pudelek09 03.01.10, 21:48 Prosicie o zalozenie nowego watku prosze bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pelasia3 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 03.01.10, 22:19 Witaj pudelku!jedziemy na tym samym wózku bo ja tez mam miec ostatnia 5tą inseminacje w styczniu.Trzeba byc dobrej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 04.01.10, 13:44 Ja za was trzymam kciuki bo u mnie jak na razie cykl bez lekow i bez nadzei. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinkaja Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 04.01.10, 13:49 u mnie Sylwek tez lipa Beznadziejna zabawa i tyle. U mnie styczen pod znakiem zapytania - nie wiemy czy cos bedziemy dzialac - nadal nie ma hsg i jeszcze nie zaczelam leczenia E.Coli. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 04.01.10, 15:44 przegapilam inforacje o tym E.Coli?czemu tego nie leczysz jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.kukurydza Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 04.01.10, 18:56 hej pakuje się również na wasz wątek, a dlatego iż wydaje mi się, że mam tak samo jak balbinka: w styczniu w planach miałam hsg ale wyszła mi E.Coli! Oraz również jestem ogólnie nieszczęśliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 05.01.10, 00:16 He he watek dla nieszczesliwych No ja to jestem na maxa nieszczesliwa bo niespodziewanie wyskoczyl i pierwszy cykl w tym roku i od razu do odstrzalu! Niestety u mnie na naturalna owu nie ma co liczyc sprawdzone, potwierdzone. Jedyna nadzieja ze kolejny bedzie lepszy, oby! Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 05.01.10, 08:18 Darunia, pamiętaj, że co się źle zaczyna dobrze się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 07.01.10, 00:18 Chantal obys miala racje!!! Co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 07.01.10, 16:15 Darunia69!to tylko narazie jestesmy nieszczesliwe,ale to nie watek dla nieszczesliwych a czekajacych w napieciu na CUD!W tym roku los sie odmieni! Kolega mowi do mnie na sylwka-ale Ty jestes chuda,jeszcze bardziej niz w tamtym roku.Odpowiedzialam-za rok bede grubsza-bo albo w ciazy albo tuz po!Wam tez zycze takiego przytycia! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinkaja Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 07.01.10, 18:02 już na E.Coli biorę antybiotyk więc za dwa tygodnie liczę, że ją pożegnam A nie leczyłam tego bo wyszło przed samymi Świętami i chciałam to po nich zwalczyć. No i teraz antybiotyk i dwa tygodnie postu bo przy E.Coli nie wolno się narażać na wzajemne zarażanie Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 07.01.10, 20:05 no to lecz sie sumiennie!troche mi Cie szkoda-2tygodnie?czyba bym poroznosila wszystkich w domu!(zart!) Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 08.01.10, 02:02 Pudelku jak ja bym chciala miec tyle optymizmu co ty ale w koncu powinien mi sie od ciebie udzielic, bo kto z kim....wiec czesciej pisz tu takie pozytywne wizje Balbinkaja zycze jak najszybszego zamordowania e-coli Odpowiedz Link Zgłoś
balbinkaja Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 08.01.10, 18:01 no i dziś zawitała do mnie @ Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Kolejna porazka-ciag dalszy 08.01.10, 21:57 Darunia z tym optymizmem to tak roznie.Jak opadna emocje po kolejnej@ i zaczynam przygotowania do kolejnej proby,to modle sie zeby ta juz byla udana i patrze pozytywnie.Jak @sie pojawia optymizm zastepuje pesymizm.Rycze dzien,noc,dzien.Chodze rozbita,nie chce mi sie nawet zwlec z lozka. ale my musimy tutaj sie wspierac!Przekazywac pozytywne emocje! Pokazywac wzajemnie swiatelko nadzieji!Chocby mialo podniesc na duchu jedna z nas to naprawde warto! Te negatywne mysli tez musimy gdzis wylac z siebie!a kto nas lepiej zrozumie?nawet maz(nie obrazajac zadnego,ale facet jak to facet,inaczej przezywa)nie bedzie do konca wiedzial co z nami dzieje sie w srodku,jakie zale targaja nami.My wzajemnie zrozumiemy,bo czujemy to samo.Ta sama pustka,nadzieja,ten sam cel,ktory zrealizujemy. Juz niedlugo zalozymy inne forum-dla tych co czekaly na CUD...I PRZYSZEDL! balbinkaja,przykro mi.Ale jak dobrze pojdzie(a musi) to zdazysz w styczniu,takze spoko,nie znikaj z tego watku! Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 balbinkaja! 08.01.10, 22:05 sorry!chyba w lutym proby,bo ta e-coli?w takim razie chyba dobrze ze nie jestes teraz w ciazy bo jakby mialy byc jakies powiklania przez ta bakterie.Lepiej wylecz.Ja tez mialam kilka lat temu cytomegalie.W trakcie staran wyszlo i dziekowalam Bogu ze nie jestem w ciazy,bo ciezkie powiklania dla dziecka sa po niej.a wyszlo przypadkiem,sama szukalam po ksiazkach,az znalazlam pasujace objawy i bingo!Lekarz odrazu spytal-kto Pani to zlecil?-sama-jak Pani doszla do tego,bardzo rzadko sie to robi,nawet malo kto zleca to badanie.ja po medyku,literatura jakas byla,zboczenie zawodowe itd.Na szcczescie juz wyleczone i mam spokoj!Tobie tez zycze pozytywnych efektow w leczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinkaja Re: balbinkaja! 08.01.10, 22:55 dziekuje Ci bardzo za te miłe słowa styczen, luty, marzec... co za różnica? tyle już czekam, że na razie jestem jeszcze cierpliwa. Czekam na to co życie przyniesie i na następny posiew, który będzie za dwa tygodnie. Pozdrawiam i życzę u Ciebie stycznia :p Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: balbinkaja! 08.01.10, 23:11 no,ale z nami badz na biezaco i informuj co u Ciebie dalej. Matko,tak naprawde jak sie czlowiek dobrze zastanowi to tylko nas podziwiac!popatrzcie-chwile zalamania sa,bo jak nie w takich sytuacjach,ale ile zbieramy sily i jak duzo znosimy,zeby osiagnac tylko(sorry! AZ!!)to jedno marzenie.dla niego jestesmy w stanie zrezygnowac ze wszystkiego innego.A co!jestesmy wielkie!silne!teraz laczy nas walka o dzidzie,ale za chwile-macierzynstwo!Qrde jak tak do Was pisze to naprawde jeszcze bardziej w to wierze.To forum,Wy,dajecie mi sile i wsparcie.To sie czuje.Dziekuje Wam,ze jestescie! Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: balbinkaja! 09.01.10, 21:33 DOOPA!Test negatywny!kolejna klapa!luteina,na wywolanie@,clo,ocena itd itd... Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: balbinkaja! 11.01.10, 13:09 Matko ja nie wiem skad nam sie ta sila bierze? Ale nie poddamy sie dopoki mozemy walczyc ok? Pewnie, ze jak @ sie pojawia to sa chwile okropnego zwatpienia i zalamania. Ale jak przychodza TE dni to automatycznie znowu pojawia sie nadzieja, ze moze teraz...? I tym zyjemy. Ja zapisalam sie do nowego lekarza na czwartek. Troche sie boje bo to podobno spec od znajdowania roznosci do wyciecia typu miesniaki, guzki itp...ale i pomaga zaciazyc. Ja juz nie wierze w tych fachowcow od zaciazania ale co mam za wyjcie? Jak tamta mnie zawiodla to musze szukac innego lekarza. Pewnie bede miala zlecone od nowa badania ech Pudelku bedzie dobrze, zobaczysz. Za ktoryms razem w koncu sie uda. Musi sie zgrac wiele czynnikow a to nie takie proste. Nawet zdrowe pary czekaja na ten moment czasem okolo roku. A co dopiero my, kore mamy jakies problemy. No coz, trzeba czekac. Balbinkaja kiedy robisz posiew? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: balbinkaja! 11.01.10, 14:46 Do jakiego lekarza sie zapisalas,w jakim miescie?Co sie boisz!jak Ci sie nie spodoba jego podejscie to juz wiecej do niego nie pojdziesz! Ale moze akurat zrobi cos,zleci jakies badania czy cokolwiek ze rozwiaze Twoj problem,albo posuniesz sie krok do przodu do posiadania dzidzi!Jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala!Chyba nie chcesz miec poczucia ze stoisz w miejscu?Kobieto jakbym Ci napisala gdzie my ladowalismy-lacznie z bioenergoterapeuta. Oczywiscie pisz po wizycie jak poszlo!Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinkaja Re: balbinkaja! 11.01.10, 15:29 posiew za tydzień plus tydzień czekania na wynik. Darunia - życzę powodzenia z nowym leakarzem Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: balbinkaja! 14.01.10, 02:21 Oj dziewczynki dzieki za slowa otuchy. Oby tylko nie okazal sie gorszy od tej co teraz Balbinka to w sumie w nastepnym cyku jak dobrze pojdzie bedziesz juz mogla sie starac? Pudelku a ty jak sie czujesz i jakie plany? Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: balbinkaja! 14.01.10, 19:31 Wiec tak...od wiec sie nie zaczyna smile Ciezko opisac cos co trwalo godzine!!! jak wyszlam z gabinetu to omalo mnie baby nie pobily bo troche sie wyczekaly. Facet zabójczo przystojny az sie wstydzilam rozebrac. A spojrzenie ma mmmmm....no dobra ale do rzeczy wink Dla niego nie ma problemu! Rozumiecie? Wysluchal, obejrzal wyniki, zbadal (usg niestety nie robi) i zrobil mi wyklad. Moja historia choc bardzo skomplikowana na pierwszy rzut oka dla niego cakiem naturalna. Nie bede calek rozmowy przytaczac bo byla straaaaaasznie dluga ale napisze jakie wnioski. Przeanalizowal wszystko i stwierdzil, ze daje nam jeszcze 2 miesiace naturalu a jak do marca nie zajdziemy to przychodze po clo. Mam brac bromka i zrobic chlamydie. Bo dla niego jedyny moj problem to donoszenie ciazy czyli moja niewydolnosc szyjki ktorą on kojarzy z chlamydia. Tym bardziej ze w styczniu rok temu po poronieniu mialam tą cholere i leczylismy ale on chce potwierdzenie czy wyleczona. Bo nie chcialby zebym znowu przez to poronila. Wiec jesli bedzie chlamydia to najpierw antybiotyk a potem dopiero clo a jesli nie bedzie to od marca clo. Smial sie, ze mam nie myslec, nie kombinowac tylko przychodzic do niego z pozytywnym testem. Fajnie, tylko jak to zrobic? smile Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: balbinkaja! 14.01.10, 21:17 darunia, a czemu nie uderzysz od razu do najbliższej kliniki niepłodności, tam Ci nikt nie będzie kazał czekać, mają ścisłe procedury od zaraz...konkretne badania, zaczynaja od tej cholery chlamydii, dziewczyny na insemce piszą że im się udaje, nawet po miesiącu! patrz, najświeższy przypadek joanna "styczniowaIUI" Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: balbinkaja! 18.01.10, 16:54 Moje plany? od jutra clo,w przyszly wtorek ocena cyklu.Wczoraj dostalam @,myslalam,ze umre z bolu-cale popoludnie i cala noc zwijalam sie z bolu.Jak na zlosc skonczyla mi sie no-spa w zastrzykach a ta w tab slabiej na mnie dziala.Mam nadzieje,ze te meczarnie zostana mi wynagrodzone i przez nastepne 9mies nie bede miala@.a potem znowu bym sobie zafundowala bobo. Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: balbinkaja! 18.01.10, 23:30 Trzymam kciuki w takim razie i pisz jak bedziesz cos wiedziala. A ja czekam do konca cyklu i zaczynam femare. Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: balbinkaja! 19.01.10, 17:36 Darunia, pisałaś, że będą dwa miesiące natural, to skąd to femare, byłaś jeszcze raz u tego lekarza? co dalej po tym leku? zdecydujesz się na 5 iui? Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: darunia 19.01.10, 17:46 darunia, pisałaś,że dwa miesiące teraz będą natural, skąd w takim razie to femare? byłaś u tego lekarza jeszcze raz? co po tym leku? zdecydujesz się na iui? Odpowiedz Link Zgłoś
darunia69 Re: darunia 23.01.10, 02:10 Amika ja nie mialam nigdy IUI tylko stymulowane cykle bo mam stwierdzony brak owulki. Lekarz mowil zebym jeszcze 2 cykle sprobowala bez stymulacji ale chyba szkoda mi czasu bo ja bez lekow nie mam owu. Dlatego wezme femare w tym cyklu a w kolejnym bedzie natural. Staram sie przeplatac cykle (jeden natural kolejny z lekami). Ten byl bez lekow wiec teraz kolej na stymulacje. Odpowiedz Link Zgłoś