albicilla 03.10.05, 11:30 Już jest , spójrzcie w niebo przez okopconą świecą szybkę lub kliszę rentgenowska( ort.zam).ja oglądam przez zdjecie mojego kręgosłupa , też widać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zorina Re: Zaćmienie słońca 03.10.05, 11:57 U mnie takie zachmurzenie, że żadne okopcone szybki niepotrzebne Nic nie widać i tak... Za to pamiętam zaćmienie kilka lat temu. Byłam w Rzymie na audiencji, która właśnie szybciej się skończyła, bo Papież też chciał zobaczyć Po zwiedzeniu Bazyliki wyszliśmy na dwór... to było dziwne uczucie... myślałam, że to dlatego, że z ciemnego kościoła wyszłam na ostre słońce... ale to był właśnie moment zaćmienia. Ludzie pożyczali sobie okulary i co tam kto miał, żeby przez chwilę chociaż popatrzeć... Odpowiedz Link
ignorant11 Cóz za nonsens! 03.10.05, 15:13 Sława! Przecież nad Oriflame slońce nie gaśnie! A pozatem to w jego ojczyźnie są nawet białe noce. Więc "płyńmy tam gdzie słońca blask nie mąci nocy cień"!!!!!!!! Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
albicilla Re: Cóz za nonsens! 03.10.05, 15:52 Czyli płyńmy tam gdzie prze 1/2 roku słońca nie widać? To po cóż nam słońce? Wystarczy blask Oriflame.)) Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Cóz za nonsens! 03.10.05, 16:21 albicilla napisała: > Czyli płyńmy tam gdzie prze 1/2 roku słońca nie widać? > To po cóż nam słońce? Wystarczy blask Oriflame.)) Sława! "Arktyki blask juz powitac czas..." Zobaczyć ojczynę Glaciera)) skz.elka.pw.edu.pl/skz.php?go=wspomnienia/lody Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
mlodaimala Re: Cóz za nonsens! 03.10.05, 17:37 prosze was, dajcie już sobie spokój i skończvcie to wzajemne słodzenie sobie bo niedobrze sie robi mi od tego! bardzo lubie kosmetyki oriflame, ale bez przesady! czytając wasze posty czuje sie jakbyście byli z sekty i robili z firmy kosmetyczej i jej specyfików guru. oriflame najlepsze, blask oriflame, słonce nad oriflame nigdy nie gasnie... ratunku... i nie odpisujcie mi prosze ze jesli mi się coś nie podoba to moge tego forum nie czytac bo to wymówka co najmniej śmieszna. a moze na sile próbijecie wyrabiac odpowiednia liczbe postów/watków zeby nie zniknac z czołówki? ps. przepraszam za literówki Odpowiedz Link
albicilla Re: Cóz za nonsens! 03.10.05, 17:41 Zaraz widać ,że jesteś młoda i mała , nie widzisz ,że żartujemy ? Nie widzisz ,że mrugamy okiem i śmiejemy się? Odpowiedz Link
albicilla Re: Cóz za nonsens! PS. 03.10.05, 17:42 Dziś na serio było zaćmienie słońca - oglądałm je i napisałam o tym w saloniku ,żeby i inne osoby mogły to zjawisko obejrzeć , jest ono przecież niecodzienne. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Cóz za nonsens! PS. 03.10.05, 23:53 albicilla napisała: > Dziś na serio było zaćmienie słońca - oglądałm je i napisałam o tym w > saloniku ,żeby i inne osoby mogły to zjawisko obejrzeć , jest ono przecież > niecodzienne. Sława! A moze wolicie o zjawiskach codziennych, ktorego piekna Ogól nie dostrzega... Otóz spojrzyjcie na wschód slońca jakie ono piekne jest i co zycie na Ziemii jemu zawdziecza... Chcecie tak? Ja jako Poganin moge codziennie wznosić modly do Wschodzącego O Słońca! Którego władzy nic nie przycmi, a napewno nie ta gwiazdunia Selene... A gdy komus moj nadmiar regilijności odpowiada to zapraszam na Słowiańskie oddawać Cześć Swarogowi... Choć sam jestem wyznawcą Pana na Głebinach co fale morskie wzbudza i Ziemią trzęsie, ale najpiekniesza spośrod Was Boginka zrodzona jest z Jego piany... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
aagata2 Re: Cóz za nonsens! 03.10.05, 19:47 ja wiem,że nie powinno się zwracać uwagi na błędy popełniane przez forumowiczów, ale ileż razy można czytać Twoje "pozatem"???nie ma tekiego słowa.jest tylko "pozatym"!!! Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Cóz za nonsens! 03.10.05, 23:54 aagata2 napisała: > ja wiem,że nie powinno się zwracać uwagi na błędy popełniane przez forumowiczów > , > ale ileż razy można czytać Twoje "pozatem"???nie ma tekiego słowa.jest tylko > "pozatym"!!! Sława! Możę używasz bardzo nowczesnych slowników, ja jestem konserwatysta, co DAMY caluje w dlon)) Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
aagata2 Re: Cóz za nonsens! 04.10.05, 08:24 bardzo nowoczesne słowniki?haha "razem,czy osobno"opracowała Irena Arctowa wydawnictwo "Wiedza powszechna"rok wydania 1988 pozdrawiam Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Cóz za nonsens! 04.10.05, 11:46 aagata2 napisała: > bardzo nowoczesne słowniki?haha > "razem,czy osobno"opracowała Irena Arctowa > wydawnictwo "Wiedza powszechna"rok wydania 1988 > pozdrawiam Sława! Poza tym, pozatem przede wszytkim, przedewszystkiem itd... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
aagata2 Re: Cóz za nonsens! 04.10.05, 13:14 językiem zajmuję się zawodowo i formy oboczne podane przez Ciebie są niestety niepoprawne Odpowiedz Link
justa_79 Re: Cóz za nonsens! 04.10.05, 13:46 agata, jeśli zawodowo zajmujesz się językiem, to jak mogłaś "poza tym" napisać razem? Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Cóz za nonsens! 04.10.05, 14:38 justa_79 napisała: > agata, jeśli zawodowo zajmujesz się językiem, to jak mogłaś "poza tym" napisać > razem? Sława! Jak widać Agata musi sie douczyć... )) Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link