Dodaj do ulubionych

zamówienie na biuro reginalne

30.11.05, 12:12
Mam pytanie natury technicznej. Chciałabym złożyć internetowo zamówienie na
biuro regionalne. Jak wiadomo pierwszego dnia obowiązywania katalogu (w tym
wypadku 5-ego) można to robić dopiero po 12. Czy zatem w takim przypadku da
radę, żebym odebrała je we wtorek 6-ego w biurze? Bo biuro, o które mi chodzi
czynne jest tylko we wtorki i czwartki jakoś tak od 13-14. Zwykle zamawiam na
filię krakowską, ale teraz pasowałoby mi złożyć tak i to jak najszybciej. A
coś mi się wydaję, że nie da rady i będę musiała je odbierać dopiero 8-ego..
Obserwuj wątek
    • 1szylider Re: zamówienie na biuro reginalne 30.11.05, 12:31
      magda-fl napisała:

> Mam pytanie natury technicznej. Chciałabym złożyć internetowo zamówienie na
      > biuro regionalne. Jak wiadomo pierwszego dnia obowiązywania katalogu (w tym
      > wypadku 5-ego) można to robić dopiero po 12. Czy zatem w takim przypadku da
      > radę, żebym odebrała je we wtorek 6-ego w biurze? Bo biuro, o które mi chodzi
      > czynne jest tylko we wtorki i czwartki jakoś tak od 13-14. Zwykle zamawiam na
      > filię krakowską, ale teraz pasowałoby mi złożyć tak i to jak najszybciej. A
      > coś mi się wydaję, że nie da rady i będę musiała je odbierać dopiero 8-ego..

Witam!

NO to wszystko zalezy od harmonogramu dostaw na konkretne biuro.

Skoro tak Ci isę spieszy to zamów na filie masz dostawe nawet na drugi dzien
      gdy złozysz przed 13

Klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
      Pozdrawiam i zapraszam! gg172 85 85
      • magda-fl Re: zamówienie na biuro reginalne 30.11.05, 12:47
        1szylider napisał:

> Witam!
        >
        > NO to wszystko zalezy od harmonogramu dostaw na konkretne biuro.
        >
        > Skoro tak Ci isę spieszy to zamów na filie masz dostawe nawet na drugi dzien
        > gdy złozysz przed 13
        >
        > Klinij tu:MLM, biznespo godzinach...
        > Pozdrawiam i zapraszam! gg172 85 85

Ale o to chodzi, że zależy mi na tym, żeby to zamówienie było na biuro, bo
        akurat będę wtedy przez kilka dni poza Krakowem i tam bym odebrała.
        A jak się odbywa zamówienie w filii wiem, nie musisz mi tłumaczyć.
        • zorina Re: zamówienie na biuro reginalne 30.11.05, 18:56
          Po pierwsze, już od jakiegoś czasu można zamawiać w pierwszy poniedziałek tak
          jak w każdy inny dzień, czyli od 10.00 ( a nie tak jak kiedyś od 12.00)

To nie zmienia jednak faktu, że paczki zamówione w ten dzień są w biurach
          dopiero w środę. Taka jest zasada zamówień na BR: zamawiasz jednego dnia, drugi
          na pakowanie, a trzeciego paczka jest w biurze. Jeśli więc twoje BR pracuje we
          wtorki i w czwartki, to niestety odbierzesz paczkę dopiero w czwartek. Nie ma
          ŻADNYCH SZANS żeby była ona na wtorek sad((( Niestety.
          • 1szylider Re: zamówienie na biuro reginalne 30.11.05, 20:30
            zorina napisała:

> Po pierwsze, już od jakiegoś czasu można zamawiać w pierwszy poniedziałek tak
            > jak w każdy inny dzień, czyli od 10.00 ( a nie tak jak kiedyś od 12.00)
            >
            > To nie zmienia jednak faktu, że paczki zamówione w ten dzień są w biurach
            > dopiero w środę. Taka jest zasada zamówień na BR: zamawiasz jednego dnia,
            drugi
            >
            > na pakowanie, a trzeciego paczka jest w biurze. Jeśli więc twoje BR pracuje
            we
            > wtorki i w czwartki, to niestety odbierzesz paczkę dopiero w czwartek. Nie ma
            > ŻADNYCH SZANS żeby była ona na wtorek sad((( Niestety.

Witam!

No nie wiem, czy nie ma "żadnych szans", bo osobiście zamówień na filie ani
            biura NIE praktykuję. Firma zapewnia że na drugi dzień przy zamówieniu do 13
            dostarczy do filii, to biore to za dobra monetę...

Podobnie z zamówieniami: od 1000..? Od kiedy i w jaki sposób?????????

Jeżeli ostanio tj 151105 mozna było zalogowac sie dopiero ok 1230, to
            jak "konsultantka W statusie dyrektora" umie to załatwić?

No chyba,że "konsultantka w statusie dyrektora" znowu sugeruje swoje jakieś
            fantastyczne układy..?

Zorina powiedz jak sie taki status załatwia...

Niech inni tez skorzystaja!

Nie trzymaj tej "rewelacyjnej" technologii tylko dla siebie...

PS Paczki w filiach i oddzialach sa trzymane przez min 7dni, ale zawsze możesz
            zadzwonic i poprosić o nierozpakowywanie, że przyjdziesz np 10 dnia, bo...

• zorina Re: zamówienie na biuro reginalne 30.11.05, 21:37
              Szylider, nie mieszaj, proszę cię.

Dziewczyna pyta o BR a nie o filie, a to różnica. Pozatym skoro nie
              praktykujesz i nie wiesz to po co zabierasz głos?
            • zorina Re: zamówienie na biuro reginalne 30.11.05, 21:50
              A co do statusu... to jako "złoty" powinieneś to wiedzieć? Tego się nie
              załatwia, tylko wypracowuje. I na szczęście w naszej firmie żadne układy nie są
              potrzebne, każdy ma równe szanse smile
              • 1szylider Zamiast pyskowac lepiej wyjasniac... 01.12.05, 00:46

Witam!

Zatem ja poradziłem dziewczynie co ma zrobić, aby dostac kosmetyki na czas.

I zacytowałem to do czego zobowiązuje sie Oriflame, a zobowiązuje się do
                dostarczenia na drugi dzień produktu do filii.

I tak mówi Oriflame, a nie jakas bardzo głoslowna zorina.

Nigdy też nie słyszałem, aby ktos narzekał na nieterminowośc dostaw.

W Krakowie też mam konsultantki, a swoja droga to dziwi mnie istnienie BR w
                Krakowie, skoro jest tam filia, bo raczej tam gdzie sa placówki wyższej rangi
                nie bardzo widze sens zakładania biur.

Np we Wrocławiu BR było kompletnym nonsensem...

• magda-fl Re: Zamiast pyskowac lepiej wyjasniac... 01.12.05, 00:54
                  1szylider napisał:

>
                  > Witam!
                  >
                  > Zatem ja poradziłem dziewczynie co ma zrobić, aby dostac kosmetyki na czas.
                  >
                  > I zacytowałem to do czego zobowiązuje sie Oriflame, a zobowiązuje się do
                  > dostarczenia na drugi dzień produktu do filii.
                  >
                  > I tak mówi Oriflame, a nie jakas bardzo głoslowna zorina.
                  >
                  > Nigdy też nie słyszałem, aby ktos narzekał na nieterminowośc dostaw.
                  >
                  > W Krakowie też mam konsultantki, a swoja droga to dziwi mnie istnienie BR w
                  > Krakowie, skoro jest tam filia, bo raczej tam gdzie sa placówki wyższej rangi
                  > nie bardzo widze sens zakładania biur.
                  >
                  > Np we Wrocławiu BR było kompletnym nonsensem...
                  >
                  > Klinij tu:MLM, biznespo godzinach...
                  > Pozdrawiam i zapraszam! gg172 85 85

No niby poradziłeś, ale trochę nie na temat, że tak powiem. Skoro pytam o biuro
                  to o biuro, nie o filię.
                  A co do bytności biur w Krakowie - miasto duże, więc nie każdy ma ochotę jechać
                  na drugi koniec miasta, skoro ma bliżej biuro. Nie zawsze też się aż tak
                  spieszy... Proste smile A skoro są to znaczy, że ma to sens.
                  • 1szylider Re: Zamiast pyskowac lepiej wyjasniac... 01.12.05, 01:07
                    magda-fl napisała:

>
                    > No niby poradziłeś, ale trochę nie na temat, że tak powiem. Skoro pytam o
                    biuro
                    > to o biuro, nie o filię.

+++Pytałas jak miec na okreslona date na biuro. Odpowieziałem jak na okreslona
                    date, bo jak miec na biuro to wiesz juz...

> A co do bytności biur w Krakowie - miasto duże, więc nie każdy ma ochotę
                    jechać
                    > na drugi koniec miasta, skoro ma bliżej biuro.

+++Skoro w filii mozna zalatwić wiecej i mozna mieć szybciej kosmetyki...

Wroclaw to też duże miastosmile)
                    NB Krakow to miasto załozone na prawie wrocławskim i nasi pobozni Ksiązeta
                    panowaliw Krakowie, zaś wadza krakowskich nie siegała po Śląsk...

Nie zawsze też się aż tak
                    > spieszy... Proste smile A skoro są to znaczy, że ma to sens.
                    ++Własnie kraków ewenementem, bo żadnych innych duzyzch miastach nie praktykuje
                    sie tego.
                • zorina Re: Zamiast pyskowac lepiej wyjasniac... 01.12.05, 09:07
                  A to ciekawe??? hahaha

Napisz mi proszę w którym miejscu jestem gołosłowna?

Nie pytam w którym miejscu pyskuję, bo to oczywiste, ze w każdym słowie,
                  prawda? Tylko ty jeden jesteś tutaj kulturalny i dobrze wychowany. No i
                  wszechwiedzący oczywiście. tongue_out
                  • 1szylider Re: Zamiast pyskowac lepiej wyjasniac... 01.12.05, 16:32
                    zorina napisała:

> A to ciekawe??? hahaha
                    >
                    > Napisz mi proszę w którym miejscu jestem gołosłowna?
                    >
                    > Nie pytam w którym miejscu pyskuję, bo to oczywiste, ze w każdym słowie,
                    > prawda? Tylko ty jeden jesteś tutaj kulturalny i dobrze wychowany. No i
                    > wszechwiedzący oczywiście. tongue_out

Witam!

Dziewuszko! Zaczynasz mnie wkurzac swoja bezczelnościa i zgrywaniem niewiniatka.

To skoro sam tego chciałas to będziesz sie z pewnego postu musiała
                    wytłumaczyć...

Oskarżę Cię o nieuczciwa konkrencje i pomawianie w celu zaszkodzenia interesom
                    innych konsultantów.

• jolunia01 Re: zamówienie na biuro reginalne 30.11.05, 22:10
              1szylider napisał:

> zorina napisała:
              ...> Po pierwsze, już od jakiegoś czasu można zamawiać w pierwszy poniedziałek
              > tak jak w każdy inny dzień, czyli od 10.00 ( a nie tak jak kiedyś od 12.00)...
              >>
              > Podobnie z zamówieniami: od 1000..? Od kiedy i w jaki sposób?????????
              > Jeżeli ostanio tj 151105 mozna było zalogowac sie dopiero ok 1230, to
              > jak "konsultantka W statusie dyrektora" umie to załatwić?
              >
              > No chyba,że "konsultantka w statusie dyrektora" znowu sugeruje swoje jakieś
              > fantastyczne układy..?
              >

Wiesz, 1szylider, czytuję Twoje posty i odnoszę wrażenie, że byłbyś chory,
              gdybyś nie pouczał wszystkich i na każdy temat.
              A co do trudności z logowaniem się - wybacz, że to ja będę cię pouczać -
              trzeba mieć albo lepszy komputer, albo lepsze łącze. Ja jestem zwykłą
              konsultantką i nie mam żadnych układów, ale bez problemu zalogowałam się 14
              listopada ok. 11.3o, bo o tej porze akurat miałam wolną chwilę. Dziwię się, że
              Ty - taki ważny człowiek - nie mogłeś się zalogować o dowolnej porze 15
              listopada.
              • 1szylider Re: zamówienie na biuro reginalne 01.12.05, 00:40
                jolunia01 napisała:

> Ty - taki ważny człowiek - nie mogłeś się zalogować o dowolnej porze 15
                > listopada.

Witam!

I komputer mam dobry i dobre łącze, za więcej osób miało kłopoty z logowaniem,
                chyba również albicilla..?

Po prostu Czesi prowadzili jakies prace...

• 1szylider Sprostowanie; 141105 01.12.05, 01:11
                jolunia01 napisała:

> 1szylider napisał:
                >
                > > zorina napisała:
                > ...> Po pierwsze, już od jakiegoś czasu można zamawiać w pierwszy poniedzia
                > łek
                > > tak jak w każdy inny dzień, czyli od 10.00 ( a nie tak jak kiedyś od 12.0
                > 0)...
                > >>
                > > Podobnie z zamówieniami: od 1000..? Od kiedy i w jaki sposób?????????
                > > Jeżeli ostanio tj 151105 mozna było zalogowac sie dopiero ok 1230, to
                > > jak "konsultantka W statusie dyrektora" umie to załatwić?
                > >
                > > No chyba,że "konsultantka w statusie dyrektora" znowu sugeruje swoje jaki
                > eś
                > > fantastyczne układy..?
                > >
                >
                > Wiesz, 1szylider, czytuję Twoje posty i odnoszę wrażenie, że byłbyś chory,
                > gdybyś nie pouczał wszystkich i na każdy temat.
                > A co do trudności z logowaniem się - wybacz, że to ja będę cię pouczać -
                > trzeba mieć albo lepszy komputer, albo lepsze łącze. Ja jestem zwykłą
                > konsultantką i nie mam żadnych układów, ale bez problemu zalogowałam się 14
                > listopada ok. 11.3o, bo o tej porze akurat miałam wolną chwilę. Dziwię się,
                że
                > Ty - taki ważny człowiek - nie mogłeś się zalogować o dowolnej porze 15
                > listopada.

Witam!

ups...

Pomyliłem się o jeden dzien.

Ale chcialbym spiotkać takiego geniusza co umie zalogować się gdy system
                odmawia logowania i jest komunikat, ze logowanie jest niemozliwe np do 141105
                do godz 12...

• 1szylider A co do pouczania... 01.12.05, 01:15
                jolunia01 napisała:

> >
                > Wiesz, 1szylider, czytuję Twoje posty i odnoszę wrażenie, że byłbyś chory,
                > gdybyś nie pouczał wszystkich i na każdy temat.

Witam!

Nauczanie jest i musi byc misja kazdego lidera.

To chyba dobrze,że uczę i pomagam nowym konsultkom i na dodatek nie tylko swoim.
                ??????????

Ty również zanmiast generowac pusta polemike lepiej dziel się swoja dobra
                wiedza z innymi...

A ze na kazdy temat, to po prostu prawie kazdy temat zwiazany z Oriflame znam
                bardzo dobrze, to prostuje błedy i wypaczenia lub wyjasniam gdy ktos pyta...]

• albicilla Basta i Pax,Pax 01.12.05, 10:11
                  Oj Dyrektorzy - jaki przykład dajecie nam Konsultantom kłócąc się i obrażając
                  publicznie.
                  Nie możecie zawrzeć paktu o nieagresji , nawet jeśli z jakichś powodów nie
                  darzycie się sympatią?
                  Tym bardziej ,że oboje macie rację.
                  OBOJE!
                  Zorina twierdząc ,że od 1 dnia nowego katalogu firma działa od 10:00 .Oddziały
                  i filie od 10:00 były otwarte.
                  1Szylider - bo faktycznie system nie działał , ja weszłam ok 11:30, wcześniej
                  pytając się poprzez gg czy on(szylider)wchodzi na stronę bez problemu.
                  • zorina Re: Basta i Pax,Pax 01.12.05, 10:58
                    Albicillo, cieszę się, że się pojawiłaś, bo już zaczęłam przypuszczać, że
                    oddalaś swoje forum we władanie szyliderowi tongue_out

Jeśli natomiast chodzi o niesympatie... to wyobraź sobie, że ja z natury nie
                    oceniam nikogo "na zapas". Dlugo czytalam to forum, zanim zaczęłam na nim
                    pisywać. Wręcz szylider zapraszał mnie do dyskusji. Dlatego nie rozumiem jego
                    ciągłych ataków i próby udowodnienia moich niekompetencji. Nigdy nie piszę o
                    czymś, czego nie jestem pewna. Jak napisałaś, placówki działają od godz, 10.00.
                    A ze były problemy z logowaniem... to przecież zdaża się nawet w środku okresu
                    katalogowego i nie ma nic wspólnego z czyimiś koneksjami jak to pozwolił sobie
                    zasugerować. Dziewczyna pytała o BR i o zamówienia z kat 15 - zakładacie, że
                    znowu będą problemy z logowaniem? To bez sensu. Podawajcie konkrety, a nie
                    jakieś przepowiednie.

Pozdrawiam
                    • 1szylider Re: Basta i Pax,Pax 01.12.05, 16:26
                      zorina napisała:

> Albicillo, cieszę się, że się pojawiłaś, bo już zaczęłam przypuszczać, że
                      > oddalaś swoje forum we władanie szyliderowi tongue_out
                      >
                      > Jeśli natomiast chodzi o niesympatie... to wyobraź sobie, że ja z natury nie
                      > oceniam nikogo "na zapas". Dlugo czytalam to forum, zanim zaczęłam na nim
                      > pisywać. Wręcz szylider zapraszał mnie do dyskusji. Dlatego nie rozumiem jego
                      > ciągłych ataków i próby udowodnienia moich niekompetencji. Nigdy nie piszę o
                      > czymś, czego nie jestem pewna. Jak napisałaś, placówki działają od godz,
                      10.00.
                      >
                      > A ze były problemy z logowaniem... to przecież zdaża się nawet w środku
                      okresu
                      > katalogowego i nie ma nic wspólnego z czyimiś koneksjami jak to pozwolił
                      sobie
                      > zasugerować. Dziewczyna pytała o BR i o zamówienia z kat 15 - zakładacie, że
                      > znowu będą problemy z logowaniem? To bez sensu. Podawajcie konkrety, a nie
                      > jakieś przepowiednie.
                      >
                      > Pozdrawiam

Witam!

Kompletny nonsens wypisuje zorina, bo ja wcale na nia nie napdam, a kto na kogo
                      napada i gdzie to zorina dobrze wie...
                      ( traktuje to jak casuus belli)

Zorina mija się z prawdą,że była jakas niesprawnośc systemu, bo sytem był
                      141105 WYŁĄCZONY do godz 12. A oczywiście usterki i przeciązenia systemu
                      zdarzaja sie i nie ma na to rady.

W ciagu kat 14 były jakies niedogodności spowodowane pracami w Pradze. Bo Czesi
                      rządzą systemem i Polska mimo posiadania kilku potęznych serwerów nadal nie
                      jest w pełni niezalezna od tego co robia w Pradze.

NATOmiast ja nie znam żadnego oficjalnego komunikatu, aby owe konieczne ze
                      wzgledów podsumowywania wyników cokatalogowe wylaczenia miały zostac zniesione.

I niech zorina zacznie bardziej zajmować si własnymi sprawami zamiast oczerniac
                      innych po róznych dziwacznych forach, co jak powiedziałem stanowi dla mnie
                      casus belli, bo Tobie dziewczynko napisało sie o jeden post za duzo.

• chicarica Szylider, ja takie prywatne pytanko: 01.12.05, 12:38
                  czy Ty czasem nie jesteś nauczycielem?
                  Pytam dla celów statystycznych, prowadzę takie małe badania na własne potrzeby...
                  • 1szylider Re: Szylider, ja takie prywatne pytanko: 01.12.05, 16:36
                    chicarica napisała:

> czy Ty czasem nie jesteś nauczycielem?
                    > Pytam dla celów statystycznych, prowadzę takie małe badania na własne
                    potrzeby.
                    > ..

Witam!

szczerze mowiąc zawsze unikalem tego jak ognia i za komuny mocno wywijalem, aby
                    nie dostac nakazu pracy w szkole, co traktowałbym jako zesłanie..
                    sad((

Ale na co mi przyszło?

W Klubie jak najbardziej spełniam role nauczyciela...
                    smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka