solaque 18.06.09, 14:43 mam prosbę: czy ktos z Was podrzuci mi link do strony gdzie znajde eurolisty tak żebym je mogła wydrukowac?:) albo ktos ma na kompie to poprosze na maila, z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia6211 Re: eurolisty 20.06.09, 21:45 eurolista, czyli "książka autobusu" jest "przypisana" do autobusu, wydawana jest przewoźnikowi w Zrzeszeniu, ma numerowane strony, opieczetowana stemplem przewoźnika, tak że nie możesz "sobie ściagnąć" czy wydrukować Odpowiedz Link Zgłoś
marysia6211 Re: eurolisty 20.06.09, 21:49 Dokumentem wymaganym w każdym przypadku, poza liniami regularnymi, jest formularz jazd (lista pasażerów), który obowiązuje w formie 50 kartkowej książki (25 kompletów oryginał + kopia), pod nazwa Książka Formularz Podróży UE, na przewozy wykonywane miedzy krajami UE oraz także w formie 50 kartkowej książki, pod nazwą INTERBUS Formularze Jazd (25 kompletów oryginał + kopia), na przewozy do krajów spoza UE należące do INTERBUS - np. Rumunia, Chorwacja. Do pozostałych krajów wymagane są pojedyncze (jednokartkowe) formularze jazd, tzw. "eurolisty". Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_guide Re: eurolisty 21.06.09, 11:03 Do marysia6211 Nie wprowadzaj ludzi w blad - Rumunia nalezy do UE !!!!! I Interbus jest tam zupelnie nie potrzebny. Z kolei pojedyncze egz eurolisty bardzo przydaja sie na granicy serbskiej, nawet tego oczekuja, ze im sie to zostawia. Odpowiedz Link Zgłoś
inka-karolinka Re: eurolisty 21.06.09, 08:12 hej ja mamm na kompie interbusa *moge Ci wyslace) a co do ksiazki, wiem ze maja swoje nr itd ale na granicach serbia, macedonia super sie to sprawdza, jak im zostawisz liste to sa bardzo zadowoleni i szybciej idzie granica, a interbusa im nie zostawisz Odpowiedz Link Zgłoś
solaque Re: eurolisty 21.06.09, 14:53 jeśli mozesz - prześlij, bo właśnie o te "pojedyncze kartki" ;) mi chodzi na trasie PL-Grecja idzie z nimi raz dwa Odpowiedz Link Zgłoś
86mlody Re: eurolisty 22.06.09, 17:42 hej :) ja też bym prosił o podesłanie tych materiałów :) mój mail: mlody86@gmail.com , z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś