Dodaj do ulubionych

Listopadowe IVF/ICSI

02.11.09, 20:18
Cześć dziewczyny,
Chyba czas najwyższy zacząć listopadowy wąteksmileJutro mam wizyte u
lekarza i dowiem się co i jak dalej.Przewiduje,że transfer wypadnie
jakos pod koniec listopada i testowanie juz w grudniu.Mam
nadzieje,że to będzie dobry miesiąc dla mnie i dla wielu z was,które
również w tym czasie podejdą do IVF/ICSI.
Dziewczyny czy jeszcze któraś planuje transferek na listopad?
Wpisujecie się smile
Obserwuj wątek
    • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.11.09, 20:58
      to ja się dopisujesmile
      W zasadzie jestem z wątku październikowego, ale trochę mi się przesunęło i
      transfer wypadnie w listopadzie smile Punkcja już około 10 listopada wink))
      • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.11.09, 14:18
        Cześć Marysia_m24 smile Ja dzisiaj ide na wizyte startową i może lekarz
        będzie mógł podac mi przybliżoną date transferu.Szczerze mówiąc boje
        sie jak choroba ale i ciesze sie,że to juz tuż tuż.smile
        Trzymam kciuki wink
        • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.11.09, 15:57
          Ja kiedyś tez się nie mogłam doczekać, a teraz im bliżej, tym bardziej
          wariuję.... Chociaż tez doczekać się nie mogę, ale bardziej tego żeby już było
          po wszystkim...smile
          • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.11.09, 17:56
            to i ja się dopiszę.
            jutro punkcja a w poniedziałek jak dobrze pójdzie transfer/
            pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie smile
            • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.11.09, 20:20
              No to bb-28 trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą punkcjewink)) Ja od
              piątku mam dostawać zastrzyki z Diphereline przez dwa tygodnie a
              potem koło 19-stego wizyta u dr.L.Tych zastrzyków to sie troche boje
              ale czego sie nie zrobi,żeby móc potem wziąc własne maleństwo na
              ręce.
              • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.11.09, 12:11
                czesc dziewczyny i ja sie dopisuje,jestem tutaj nowa, mam nadzieje,
                ze mnie przyjmieciesmile podchodze do icsi po raz drugi. u mnie
                problemem jest endometrioza a u meza slabe nasienie. dzis szosty
                dzien stymulacji gonalem, jutro wizyta.pozdr!
                • jogna1 Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.11.09, 13:59
                  Dziewczyny a jak nasienie jest ok to wtedy klasyczne IVF czy teraz juz
                  standardem jest ICSI?
                  • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.11.09, 14:49
                    witam, ja już po pick-upie. nakłuli mi 8 pęchcerzyków. mam nadzieję
                    że komóreczki będą prawidłowe i dobrze się zapłodnią.
                    jogna1, u mojego M nasienie jest prawidłowe a mamy icsi. jak pytałam
                    w mojej klinice o standardowe ivf to powiedzieli że to chyba jakieś
                    przestarzałe metody i u nich tylko icsi.
                    pewnie zwyczajnie zależy to od kliniki.

pzdr
                    • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.11.09, 15:19
                      bb-28 trzymam kciuki za Twoje komoreczkismile A czy u Ciebie i M
                      zdiagnozowali przyczyne problemow?w ktorej klinice podchodzisz?
                    • jogna1 Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.11.09, 17:12
                      Trzymam za Ciebie kciuki smile
                      Pytam o klasyczne IVf ,bo skoro nasienie jest ok to powinno sobie poradzic bez
                      pomocy embiologa wink zobaczymy co nam powie lekarz.
                      pozdrawiam smile
                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.11.09, 16:01
                    bb-28 trzymam kciuki za komóreczkismile
                    Jagna wydaje mi sie,że ICSI jest pewniejszą metodą i dlatego w tej
                    chwili częściej stosowaną.My podchodzimy do ICSI bo maż ma problemy
                    z nasieniem i inna metoda nie wchodzi w gre.Wczoraj sie nawet
                    dowiedzielismy żeby był przygotowany na punkcje jąder jak nie bedzie
                    u niego plemniczków w nasieniu podczas mojej punkcji.
                    Pozdrawiam wszystkie dziewczynysmile))
                    • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 05.11.09, 07:46
                      dzięki dziewczyny za kciuki.

bee-emka, problem jest u mnie z mężem ok.
                      ja mam endometriozę, podchodzę w invikcie w warszawie.

• bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 05.11.09, 12:27
                        czesc Dziewczyny, ja juz po wizycie. lekarz wyliczyl mi 8
                        pecherzykow, ale cos wspomnial ze sa w nierownym wzroscie, jedne
                        7mm, inne 10 a jeden gigant 20mm. Dalej gonal, doszedl jeszcze jeden
                        zastrzyk, ale nie pamietam nazwy. Ide ultrakrotkim protokolem,
                        nastepna wizyta w pn. Prawdopodobnie 12-13/11 transfer.Boje sie, ale
                        jakos spokojniej podchodze do tego.Lecze sie we Wroclawiu, w
                        Invimedzie
                        • lenka37 Re: Listopadowe IVF/ICSI 05.11.09, 12:50
                          Witam wszystkie dziewczyny.
                          Ja podchodzę do 2 transferu mrozaczka w Invimedzie W-wa. (12.11
                          wizyta).
                          We wrześniu miałam pierwszy transfer, niestety nieudany.
                          Podchodziłam do INV mój partner zdrowy, a okazało się że miałam
                          ICSI. Byłam zaskoczona okazało się że problem był po mojej stronie.
                          Musieli dopomóc zapłodnieniu komórek. Z 8 pobranych zapłodniło się
                          5, niestety dzieliły się tylko 3. Dwie podano we wrześniu. Teraz
                          jadę po mrozaczka. Znowu pełna nadzieji. smile
                          • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 05.11.09, 19:57
                            Cześć dziewczyny.
                            Widze,ze większość z was już lada dzień będzie podchodzić do
                            tarnsferu.Ja musze jeszcze czekać jakies trzy tygodnie a powiem
                            wam,ze coraz bardziej sie denerwuje.Z jednej strony chciałabym juz
                            mieć to za sobą i czekać na wynik a z drugiej przeraża mnie myśl,że
                            teraz to juz wszystko zależy od mojego organizmu a tak naprawde ja
                            nie mam na to większego wpływu.Przyjmuje leki,stosuje sie do zaleceń
                            lekarza ale przecież to wcale nie daje pewności że sie uda.
                            Trzymam kciuki za wszystkie paniesmile
                            • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 06.11.09, 07:14
                              kedar-ka, wiesz jak ten czas szybko zleci? ja też na początu jak
                              zaczęłam tabl anty się denerwowałam , to było na począku
                              października smile
                              najgorzej mnie denerwował okres samej stymulacji, zastrzyki dwa razy
                              dziennie- masakra.
                              teraz się denerwuję jak tam moje komóreczki, a potem po tranferze
                              (jak do niego dojdzie)no to wiadomo smile

pozdrawiam serdecznie i też trzymam kciuki za wszystkie .
                              • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 06.11.09, 11:13
                                Czesc dziewczyny, lacze sie z Wami i trzymam kciuki za powodzenia.
                                Ja jestem na dlugim protokole. Na razie biore anty, a od wtorku
                                zaczynam zastrzyki z diphereline przez 10 dni. Potem jakies inne.
                                Przystepujemy do IMSI, ale punkcja i traspfer jak dobrze pojdzie to
                                chyba dopiero na poczatku grudnia bedzie.
                                • sandra811 Re: Listopadowe IVF/ICSI 06.11.09, 13:52
                                  witajcie dziewczyny! dobrze wiedzieć ze sie nie zwariowalo i ze
                                  jeste tez ktos taki jak ja i tak samo to przezywa wiec dzieki za
                                  watek. Mam pytanie, otóz jestem po jednej serii tabl. anty i teraz
                                  wyszlo i juz mielismy przystapic do przygotowan jak sie okazalo ze
                                  mam przeciwciala p. plemnikowe wiec jade 3 tyg na sterydach. po
                                  trzech tyg powtorka badania i jak dobrze pojdzie to dzialamy i teraz
                                  pytanie, jak to dalej sie odbywa i ile trwa stymulacja a od
                                  stymulacji do transferu? dzieki za odp i trzymam za Was wszystkie
                                  mocno kciuki.
                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 16:31
                                    Cześć Sandra811.Ja podchodze przy długim protokole i wygląda to u
                                    mnie tak.Najpierw przez 20 dni brałam antyki a 21dc zaczełam sobie
                                    robić zastrzyki z Diphereliny i biore 1,5 tab Encortonu.Mam to brać
                                    przez 14 dni,do 19-stego Listopada.W tym dniu mam wizyte u
                                    lekarza,który po obejrzeniu moich pęcherzyków powie co dalej i co
                                    mam brać.Podejrzewam,że wtedy to potrwa jakis tydzień i punkcja a po
                                    punkcji 2-5 dni i transfer(zalezy od kliniki).A potem to już tylko
                                    czekać na wyniki betysmileMam nadzieję,że troche Ci to
                                    rozjaśniłam...pewnie jeszcze dziewczyny sie dopiszą, jak mają
                                    dokładniejsze dane co do samej koncówki.
                                    • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 16:32
                                      Dziewczyny piszcie co tam u wassmile
                                      • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 17:47
                                        I jak sie czujesz po tych zastrzykach? Troche sie ich boje, a mam
                                        sie zaczac kluc od wtorku i tez mam 19 wizyte w ostatni dzien
                                        podawania diphereliny. Aha i jaka to ma konsystencje po
                                        rozmieszaniu, gdzies czytalam ze taka pianka troche. Nigdy jeszcze
                                        nie robilam sobie zastrzykow, a do kliniki mam troche za daleko zeby
                                        jechac na pierwszy zastrzyk. Ciekawa jestem czy uda sie jeszcze w
                                        listopadzie trasfer u mnie.
                                        • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 19:46
                                          czesc dziewczyny, witaj sandra i bluemka.nie ma sie co bac tych
                                          zastrzykow.najgorzy jest 1szy raz, mi pomogla pielgniarka, potem jakos poszlo.
                                          najgorsze bylo mieszanie proszku z rozpuszczalnikiem, reka mi sie strasznie
                                          trzesla. teraz jestem na gonalu (II podejscie), nie trzeba nic mieszac, tylko
                                          poustawiac dawki i wstrzyknac - teraz maz sie wszystkim zajal. wczoraj oprocz
                                          gonalu musielismy zrobic zastrzyk citrocide-bloker przedwczesnej owulacji,
                                          wystapily u mnie wszystk ie niepozadane objawy;obrzek, pieczenie, swedzenie, bol
                                          glowy.objawy ustapily po 24h.lekarz o tym wspominal, ale strachu sie najedlismy.
                                          jutro mam wizyte. dzis 10ty dzien stymulacji...coraz blizej. im blizej tym
                                          bardziej sie boje...
                                          • bee-mka do bb-28 08.11.09, 20:03
                                            bb-28, napisz jak tam Twoje komoreczki?dzwonili z kliniki?mam nadzieje, ze
                                            wszysko dobrze. Trzymam kciuki smile

• kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 20:04
                                          Bluemka nie masz sie co bać( chociaz ja sama też trzesłam portkami
                                          przed zastrzykamismilePierwszy zrobił mąż bo ja sie bałam ale naprawde
                                          nie ma czego.Najpierw musisz pobrać taki przezroczysty płyn do
                                          strzykawki a potem wstrzyknąc go do pojemniczka z proszkiem.on sie
                                          rozpuszcza odrazu przy kontakcie z płynem i tak jakby
                                          znika.Pozostaje przezroczysty płyn.Jak sama sobie wstrzykiwałam
                                          pierwszy raz to szczerze mówić przystawiłam igłe do ciała i nawet
                                          nie poczułam jak sie wbiła.Czuć za to jak sie wstrzykuje sam lek.Ale
                                          nic strasznego.Uwazaj tylko czy nie wkłujesz sie w naczynie
                                          krwionośne.Zreszta pewnie o tym poinstrułuje Cię pielęgniarka.
                                          Ja też mam nadzieję,że transfer wypadnie jeszcze w listopadziesmile
                                          • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 21:09
                                            Ja idę krótkim protokołem... Byłam na Gonalu od 2dc, później od około 8dc
                                            Cetrotide i Luteris przez dwa dni. Z Gonalem problemów żadnych, łatwo się robi,
                                            bezbolesny. Cetrotide trochę trudniejszy, trzeba było mieszać proszek z wodą i
                                            zawsze miałam duże zaczerwienienie i swędzenie po zastrzyku. Luteris też trzeba
                                            było mieszać i bardzo bolesnyuncertain Ale na szczęście już po zastrzykach... Acha i
                                            wczoraj jeszcze Ovitrelle... No i jutro pobranie komórek z rana. Ale jakoś to
                                            jeszcze wszystko do mnie nie dociera chyba... Zacznę się stresować dobrze jak
                                            będę na wynik bety czekała pewnie smile
                                            • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 21:29
                                              Powodzenia, oby wszystko bylo jak nalezy i z dobrym skutkiem smile
                                          • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 21:23
                                            Dzieki za odp. Ja samego zrobienia i wstrzykniecia sie nie boje,
                                            boje sie tego jak sie po tym bede czuc. Bo mam dosyc delikatny
                                            organizm niestety. Bede robic sama, bo maz by pewnie zemdlal przy
                                            tym, pewnie nawet nie bedzie mogl na to patrzec smile Mam nadzieje, ze
                                            zrobie to dobrze. Pielegniarka cos tam tlumaczyla, ale wiecie jakie
                                            to tlumaczenie na sucho ;/ Nic mi o naczyniu krwionosnym nie mowila,
                                            ja je mam w brzuch dawac podskornie, czyli wezme w jedna reke taki
                                            kawalek skory i wbije igle. Tam to chyba nie ma za duzo naczyc
                                            krwionosnych. Czytalam ta kartke z opisem stymulacji i wyglada na to
                                            ze do 26.11 beda zastrzyki, a potem sie zobaczy wiec ciekawe jak to
                                            wyjdzie z data punkcji i transferu. Kurcze trzeba byc dobrej mysli
                                            dziewczyny.
                                          • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 21:27
                                            A wlasnie kedar-ka, bo Ty tak jak ja najpierw antyki teraz
                                            Dipherelina, czy dostaje sie miesiaczke podczas tych zastrzykow czy
                                            nie? Kurcze jak bylam u lekarza to nie pomyslalam o tym.
                                            • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 22:23
                                              marysia, to idziemy podobnie, ja ultrakrotkim protokolem, tez gonal i cetrocide.
                                              ten ostatni zastrzyk mi nerwow napsul, bo podczas mieszania pelno pecherzykow
                                              sie narobilo...tez tak mialas?troche sie boje, ze nie wszystko wstrzyknelismysad
                                              pozdrawiam i trzymam kciuki

• kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 11:24
                                              Bluemka78-po kilku zastrzykach powinnaś dostać @.Mi lekarz kazał
                                              zadzwonić jakbym nie dostała po jakiś 3-4 dniach.Ja czekam własnie
                                              czy sie pojawi.Powinna jutro więc jeszcze nie panikuje.smile
                                              • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 14:54
                                                No to tak na styk z ta miesiaczka u mnie bedzie, bo 19 wizyta.
                                                Kurcze byleby to szybko wszystko minelo i zakonczylo sie suckesem smile
                                                • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 19:35
                                                  Bluemka78 a w którym dniu cyklu masz zacząć zastrzyki?Nie bardzo
                                                  skapowałam z tym @ na styk przed wizytą.

bb-28 jak Twoje zarodeczki?Już po transferze?Daj znac kiedy
                                                  testujesz.

Marysia_m24- a Ty już po punkcji?Jak poszło,ile komorek Ci pobrali?

• bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 20:03
                                                    Ja zaczynam w 22dc zaraz po skonczeniu anty i biore ich 10szt, 19.11
                                                    mam wizyte kontrolna i potem dalej jakies zastrzyki, ale to sie
                                                    dowiem 19.
        • fabiola24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.11.09, 19:51
          Witam jestem nowa i mam problem ponieważ mąż ma azospermie, nie wiemy co robić!Ja chcę podjąć jakieś działania ale moj mąż jest zalamany! prosze napiszcie gdzie sie udać na podkarpaciu?
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.11.09, 23:16
      Witam,
      Dołączę do Was. Cztery lata temu miałam udane ICSI (za pierwszym razem). Teraz
      chcemy drugie dziecko. Miałam kriotransfer w październiku, ale niestety nie
      udało się...
      Prawdopodobnie w czwartek będę mieć transfer. Zostało nam jeszcze 9 mrozaczków.
      Mam nadzieję, że teraz się uda...
      I trzymam kciuki za Was wszystkie!
      • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 08:41
        Jeśli chodzi o cetrotide, to pielęgniarka mi wytłumaczyła, że powinno się
        delikatnie i powoli mieszać żeby się pęcherze nie porobiły smile A jeśli nawet
        jakieś minimalne dawki Ci upłyną podczas odstrzykiwania powietrza, to chyba nie
        szkodzi...smile Pzdr
        • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 22:21
          czesc, u mnie punkcja wypada w pt 13-ego sad a jak wszystko dobrze pojdzie to w
          pn 16-ego transfer. co tam u Was, pozdr!
          • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 23:02
            Ja dzisiaj miałam pobranie komórek. Wszystko poszło zgodnie z planem, pobrali 16
            komórek smile Teraz czekam i zobaczymy ile zdoła się zapłodnić wink)) Około piątku
            spodziewam się transferu smile pzdr
      • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.11.09, 23:07
        Cześć, u mnie jest podobnie, tylko sześć lat temu przechodziłam ICSI i za pierwszym razem się udało, a teraz jestem po pierwszym kriotransferze nie udanym. Pocieszam się bo mam jeszcze 8 pingwinków i już w przyszłym podchodzę do kolejnego transferu.
        Przypominając sobie moje początki walki o dziecko i czytając wasze historie dochodzę do wniosku, że my Kobiety jesteśmy WIELKIE.
        Moje Panie trzymam z całych sił za Was kciuki.
        • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 07:51
          witajcie, już po tranferze,
          w piątek trochę mnie załamali ci z labo bo z 8 pobranych komóreczek
          4 tylko były dojrzałe a zapłodniła się jedna sad
          załamało mnie to trochę.
          do poniedziałku siedziałam jak na szpilkach czy w ogóle dojdzie do
          transeru, ale udało się.
          podali mi jednak dwa.niestety nie były rewelacyjne. staram się
          jednak nie nastawiać na to że się uda sad
          pierwsza weryfikacja w czwartek.pewnie się odezwę.
          pozdrawiam
          • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 13:49
            bb-28 trzymam kciuki za wielgaśna bete za jakies dwa tygodnie smile

Ja sie lecze w Novum ale transfer dopiero pod koniec listopada wiec
            narazie nie powiem ile komóreczek.

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki...te przed i te posmile
    • lenka37 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 12:57
      bb-28 Gdzie miałaś INV. Ja icsi w Invimedzie W-wa. z 8 pobranych
      zapłodniło się tylko 3. przeżyłam szok.
      Został mi 1 ZARODEK po który jade w listopadzie.
      Dziewczyny piszczcie w jakiej MACIE inv. Może sobie pomożemy.
      • zuzka787 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 13:04
        Witam,
        Ja też miałam punkcję w W-wskim invimedzie.Pobrali mi 10 komórek z
        czego żadna nie została zapłodniona sad
        • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 13:36
          Ja podchodzę w Warszawie w Novum. Pobrano mi 12 komórek i wszystkie się zapłodniły, więc po pierwszym transferze 10 zamrożono. Do kriotransferu rozmrożono tylko dwa bo ładnie się rozmroziły i zaczeły dzielić, mam nadzieję, że pozostałe też tak będą się zachowywać.
      • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 17:04
        invicta warszawa
    • lenka37 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 14:25
      I to mnie martwi. Dużo dziewczyn w Invimedzie ma mało zapłodnionych
      komórek. Zaś w Novum więcej. Sama nie wiem co o tym myśleć.
      Dzielcie się swoimi doświadczeniemi.
      A ile w Novum kosztowało cię INV?
      • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 14:55
        Biorąc pod uwagę wszystkie koszty czyli badania, leki do stymulacji, wizyty kontrolne, punkcja, zabieg itd to zamknęłam się w kwocie 15000 pln. Pierwszy kriotransfer natomiast to już kwota rzędu ok. 3000, kolejny nie przekroczy 2000.
        • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 15:25
          Ja leczę się w UK. Z moich 16 pobranych komórek zapłodniło się 8 smile Jutro pewnie
          się dowiem kiedy transfer smile
          • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 19:41
            Czesc dzieczyny, trzymam kciuki za Was. Ja dzisiaj zrobilam pierwszy
            zastrzyk, rece sie trzesly, no ale trzeba byc twardym wiec jakos
            poszlo. Ja podchodze w Provicie w Katowicach.
            • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 20:03
              Bluemka78 i jak wrażenia po pierwszym zastrzyku? smile nie taki diabeł
              straszny jak go malują,co?Ile masz przyjąć tych zastrzyków?
              • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 20:13
                No udalo sie i nie jest tak zle hihi Na razie mam 10 diphereliny do
                19.11 wlacznie, a potem na karcie pisze ze jeszcze 6 diphereliny i
                jednoczesnie 6 innego, ale jeszcze nei wiadomo ktory Pani dr
                wybierze. No, a potem chyba zalezy od wynikow stymulacji. Na
                wizytach jeszcze jakies zastrzyki beda podawane.
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.11.09, 22:17
      Ja w Novum. Cztery lata temu pobrali 14 komórek, zapłodniło się 12, jeden podali
      i był sukces za pierwszym razem. 11 zamrożono.
      Teraz, podobnie jak mamafrania, jestem po pierwszym nieudanym krio. W czwartek
      drugie podejście...
      Trzymam kciuki za każdą z Was.
      • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 12.11.09, 12:24
        Dziewczyny. Właśnie do mnie dzwonili i ustalili transfer na sobotę, fajnie, bo
        nie muszę brać wolnego w pracy smile Komórki miałam pobrane w poniedziałek, trochę
        duży odstęp, ale to chyba dobrze, podobno większe prawdopodobieństwo
        zagnieżdżenia jeśli to są blastocysty? Trzymajcie proszę kciuki... smile Do mnie z
        każdym dniem coraz bardziej dociera to wszystko i chyba zaczynam się stresować
        na dobre...uncertain
        • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 12.11.09, 20:19
          Marysia-trzymam kciuki smile
          Niunia-a jak u Ciebie? już po?Daj znać.

Powiem wam dziewczyny,że stres to i ja zaczynam odczuwać.I do tego
          jakiegos doła łapie i chyba presje,że przezemnie może cos nie wyjśćsad
          To chyba przez te leki,które przyjmuje.A wy jak znosicie stymulacje?
          Jak sie czujecie?
          • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 12.11.09, 21:35
            Tak, już po. Podali ma dwa zarodki. Nie znam się na tym, ale pani biolog mówiła,
            że bardzo ładne: 8-mio i 9-cio komórkowy.
            Teraz najgorszy czas-oczekiwanie na wynik.
            Dziewczyny wiem, że nic nie da mówienie, żebyście się nie denerwowały. Samej
            sobie próbuję to wmówić...
            Tak naprawdę na tym etapie w zasadzie nic już nie możemy robić, jak tylko czekać
            i próbować nie oszaleć.
            Ja pewnie nie wytrzymam dłużej niż do przyszłego poniedziałku.
            Pozdrawiam.
            • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 13.11.09, 08:09
              jestem 4dpt i nic nie czuję. nie wiem nawet czy powinnam?
              powiem Wam że to naprawdę można ześwirować.
              cały czas trzymam kciuki za Was.
              • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 13.11.09, 15:38
                Dziewczyny trzymam kciuki za Was, oby sie powiodlo. A co do objawow
                to nie ma sie co sugerowac. Jedne odczuwaja inne nie bez wzgledu na
                wynik wiec glowa do gory i troche cierpliwosci jeszcze smile
          • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 13.11.09, 15:37
            Stresu to pewnie sie nie da uniknac w takiej sytuacji neistety.
            Kazda z nas sie troche jednak stresuje. Co do lekow to ja dzisiaj
            bralam 4 zastrzyk i jakos nic nie odczuwam, poza tym ze mnie jakies
            chorobsko lapie i probuje sie ratowac przed nim fervexem. Ostanio
            moze jestem bardziej chetna na popoludniowe drzemki, ale to pewnie
            dlatego ze kawy ostatnio nie pijam - musze sie troche odzwyczaic i
            oczyscic organizm smile
            • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 13.11.09, 16:43
              Bluemka78- ten fervex to tak sama z siebie bierzesz czy lekarz
              pozwolił?Ja na tej ulotce dotyczącej zaleceń mam wyraźnie napisane
              że przy Dipherelinie nie moge brać aspiryny.To nie to samo co fervex
              ale byłabym ostrożna.Ja to wogóle boje sie teraz brać jakis leków
              sama bez konsultacji z lekarzem...wole nie ryzykować na tym etapie.
              • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 13.11.09, 19:07
                No w sumie nie pomyslalam o tym, niby na ulotce nic nei pisze, ale
                moze lepiej zapytam smile
        • atw77 Re: Listopadowe IVF/ICSI 13.11.09, 19:30
          witaj marysia,jak wiesz ja tez w UK.W zeszly czwartek mialam transfer 2zarodkow
          6komorkowych.Nic sie nie martw,transfer to nic strasznego,nawet powiem ze
          spodziewalam sie wiekszej "pompy",troszke gorsza byla punkcja.Ja czekam do 20ego
          na test.Trzymam kciuki,ja mialam troszke pretensje ze nie dostalam
          blastocysty,ale teraz juz czekam na wiesci jak tam moje zarodeczki.Mialam w
          planie lezec plackiem i czekac na test ale nie wytrzymalam i wszystko robie
          normalnie,praca,dom,tylko uwazam na siebie...Mysle zeraz ze co ma byc to
          bedzie,nie ma co cudowac,teraz juz musi natura dzialac.Przyznam ze bola mnie
          jajniki i piersi ale wiem,ze moze byc mnostwo objawow lub wcale takze sie tym
          nie sugeruje zeby nie zwariowac,i czekam,,,to jest trudne.POzdrawiam.
      • thursday.next Re: niuniu90 20.11.09, 00:41
        a możesz napisać ile z 11 zarodków rozmrożona za 1-ym razem i ile
        teraz?
        I ile Ci podano?
        Trzymam kciuki za wypasioną betę!
    • thursday.next Re: Listopadowe IVF/ICSI 14.11.09, 18:13
      witajcie,

ja jeszcze nie podchodzę, gdyż pół roku temu urodziłam cudownego
      bobasa z warszawskiego invimedu. śledzę jednak wątki trochę z
      przyzwyczajenia wink a trochę dlatego że czeka na mnie 10 zarodków, po
      które wkrótce na pewno wyruszę i dlatego szczególnie mocno kibicuje
      wszystkim kriotransferówkom. a propos zapłodnień w invimedzie, to u
      mnie z 16 komórek zapłodniło się 12 i to chyba od komórek i
      plemnikow bardziej zależy niż od kliniki... Będę trzymać za Was
      kciuki!
      • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 14.11.09, 19:39
        Ja już po dzisiejszym transferze smile Mam w sobie dwie Kropki (blastocysty), które
        właśnie szukają bezpiecznego miejsca na kolejnych 9 miesięcy. Teraz trzeba jakoś
        wytrzymać te 12 dni do testu.... Chociaż na razie jeszcze nie wariuję, no i mam
        jednego eskimoska w zapasie smile Pozdrawiam i trzymam kciuki za siebie i za Was
        oczywiście smile
        • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 15.11.09, 18:51
          Marysia_m24 trzymam kciukismilei życze wypasionej bety za 11dni smile

Niunia90- dla Ciebie też oczywiście kciukasy i najlepsze życzenia.
          Dziewczyny trzymam kciuki.smile
          Ja wciąz jade na Dipherelinie i Encortonie a w czwartek wizyta
          kontrolną.Mam nadzieję,że już niedługo i ja będę czekac po
          transferze na wyniki.
          • sandra811 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 09:46
            kedar-ka ja tez jestem po 3 tygodniowej serii encortonu i niestety
            zwalczył przeciwciała p.plemnikowe ale narobil tez
            szkody,powiekszony jajnik, podrazniony woreczek zolciowy, czeste
            przeziebienia. Jak ty tolerujesz ten lek i w jakim celu go brałas?
            • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 12:09
              Sandra811- wiem że encorton pomaga zagnieździć sie komóreczkom po
              transferze i byłam święcie przekonana że własnie po to go
              biore.Troche mnie wystraszyłaś tym co piszesz.Ja narazie czuje sie w
              miare dobrze.Woreczek żółciowy mam wycięty wiec tu mi szkód nie
              narobi a przeziebienie to narazie mam katarek malutki i to wszystko.

Dziewczyny mam pytanie- czy pęcherzyki przed punkcją powinny popękać?
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 14.11.09, 20:19
      Ja też nie mam żadnych objawów. Ale przy tamtym udanym też niczego nie czułam.
      Bolą piersi, ale przy takiej ilości luteiny mają prawo boleć. Poza tym nic.
      Trochę plamiłam po transferze. Ale już minęło. Miesiąc temu, kiedy się nie
      udało, często bolał mnie dół brzucha. Teraz na razie nic.
      Ja też normalnie funkcjonuję. Co prawda do poniedziałku włącznie mam wolne, ale
      to dlatego, że po prostu chciałam odpocząć.
      Dziewczyny, mam pytanie. Co prawda, ktoś może pomyśleć, że skoro tyle lat się
      leczyłam i tyle mam za sobą, to powinnam to wiedzieć... Jak to jest z
      zagnieżdżeniem? Którego mniej więcej dnia po transferze może się próbować
      zagnieżdżać zarodek?
      I jeszcze głupsze pytanie... W novum zawsze posługują się ilością komórek
      zarodka. Kiedy mówi się o zarodku blastocysta?
      Pozdrawiam i trzymam kciuki. Kilka nas będzie testować w podobnym terminie.
      • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 14.11.09, 23:43
        Ja w ulotce informacyjnej miałam napisane, że zarodek powinien się zagnieździć
        około 5/6 dnia po transferze.
        Jeśli chodzi o ilość komórek, a blastocyscty, to nie wiem dokładnie jaki jest
        przedział liczbowy, ale np ja miałam podaną jedną blastusię 180 komórkową, a
        drugą z trochę mniejszą ilością komórek, ale nie wiem dokładnie ile, ale to też
        blastocysta była smile
        • atw77 tycie? 16.11.09, 07:25
          chcialam zapytac czy ktos mial przypadek naglego przytycia po stymulacji
          hormonalnej i w trakcie przyjmowania progesteronu po transferze?w ciagu tych
          kilku tygodni przybylo mi okolo 6kg i zastanawiam sie co jest tego powodem,dodam
          ze tendencje zawsze mialam.Ja w piatek testuje,trzymajcie kciuki...
          • bee-mka Re: tycie? 16.11.09, 17:41
            u mnie skutek byl odwrotny, nie mialam apetytu po transferze, ale
            moze to z nerwow...ja tak reaguje.trzymam kciuki za piatek.
          • kedar-ka Re: tycie? 16.11.09, 19:56
            Bee-mka- trzymam kciuki smile Zobaczysz że sie uda i bedzie dobrze.

atw77- za Ciebie też trzymam kciuki żeby beta była ogromna smile
            A co do tycia to ja od początku stymulacji przytyłam juz jakies 2kg
            a jestem jakos w połowie stymulacji wiec pewnie jeszcze mnie troche
            przybędzie...apetyt mam ogromny...tragedia.
            • bluemka78 Re: tycie? 16.11.09, 21:38
              Ja na razie tylko ta diphereline biore, dzisiaj mialam 7 zastrzyk.
              No i dzisiaj juz czuje, ze cos ze mna nie tak, glowa boli, slabizna
              okropna i nic mi sie nie chce. Ale jesli chodzi o jedzenie to tez mi
              sie nie chce, a prawde mowiac ja typ chudzielca wiec moglabym
              przytyc troche. Widzialam kedar-ka, ze Ty bierzesz jeszcze jakis
              encorton, ja go doiero na wizycie dostane w zastrzyku na dwa razy
              rozlozony, moze po tym taki apetyt jest.
        • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 16.11.09, 17:30
          czesc dziewczyny, jestem juz po trasnferze, z 10 pobranych komorek
          zaplodnily sie 4.podano mi 3 zarodki, ten czwarty zostawili na
          obserwacje, bo moze uda mu sie dojsc do stadium blastocysty, wtedy
          zamroza.troche sie martwie, bo teraz,przy drugim podejsciu sa gorsze
          wyniki, mniej plemnikow, mniej zaplodnionych zarodkow (wtedy prawie
          wszystkie).lekarz nam powiedzial, ze lepiej przyjmuja sie blastusie,
          ale w moim przypadku mogly by do tego stadium nie dojsc. Troche tego
          nie rozumiem, bo jak nie dochodza w laboratorium to jak maja sie
          rozwinac dalej, w moim organizmie...sadTestuje 27 listopada.Pozdrawiam
          • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 16.11.09, 18:00
            Jeśli podają troszkę słabsze komórki to jest większe prawdopodobieństwo, że
            "dojdą" do blastocysty i się zagnieżdżą w Twojej macicy niż w jakimkolwiek
            laboratorium smile Może dlatego nie chcą ich trzymać dłużej smile Powodzenia...
            • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 08:34
              witajcie ,u mnie na 90% nic z tego, wczoraj miałam drugą
              weryfikację, beta<1 sad, niestety.
              za was wszystkie trzymam kciuki.
              • lenka37 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 10:57
                bb-28
                bardzo mi przykro. Spróboj jeszcze raz może zmień klinikę, wielu
                dziewczyną wtedy wychodzi . Głowa do góry
                • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 12:29
                  lenka37, dzięki.
                  oczywiście że spróbuję, właśnie myślę nad kliniką.
                  na razie daję sobie czas na odpoczynek zarówno fizyczny, a przede
                  wszystkim psychiczny smile
              • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 12:57
                bb-28 bardzo mi przykro że tym razem sie nie udało.Zobaczysz,że
                następnym będzie lepiej.Odpocznij chwile i bierz sie do działania bo
                o taką małą dzidzie warto walczyć smile
              • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 12:57
                bb-28 bardzo mi przykro że tym razem sie nie udało.Zobaczysz,że
                następnym będzie lepiej.Odpocznij chwile i bierz sie do działania bo
                o taką małą dzidzie warto walczyć smile

Dziewczyny co z tymi pęcherzykami? mają pękać przed punkcją?
                • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 13:21
                  raczej nie powinny pękać, , oni w całości je zdejmuja z jajników
                  podczas punkcji
              • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 14:20
                sad Oby udalo sie nastepnym razem.
                • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 17:43
                  na pewno sie uda, trzeba wierzyc i byc optymista.
                  chociaz wiem jak to jest, zlosc, zalamanie, poczucie
                  niesprawiedliwosci.boje sie, ze mnie tez to czeka sad

kedarka, mi sie wydaje, ze pecherzyki nie powinny peknac, bo
                  przeciez oni je wyciagaja i potem zapladniaja, a wiec jak pekna
                  przed polaczeniem to wtedy nici z tego...
                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 19:06
                    Dzięki dziewczyny za odpowiedz.Właśnie nie bardzo wiedziałam jak to
                    ma być z tymi pęcherzykami.Czyli lepiej zeby za duże nie urosły po
                    wtedy same popękaja i bedzie klops.
                    • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.11.09, 22:51
                      Dziewczyny mam pytanie.
                      Czy brała któraś z Was "Cyklogest" po transferze w formie dopochwowych czopków?
                      Pytam, bo nie wiem, czy to normalne, że on tak "wycieka" po każdym użyciu, mam
                      wrażenie, że na prawdę bardzo dużo mi go ubywa.... Lekarz wspomniał, że mogę
                      mieć po nim upławy, ale czy to normalne, że aż takie? uncertain
                    • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.11.09, 08:21
                      one same Ci nie popękają nie bój się smilepo to są leki i cała ta
                      stymulacja,
                      niech rosną wtedy będą dojrzałe i ładnie się zapłodnią,
                      trzymam kciuki smile
                    • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.11.09, 11:46
                      Kedar-ka nie ma sie co tym przejmowac, po to nas obserwuja na usg,
                      zeby wiedzieli co i jak smile Ja staram sie przynajmniej tym glowy nie
                      zaprzatac, bo mozna zwariowac. A propos w nocy snilo mi sie ze mamy
                      slicznego chlopca, podobny do meza, mial juz ok 5 lat i bawil sie
                      samolocikiem smile Boszze moze to jakis proroczy sen... oby sie nam
                      wszystkim udalo.
                    • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.11.09, 11:49
                      A jescze mam dziweczyny do Was pytanko jak to z tym okresem po
                      dipherelinie jest. Ja mam juz oc czwartku, niby takie nic a ciagle
                      jest. Normalnie to mialam z 5 dni, ale ze 3 dni obficie i potem z
                      glowy, a tu takie bylo co, a odejsc nie chce.
                      • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.11.09, 21:27
                        Bluemka78- oby Twój sen był proroczy i Ci sie spełnił. A co do @ to
                        ja przy Dipherelinie miałam własnie stosunkowo krótki.Jakies 4 dni i
                        to takie dosyc umiarkowane.Tak naprawde drugi był normalny a
                        pierwszy i reszta dosyć niewielkie.Za to po dwóch dniach dostałam
                        lekkiego plamienia i lekarz kazał mi brac Rutinoscorbin 4x2 i już mi
                        przeszło. Może powinnaś zadzwonić do lekarza i spytać czy to tak
                        powinno wyglądac.Albo weź Rutinoscorbin i zobacz czy pomoże.
                        • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.11.09, 18:11
                          I jak tam po wizycie? Ja juz jestem po i na razie wszystko idzie
                          dobrze. Od jutra biore dalej diphereline, a wieczorem menopur i
                          gonal, plus encorton 2 razy dziennie. To do nastepnego czwartku i
                          znowu wizyta kontrolna i badania. Co do plamienie ponoc tak moze byc
                          przy dipherelinie i powinno teraz samo przejsc. Zobaczymy. Napisz co
                          u Ciebie po wizycie.
                          • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.11.09, 21:11
                            Bluemka78Dzisiaj miała pierwsze podglądanko i okazalo sie że
                            mój prawy jajnik nie bardzo chce ze mna współpracować i wyprodukował
                            mało pęcherzyków.Na szczęście lewy jest w porządku.mam nadzieje,że
                            prawy podgoni do nastepnej wizyty.Dzisiaj dostałam już pierwszy
                            zastrzyk gonalu,jeszcze 6 mam wziąc razem z Diphereliną i
                            Encortonem.Nastepna wizyte mam w środe a potem w piątek.Coś czuje że
                            to już już smile

Mam pytanie- w którym dc miałyście dziewczyny punkcje? bo z moich
                            obliczeń wychodzi że ja bede miała jakos póxno.Juz dzisiaj mam 10dc.

Fabiola24 nie załamujćie sie z męzem.Poczekaj niech dojdzie
                            do siebie po tej wiadomości i zacznijcie działać bo można cos z tym
                            zrobic.Podejrzewam że Twój mąż watpi teraz w swoją męskość i dlatego
                            tak bardzo sie załamal.Musisz być teraz przy nim i go wspierać i
                            podtrzymywac na duchu.

niunia90 teraz za Ciebie trzymamy kciuki smile Za wypasioną bete.
                            • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.11.09, 22:02
                              To chyba u kazdego inaczej wychodzi. Mi lekarz powiedzial, ze to
                              jest srednio ok. 12dnia od rozpoczecia stymulacji, czyli dla Ciebie
                              od dzisiaj. Bo branie samej diphereliny jest wyciszeniem, nie
                              stymulacja. A ze to sztucznie kierowany cykl wiec dc nie ma
                              znaczenia. Ja mam dzisiaj 8dc i jestem po 10 dipherelinach, a Ty
                              tylko jeden dc do przdu skoro juz dzis bralas gonal.
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.11.09, 12:44
      bb-28 bardzo mi przykro. Wiem jak się czujesz.
      Ja w sobotę zrobię betę. To będzie 9dpt. Też będzie wiadomo, czy w
      ogóle coś drgnęło.

Ja od wtorku czuję lekkie pobolewanie podbrzusza i lewego jajnika.
      No i piersi bardzo bolą. Ale to od luteiny. Nic więcej.
      Boję się...
      • bb-28 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.11.09, 13:47
        dzięki, myślałam ze dużo gorzej to przeżyję, nie jest tak źle.
        co ma być i tak będzie, nie mam na to wpływu, pozostaje mi tylko
        modlić sie i próbować dalej.
        niunia90 trzymam kciuki żeby się udało , jajniki i piersi też mnie
        bolą cały czas, to chyba przez leki.
        • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.11.09, 18:15
          Nie jestesmy w stanie nic zrobic wiec pozostaje nam tylko czkeac na
          wyniki, a jak sa zle to probowac dalej. Ja trzymam sie takiej tezy,
          jak sie nie uda to moze bede miec chociaz jakies mrozaczki (oby).

Niunia90 trzymam kciuki za Twoja bete.
          Sciskam Was dziewczynki mocno, wierze ze w koncu nam sie uda.
          • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 09:15
            czesc dziewczyny, wlasnie sie dowiedzialam,ze moj ostatni czwarty
            zarodek nie rozwinal sie do stadium blastocysty i zdegenerowal.moje
            jajeczka i zarodki sa do banisad nie licze ze tym razem sie uda.
            dzis 4d/t bola mnie brzuch i piersi. od wczoraj jestem juz w pracy,
            myslalam, ze w domu przez te trzy dni zwariuje od tego myslenia i
            denerwowania sie.
            atw77, niunia90- trzymam kciuki za Was! Oby beta byla
            ogrrromna!Dajcie znacsmile
            marysia_m24 - jak sie czujesz?
            Pozdr!

• bee-mka do kedar-ka 20.11.09, 09:19
              kedar-ka ja szlam ultrakrotkim protokolem i punkcje mialam
              15ego dc
            • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 16:09
              Witaj bee-mka smile
              Czuje się hmmm właściwie to za dobrze, kompletnie nic nie czuję, nic mnie nie
              boli (poza piersiami, ale one bolały już przed transferem). Dzisiaj jest 6dpt
              powoli zaczynam wariować... Testować będę we wtorek, ale boję się, że przez ten
              kompletny brak jakichkolwiek objawów to wszystko spełznie na panewce uncertain oby do
              wtorku...
              • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 18:56
                Marysia_m24- Ty sie nic niemartw.To chyba dobrze ze nic Cie nie boli
                i dobrze sie czujesz.W pierwszych tygodniach ciąży kobiety
                przeważnie nie mają żadnych dolegliwości i u Ciebie tez tak własnie
                może być.Nie trać nadzieji...będzie dobrze smile

Ja dzisiaj jestem po drugim zastrzyku gonalu i strasznie boli mnie
                głowa.Nie biore żadnych tabletek przeciwbólowych bo nie wolno.
                Wy miałyście jakies dolegliwości przy przyjmowaniu gonalu?
                • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 19:25
                  Ja przed chwilka mialam pierwszy gonal i menopur. Glowa to mnie boli
                  od poniedzialku i raczej zwalalabym wine na diphereline. Aczkolwiek
                  mi lekarka powiedziala, ze na bol glowy moge brac nawet i 2 tabletki
                  paracetamolu i tak tez robie, mnie przewaznie wieczorem zaczyna
                  bolec. Nie wolno innych srodkow, bo zaburzaja stymulacje, np.
                  ibuprom zabroniony, apsiryna i wszystkie salicylany (polopiryna
                  itp.) zabronione przy zazywaniu encortonu. Tak wiec spytaj o ten
                  paracetamol, bo nie bierzesz nic innego niz ja, a mi pozwolil dr.
                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 19:50
                    Bluemka78 mnie ta głowa boli juz jakos od trzech dni ale dzisiaj
                    stało się to już bardziej uciążliwe bo zaczeła bardziej
                    boleć.Idziemy na tych samych lekach więc jezeli Tobie lekarz
                    pozwolił to może i ja sie odważe.Czy Apap jest lekiem z tej grupy o
                    której pisałaś, myslisz że moge?

ATW77- gratulujesmile)) Lekarz pewnie ma racje żebys wstrzymała sie z
                    radościa az usłyszysz bicie serduszka ale bardzo dobrze Cie
                    rozumiem,że już sie cieszysz.pewnie każda z nas by tak
                    miała.Fajnie ,że Ci sie udało.Takie pozytywne wiadomosci bardzo
                    dobrze wpływają na nastawienie dziewczyn,które sa jeszcze przed.
                    • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 19:59
                      Kedar-ka msyle, ze skoro mi wolno to chyba Tobie tez, prowadzi mnie
                      naprawde bardzo dobra lekarka wiec nie sadze, by cos przeoczyla. Ja
                      dzisiaj tez wzielam 2 paracetamole, bo mi sie bol nasilal. Apap to
                      jest tez paracetamol wiec to to samo. Nawet lekarka podala mi nazwe
                      solpadeine, to tez jest lek na bazie paracetamolu, ale lepiej
                      dziala, bo ma jakies dodatki, kodeine i kofeine, jakby mi sam
                      paracetamol nie pomagal. Ja ten paracetamol wiec popijam mocna
                      herbata albo kawa jak nie jest za pozno, bo niby kofeina pomaga
                      szybciej zadzialac. Niestety na moje bole najlepiej dziala ibuprom,
                      tego nie moge wiec i tak mnie troche boli, ale lepiej troche niz tak
                      mocno, ze sie nie da spokojnie funkcjonowac. Do tego jak sie poloze
                      z imnym recznikiem na glowie to pomaga. Dzisiaj mnie boli mniej niz
                      wczoraj, a biore teraz tylko polowe zastrzyku diphereline wiec
                      mysle, ze to jej wina i tej naszej "menopauzy", mam nadzieje ze nam
                      mina te dolegliwosci wlasnie teraz jak juz jest stymulacja.

ATW77 gratulacje!!!
                      • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 20:07
                        Mi lekarz też zmniejszył dawke diphereliny ale tylko o 1/3.Pewnie ze
                        względu na ten prawy jajnik,który troche słabiej produkuje
                        jajeczka.Narazie sie tym nie przejmuje bo mam jeszcze jakis tydzień
                        żeby nadrobić a i tak lewy jest w porządku więc może jednak będzie z
                        czego wybierać.
                        Bluemka a Ty jaki masz teraz harmonogram?Widzę,że idziemy łeb w
                        łebsmile)
                        • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 21:02
                          Kedar-ka ja to chyba teraz jestem jeden dzien po Tobie. Do tej pory
                          bralam tylko diphereline przez 10 dni, od dzisiaj biore diphereline
                          polowe dawki, do tego menopur 75j i gonal 122,5j, no i ten encorton
                          dwa razy dziennie. W czwartek mam wizyte kontrolna, osg i badanie
                          estradiolu i zobaczymy co tam bedzie smile Nie wiem czy dalej jeszcze
                          jakies zastrzyki beda czy to juz wystarczy. Srednio punkcja jest ok
                          12 dnia od rozpoczecia stymulacji wiec moze wyjdzie kolo 1 grudnia,
                          no i potem trasfer za nie wiem ile smile W kazdym razie nastawiam sie
                          ze wyjdzie mi to w pierwszym tyg grudnia wszystko. A u Ciebie?
                          • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 21.11.09, 20:14
                            Bluemka u mnie to wygląda tak,że w środe mam drugie podglądanko a w
                            piątek następne.Podejrzewam,że to w piątek będzie ostatnie i pewnie
                            jakos po dwóch dniach punkcja.W mojej klinice podają 2-3 dniowe
                            zarodki więc pewnie transfer wypadnie w pierwszych dniach
                            grudnia.Wychodzi na to,że idziemy bardzo podobnie i pewnie będziemy
                            testowały w podobnym terminie smile
                            • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 21.11.09, 20:37
                              No to milo, fajnie jak jest nas wiecej niz jedna smile Bedziemy trzymac
                              kciuki za siebie nawzajem smile Ja dzisiaj po 2 zastrzyku z tych
                              dodatkowych (gonal, menopur) i wyglada na to ze bole glowy przeszly
                              sobie, a Ty jak tam?
                              • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 21.11.09, 20:46
                                Ja dzisiaj tez drugi zastrzyk gonalu.Ja oprócz diphereliny i
                                encortonu biore jeszcze gonal i to wszysko.Dzisiaj głowa bolała mnie
                                przez chwile tak bardziej a teraz tylko delikatnie ćmi co da sie
                                przeżyc.Za to boli mnie brzuch jak przed @.I to nie tyle boli co
                                jestem taka napuchnięta i nabrzmiała jak tuz przed @.Nie wiem czy to
                                normalne i oczywiście już sie zaczynam troche denerwować.fajnie,że
                                jestesmy na tym samym etapie.Tak zawsze raźniejsmile

Dziewczyny a co u was?
                                • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 21.11.09, 21:45
                                  Czyli ten gonal to co drugi dzien bierzesz? A w jakiej dawce? Ja
                                  112,5j codziennie. Pewnie co lekarz to inaczej przeprowadza
                                  stymulacje. Ja na razie spoko, w zasadzie nic szczegolnego nei
                                  czuje, moze odrobine w brzuchu tak jak przed owulka. Po tym
                                  encortonie mialo mi sie chciec jesc, ale jakos nie mam ciagle
                                  apetytu. To pewnie te zmiany hormonalne tak na mnie wplywaja. Co
                                  czlowiek to inne reakcje. Mnie tez juz glowa nie boli, tez gdzies
                                  tam lekko moze cmi, ale jak o tym nie mysle to luzik smile
                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 21.11.09, 22:05
                                    Coś musiałam źle napisacsmile Gonal biore co dziennie tak jak
                                    Diphereline z samego rana w dawce 150j.Widze,że objawowo tez bardzo
                                    podobnie przechodzimy.Tylko ja jednak mam apetytsmile a raczej ochote
                                    na słodycze,wcześniej czekolade jadłam raz na miesiąc,teraz wciąż
                                    jadłabym cos słodkiego co już sie odbiło na mojej wadze.
                                    • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 21.11.09, 22:24
                                      No to podobnie w sumie, ja mam gonalu 112,5 ale jeszcze 75 menopuru
                                      wiec pewnie w sumie podobnie wychodzi w dzialaniu. Tylko ze ja d.
                                      biore rano, a g. i m. wieczorem. No ja to taki typ chudzielec wiec
                                      byloby fajnie cos utyc wink A slodycze normalnie to jem chetnie, byl
                                      czas ze nie moglam przezyc bez jednej czekolady dziennie. A teraz to
                                      nawet slodycze niespecjalnie mi podchodza. A slyszalam, ze po tym
                                      encortonie to apetyt wzrasta wiec trzeba uwazac co i ile sie je, a
                                      dodatkowo waga szybko wzrasta, bo zatrzymuje sie woda w organizmie
                                      czy cos takiego. Tak wiec sie nie przejmuj, bo ta zmiana w wadze to
                                      pewnie tylko ta woda.
                                      • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 22.11.09, 14:14
                                        Cześć dziewczynysmile Co tam u was słychać?Ja dzisiaj czuje sie całkiem
                                        dobrze.Głowa nie boli,brzuch już też mi tak nie dokucza. Nie wiem
                                        czy ten przyrost wagi jest związany tylko z wodą ale jak narazie
                                        mojemu męzowi to nie przeszkadza więc jeszcze jest oksmile
                                        • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 22.11.09, 23:02
                                          Na razie to najwazniejsze jest pozytywne myslenie smile Byle do przodu
                                          i oby sie powiodlo smile
                                          • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 23.11.09, 20:28
                                            Bluemka78 tak sobie licze i sie zastanawiam czy Ty dobrze wyliczyłaś
                                            sobie ten dzień punckji.Troche późno jakos.Ja jestem jeden zastrzyk
                                            gonalu za Tobą( dzisiaj 5)a pierwsza wizyte mam w środe a drugą w
                                            piątek.Licze sobie że punkcja wypadnie jakos w niedziele a że Ty
                                            jesteś przedemną to i punkcje chyba możesz mieć dzień wcześniej.Tak
                                            to sobie jakos wymysliłamsmile co o tym sądzisz?

Mam dziewczyny pytanie.Czy korzystacie z L4 albo czy zamierzacie
                                            miedzy punckja a transferem i po samym transferze? ja sie wciaz
                                            zastanawiam co mam zrobic.
                                            • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 23.11.09, 22:23
                                              To jestes o jeden do przodu smile Ja dzisiaj zrobilam sobie 4 zastrzyk
                                              gonalu i menopuru smile Mam jeszcze 2, w czartek rano jeszcze
                                              diphereline i kontrola, i sie zobaczy czy jeszcze trzeba czy to
                                              wystarczy. A poczytalam tu na forum i w innych forach o tej bakterii
                                              ureaplasma i postanowilam zrobic w razie czego, bo mi tego nikt nie
                                              zlecil do tej pory. Dzisiaj oddalam wymaz do badania wyniki mam miec
                                              w czwartek rano. Mam nadzieje, ze tego cholerstwa nie mam.
                                              • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 24.11.09, 08:35
                                                Ja chyba nie miałam zleconego tego badania.Nawet nie bardzo wiem co
                                                to za bakteria sad Badanie zrobiłaś sobie na własną rękę?myślisz,że
                                                trzeba?
                                                • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 24.11.09, 10:07
                                                  Tak na wlasna reke. Poczytalam o tym i niektore dziewczyny mialy
                                                  problemy z poronieniami i dopiero np. po 4 poronieniu zrobily to
                                                  badanie i sie okazalo ze jest ta bakteria. Ona podobno moze miec
                                                  wplyw na wady rozwoju plodu na przedwczesny porod, a nawet na
                                                  poronienia. Moze tez nie miec zadnego wplywu, ale ja jak o tym
                                                  poczytalam to sie wystraszylam i wolalam to zrobic, i miec pewnosc,
                                                  ze jakby co to nic dziecku z tej strony nie bedzie zagrazac. Ponoc
                                                  objawami sa u kobiet zapalenia jajnikow i innych narzadow rodnych
                                                  (nie mam takich problemow) lub nawracajace zapalenia pecherza (a tu
                                                  akurat mam), moze tez byc bezobjawowe. U mezczyzc moze sie objawiac
                                                  slabsza ruchliwoscia i morfologia plemnikow, u nas niestety to jest
                                                  problemem. Tak wiec stwierdzilam, ze sama sprawdze, dla swojego
                                                  spokojnego sumienia.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 24.11.09, 15:25
                                                    Spytam jutro lekarza o to badanie tylko sie zastanawiam czy to nie
                                                    za późno troche.Ja sie własnie najbardziej boje poronienia, jak już
                                                    sie uda i zaczne sie cieszyć a potem strace dziecko.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 24.11.09, 19:16
                                                    Wiesz ja wychodze z zalozenia, ze lepiej pozno niz wcale. Mam
                                                    nadzieje, ze nam to nei wyjdzie i bede spokojniejsza. A jesli
                                                    wyjdzie to prawde mowiac pretensje mozna miec tylko do lekarzy, ze
                                                    nie zlecili tego badania wczesniej, w koncu to nie my powinnysmy
                                                    studiowac ten temat. Zobaczymy nie ma co gdybac na zapas. Pocieszam
                                                    sie, ze nawet jesli to sa leki, ktore mozna brac od razu i skonczyc
                                                    leczenie przed faktyczna ciaza. Bo wlasciwie zanim sie ten
                                                    zarodeczek nam zakotwiczy i da znac, ze jest to troche to trwa smile
                                                    Jak tak czytam czasami o tych poronieniach to to musi byc straszne
                                                    przezycie, tu sie cieszysz, a potem taka tragedia sad
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 24.11.09, 19:55
                                                    Kochana faktyczna ciaże powinnaś liczyć od dnia transferu bo to
                                                    będzie dzień zapłodnieniasmile I juz chyba od tego dnia będzie się
                                                    liczyc,że jesteś w ciązy.Myslisz,że zdarzysz z lekami przed?Zresztą
                                                    po co pytam wink pewnie nic takiego nie będziesz miała i nie będziesz
                                                    musiała tego leczyćsmile.
                                                    Tak sie zastanawiałam ostatnio czy mąz może być przy transferze?
                                                    Pomyślałam,że to przecież tak jakby moment"poczęcia" wiec chyba
                                                    powinien być przy mnie.Jeszcze go o to nie pytałam ale chyba
                                                    chciałabym,żeby był przy mnie.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 24.11.09, 20:25
                                                    Mysle ze mezowie moga byc przy tym, tymbardziej ze to juz nie jest
                                                    zaden inwazyjny zabieg tak jak punkcja. Chyba nawet gdzies czytalam,
                                                    ze czesto sie to praktykuje. Co do lekow to mam nadzieje, ze nic nie
                                                    bedzie potrzebne smile No, ale tak jak pisalam dowiedzialam sie o tym
                                                    czymsik i musialam sprawdzic, zeby miec spokojna glowe smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 09:05
                                                    Rozmawiałam wczoraj z mężem o tym czy chce być przy mnie podczas
                                                    transferu ale jakos zareagował bez większego entuzjazmu.Mam jeszcze
                                                    chwile czasu,żeby go jakoś namówić...chociaż z drugiej strony nic na
                                                    siłe.
                                                    Dzisiaj mam wizyte kontrolną i zobaczymy co mi lekarz powie.Dzisiaj
                                                    obudziłam się z takim bólem głowy,że dawno aż tak bardzo mnie nie
                                                    bolała.Nie wiem czy to od stymulacji czy cisnienie spada.
                                                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 10:05
                                                    Wczoraj miałam swój trzeci transfer i za każdym razem mąż był ze mną
                                                    Cała procedura transferu trwa chwilę, ale dobrze mieć kogoś kto trzyma za rękę.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 10:34
                                                    mamafrania04 no to teraz trzymamy kciuki,żeby ten transfer się
                                                    udał smile))Ja mam nadzieję,że jednak namówie mojego męża żeby był przy
                                                    mnie.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 18:09
                                                    mamafrania04 bede trzymac kciuki smile
                                                    kedar-ka nic na sile, nie kazdy jest stworzony do uczestniczenia w
                                                    takich momentach. Ja sie tez meza spytam, ale nie zdziwilabym sie
                                                    jakby nie chcial. On nawet jak sobie te zastrzyki robie to woli tego
                                                    nie widziec. To tak jak z porodem, jedni mezowi aktywnie
                                                    uczestnicza, a inni mdleja i wola kibicowac za drzwiami wink Napisz
                                                    jak tam po kontroli, ja juz czekam jak na szpilkach co u mnei sie
                                                    jutro okaze. Czy badania dobrze wyjda, czy stymulacja przebiega
                                                    prawidlowo, no wiadomo.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 20:53
                                                    Ja już po wizycie i nie jest za wesoło.Lekarz stwierdził,że mam 12
                                                    pęcherzyków z czego narazie 6 ładnych ale i tak muszą
                                                    podrosnąć.Podniósł mi dawke gonalu na dwa dni a potem mam zmiejszych
                                                    i dodać menopur.W piątek kolejna wizyta a potem jak będzie trzeba to
                                                    jeszcze w sobote.Lekarz powiedział,że punkcja wypadnie w
                                                    poniedziałek lub wtorek.Jakoś podłamana jest po takich wieściach.Mój
                                                    mąz mówi,że przecież potrzebujemy dwoch pęcherzykow a nawet
                                                    wystarczy jeden ale ja sie tym martwie.Zobaczymy co będzie dalej.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 21:23
                                                    Kedar-ka nie ma co sie martwic na zapas. Wydaje mi sie, ze wlasnie
                                                    po to sa te wizyty kontrolne, by sprawdzac co sie dzieje. Ja tez sie
                                                    nie nastawiam ze po jutrzejszej wizycie leki nie potrzebne, bo juz
                                                    wszystko super uroslo. Przeciez poki co to dawali nam te leki w
                                                    ciemno, dopiero teraz widza jak dzialaja i ewentualnie dodaja
                                                    jeszcze troche. Bedzie dobrze, a 12 pecherzykow z czego 6 ladnych to
                                                    jest sukces moim zdaniem.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 26.11.09, 08:51
                                                    Bluemka78 dzięki kochana za miłe słowa pociechy.Jakoś podłamana
                                                    jestem ta wczorajszą wizytą.I chociaż wiem,że masz racje i to
                                                    jeszcze wszystko będzie weryfikowane i tak się troche martwie.Daj
                                                    znać jak już będziesz po wizycie co tam u Ciebie jak sie
                                                    rozwija.Wychodzi na to,że jednak punkcje będziemy miała tak samo.Mi
                                                    wyjdzie poniedziałek-wtorek według lekarza.Przyszły tydzień chyba
                                                    wezme sobie wolny i na spokojnie przejde przez ten końcowy etap.
                                                    Odezwij sie-będę myśleć i trzymać kciuki za Ciebiesmile
                                                  • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 26.11.09, 10:23
                                                    kedar-ka nic się nie martw. U mnie na wizytach było widocznych około 8
                                                    pęcherzyków, a w efekcie na punkcji pobrali ich 16. Po prostu nie zawsze lekarz
                                                    na USG widzi wszystkosmile u Ciebie pewnie bedzie dokładnie tak samo smile Trzymam
                                                    kciuki...
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 26.11.09, 18:57
                                                    No to kedar-ka teraz czas na moje podlamanie. U mnie jest tylko 6
                                                    pecherzykow widocznych na usg sad Jeden jajnik ma 5, a drugi nei
                                                    wiadomo czemy tylko 1 i to maly. Niby lekarka mowila, ze to
                                                    wystarczy byleby dobre byly, no ale wiadomo stres jest. Mam jeszcze
                                                    zrobic po 2 zastrzyki z kazdego leku i w sobote na kontrole. Punkcja
                                                    najprawdopodobniej pon lub wt, tak jak u Ciebie.

Co do tej ureaplasmy to istne jaja. Mezowi wyszlo, ze nie ma, mi ze
                                                    mam i oporna na wszystkie antybiotyki hihi. Pobierali mi dzisiaj na
                                                    nowo, bo to musieli zle pobrac i wynik jest falszywy. Lekarka
                                                    powiedziala, ze skoro maz nei ma to ja na pewno tez nie. Poza tym
                                                    nie jest z tym tak zle jak opisuja w necie. Praktycznie tego to sie
                                                    nie bada w ogole, bo nie ma udowodnionych badan, ze moze to miec
                                                    jakis wplyw na ciaze, czy zajscie czy inne. To tylko domysly.

Tez by mi sie przydalo wolne, ale niestety nie dam rady. Pewnie bede
                                                    musiala troche chociaz popracowac.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 26.11.09, 20:05
                                                    Bluemka sama mnie wczoraj pocieszałaś więc bez podłamywania mi tusmile
                                                    Będzie dobrze i nasze pęcherzyki jeszcze podrosną.Po za tym Ty tez
                                                    powinnaś posłuchać mojego męża,który mówi że jeden pęcherzyk
                                                    wystarczy...no chyba że chcesz bliźniaczkismileDo poniedziałku
                                                    nadrobimy.Dzisiaj to nawet mnie brzuch pobolewa.A nie dostałaś
                                                    jeszcze jednego leku do wstrzyknięcia?ja oprócz Diphereline i Gonalu
                                                    dostałam na jutro Menopur.

Co do tej bakteri to faktycznie jajasmile Kiedy będziesz miała te
                                                    drugie wyniki?Ja nawet nie spytałam lekarza o to.Tak sie przejełam
                                                    tymi małymi pęcherzykami,że zapomniałam o tym zupełnie.
                                                    Już dzisiaj złozyłam sobie podanie o urlop i w przyszłym tygodniu
                                                    odpoczywam.Niektóre dziewczyny mówiły,że po punckji były dosyć
                                                    obolałe wiec wole posiedziec w domku.Przykro,że Ty nie możesz.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 26.11.09, 21:24
                                                    No miejmy nadzieje, ze beda dobre i sie wiekszosc zaplodni. No mnie
                                                    tez od wczoraj pobolewa, ale tak niewiele. Ja caly czas biore i
                                                    diphereline i gonal, i ten menopur. Tylko ze mialam chyba mniejsze
                                                    dawki gonalu niz Ty bo 112,5. No moze to i lepiej, bo przynajmniej
                                                    nam przestymulowanie nie grozi wink Trzeba sie pocieszac jakos.

No te wyniki drugie maja byc za 2 dni czyli w sobote, albo
                                                    poniedzialek. Ale juz sie tym nie przejmuje, bo skoro maz nie ma to
                                                    skad ja bym miala hehe Tymbardziej, ze takie bzdury im wyszly. Ta co
                                                    pobierala mowila, ze ciezko jej pobrac czysty wycinek, bo mam duzo
                                                    sluzu tam, no nic dziwnego skor sie tak stymulujemy wink Moze ten sluz
                                                    im zaburzyl wyniki.

No w dzien punkcji pewnie nie bede nawet myslec o pracy i wylacze
                                                    tel. Zobacze jak sie bede czuc nastepnego dnia, jak bede obolala to
                                                    moze ten jeden dzien jeszcze posiedze w domu, najwyzej sobie kompa
                                                    wezme do domu i jak bedzie cos na mus to zrobie. Nie pytalam sie
                                                    lekarki jak to jest po transferze czy lepiej lezec czy normalnie,
                                                    czytalam juz rozne opinie. Ale moze lepiej jak polezymy troche,
                                                    chocby przed tv czy czytajac ksiazke, zeby sie nie stresowac tylko
                                                    relaksowac.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 28.11.09, 16:29
                                                    No ja juz po wizycie kontrolnej. Punkcja we wtorek z rana. Mam
                                                    widocznych 7 pecherzykow, niektore juz b. ladne, a niektore moglyby
                                                    jeszcze podrosnac troszke. Mam jeszcze wziac po jednym gonalu i
                                                    menopurze, z rana ostatnia diphereline, a wieczorem ovitrelle. Biore
                                                    juz tez antybiotyk.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 28.11.09, 20:21
                                                    Bluemka no to wychodzi na to,że jednak będziesz pierwsza.Ja byłam
                                                    jeszcze dzisiaj na wizycie i lekarz jeszcze sie wstrzymał z punkcja
                                                    bo te moje pecherzyki nie bardzo podrosły.Zryczałam sie juz w
                                                    samochodzie jak wracaliśmy ale teraz sobie tłumacze,że wczoraj
                                                    wizyta była o 19 a dzisiaj o 12 wiec to nie cała doba i może dlatego
                                                    nie było jakiejś dużej różnicy w wymiarach pęcherzykow.Niby troszke
                                                    urosły ale lekarz nie jest jeszcze zadowolony więc w poniedziałek
                                                    kolejna wizyta.Juz nie wiem,kiedy wkońcu będzie punkcja.Zaczynam sie
                                                    bać czy mnie teraz nie przestymuluje...choroba teraz to już mam
                                                    stresasadA za Ciebie dziewczyno trzymam kciuki za udaną punkcjesmile
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 28.11.09, 21:08
                                                    Kedar-ka bedzie dobrze zobaczysz. Dobrze, ze lekarze obserwuja
                                                    dokladnie co tam sie z nimi dzieje. Bo tak to by zrobili punkcje i
                                                    by sie okazalo, ze nie ma tylu dobrych pecherzykow, lepiej
                                                    cierpliwie poczekac smile Skoro nie urosly tak duzo to raczej Cie nie
                                                    przestymuluje, kazdy inaczej reaguje na leki. Ja przed stymulacja
                                                    jak rozmawialam z lekarka to mowila, ze jednym wystarczy 6 dni
                                                    stymulacji innym nawet 14 potrzeba. Ja za to mam lewy jajnik chyba
                                                    do niczego, bo mimo takiej stymulacji tylko ma jeden pecherzyk,
                                                    dobrze ze prawy ma 6. Tak wiec boje sie, ze w razie niepowodzenia
                                                    moge nie miec mrozakow, albo slabe i malo sad Trudno nic nie
                                                    poradzimy na to. Ja dzisiaj to jestem strasznie slaba, chyba te
                                                    wszystkie leki mi daja popalic. Chcialabym juz to miec za soba i
                                                    czekac na wynik bety.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 29.11.09, 14:10
                                                    Bluemka tak sobie właśnie tłumacze,że każda kobieta przechodzi to
                                                    inaczej i może ja potrzebuje troche więcej czasu.Zobaczymy co będzie
                                                    w poniedziałek.U Ciebie tez nie wiadomo ile pęcherzykow będzie na
                                                    punkcji.Gdzies czytałam,że podobno na usg może nie być widać
                                                    wszystkich pęcherzyków.Co do jajników to mamy bardzo podobnie bo u
                                                    mnie lewy tez jest słabszy i do tego pęcherzyki są bardzo wysoko
                                                    ułożone i jest ciężki dostep.Lekarz kazał to zanotować w karcie więc
                                                    ciekawe czy nie będzie z tym jajnikiem problemów podczas punkcji.Oj
                                                    już wole nie mysleć i sie nie zadręczać.Co do samopoczucia to ja nie
                                                    tyle jestem słaba ile bolą mnie jajniki dość mocno i dzisiaj jeszcze
                                                    do tego doszła głowa.I mam problem z dopięciem spodni tak mi brzuch
                                                    napuchł.Czy ten lek na pęknięcie pęcherzyków też robi sie w brzuch?
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 29.11.09, 14:45
                                                    Ja juz nie mysle co to bedzie, bedzie co ma byc. Teraz to juz tylko
                                                    mozemy tyle co poodpoczywac po trasferze. No mnie tez bola, ale nie
                                                    az tak bardzo, brzuch tez mam troche bankowaty wiec to chyba
                                                    normalne po tym wszystkim. Ja chyba oslablam bo dostalam jeszcze
                                                    antybiotyk taki co sie jednorazowo zazywa na te cholerna ureaplasme.
                                                    Jednak mi wyszla, ciekawe ze mezowi nie wyszla (ale tez dostal
                                                    antybiotyk). Tak ten otrivelle co ja mam to sie tak samo jak inne
                                                    robi podskornie w brzuch. Tylko trzeba godziny dokladnie dopilnowac,
                                                    bo jego sie robi 34-38 godzin przed punkcja (to juz doczytalam). Tak
                                                    wiec mi jeszcze wieczorem doszedl ten zastrzyk, moze to juz koniec,
                                                    czy potem tez sie bierze jakies zastrzyki? Juz nie pytalam o to.
                                                    Wiem, ze na pewno nowe tabletki na progesteron, ale czy cos jeszcze
                                                    to nie wiem. Na razie mam zinnat, encorton, folik z rana i ten
                                                    zastrzyk, moze ostatni juz.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 29.11.09, 14:47
                                                    No rano jeszcze bralam ostatnia diphereline.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 29.11.09, 19:54
                                                    To jednak wyszła Ci ta bakteria?To może Twojemu mężowi źle zrobili
                                                    badanie.A na co bierzesz ten zinnat? Ja z tabletek to tylko encorton
                                                    i folik.Nic więcej nie biore.Juz teraz sama nie wiem co mam
                                                    myslec.Masz racje-będzie co ma być i chyba nie bardzo mam wpływ na
                                                    mój organizm.Pytałaś sie może co jest potrzebne na punkcje?tzn czy
                                                    trzeba coś ze sobą zabrać albo coś takiego?
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 29.11.09, 21:59
                                                    No wyszla, mezowi nie wyszla wink W kazdym razie jakby co to juz
                                                    wzielismy na to antybiotyk. A zinnat to tez antybiotyk i biore go
                                                    oslonowo chyba do punkcji. Akurat sie skonczy przed trasferem.
                                                    Mowili mi, zeby na punkcje zabrac koszulke nocna i kapcie. Ach nei
                                                    ma co juz rozmyslac, bedzie dobrze, trzeba myslec optymistycznie smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 30.11.09, 16:19
                                                    Ja juz po wizycie.Dzisiaj lekarz stwierdził,że mam 6 bardzo ładnych
                                                    pęcherzyków i jeszcze sporo mniejszych.Jestem zadowolona że ostatnio
                                                    sie wstrzymał z końcem stymulacji bo teraz będzie w czym
                                                    wybrać.Chociaż pielęgniarka powiedziała,że po co mi tak dużo jak za
                                                    pierwszym razem sie udasmile Wiem,że to tylko takie gadanie ale ja tez
                                                    w to wierze i mam nadzieję,że będzie dobrze.W każdym bądz razie
                                                    dzisiaj jestem pełna optymizmu.A jak Ty sie czujesz przed punkcją?smile
                                                    Ja będę miała w środe o 9.A transfer pewnie jakos w sobote.Już się
                                                    nie moge doczekaćsmile
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 30.11.09, 17:00
                                                    No prawde mowiac chcialabym to miec juz za soba wszystko. Jeszcze
                                                    dzisiaj musze troche popracowac na zapas wiec nawet nie mysle co
                                                    bedzie. Tez mam optymistyczne mysli, ale jednak gdzies tam siedzi
                                                    strach, ze moze sie nie udac uncertain Napisze jutro jak bylo, pewnie
                                                    dopiero wieczorem, bo znajac moja reakcje na narkoze to bede spac i
                                                    spac caly dzien.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 30.11.09, 17:11
                                                    Mi lekarz kazał sie bardzo mocno oszczędzać po tym zastrzyku,żeby
                                                    pęcherzyki za wcześnie nie popękały.Ty też uważaj na siebie i sie
                                                    nie przemęczaj bo praca nie zając nie ucieknie a teraz Ty jesteś
                                                    najważniejsza.Ja sobie siedze w domku i odpoczywam.Będę jutro
                                                    zaciskać kciuki za Ciebie i wspierać Cię telepatyczniesmileOdezwij sie
                                                    jak będziesz już się dobrze czuła i sie wyśpiszsmileDaleko masz do
                                                    swojej kliniki?
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 30.11.09, 20:28
                                                    Mi nic nie mowili o oszczedzaniu, ale sama staram sie nie robic
                                                    zadnych wysilkow fizycznych poza spacerami z obawy przed utrata
                                                    moich cennych pecherzykow smile Nie no ja to tylko takie papierkowe
                                                    sprawy przed komputerem wiec bez roznicy czy tutaj klikam czy
                                                    sluzbowo wink A niestety nikt inny za mnie tego nie jest w stanie
                                                    zrobic. Do kliniki mam niecala godzinke jazdy samochodem, pod
                                                    warunkiem, ze nie ma korkow wiec jutro wyjazd o 6.30, bo 7.45 mamy
                                                    byc na miejscu. Punkcja o 8 rano. Trzymaj kciuki, ja tez bede
                                                    pozniej za Ciebie trzymala smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 30.11.09, 20:45
                                                    Pewnie,że będę trzymała kciukismile Jak tylko będziesz w stanie to
                                                    czekam na relacje bo chociaż Cie nie znam to myśle co u Ciebie i jak
                                                    Ci idzie. To takie troche dziewne ale takie sprawy w jakiś sposób
                                                    jednoczą ludzi.Chyba przez te hormony wszystkie jakaś sentymentalna
                                                    sie zrobiłamsmileJa co pół godziny biegam do łazienki...choroba jasna.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 01.12.09, 11:49
                                                    No to ja juz jestem po punkcji. Komoreczek nestety malo, tylko 4
                                                    dojrzale sad Zobaczymy ile sie zaplodni i co bedzie do trasferu.
                                                    Jutro mam dzwonic pytac. A poza tym to nic strasznego, na chwilke
                                                    usypiasz, ale szybko sie budzisz po wszystkim i w zasadzie jest sie
                                                    tylko troche oslabionym. Ja jeszcze dostalam kroplowke wiec szybko
                                                    doszlam do siebie. Troche obolala, ale tez niewiele, nie czuje nawet
                                                    potrzeby brac cos przeciwbolowego. No to teraz Twoja kolej smile
                                                    Trzymam kciuki.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 01.12.09, 13:51
                                                    Cztery komórki to też coś.A tak naprawde potrzebna Ci jedna lub dwie
                                                    jak chcesz bliźniaczkismileMi ostatnio pielęgniarka powiedziała,że po
                                                    co mi tyle komórek, co potem z nimi zrobie.Odpowiedziałam,że jak sie
                                                    nie uda to lepiej mieć a ona na to że przecież sie uda to po co
                                                    tyle.Jej pewność tego,że sie uda podniosła mnie na duchu.Tobie tez
                                                    sie uda wiec nie potrzeba Ci więcejsmileMocno w to wierze.Trzymam
                                                    kciuki żeby sie teraz ładnie dzieliły.Po ilu dniach Ci je podadzą?
                                                    Szybko to jakos chyba poszło,co?
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 01.12.09, 15:58
                                                    No tak 4 to tez cos, bylam w pokoju z Pania, ktora miala tylko jedna
                                                    i obumarla. Strasznie mi jej sie zal zrobilo. To moje 4 przy tym to
                                                    super wynik. Poszlo szybko i gladko. Jednak troche pospalamsmile Jutro
                                                    mam dzwonic co i jak, najprawdopodobniej w czwartek lub piatek
                                                    bedzie trasfer. Byleby sie zaplodnily wiec na razie dalej trzeba
                                                    trzymac kciuki.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 01.12.09, 20:48
                                                    Ja w dalszym ciagu trzymam za Ciebie kciuki i wciaz uwazam że 4
                                                    jajeczka to bardzo ładny wynik i że za chwile dwa Ci podadzą. I oby
                                                    obydwa zostały z Tobąsmile. Ja jakoś pełny luz przed jutrzejsza
                                                    punkcja.Sama sie sobie dziwie skąd tyle spokoju u mnie.może jutro
                                                    zaczne panikowac ale coś mi sie nie wydaje.bardziej chyba będę czuła
                                                    nerwy przed transferem bo od tego juz więcej zależy.Transfer możemy
                                                    mieć w tym samym terminie bo w mojej klinice podaja zarodki 2-3
                                                    dniowe wiec może sie w piatek załapie.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 17:26
                                                    No to ja już po smilePobrali mi 10 komóreczek więc jestem bardzo
                                                    zadowolona.Po wybudzeniu dosyć mocno bolało ale dali mi coś i
                                                    powiedzmy,że przeszło.Teraz tylko mnie tak delikatnie pobolewają
                                                    jajniki.Boli przy siadaniu ale ogólnie jest ok.Transfer
                                                    najprawdopodobniej będzie w piątek ale mają do mnie jeszcze jutro
                                                    dzwonić.Dostałam mase leków i kolejne zastrzyki(a już myślałam że z
                                                    tym koniec).Teraz tylko czekanie na ten najważniejszy moment.Trzymam
                                                    kciuki za nas obie i za reszte dziewczynsmile
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 19:02
                                                    Super, przynajmniej u Ciebie bedzie z czego wybierac smile No ja tez
                                                    mam pelno lekow i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Dzisiaj dzwonilam do
                                                    kliniki i mam 3 zaplodnione komorki. Malo, no ale lepiej tyle niz
                                                    nic sad Jutro dopiero beda wiedziec jakiej sa jakosci, jak sie dziela
                                                    itp. Maja zadzwonic sie umowic na transfer w piatek. Tak wiec pewnie
                                                    bedziemy dalej razem przezywac Kedar-ka smile Trzmam kciuki za piekne
                                                    zarodki nasze smile Kurcze strasznie sie denerwuje, mialam nadzieje
                                                    miec cos na zapas, jakby co, a teraz to klapa. Oby sie nam udalo za
                                                    pierwszym razem, wtedy nie bedzie mialo znaczenia ile bylo komorek wink
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 20:18
                                                    Dziewczyny niestety w tej chwili zostały nam tylko domowe sposoby na
                                                    przeziębienia.Ja tez polecam czosnek bo dobrze zabija zarazki
                                                    chociaż cięzko go znieść.No i gorące herbatki z miodem i
                                                    cytryna.Mnie na szczęscie narazie to omija i niech lepiej tak
                                                    zostanie.
                                                    Bluemka teraz niech te trzy zarodeczki slicznie Ci sie dzielą a
                                                    potem z Tobą zostaną?Będziesz chciała żeby podali Ci wszystkie naraz
                                                    czy zostawisz coś na potem?Zresztą jeżeli uda sie odrazu to nie
                                                    będzie Ci potrzebny żaden zapas.Za dwa tygodnie będziemy razem
                                                    testowały i razem cieszyły się z naszych maleństw.Trzymam kciukismile
                                                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 21:00
                                                    No dziewczyny kedar-ka i bluemka78, trzymam kciuki za wasze jajeczka, niech się pięknie dzielą i dadzą wymarzoną ciążę. Dziś mija 9 dpt. Pierwszy tydzień leniuchowałam i pozwalałam się rozpieszczać, ale mam już dość. Muszę się czymś zająć bo od myślenia można zwariować. Wsłuchuję się w siebie, wynajduję tysiące symptomów. Byle do wtorku smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 21:13
                                                    mamafrania04- dziękuję za kciuki i ja również trzymam za Toba
                                                    pięknie przyrastającą bete w tej chwilismileZnajdz sobie zajęcie to
                                                    moze wtedy czas szybciej minie ale nie przesadzaj z wrażeniami smile
                                                    Podejrzewam,że ja też będę wynajdywała sobie symptomy.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 21:34
                                                    mamafrania dzieki za kciuki smile My tez za Ciebie trzymamy smile
                                                    Kedar-ka jutro bede wiedziec jakie sa, jesli beda wszystkie
                                                    takie same i dobre to chyba jedna zostawie, boje sie trzech na raz.
                                                    Wiem, ze w ogole prawdopodobienstwo ciazy jest ok 30%, ale jednak
                                                    jakby tak 3 sie przyjely to chyba tez bym byla cala zestresowana ;P
                                                    Chyba, ze jedna bedzie slaba to moze wtedy sie zdecyduje na 3, nie
                                                    wiem, nie ma co gdybac, bo i tak nie wiadomo jakie one beda na
                                                    razie. Napisz jak u Ciebie jak bedziesz cos wiecej wiedziala.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 14:04
                                                    No to dziewczyny jutro trasfer. Zarodeczki sie podzielily i mam byc
                                                    dobrej mysli. Najprawdopodobniej podane beda 2, a 1 jesli spelni
                                                    normy bedzie na pozniej.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 15:23
                                                    No i ja już wszystko wiem.Transfer jutro o 8:30.Z 10 komórek,które
                                                    pobrali 1 była niedojrzała,6 bardzo ładnie się zapłodniło,2 nie
                                                    bardzo chcą się jeszcze zdecydować a jedna źle sie zapłodniła i juz
                                                    wiadomo,że nic z niej nie będzie.Ogromnie się ciesze bo wiem,że w
                                                    razie czego będę miała mrozaki.To daje mi taki wewnątrzny spokój i
                                                    jak narazie wcale sie nie denerwuje.Pewnie zaczne schizować przed
                                                    samaym wynikiem.
                                                    Mamafrania ja też chyba wolałabym pożyć w błogiej nieświadomości i
                                                    poczekać z wynikiemsmile
                                                    Nunia90- no to trzymam kciuki,żeby tym razem się udałosmile
                                                    Bluemka78 a Ty o której masz transfer?
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 15:42
                                                    Ja mam o 11.15 Tak wiec teraz to juz nam pozostaje odpoczywac i
                                                    czekac, az nadejdzie czas testowania smile Kedar-ka super masz wynik,
                                                    tyle zarodkow to naprawde mozna byc spokojnym. Ja sie ciesze, ze
                                                    chociaz jeden mi moze zostanie uncertain
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 16:12
                                                    Zobaczysz,że zostanie a zresztą nie będzie Ci potrzebny bo nam sie
                                                    uda i nie trzeba będzie powtarzać.
                                                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 16:22
                                                    Oczywiście, że się wam uda Dziewczyny. Ja i niunia90 jesteśmy żywym przykładem, że pierwsze podejście może zakończyć się sukcesem. Teraz mamy trochę pod górkę, ale mam nadzieję, że to mała górka i wkrótce obie zdobędziemy jej szczyt. wink
                                                  • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 21:57
                                                    Mamafrania, ale ładnie to ujęłaś smile.

Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze transfery!
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.12.09, 17:34
                                                    No to ja już jestem po transferze.Niestety nie jest tak różowo jak
                                                    miało być.Lelarka dopatrzyła się u mnie oznak przestymulowania.Mam
                                                    mocno powiększony prawy jajnik.Doradziła nam żebysmy albo się
                                                    wstrzymali albo spróbowali z jednym zarodkiem(dwóch nie chciała mi
                                                    podac ze względu na moje zdrowie).Świeżaki maja wieksze szanse na
                                                    sukces więc sie zdecydowalismy na ten jeden.Dostałam zwolnienie na
                                                    dwa tygodnie i mam sie bardzo mocno oszczędzać.Boje się o tą moją
                                                    kruszynke czy ze mną zostaniesad
                                                    Bluemka a jak u Ciebie poszło?
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.12.09, 19:22
                                                    Kedar-ka nie martw sie musi zostac z Toba smile
                                                    U mnie zgodnie z planem, mam w sobie 2 zarodki, jeden zamrozony.
                                                    Wszystkie ponoc dobre, jeden byl klasy A, dwa klasy B. M
                                                    am A i B podane. Tez nie obylo sie bez komplikacji, bo sie okazalo
                                                    ze mam mocne przodozgiecie i troche bolalo, bo trzeba bylo
                                                    zastosowac dodatkowe narzedzia, zeby zarodeczki wprowadzic. No, ale
                                                    teraz to juz nam zostalo odpoczywac i czekac. Mam zrobic test 12dpt
                                                    z krwi, a do tej pory sie oszczedzac i odpoczywac wiec sobie dzisiaj
                                                    pospalam, a teraz sie wyleguje na kanapie. Glowa do gory Kedar-ka
                                                    bedzie dobrze, bedziemy trzymac za siebie nawzajem kciuki smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 04.12.09, 20:16
                                                    Dla mnie sam transfer też był malo przyjemny.Mam tyłozgięcie macicy
                                                    i też nieźle sie musiała ta lekarka namęczyć żeby sie dostać.Po
                                                    samym transferze,juz w domu nieźle mnie zaczeły jajniki boleć.Nie
                                                    wiem czy coś z tego będziesadTeraz dwa tygodnie leniuchowania a potem
                                                    chwila prawdy.Wciąz mam nadzieję,że sie jednak uda. A Tobie życze
                                                    ślicznych bliźniaczkówsmile
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 05.12.09, 13:28
                                                    No ja juz mam dosc odpoczywania smile Kedar-ka trzeba myslec
                                                    pozytywnie, ja przynajmniej tak sie staram. Bole jajnikow tez mam,
                                                    ale nic mi lekarz nie mowil, ze cos nie tak z nimi. Po prostu po
                                                    stymulacji i punkcji maja prawo byc obolale i spuchniete, z tego
                                                    powodu tez mozna latac w nocy do lazienki raz czy dwa. Na pewno bede
                                                    sie oszczedzac i z niecierplicoscia czekac na wynik. Kiedy Tobie
                                                    kazali zrobic test, tez 12dpt? Troche dlugo, nie wiem czy wytrzymam
                                                    hihi
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 05.12.09, 17:21
                                                    To że jajniki mogą być obolałe po punkcji to i ja wiedziałam i
                                                    dlatego nie przyszło mi do głowy,że to jednak coś więcej.U mnie to
                                                    przestymulowanie to chyba głównie wielkość prawego jajnika,który
                                                    jest sporo za duży podobno a przy ciązy jeszcze dodatkowo rośnie i
                                                    dlatego może to być zagrozenie.Odpoczywania tez mam juz dośc ale
                                                    wole nie ryzykować.I chyba bardziej chodzi mi o to maleństwo,które
                                                    moze jest we mnie niż o mnie samą.Ale nadzieją już mi wróciła.Jeżeli
                                                    ma się udac to i ta jedna kruszynka,którą mi podali zostanie ze
                                                    mną.Przynajmniej jestem spokojniejsza że to nie będą bliźniakismile Ja
                                                    mam zrobić test sikany najpierw w 14dpt,czyli 18.12...nie wiem czy
                                                    doczekam wink
                                                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 07.12.09, 15:45
                                                    No dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam dwa sikańce oba wyszły pozytywnie smile Jutro jadę zrobić betę. Przesyłam wam pozytwne wiruski i jescze mocniej trzymam za was kciuki.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 07.12.09, 17:01
                                                    Gratulacje smile Kurcze oby nam wszystkim wyszly pozytywne smile
                                                    A ktory masz dzisiaj dpt? Ja mam dzisiaj dopiero 3, a juz nie moge
                                                    wytrzymac. No i jak to z tym odpoczywaniem jest, bo ja pierwsze 2
                                                    dni staralam sie glownie lezec, ale dzisiaj juz nei daje rady, nawet
                                                    poszlam do sklepu, tyle ze mama niosla zakupy wink W ogole to od
                                                    wczoraj mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakby przed
                                                    miesiaczka, ale tak delikatnie jakos. Sama nie wiem, moze lepiej
                                                    sobie nic nie wmawiac, zeby nie zapeszac.
                                                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 07.12.09, 17:06
                                                    Dzisiaj jest już 14 dpt, ja przez pierwsze 6 dni nie robiłam nic, głównie leżałam, a dwie pierwsze doby to tylko na siusiu wstawałam. Po sześciu dniach zaczęły boleć mnie piersi, głównie sutki, a później podbrzusze i od kilku dni mam straszną zgagę po zjedzeniu czegokolwiek.
                                                  • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 07.12.09, 17:39
                                                    mamafrania04 przeogromne gratulacje, póki co listopad w miarę szczęśliwy...smile

bluemka78 ja leżałam tylko w dzień transferu (a właściwie spałam) i dzień po...
                                                    później już normalnie do pracy poszłam i robiłam wszystko jak dotychczas smile
                                                    Oczywiście żadnego sportu i zbędnego wysiłu. No i się udało, więc raczej leżenie
                                                    nie jest konieczne. Zresztą lekarz też mi odradzał leżenie, tzn mówił, że to po
                                                    prostu w niczym nie pomaga, a poza tym jak się leży to się ciągle myśli i
                                                    wsłuchuje niepotrzebnie w siebie wyszukując objawu lub ich braku smile
                                                    Pzdr i trzymam kciuki
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 07.12.09, 18:22
                                                    Dzieki Marysia za pocieszenie. Tak to sobie czlowiek mysli, ale
                                                    fajnie by bylo sobie polezec i sie pobyczyc, a jak przychodzi co do
                                                    czego to naprawde ciezko. Ja i tak sie bardzo oszczezdzam jak na moj
                                                    normalny tryb zycia smile No coz na razie to musze sie uzbroic w
                                                    cierpliwosc.
                                                  • thursday.next Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 11:46
                                                    mamo frania smile bardzo gratuluję!
                                                    czy to Twoje drugie crio?
                                                    mozesz zdradzić ile zarodków miałaś podanych za pierwszym i drugim
                                                    razem?
                                                    super, że się udaje nawet po długim czasie...
                                                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 13:38
                                                    W obydwu przypadkach dostałam po dwa zarodki. Właśnie zrobiłam betę i wynosi 275. Trochę się bałam, czy się uda w końcu moje pingwinki czekały aż 6 lat i jeszcze mi 6 zostało smile
                                                  • thursday.next Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 18:32
                                                    no właśnie - to super że mimo długiego czasu się udało i to
                                                    właściwie b.szybko smile
                                                  • thursday.next Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 21:42
                                                    mamo frania a można zadać Ci niedyskretne pytanie o Twój wiek smile?
                                                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 22:06
                                                    Między nami kobietami to nie jest niedyskretne pytanie. W listopadzie skończyłam 36.
                                                  • thursday.next Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 23:31
                                                    wow no to super smile
                                                    ja mam 31 i 10 mrozaczków i 1 niemowlaka więc mając 36 będę miała 5-
                                                    latka i ciekawi mnie co jeszcze smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 07.12.09, 19:16
                                                    mamafrania04-gratulujesmileTo świetnie,że Ci sie udało.Daj znać jaka Ci
                                                    wyszła beta.Mam nadzieję,że i nam wyjdzie.

Bluemka78-ja leże od piątku i już mam dośc.Jutro też chyba przejde
                                                    sie do sklepu bo ile można.Czuje sie coraz lepiej i jajniki też już
                                                    mnie mniej bolą i oczywiście biore to za kiepską oznake.Brzuch boli
                                                    mnie tak delikatnie na dole jak przed @-tak jak i Ciebie.Do tego
                                                    piersi.I to wszystko.Co ja będę robić w tym domu przez dwa
                                                    tygodnie wink
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 07.12.09, 20:16
                                                    Mnie piersi, a wlasciwie sutki bola. Z tym, ze one mnie zaczely
                                                    bolec jeszcze przed transferem hehe Wiec nie biore tego za oznake smile
                                                    No ja jutro jeszcze siedze w domku, ale w srode chyba pojade na
                                                    chwilke do pracy, meza nie bedzie, bo ma wyjazd sluzbowy to i tak
                                                    bede sie musiala ruszyc chociazby z psem na siku. Tez mysle, ze nie
                                                    nalezy przesadzac, lekarz mi powiedzial, zeby zyc normalnie tylko
                                                    sie oszczedzac. Tak wiec trzeba jakos zyc, zeby nei myslec tylko o
                                                    tym wyniku smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 12:15
                                                    Ja juz czuje sie coraz lepiej.Jajniki przestały mnie boleć za to
                                                    zaczoł brzuch na dole jak na @.Nie wiem czy to dobra oznaka czy zła
                                                    i juz chyba nie mam siły sie zastanawiać.Musze poczekac do
                                                    bety.Leżenia mam już dość.Dzisiaj wybiore sie z męzem do sklepiku
                                                    jak wróci z pracy,żebym sama nie nosiła.A w przyszłym tygodniu chyba
                                                    jednak pojade do pracy.Mój przełożony już wie wiec dogadam sie z nim
                                                    że jak sie źle poczuje to sie zwolnie.Byle do 18.12. Bluemka78 a Ty
                                                    kiedy zamierzasz zrobić badanie krwi? Doczekasz do terminu?
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 13:58
                                                    Mnie to najgorzej w nocy bola chyba i sie troche krece z boku na
                                                    bok, do tego jeszcze przed transferem sie zaczelo, ze mi to wszystko
                                                    tam naciska na pecherz i latam w nocy po 2 razy do toalety. Tez tak
                                                    samo czuje delikatnie jak na @. Dzisiaj obejrzalam 2 filmy i jakos
                                                    sie udalo polezec, ale tez i bylam na chwilke na dworze z pieskiem.
                                                    Oczywiscie bez szalenstw tylko tak na 5 minutek i bez smyczy ku
                                                    niezadowoleniu sasiadow, zeby mnie przypadkiem nie pociagnal psiur
                                                    jakby tak jakiegos kota zobaczyl wink Ja mam tesotwac 16 i nie wiem
                                                    czy doczekam. To bedzie 12dpt. Wiem, ze niektorzy testuja wczesniej
                                                    i tez juz cos wychodzi, ale tylko na becie. Sikanca wczesniej nie
                                                    robie, bo moze wyjsc wynik falszywie ujeny albo dodatni i sie bede
                                                    stresowac, albo cieszyc bez powodu. Jednak z krwi jest bardziej
                                                    miarodajny, bo nawet jesli beta wyjdzie niska to wiadomo, ze jakas
                                                    jest smile I trzeba dalej sprawdzac czy przyrasta. A Tobie dopiero 18
                                                    kazali robic? Niby punkcje mialas dzien pozniej, ale moze 17 juz
                                                    mozesz smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 08.12.09, 14:18
                                                    Mi kazali zrobić bete dokładnie po 14 dpt czyli 18.12.Ja zamierzam
                                                    dotrwać do tego czasu ale chyba dzien lub dwa wczesniej zrobie
                                                    sikańca.Żeby mnie przygotował.Wiem,ze nie jest do konca miarodajny i
                                                    dlatego nie wezme go do konca na poważnie ale będę miała
                                                    przygotowanie jak nie wyjdzie.Zostanie troche nadzieji,że moze beta
                                                    wyjdzie ale będę tez bardziej przygotowana ze beta tez sie nie
                                                    pojawi.Tak sobie to tłumacze ale nie wiem jak będzie...a wiesz ze
                                                    mnie w nocy tez bardziej boli...smile
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.12.09, 18:41
                                                    I jak tam samopoczucie? Ja dzisiaj sobie pojechalam do pracy i to
                                                    byl dobry pomysl, bo nie myslalam o tym wyniku ciagle i sie nie
                                                    wsluchiwalam w cialo, gdzie co czuje hihi A papierkow mi sie
                                                    nazbieralo na biurku po tych kilku dniach, ze w jeden dzien nie
                                                    dalam rady wszystkiego ogarnac wink Jutro tez chyba pojade na 4
                                                    godzinki wink No, tylko troche glowa mnie pobolewa, a nie chce nic
                                                    brac. Pewnie aura, a kawy nie pije teraz. Oszukuje sie rano kawa
                                                    zbozowa smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 09.12.09, 21:11
                                                    Ja też mam już dość tego siedzenia w domu.Byłam dzisiaj z mężem w
                                                    sklepie i strasznie sie zmęczyłam.To chyba przez te leki
                                                    wszystkie.Dzisiaj jak sie obudziłam bardzo dziwnie sie czułam...nic
                                                    mnie nie bolało smilejajniki juz przeszły kilka dni temu a dzisiaj to
                                                    nawet mnie brzuch na dole nie bolał.Oczywiście odrazu mysl czy
                                                    wszystko ok ale zaraz mi przeszło bo przeciez to bez sensu.Nie ma
                                                    konkretnych oznak czy sie jest w ciąży czy nie.W poniedziałek już
                                                    chyba też pójde do pracy,żeby tyle nie mysleć.I mam dośc siedzenia w
                                                    domu i nic nie robienia.Ja narazie nie moge sie pozbawić kawy...nie
                                                    jestem jeszcze na to gotowa wink
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.12.09, 10:38
                                                    No ja dzisiaj zaspalam normalnie hihi Dopiero co wstalam, pije moja
                                                    kawke zbozowa i jade do pracy smile To pewnie przez te leki, bo co
                                                    chwile mam budzik na inna godzine, zeby cos zazyc.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.12.09, 10:48
                                                    A ja dzisiaj w jakimś kiepskim nastroju wstałam.Mam wrażenie,że
                                                    jednak tym razem nic z tego nie wyjdzie.Dzisiaj juz porządnie zaczoł
                                                    boleć mnie brzuch jak na @ i do tego plecy(nie wiem czy od leżenia
                                                    czy z powodu @).Ale chyba nie jest za dobrze.Do tego jeszcze chyba
                                                    zaczeła mnie uczulać luteina...mało przyjemne uczucie.Oj to chyba
                                                    będzie ciężki dzien.Też wolałabym iść do pracy i o tym nie mysleć a
                                                    tak to wciąż biegam do łazienki sprawdzic czy już po
                                                    wszystkim...choroba gdzie ta moja wiara i nadzieja sie dzisiaj
                                                    podziały sad
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.12.09, 17:07
                                                    Kedar-ka podobno wlasnie przy implantacji zarodkow moze bolec
                                                    podbrzusze jak na @ wiec sie nie przejmuj. Mnie tez caly czas tak
                                                    lekko pobolewa, ale jestem dobrej mysli. Poza tym teraz to nie ma co
                                                    latac i sprawdzac, bo wydaje mi sie ze jakby co to @ powinnna
                                                    przyjsc 14 dni od punkcji mniej wiecej. Jesli luteina uczula to
                                                    powinnas zadzwonic do swojego lekarza, moze zmieni Ci na inne leki.
                                                    Glowa do gory musimy sie wspierac i byc optymistycznie nastawione,
                                                    moze ten okres swiateczny bedzie dla nas w tym roku w koncu
                                                    laskawy smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 10.12.09, 20:13
                                                    Ja termin @ miałam tak 5-7.12.Teraz jest kilka dni juz po ale
                                                    zastanawiam sie własnie czy to nie przez leki jej nie dostaje.Juz
                                                    nie mysle nad tym...wole sie nie zastanawiać.Ciekawe czy do bety nie
                                                    osiwieje.Jutro musze zadzwonic do lekarza powiedziec jak sie czuje
                                                    to wspomne o Luteinie.Moze cos poradzi i zmieni na cos innego.Mam
                                                    nadzieje,ze koniec tego roku będzie łaskawy bo jak do tej pory był
                                                    taki sobie.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 11.12.09, 09:37
                                                    Ja co prawda nie pytalam lekarza, ale wydaje mi sie ze przez ta
                                                    stymulacje to nie powinnysmy terminu @ liczyc normalnie tylko
                                                    dopiero od owulacji. Cala dlugosc cyklu zawsze zalezy od
                                                    poszczegolnych faz, a nasza poczatkowa faza byla wydluzona przez
                                                    leki. Normalnie date @ wyznacza sie na podstawie dlugosci ostatnej
                                                    fazy, czyli od owu. Z reguly jest to ok. 14 dni. Biorac luteine faza
                                                    ta powinna przebiegac dosyc ksiazkowo czyli mniej wiecej od terminu
                                                    punkcji ok 14 dni. Przeciez pomysl sama, 5.12 to byl jeden dzien po
                                                    trasferze to za wczesnie na @. Sama implantacja zarodka trwa ok. 5
                                                    dni i podobno wlasnie stad samopoczucie jak na @ moze byc. Poczytaj:
                                                    www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_tydzien_po_tygodniu/czwarty_tydzien.html
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 11.12.09, 10:30
                                                    Wszystko co napisałaś jest tak logiczne,ze wstyd się przyznać,że
                                                    sama o tym nie pomyślałam.Masz zupełną racje a ja przez ten stres
                                                    już chyba nie mysle normalniesad.Głupota podobno nie bolismileJak
                                                    dobrze,że tu jesteś i potrafisz mi wybić z głowy te moje wszystkie
                                                    głupoty.
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 11.12.09, 15:11
                                                    Spoko trzeba sie nawzajem wspierac, a przy tym stresie czlowiek ma
                                                    prawo na rozdraznienie. Ja dzisiaj mam zawroty glowy i to takie, ze
                                                    nie czulam sie pewnie za kierownica, do tego jakis ogolny problem z
                                                    koncentracja. Mialam jeszcze po poludniu gdzies podjechac, ale chyba
                                                    odpuszcze. Wypilam 2 capuccina, bo myslalam ze to z niskiego
                                                    cisnienia, ale nic nie pomogly wiec chyba nie z tego. Widzisz teraz
                                                    ja sobie wmawiam jakies objawy smile Byloby cudownie gdyby to byly
                                                    wlasnie TE objawy..ale boje sie tak myslec, zeby nie zapeszyc.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 11.12.09, 20:43
                                                    Bluemka Ty to teraz musisz uważać na siebie wiec wszystkie takie
                                                    objawy bierz sobie do serca i nie bagatelizuj.Nie wiem czy to objawy
                                                    na ciąże czy nie wiec narazie nic nie powiem ale jakby Ci sie cos
                                                    takiego powtórzyło to lepiej zadzwon do lekarza.Ja dzisiaj troche
                                                    posprzątałam sobie łazienke i tak sie zmęczyłam ze musiałam sobie
                                                    odpocząć smile
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 15.12.09, 13:27
                                                    Bluemka78 co slychać? Jak się czujesz? Ja mam coraz mocniejsze
                                                    objawy zblizającej sie @.Boje sie,że nie wiele z tego wyszło ale
                                                    jeszcze nie do końca straciłam nadzieje.Czekam do piątku na wynik...
                                                  • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 15.12.09, 13:53
                                                    Czesc Kedar-ka ja tez sie strasznie boje, jutro bede robic badanie i
                                                    po poludniu bedzie wynik wiec wole juz nic nie myslec. Teraz to juz
                                                    sie tez stresuje. Mam tez delikatne objawy zblizajacej @, no i
                                                    ciagle lekkie zawroty glowy. W sobote nawet zemdlalam i leze teraz w
                                                    domu. Bylam nawet w szpitalu, ale oczywiscie jak to z nasza
                                                    panstwowa sluzba zdrowia zostalam zignorowana, a na moje uwagi ze
                                                    moge byc w ciazy tylko same glupie usmieszki, szkoda slow. Zalecenia
                                                    dali, zeby odpoczywac. Teraz to byle do jutra, a jutro to chyba
                                                    oszaleje z nerwow do tego popoludnia.
                                                  • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 15.12.09, 17:14
                                                    uuu Bluemka to nie za dobrze z tymi zawrotami głowy.A dzwoniłaś do
                                                    kliniki czy to może miec związek z Twoim stanem teraz?Już jutro
                                                    testujesz? To będzie 12dpt?Ja mam zrobić bete w piatek i jak narazie
                                                    grzecznie czekam do tego terminu.Będe jutro trzymać za Ciebie
                                                    kciuki smile Daj znać jak poznasz juz wynik.
                • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 19:54
                  kedar-ka ja co prawda nie miałam żadnych dolegliwości przy braniu Gonalu, ale z
                  tego co mi wiadomo nie ma żadnych przeciwwskazań jeśli chodzi o branie leków
                  przeciwbólowych. Ja byłam porządnie przeziębiona w trakcie stymulacji i brałam
                  Gripex, aspirynę i rutinoskorbin. Pytałam lekarza i powiedział, że nie ma
                  żadnego problemu... więc jeśli Ty weźmiesz tylko jakiś Panadol, to tymbardziej
                  będzie oksmile
                  Ps. dzięki za wsparcie smile
                  Pozdrawiam smile
      • thursday.next Re: niuniu90 20.11.09, 00:44
        a możesz napisać ile z 11 zarodków rozmrożona za 1-ym razem i ile
        teraz?
        I ile Ci podano?
        Trzymam kciuki za wypasioną betę!
        • niunia90 Re: niuniu90 20.11.09, 15:59
          Rozmrażanie zależy od tego, po ile było zarożonych w tzw.słomce.
          Z tego, co wiem, to moje były mrożone 2-2-2-2-3, w kolejności od
          tych najlepszych, do tych najgorszych.
          Czyli za pierwszym razem rozmrozili dwa, teoretycznie najładniejsze.
          Mam ich zdjęcie przed podaniem - nie wygądają rewelacyjnie. Podali
          dwa, bo obydwa przeżyły.
          Za drugim razem rozmrozili dwa, teoretycznie trochę gorsze od
          poprzenich, ale te na zdjęciu wyglądają o wiele ładniej smile. Podali
          dwa, bo obydwa bardzo ładnie się rozmroziły i zaczęły dzielić.
          • thursday.next Re: niuniu90 20.11.09, 21:02
            no to może teraz się uda!

a wiesz jakiej klasy były?

i co to znaczy że wyglądały albo nie rewelacyjnie?
            • niunia90 Re: niuniu90 21.11.09, 17:51
              Niestety nie udało się i tym razem.
              Wiesz, w novum chyba nie posługują się klasami... Wiem, że jeden miał 9 a drugi
              8 komórek. I pani biolog mówiła o nich, że są bardzo ładne. Poszczególne komórki
              były równe, okrągłe, taki "kwiatuszek". Takie symetryczne.
              • thursday.next Re: niuniu90 21.11.09, 20:04
                rozumiem,
                i przykro mi że się nie udało, ale masz jeszcze kilka zarodków,
                wierzę, że któryś z nich przeistoczy się w upragnione Maleństwo

tak jak i z moich w przyszłości smile
    • claudia210184 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 14:40
      Dopisuje się do nas smile
      W poniedziałek punkcja smile A dzisiaj straszne bóle podbrzusza.
      Czy któraś z was podchodzi do IMSI w Provicie?
      • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 14:59
        Witaj claudia smile Zycze powodzenia, ja tez podchodze do IMSI w
        Provicie, ale dopiero od dzis zaczynam gonal i menopur wiec jeszcze
        troche to potrwa.
        • bee-mka Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.11.09, 15:51
          bluemka78, szybko zleci, zanim sie obejrzysz, a bedziesz juz po
          transferze, zobaczysz smile
          • atw77 testowalam 20.11.09, 19:27
            dzisiaj mialam date testu z kliniki,ale z sikanca(isci w Anglii)-sa dwie
            kreski,ta jedna slabsza ale widoczna.W klinice nie pozwolili jeszcze sie
            cieszyc,az uslysza serce na usg za dwa tyodnie.Ale ja juz sie ciesze.oby sie
            udalo mnie i innym.pozdr.
            • mamafrania04 Re: testowalam 20.11.09, 21:33
              atw77 Gratuluję

Ja mam transfer pingwinków we wtorek. Mam nadzieję, że się tym razem uda.
              • marysia_m24 Re: testowalam 20.11.09, 23:00
                atw77 przeogromne gratulacje!!!!!!! Już niedługo usłyszysz to wymarzone bijące
                serduszkosmile Ja testuję we wtorek, pewnie pamiętasz, że też w UKsmile Zaczynam
                powoli wariować, ale staram się myśleć bardzo pozytywniesmile
                • bee-mka Re: testowalam 21.11.09, 16:40
                  atw77 gratuluje!smilesuper!

u mnie nic sie nie dzieje, brzuch juz tak nie dokucza, piersi
                  troche, wychodze jak najczesciej z domu,zeby nie myslec. zastanawiam
                  sie czy nie zrobic sikanca wczesniej np we srode (beta w czt/pt)
                  myslicie ze za wczesnie? (to bedzie 9d/t)
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 21.11.09, 17:47
      U mnie niestety znowu porażka...
      9dpt i HCG beta<1. Nie ma co się łudzić...
      Ale w grudniu, jeśli nic się nie wydarzy, spróbuję znowu. Mam jeszcze na trzy
      podejścia mrozaczki.

atw-bardzo się cieszę, że przynajmniej Ty zobaczyłaś promień słońca. Z pewnością
      będzie wszystko dobrze. I niedługo usłyszysz i zobaczysz bijące serduszko.

bee-mka, w 9dpt nie ma sensu robić sikańca. Zrób badanie z krwi. Albo poczekaj
      dłużej z sikańcem.
      • marysia_m24 mój wynik... 24.11.09, 16:47
        Dziewczyny udało się smile Dzisiaj byłam na badaniu krwi i wynik pozytywny <lol>
        Jeszcze nie mogę dojść do siebie... Za trzy tygodnie USG, już nie mogę się
        doczekać jak zobaczę bijące serduszko smile
        Trzymam kciuki za Was wszystkie, mam nadzieje, ze listopad będzie bardzo
        szczęśliwy dla każdej z Was smile
        • kedar-ka Re: mój wynik... 24.11.09, 19:02
          Marysia_24-no to świetniesmileGratuluję, że sie udałosmileCiekawe czy za
          te trzy tygodnie usłyszysz jedno serduszko czy dwa maleńkie
          serduszkasmileDbaj teraz bardzo o siebie i o maluszka(i).Jeszcze raz
          gratulujesmile))
          • bluemka78 Re: mój wynik... 24.11.09, 19:12
            Gratulacje!!! Marysia wspaniala wiadomosc, tego nam tu trzeba,
            samych dobrych wiesci smile
        • atw77 Re: mój wynik... 26.11.09, 19:23
          gratuluje...ja nie mialam testu z krwi tylko sikany ale mam nadzieje zeusg
          potwierdzi(14.12).Pozdrawiam.
          • marysia_m24 Re: mój wynik... 26.11.09, 19:57
            Ja mam USG 15.12 więc jesteśmy na bardzo podobnym etapie smile Mam nadzieje, że
            wszystko nam się dobrze ułożysmile Nie martw się, skoro test wyszedł pozytywny, to
            na USG na pewno się potwierdzi smile Pozdrawiam...
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 20:54
      Mamafrania, trzymam kciuki!!!
      Jeśli tobie się uda, to bedę mieć więcej wiary w mój trzeci criotransfer...
      Pozdrawiam.
      • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 25.11.09, 21:33
        Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków. Mam nadzieję, że tym razem mi się uda smile
        • bee-mka moj wynik 27.11.09, 10:41
          hej dziewczyny, mi sie niestety nie udalo, w 10dpt beta 1,5sad
          mrozakow niestety nie mamy. trzymam za Was kciuki,za piekne bety!
          • kedar-ka Re: moj wynik 27.11.09, 13:07
            Bee-mka bardzo mi przykro,że Ci sie nie udało sad
          • bluemka78 Re: moj wynik 27.11.09, 15:06
            Ojejku sad strasznie mi przykro, trzymaj sie cieplutko.
            • bee-mka Re: moj wynik 27.11.09, 15:57
              dzieki dziewczynki,smutno mi bardzo ale coz zrobic.nie pomogly
              tabletki na wyciszenie endo ani akupunktura ani specyfiki dla meza.
              widocznie tak musi byc. jak pisalam moje komoreczki sa do bani,
              mysle nad dawczynia albo adopcja zarodka...czy wiecie czy w kazdej
              klinice jest to mozliwe?pytalam w invimedzie, ale nie maja sad
              • bluemka78 Re: moj wynik 27.11.09, 16:33
                Bee-mka nie smuc sie, moze w koncu sie do nas wszystkich szczescie
                usmiechnie. Ja nie wiem czy we wszystkich, musisz podzwonic i
                popytac. Ja sie lecze w Provicie w Katowicach i wiem, ze tu jest
                taka mozliwosc, bo lekarka nam mowila, ze jakbysmy mieli za duzo
                zarodkow to mozna je zamrozic, ewentualnie nadmiar oddac do adpocji.
                No, ale nie wiem czy maja, musialabys zadzwonic spytac czy akurat
                sa. U nas nadmiaru z pewnoscia nie bedzie, bo mam malo pecherzykow sad
                • kedar-ka Re: moj wynik 27.11.09, 20:12
                  Ja własnie jestem po kolejnym podglądanku.Hormony podobno bardzo
                  ładnie mi podskoczyły a pęcherzyki tez ładnie rosną, ale jak narazie
                  lekarz nie moze mnie wyczućsmile Jutro kolejna wizyta a punkcja chyba
                  jednak we wtorek.Z tego co zauważyłam to mój prawy jajnik,który na
                  początku mało pracował teraz nadgonił i naprodukował ładne
                  pęcherzyki,takie 11-15mm.Wziełam sobie urlop na nastepny tydzien
                  więc teraz juz siedze w domku i czekam na najważniejsze wydarzeniasmile
                  • bluemka78 Re: moj wynik 27.11.09, 20:24
                    Moze u mnie tez sie do jutra cos nadgoni wink A jaki masz wynik
                    estradiolu? Ja wczoraj mialam 530, a na jutro nie bede robic, bo nie
                    ma gdzie zrobic na cito w sobote. Prawde mowiac wolalabym juz jutro
                    skonczyc te kuracje, bo nie ma juz gdzie wbijac tych zastrzykow wink
                    • kedar-ka Re: moj wynik 27.11.09, 20:56
                      Napewno nadgoni.Nic sie nie martwsmileNie wiem jaki mam estradiol bo
                      lekarz nic nie powiedział a ja nawet nie spytałam jak usłyszałam,że
                      bardzo ladnie urosły.Lekarz sie ucieszył to ja tezsmileJutro podpytam
                      pielegniarke po wizycie.Ja też mam już dośc tych
                      zastrzyków.Dipeherlina coraz bardziej mnie boli,miejsca juz mi
                      brakuje a tego brzuch mam taki napuchniety jak przed @ ale ze trzy
                      razy bardziej.Dzisiaj do tego jajniki mocno daja mi sie we znaki.No
                      ale juz niedługo więc damy radesmile
          • atw77 Re: moj wynik 28.11.09, 10:19
            przykro mi ze ci sie nie udalo,wierze ze nastepnym razem sie uda....trzymam kciuki.
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 27.11.09, 20:07
      Bee-mka przytulam... Wiem jak się czujesz...
      W Novum adopcja zarodka jest możliwa. Komórki też.
      Pozdrawiam.
    • claudia210184 Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 17:50
      7 dzień po transferze, a ja złapałam jakiś wirus ból gardła i wszystko mnie łamie. Dziewczyny jak tam wasze samopoczucie?
      • atw77 Re: Listopadowe IVF/ICSI-przeziebienie 02.12.09, 19:04
        no wlasnie,ja tu z takim pytaniem....dzisiaj mija 4tydzien po transferze,na
        razie wszystko ok,czekam do 14tego na pierwsze usg.Coz mnie zlapalo,bol
        gardla,katar,oslabienie,mam pytanie ,jak sobie pomoc a malemu nie
        zaszkodzic?bede wdzieczna za porady...
      • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 19:04
        Nie przejmuj sie tylko sie wygrzej w lozeczku. Herbatka z miodem i
        cytryna, albo sokiem malinowym i spytaj czy mozesz jakies tabletki
        do ssania brac. Ja tez ostatnio bylam rozlozona i juz sie martwilam,
        ale mi przeszlo.
        • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 02.12.09, 19:49
          Bardzo polecam jeszcze spore ilości czosnku (jeśli lubisz oczywiście), to
          naturalny antybiotyk i na pewno nie zaszkodzi, a mnie zawsze pomaga na
          przeziębienia smile A na ból gardła płukanki wody z solą, też zawsze rewelacyjnie
          działają smile I oczywiście jak wspomniała moja poprzedniczka, maliny i miodek smile
          Życzę szybkiego powrotu do zdrowia smile
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 14:39
      Bluemka, Kedar-ka, mamafrania, trzymam za Was kciuki.
      Mamafrania, nie kusi Cię, żeby zrobić badanie krwi? Już będzie
      wiadomo...
      Ja szykuję się do trzeciego crio...
      Boję się bardzo... Że znowu się nie uda...
      • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 03.12.09, 15:14
        Kusi, ale się boję rozczarowania. Jeszcze te kilka dni pożyję w błogiej nieświadomości.
        • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 15.12.09, 19:13
          Piszę na tym wątku, bo właśnie w listopadzie podchodziłam do ivf smile I chciałam
          się Wam pochwalić, że dzisiaj widzieliśmy bijące serduszko naszej 7 tygodniowej
          FASOLKI, która teraz ma już 11mm, a serduszko bije 150 uderzeń na minutę smile
          Jesteśmy przeszczęśliwismile
          Życzę każdej z Was takiego fantastycznego widoku smile
          Pozdrawiam....
          • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 15.12.09, 20:16
            Marysia_m24. No to gratuluje z całego serducha smile To świetna
            wiadomość.niech rosnie Wam dzidzia jak na drożdzach i będzie zdrowa.
            Ale fajnie,ze napisałaś bo bardzo poprawiłaś mi tym nastrójsmile))
          • atw77 Re: Listopadowe IVF/ICSI 15.12.09, 22:46
            a ja bylam wczoraj na pierwszym usg...jest jedno malenstwo z mocno
            bijacym sercem.trudno uwierzyc ze sie udalo.teraz wazne zeby bylo
            dobrze juz do konca.a wam kolezanki,zycze wytrwalosci i
            sily,powodzenia.
            • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 16.12.09, 09:59
              Ja czekam na wynik, okropnie sie denerwuje, mam takie przygaszone
              wrazenie ze jednak nie pojdzie nam tak latwo i nic z tego sad
              Moze ok 15 bedzie juz wynik to bedzie wiadomo.
              • chantal10 Re: Listopadowe IVF/ICSI 16.12.09, 11:01
                Wysyp wspaniałych wiadomości. Fluidki, pozytywne fluidki prosimy!!
                Bluemka78 nie martw się - na pewno będzie dobrzesmile Trzymam kciuki i czekam do
                15:00 !!wink
                Ps. musi się udać, a to byłby dla Was zapewne najwspanialszy prezent na święta smile
              • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 16.12.09, 18:55
                Bluemka78-Z niecierpliwościa czekam na wiadomośc od Ciebie.Jak Twoja
                beta? Trzymam kciuki smile))
                • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 09:20
                  Dziewczyny udalo sie, chyba moge sie juz cieszyc smile Beta 353,4 smile
                  Wczoraj nic nie moglam napisac, bo mi net jak na zlosc wysiadl.
                  Jutro mam robic jeszcze raz, zeby sprawdzic jak przyrasta.
                  • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 09:30
                    GRATULACJE bluemka!!! Grudzień jest magicznym miesiącem, moje pierwsze in vitro też było w grudniu i zakończyło się sukcesem i teraz druga wygrana. Życzę Ci żebyś już nie miała więcej problemów, spokojnie "rosła" i za osiem miesięcy przytuliła swoje wymarzone maleństwo (albo dwa, bo beta jest imponująca smile )
                    • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 11:16
                      Dzieki z calego serca smile No Pani dr tez powiedziala, ze wysoka
                      beta smile Zobaczymy jutro jak przyrasta, no i dopiero po usg bedzie
                      cos wiadomo, ale to pewnie dopiero po swietach, bo przed swietami
                      moze jeszcze nie byc nic widac.
                      • marysia_m24 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 14:38
                        Ogromnie gratuluję smile Ten wątek faktycznie jest bardzo szczęśliwy smile Życzę
                        duuuużego brzuszka i Wesołych Świąt, które w tym roku na pewno będą szczęśliwe smile
                        Pzdr...
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 16:33
      GRATULACJE!!!!! smile smile smile
      Beta ładna, ale chyba nie na bliźniaki smile. Ja w pierwszej ciąży w
      12dpt miałam 329 i jest jeden łobuziak.
      Dbaj o Was smile.
      Pozdrawiam.
      • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 18:54
        Dzieki dziewczyny smile Bardzo sie cieszymy, wspanialy prezent mamy na
        Swieta. A czy blizniaki czy jeden lobuziak hihi to juz bez
        znaczenia smile
        • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 19:29
          Bluemka78- ale świetna wiadomośc.Gratuluje tak wysokiej betysmileAle
          się cieszę,że ci sie udało.Ten watek faktycznie jest szczęsliwy dla
          wielu z was.Zobaczymy jaki będzie dla mnie.Jeszcze raz gratulujesmile)))
          • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 21:18
            Dziekuje smile Bede mocno trzymac kciuki za Twoja jutrzejsza bete smile
            • claudia210184 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 21:30
              Dziewczyny mam pytanie. Czy ta moja beta nie jest za niska 134,8 w 11 dniu i 786
              w 18. Bo jak widzę wasze to aż się martwię.
              • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.12.09, 13:18
                Masz piękną betę, ja w 18 dniu mialam 781, a dziś 25 dpt 11000, więc
                niczym się nie przejmuj jest dobrze smile
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 21:38
      Dziewczyny, którym się udało, mam małe pytanie.
      Byłam już w ciąży, ale nie bardzo pamiętam jakie miałam samopoczucie i "objawy"
      po transferze...
      Bluemka wiem, że mdlałaś i miałaś zawroty. Pamiętam, że ja nie miałam z pewnością.
      A co z innymi "dolegliwościami"? Doszukuję się jakichkolwiek wskazówek, że może
      tym razem się udało. Jedynie co, to pobolewa mnie dół brzucha. Takie lekkie
      ćmienie. I dzisiaj boli mnie lewy jajnik. A owulacja była z prawego. Nie wiem,
      czy to nie dziwne.
      • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 22:08
        Niunia ja tez mialam i mam ciagle lekki bol w dole brzucha i
        Pani dr powiedziala, ze to normalne. Taki lekki jakby zapowiadajacy
        @, od czasu do czasu jajnik tez poczuje. Poza tym ciagle bym spala i
        czesto mam uczucie zmeczenia. Chwile jest ok, mam przyplyw energii,
        np. zrobie obiad i potem czuje sie zmeczona jak po wysilku. Tak samo
        bylo jak wyszlam na chwilke z psem i poszlam po kilka drobiazgow do
        sklepu. Najchetniej po tym poszlabym spac smile Fakt, ze nie pije kawy
        teraz, co pewnie tez jakis tam wplyw ma, ale chyba nie az taki.

Claudia nie martw sie beta. Przeciez miesci sie w normie. A
        moja musi byc faktycznie wysoka, bo lekarka tez tak powiedziala.
        Kazda ciaza sie pewnie inaczej rozwija i inny ma czas implantacji co
        pewnie ma wplyw.
        • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 17.12.09, 22:21
          Niunia zapomnialam dodac, ze musze w nocy do toalety wstawac smile
          • mamafrania04 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.12.09, 13:22
            Widziałam dziś moje malenstwo smile Jest jedno i pięknie rośnie. Co do
            dolegliwości to też byłam ciągle śpiąca (i nadal jestem) szybko się
            męczyłam, wszystko co zjadłam mi się przypominało i bolały mnie
            piersi, ale same brodawki.
            • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.12.09, 14:07
              smile Dziewczynki dzisiaj 14dpt beta jest 806
              • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.12.09, 19:16
                Cześć dziewczyny.Niestety u mnie nie jest tak kolorowo jak u
                was.Powiedziałabym nawet,ze całkiem kiepsko.Dzisiaj zrobiłam bete i
                wyszła 8.Ni mniej ni więcej.Niby to sie mieści w normie ale przecież
                to jakiś absurd.Konsultantka z N kazała mi nadal brać leki bo dla
                nich to ciąża.Jestem totalnie załamanasad((.jutro mam powtórzyć
                badanie i zobaczyć czy to coś wogóle rośnie.Bardzo sie ciesze,że
                chociaż wam sie udało i mam nadzieje,że potrzymacie za mnie kciuki
                jeszcze ten jeden dzieńsad
                • atw77 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.12.09, 19:59
                  ja trzymam kciuki...mocno.Zycze Ci zeby jutro bylo lepiej i zebys
                  miala prezent na swieta i..na cale zyciesmilepowodzenia.
                • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.12.09, 20:15
                  Kedar-ka nie zalamuj sie, pozytywne myslenie jest bardzo wazne. Bede
                  mocno trzymac kciuki za przyrost bety. W koncu to on jest
                  najwazniejszy, a kazda ciaza moze sie inaczej rozwijac. Nie stresuj
                  sie kochana kiss
    • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 18.12.09, 20:24
      Juz to ktos gdzies podawal, ale podam jeszcze raz link. Zobacz Kedar-
      ka nawet wynik 2 byl udany wiec nie jest jeszcze nic straconego.
      www.betabase.info/showBasicChart.php?type=Single
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.12.09, 13:34
      Kedar-ka, coś drgnęło! Może po prostu później nastąpiło
      zagnieżdżenie. Ja trzymam kciuki za przyrost.
      • kedar-ka Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.12.09, 18:16
        Niestety nic nie drgneło a nawet spadło.Dzisiaj beta wyszła 3 więc
        juz wiadomo,że nic z tego i nie jestem w ciąży.Gratuluje wam,ze sie
        udało.Ja muszę się troche z tego podnieść i pewnie wróce po
        mrozaki.Dziękuję dziewczyny za wsparcie a wam życze powodzenia!
        • bluemka78 Re: Listopadowe IVF/ICSI 19.12.09, 18:42
          Ojej strasznie mi przykro, mocno trzymalam kciuki i mialam nadzieje,
          ze jednak nam wszystkim sie uda sad Trzymaj sie cieplutko, w koncu i
          do Ciebie sie los usmiechnie, ja czekalam 4 lata.
    • niunia90 Re: Listopadowe IVF/ICSI 20.12.09, 22:02
      Przykro mi Kedar-ka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka