Gość: koziki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 13:40 czy wiecie na co działa acard? czy wpłynie na wzrost endometrium w czasie stymulacji CLO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasialu Re: ACARD na co działa? IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.04, 14:56 Koziki z tego co wiem Acard działa na serce. Moja babcia to bierze przy niewydolności serca i przy kołataniach. Nie wiem czy to ten sam acard. Odpowiedz Link Zgłoś
aspergillus Re: ACARD na co działa? 22.01.04, 15:02 Acard to po prostu aspiryna tylko w malych dawkach, tzw baby aspirin 81mg, dostepna w aptece bez recepty. Normalna aspiryna to 325mg, i mozna po podzieleniu jej na 4 czesci brac jako Acard. W malych dawkach ma dzialaniu przeciwzakrzepowe, prewencyjnie podaje sie ja kobieta w ciazy zapobiegawczo przeciwko powstawaniu mikrozakrzepow w kapilarach lozyskowych. Wiele osob bierze male dawki aspiryny oslonowo przeciwko chorobom wiencowo-miazdzycowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: ACARD na co działa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 20:27 bardzo interesujący temat.u mnie jest podejrzenie kardiolipinemi i w związku z tym przed ciążą i w trakcie będę musiała brać właśnie acard.jak działa na dziecko czy w ogóle jest to bezpieczne.jeżeli ryzyko jest duże nie wiem czy decydować się na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś