dosyć przyzwoicie, ale UWAGA,jeżeli jesteś po wstępnej rozmowie, to już wiesz w jakiej formie - zwróć na to uwagę, bo to nie każdemu odpowiada. OD PEWNEGO CZASU SĄ FIRMĄ ZAREJESTROWANĄ NIE W POLSCE, A NA CYPRZE, stamtąd płyną na konta pilotów wynagrodzenia i zwykle płyną długo. Z moich i wielu kolegów doświadczeń wynika, że średnio musisz czekać ok.dwóch miesięcy. POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-81 Re: Triada - pilne 18.02.09, 01:20 Bardzo dziękuję za cenne informacje. Powiedz proszę co masz na myśli pisząc o formie płacenia, bo czuje że ten element nie jest jeszcze dla mnie do końca jasny. Jak wygląda organizacja na miejscu, czy są kłopoty z zakwaterowaniem dla pilotów? Czy zdarza się że biuro podpisuje umowę na krótszy okres niż 3 miesiące? Czy pracowałeś dla Triady w Turcji? Co jeszcze ważnego powinnam wiedzieć? Za jaką stawkę zazwyczaj pracują dla nich piloci? Z góry jeszcze raz dziękuje za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
dagutek6 Re: Triada - pilne 18.02.09, 17:18 hej! ja pracowałam dla triady w egipcie - atmosferę pracy chwalę sobie bardzo ( ale to faktycznie zależy od dowództwa na miejscu), stawka za pilotaż ( nie rezydenturę) to zazwyczaj ok. 55 euro za dzień plus ryczałty na dni spędzone w podróży i na dojazd. Kasę przelewają na konto w drugiej połowie miesiąca następującego po tym w którym pilotowało się wycieczkę. Wiem, że niektórzy musieli się dopominać, ale ja osobiście nigdy nie miałam z dostaniem kasy problemów. Generalnie są bardzo fair jak na mój gust. nie mam pojęcia jak jest w turcji - to rezydentura tam ma być? powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
giovannamarini Re: Triada - pilne 18.02.09, 23:30 Czy 55 euro to stawka za prowadzenie wycieczki fakultatywnej? mi zaproponowano (co prawda z innego biura) 20 euro brutto plus stała pensja za rezydenturę, prowizja od sprzedaży itp. Czy uważacie,że to za mało i powinnam negocjować wyższą stawkę? Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka06 Re: Triada - pilne 19.02.09, 14:30 ....no, niestety ja musiałam czekać na swoje pieniążki za pilotaż bardzo długo...., a stawki dzienne nie są za wysokie; powiedzmy, że są przeciętne....pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka06 Re: Triada - pilne 19.02.09, 14:31 ....no, niestety ja musiałam czekać na swoje pieniążki za pilotaż bardzo długo...., a stawki dzienne nie są za wysokie; powiedzmy, że są przeciętne....pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś