Dodaj do ulubionych

Dobry psycholog w sprawach niepłodności?

24.11.09, 20:03
Szukam dobrego psychologa na terenie Katowic, Sosnowca ,może mi
kogoś polecicie.Nie radzę sobie po kolejnym nieudanym ICSI i szukam
kogoś dobrego w sparawach niepłodności
Obserwuj wątek
    • ride_the_lightning Re: Dobry psycholog w sprawach niepłodności? 25.11.09, 01:12
      Czy pomogłabyś mi w pracy magisterskiej? Studiuję psychologię i
      badam kwestionariuszami kobiety leczące niepłodność. Jeśli tak, to
      podaj maila, wyślę kwestionariusze.
      Będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam
      • edik774 Re: Dobry psycholog w sprawach niepłodności? 25.11.09, 18:52
        dzięki jeżeli nie znajdę nikogo bliżej to być może się wybiorę do
        Krakowa
        mój e-mail bulinkowa@op.pl
        • kavainca Re: Dobry psycholog w sprawach niepłodności? 25.11.09, 19:04
          popecami Ci książkę B. Pawelec
          merlin.pl/Opowiesci-terapeutyczne-o-nieplodnosci-Czekajac-na-bociana_Bogda-Pawelec/browse/product/1,564167.html
    • kavainca Re: Dobry psycholog w sprawach niepłodności? 25.11.09, 08:59
      Krakowie jest bardzo dobra specjalistka - Bogda Pawelec.
      Wiem, że to 90km, ale szybko sie jedzie więc może warto?
      • bebilonamino Re: Dobry psycholog w sprawach niepłodności? 22.02.10, 10:22
        Podbijam wątek. Ja też szukam dobrego psychologa, tyle że w Warszawie. Kogoś kto
        specjalizuje się głownie w terapiach związanych z problemem niepłodności.
        • lilit2005 Warszawa 22.02.10, 11:12
          Wiem, ze w Novum przyjmuje psycholog. Wejdz na ich strone to ja
          znajdziesz. Ale czy jest dobra to nie wiem, bo nie korzystalam.
          • bebilonamino Re: Warszawa 23.02.10, 14:40
            Dziękuję lilit2005 smile. Z psychologami różnie bywa. Teoretycznie powinni się tam
            mną zająć "pod właściwym kątem". Szukam jednak informacji o kimś "przetestowanym".
            • zosia9 Re: Warszawa 23.02.10, 18:10
              Ja znów o Krakowie. Jenak tutaj pani B. Pawalec. Jest psychologiem z
              ogromnym doświadczeniem a pozatym sama przez to przechodziła.
              • bebilonamino Re: Warszawa 24.02.10, 14:29
                Za daleko sad.
                • bebilonamino Re: Warszawa 23.03.10, 14:17
                  Hej! Wreszcie znalazłam psychologa, który specjalizuje się w problemie
                  niepłodności.Nazywa się Inka Frajnt. W drugiej połowie kwietnia idę na warsztaty
                  przez nią prowadzone: Płodna dusza (czy jakoś tak). Inkę mogę polecić z czystym
                  sumieniem.
                  • ania13-r Re: Warszawa 24.03.10, 12:11
                    A mogłabyś coś więcej napisać o tych warsztatach? Gdzie? Kiedy? Ile
                    kosztują?
                    • bebilonamino Re: Warszawa 26.03.10, 19:12
                      Oczywiście ania13-r. Warsztaty odbędą się w Centrum Wspierania
                      Płodności FertiMedica na ul. Emilii Plater 25 w Warszawie, od 17 do 18
                      kwietnia. Cena to 250 zł.
                      Właśnie wyszperałam szczegółowy opis. Tu znajdziesz wszystkie
                      informacje: www.medserwis.pl/?p=4097,836,10
                      Może się tam spotkamy smile.
                      • free_mara Re: Warszawa 27.03.10, 20:21
                        bebilonamino, my to na pewno sie zobaczymy. juz sie zapiasalam na te warsztaty
                        do Fertimedica. glupie pytanie ale jak wygladasz smile?
                        • bebilonamino Re: Warszawa 27.03.10, 22:25
                          smileCo by tu powiedzieć. Korpulentna brunetka z długimi włosami. Noszę okulary smile.
                          Miło będzie cię spotkać w realu.
                          • myszamika Re: Warszawa 12.04.10, 23:41
                            Hej dziewczyny. Tez chodze do Fertimedica do Inki Frajnt. Jest naprawde
                            genialna. Dlugo nie zdawalam sobie sprawy ze potrzebuje pomocy. moj chlopak
                            wlasciwie sila wypchnal mnie na psychoterapie. nie mogl zniesc kiedy mnie
                            parazowalo na widok kobiet w ciazy.
                            Korpulentna brunetka znaczy się smile. Ja jestem niska, chuda i mam krotkie rude
                            wlosy. To się widzimy na warsztatach.
                            • bebilonamino Re: Warszawa 13.04.10, 15:52
                              No to masz myszamika mądrego chłopaka. Przy okazji dobrze trafiłaś z
                              psychologiem smile. Do zobaczenia!
                              • krolowasniezka Re: Warszawa 18.04.10, 12:48
                                Dziewczyny tez szukam psychologa w okolicach Wroclawia... moze ktoras pomoze
                                • pudelek09 Re: Warszawa 18.04.10, 21:02
                                  Ja tez zastanawiam sie nad psychologiem od nieplodnosci-z Wroclawia
                                  lub okolic.Podajcie namiary na sprawdzonego-wolalabym kobiete.
                                  • bebilonamino Re: Warszawa 19.04.10, 11:48
                                    Myszamika, free_mara, wiecie że w związku z żałobą i pogrzebem pary
                                    prezydenckiej warsztaty w FertiMedica odbędę się 24 i 25. 04. Pasuje wam ten
                                    termin? Ja musiałam odwołać imprezkę sad ale idę.
                                    • free_mara Re: Warszawa 20.04.10, 14:08
                                      Wiem bebilonamino, nawt mi ten termin bardziej odpowiada. Bylam juz na dwoch
                                      sesjach w FertiMedica u Inki i czuje, ze zaczynaja mi rosnac skrzydla. Zaluje ze
                                      zabralam sie za siebie tak pozno. Tyle czasu zmarnowalam na placz i samoobwinianie.
                      • joanna-trener Re: Warszawa 27.04.10, 11:43
                        Witam,
                        serdecznie zapraszam na nowy cykl warsztatów przygotowany z myślą o kobietach starających się zajść w ciążę.
                        Zajęcia będą odbywały się w centrum Warszawy.
                        Szczegółowe informacje dostępne na stronie:
                        www.perfectin.pl/chce-byc-mama.html
                        Do zobaczenia smile
        • maruni Psycholodzy w klinikach 08.06.10, 15:18
          różnie bywa z psychologami w klinikach, w tym wątku opisują które kliniki zapewniają pomoc psychologa i w jakim zakresie:
          www.nieplodnosc.pl/forum/psycholodzy-w-klinikach-leczenia-niep-odno-ci
        • pzlpzl Re: Dobry psycholog w sprawach niepłodności? 19.11.10, 20:44
          Mi pomogła podczas adopcji dziecka. Monika Leśnikowska z Sadyby. Ma strone psycholog-warszawa.net
          • snajper55 Zapraszamy do reklamy 28.11.10, 23:38
            pzlpzl napisał:

> Mi pomogła podczas adopcji dziecka. Monika Leśnikowska z Sadyby. Ma strone psyc
            > holog-warszawa.net

To ty się zdecyduj czy pomogła ci w adopcji, czy w kryzysie małżeńskim:

forum.gazeta.pl/forum/w,210,117983480,118923435,Re_DOBRY_psycholog_.html
            S.
    • tuya Bogda Pawelec - tel 30.04.10, 16:26
      Witam, czy moglabym prosić o wysłanie na priva nr tel do pani Bogdy Pawelec? Na
      jej stronie jest niestety tylko mail, chyba nieczęsto sprawdzany sad
      • tuya Re: Bogda Pawelec - tel 08.06.10, 08:06
        Mam telefon, dzwoniłam. Oświećcie mnie - czy 200 zl za godzinę to nie jest dużo?
        Znam psychologów w Krakowie z 20-letnim stażem którzy biorą 80-100 zł. Tylko ze
        nie wydali książki o niepłodności ani nie udzielają się na poświęconym temu
        forum. Zęby mnie bolą na myśl, że statystyczna Polka miałaby wydawać jedną
        trzecią swoich miesięcznych dochodów na terapię. A z drugiej strony jestem w
        stanie zaakceptować ze trzeba będzie jednorazowo zapłacić 700 zł za inseminację.
        To ze mną jest coś nie tak czy jednak 200 zł to trochę drogo?
        • nie_diabelek Re: Bogda Pawelec - tel 08.06.10, 19:42
          200 zł to trochę dużo, ale z drugiej strony wizyta ogólna u ginekologa
          leczącego niepłodność to koszt ok 160 zł, a często trwa ok 10 -15
          minut, więc jakby to przeliczyć na godzinę to wyjdzie jeszcze drożej. Jeśli jest to specjalista który może pomóc, a pomoc jest konieczna, to
          chyba warto spróbować....
          • audrey2 Re: Bogda Pawelec - tel 09.06.10, 19:42
            włączę się do dyskusji: 200 zl to bardzo dużo
            faktycznie, bardzo mądrzy i doświadczeni terapeuci biorą o połowe mniej
            ani ta pani, ani zaden inny, nawet genialny terapeuta nie jest w stanie sprawić,
            ze po kilku spotkaniach poprawi się płodność
            terapia, z zasady musi trwać, trzeba czasu, zeby zobaczyć i przeżyć pewne
            rzeczy, więc jeśli terapia bedzie trwała np. rok, co jest bardzo prawdopodobne i
            co tydzien płacić 200 zł...
            polecałabym sprawdzić stronę PTP (plus poszperać w necie i poszukac opnii) i
            wybrać dowolnego, sprawdzonego terapeutę; efekt będzie ten sam
            bardzo wierzę w terapię w procesie leczenia niepłodności, ale 200 zł za sesję,
            to baaaaardzo duża przesada
            off topic nieco: mam książke pani Bogny...być może jest przyzwoitym terapeutą,
            ale ta książką jest koszmarnie napisana, niechlujny język, banalne metafory (jej
            pacjenci mieszkaja w "izbach na przykładwink), totalne upupienie pacjenta
            gdybym miała się do tej pani wybrac tylko na podstawie ksiązki, to pewnie bym
            się nie wybraławink
            podejrzewam, że troszkę jej woda sodowa do głowy uderzyła, ponieważ jakimś
            sposobem wyrosła na lokalnego eksperta od niepłodności i napisała jedną, bardzo
            nieudana książkę

to jej jednak nie uprawnia do oczekiwania 200zł za godzine spotkania
            • tuya Re: Bogda Pawelec - tel 09.06.10, 20:33
              Też mi się właśnie wydało, że to bardzo dużo. Ale kiedy spytałam o terminy to
              okazało się, że mogłaby ewentualnie upchnąć mnie rano bo po południu ma komplet.
              Czyli że są tacy co chcą tyle płacić. Ja się nie wybieram.
    • cordelia23 Re: Dobry psycholog w sprawach niepłodności? 08.10.14, 15:35
      Jeżeli miałabym Ci poradzić to żeby osoba miała specjalizację z leczenia niepłodności, bo ja chodziłam do psycholożki i niestety nie pomogła mi w tym temacie, za to pomogła w kwestiach związanych z pracą. Wybrałabym teraz tylko konkretną osobę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka