Dodaj do ulubionych

dr Cholewa Żory

11.01.10, 11:49
Witam! Czy któraś z Was leczy sie na niepłodność u dr Cholewy w jego
gabinecie w Żorach? Pytam ponieważ doszły mnie słuchy że pacjentki
które przyjeżdżaja do niego z problemem niepłodności do Żor, Pan
doktor wysyła do Provity do Katowic.A Żory byłyby mi bardziej na
rękę. Serdecznie pozdrawiam Was dziewczyny!
Obserwuj wątek
    • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 11.01.10, 17:14
      Witam.Ja zostałam skierowana do dr.Cholewy ale właśnie do Katowic.Ciekawe
      dlaczego mi nikt wcześniej nie powiedział ze przyjmuje w Żorach
      • iwo.2 Re: dr Cholewa Żory 14.01.10, 10:00
        Witam! Dr Cholewa przyjmuje także prywatnie w Żorach.Jedni mówią że
        jezeli chodzi o niepłodność to dr Cholewa wysyła do Provity ale
        słyszłam równiez opinie że owszem wysyła to Provity ale tylko azeby
        wykonac jakieś badania. Juz sama nie wiem czy mam umawiac sie do
        niego do Provity czy do gabinetu w Żorach.Jeśli jest na forum
        dziewczyna która leczy się na niepłodność w Żorach prosze niech sie
        odwzwie>Pozdrawiam cieplutko!
        • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 15.01.10, 07:51
          Hm? Ja się niestety nie leczę w Żorach,choc jestem z okolic.Ale jeszcze nic
          straconego.Do kliniki jeszcze mam czas terminowo.Czy Ty może przypadkiem wiesz w
          którym miejscu w Żorach przyjmuje ten lekarz?? Byłam bym wdzięczna za tą
          informacjęwink
          • iwo.2 Re: dr Cholewa Żory 15.01.10, 12:29
            Hej asiek334! tu masz linka ginekolog.med.pl/ to jest jego
            strona a po lewj stronie masz namiary na Żory. Zdaj relacje jak tam
            przebiegła wizyta w Żorach Pozdrawiam
            • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 15.01.10, 17:38
              Hm? Z tego co się zdążyłam zorientowac to dr.Cholewa przyjmuje tam pacjentki tak
              jak w każdym gabinecie ginekologicznym i oprócz tego wykonuje badania
              prenatalne.Sądzę,że nie ma tam sprzętu,który oferuje klinika i dlatego pacjentki
              z problemami w zajściu w ciążę są właśnie tam kierowane, czyli do
              kliniki.Postaram się tam chociaż zadzwonic i dowiedziec czegos więcej bo jeśli
              jest mi w stanie pomóc tam na miejscu to po co mam jechac taki hektar drogi tym
              bardziej że wizyte uniego mam na dosyc późną godzinę i zanim ja dojadę z
              powrotem do domu to będzie godz.22
              • iwo.2 Re: dr Cholewa Żory 18.01.10, 14:07
                ok, jak bedziesz coś wiedziała konkretniej to daj znać, pozdrawiam
                • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 16.02.10, 13:29
                  Jutro jadę na wizyte do dr.Cholewy a z wizyty w klinice zrezygnowałam,bo
                  stwierdziłam,że póki co nie ma sensu tam jechac skoro ten sam lekarz jest
                  zdecydowanie bliżej.Zobaczymy co jutro zostanie zdecydowane na podstawie tych
                  wyników badań,które już mam.Więc może nie będę musiał w ogóle jechac do kliniki.
                  • iwo.2 Re: dr Cholewa Żory 22.02.10, 13:29
                    Hej asiek! i jak tam wizyta?
                    • graphite5 Re: dr Cholewa Żory 27.02.10, 15:02
                      witam czytałam właśnie to co pisałyście o dr Cholewie i czy pojedziecie do
                      Katowic czy do Żor to jest bez różnicy bo jeżdże do niego w zależności jak mi
                      pasuje termin wizyty ale te ważniejsze badania on robi w Katowicach a w Żorach
                      miałam robione już trzy inseminacje a w Katowicach drożność jajowodów pozdrawiam
                      • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 28.02.10, 12:07
                        Ja póki co na razie nie muszę jechac do Katowic.Doktor CH... zalecił powtórzenie
                        badań. Grapgite5 jeęli dobrze rozumie to inseminacje miałaś robioną w Żorach?? A
                        jak to możliwe?? Czy gabinet lekarza jest tak dobrze wyposażony?? Sadziłam ,że
                        tego typu zabiegi robi się właśnie w klinice w Katowicach.
                        • mikrowanka Re: dr Cholewa Żory 28.02.10, 21:39
                          genialny lekarz. Polecam z całego serca. Uratował moją ciążę.
                          Nie wiem jaki jest w zwiazku z leczeniem niepłodności.
                          Siedziałam na tym forum kilka lat. leczyliśmy się, bez efektu.
                          potem bum i udało się naturalnie.
                          potem krwawienie i gigant stres.
                          pojechliśmy do dr cholewy do zor.
                          uspokoił, pomógł zaplikował leki.
                          prowadził całą moją ciążę- która nie była łatwa.
                          Zawdzieczam mu życie i zdrowie mojego skarba, który właśnie
                          zdrowiutki śpi w łóżeczku
                          p.s.
                          odpowiada na każdy sms, odbiera telefony. jak nie odbierze-
                          oddzwania. dla mnie to lekarz idealny
                        • graphite5 Re: dr Cholewa Żory 01.03.10, 14:00
                          Tak miałam robioną w Żorach a gabinet jest tak samo wyposazony jak w
                          Katowicach.Do tego mają sprzęt w Żorach przyjeżdża zamuwiony przez dr
                          mikrobiolog i trwa to wszystko ok godziny.Co do dr to polecam.
                          • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 02.03.10, 09:26
                            Wiem kochana,przekonałam się na własnej skórze,byłam u tego lekarza,ma swietne
                            podejście do pacjentki i zaczynam znowu wierzyc że już wkrótce zdarzy sie cud wink
                            • graphite5 Re: dr Cholewa Żory 03.03.10, 14:42
                              Ja się u niego lecze już rok jestem po trzech inseminacjach a przed czwartą i
                              też mam nadzieje że się wkońcu uda bo z mężem mam wszystki wyniki dobre tylko
                              jest jakaś blokada chyba psychiczna.Ale trzeba mieć nadzieje bo czytałam to
                              dziewczyny mają gorsze problemy i im się udaje to czemu nam się ma nie
                              udać!pozdrawiam
                              • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 03.03.10, 15:44
                                Ja dopiero zaczynam u niego leczenie,ale tak ogólnie to już jestem po 6
                                miesięcznej kuracji u innego lekarza, który generalnie leczył mnie w ślepo bez
                                monitoringu. W końcu sam zadecydował ,że powinnam się udac do kliniki,więc
                                umówiłam się na wizytę,ale właśnie poprzez to forum dowiedziałam się że tak owy
                                lekarz przyjmuje właśnie w Żorach.Byłam już u niego na pierwszej wizycie,trochę
                                mnie kosztowała jak na pierwszy raz ,ale myślę że druga wizyta będzie
                                zdecydowanie tańsza,oczywiście nie biorę pod uwagę badania nasienia na które
                                będziemy się umawiac i ten test po stosunku.Powiedz mi skoro się juz leczysz u
                                dr.Ch. tak długo to jak wygląda ten test po stosunku,czy miałaś taki robiony i
                                ile to kosztuje,bo zapomniałam zapytac.I jeszcze jedno,skoro robił Ci
                                inseminacje u siebie w gabinecie to czy płaciłaś tyle samo ile przewiduje
                                klinikowy cennik??
                                • iwo.2 Re: dr Cholewa Żory 04.03.10, 10:48
                                  Dziewczyny właśnie byłam wczoraj w Żorach u dr Cholewy na pierwszej
                                  wizycie.Miałyście rację cudowny lekarz, cierpliwuy wszystko
                                  wytłumaczy. Miałam robione usg na którym wyszło że wszystko w
                                  porządku(tzn nie ma zadnych torbieli, cyst, mięśniaków, macica w
                                  porządku)Niewiem czy z tego stresu czy z czego innego akurat przed
                                  wizyta dostałam okres (w 13 dc!!!)Dostałam całe mnóstwo badań do
                                  zrobienia, Oprocz podstawowych takich jak:FSH, LH,E2,PRL,TSH,FTH
                                  dostałam również : androstendon, SDHEA , testosteron, toxoplazmoza
                                  IgG oraz insulina na czczo, no i oczywiście małżonek na badania tez
                                  zostł wysłany. Miałyście robione badania na androstendon i SDHEA?
                                  patrzyłam na strone i krwiodastwa i szpitala w moim mieście ale
                                  chyba nie wykonują takich badań. Chyba że one inaczej się nazywają?
                                  Jak zrobie badania to pomiędzy 11 a 14 dc mam się zgłosic do dr i
                                  będziemy robic monitoring i w zależności co na nim wyjdzie będą
                                  podjęte dalsze kroki. Ale teraz się zastanawiam, w związku z tym iz
                                  dr w Żorach przyjmuje tylko w środe to gdzie bede miała robiony
                                  monitoring skoro powinien byc robiony co 2 dni i kedy się umowic do
                                  dr skoro ja mam nieregularny cykl a zapisywac się do niego trzeba z
                                  miesięcznym wyprzedzeniem? Jak u was dziewczyny wyglądała sprawa
                                  monitoringu? pozdrawiam i przepraszam że się tak rozpisałam
                                  • graphite5 Re: dr Cholewa Żory 04.03.10, 12:57
                                    Jeżeli masz możliwość to podjedź sobie do Katowic na Mikołowską do FRYDY tam
                                    robią wszystkie badania to jest Mikołowska 53.On przyjmuje jeszcze w piątki rano
                                    w Żorach a potem w Katowicach ja jeździłam raz do Żor a raz do Katowic jeśli już
                                    byłaś u niego na wizycie w Żorach to tylko dzwonisz tam i mówisz że w tym dniu
                                    lekarz ci kazał przyjechać albo powiesz o co chodzi tam są ok w rejestracji one
                                    nawet ci doradzą.Ja w ciągu tego roku wydałam ok 4500 ale nie pieniądze są ważne
                                • graphite5 Re: dr Cholewa Żory 04.03.10, 12:44
                                  Ja za pierwszą wizyte płaciłam 140 a potem 50zł i tak samo jest w Katowicach.A
                                  badanie nasienia będziesz musiała robić w Katowicach i ono kosztuje 240zł.Test
                                  po stosunku kosztuje nie jestem pewna ok 60zł bo w Katowicach płaciłam 110zł,a
                                  wygląda to tak że musisz z mężem współżyć w wyznaczonym czasie przez lekarza a
                                  potem jedziesz do niego na USG i to wszystko nic skaplikowanego.Ja u niego
                                  placiłam 500zł.Ale najpierw robi badanie USG50ZŁ w trakcie okresu tj.50zł potem
                                  w 10 lub 11dc plus kupno zastrzyku ja miałam Ovitrell tj.150zł potem inseminacja
                                  500zł i na koniec dwa dni później USG 50zł.
                                  • iwo.2 Re: dr Cholewa Żory 04.03.10, 13:19
                                    Zgadzam się z toba w 100%, pieniądze akurat nie grają roli.Myślalam
                                    że mąż na badanie będzie musiał jechac do Provity ale okazało się że
                                    takie badanie już robią na miejscu w Sonomedzie w Żorach.
                                    • asiek334 Re: dr Cholewa Żory 04.03.10, 13:52
                                      Witam Was dziewczyny. Badania moje porobione tylko iśc je odebrac,dobrze że czas
                                      oczekiwania na wyniki jest krótki,bo zaledwie pól dnia.Za tydzień w piątek czyli
                                      12.03 jedziemy do Żor na badanie nasienia,200 zł w plecy ale to nic.Mam tylko
                                      nadzieję,że w męża wyniku nic nie znajda.A i mampytanie jesli pojade doniego do
                                      gabinetu to mamnadzieję ze płacę tylko na badanie nasienia a nie jeszcze
                                      dodatkowo na wizyte (140zl )?
                                    • graphite5 Re: dr Cholewa Żory 04.03.10, 13:55
                                      tego nie wiedziałam że tam te badanie robią ja je robiłam w Katowicach to dobrze
                                      nie musicie do Katowic jechać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka