Dodaj do ulubionych

Brak śluzu płodnego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 09:31
Czy ktoś wie dlaczego i czy może to być jednak pełna owulacją(taka z szansą
na zapłodnienie) kiedy jest ból owulacyjny,temperatura rośnie wtedy ,kiedy
trzeba-cykle regularne (w miarę) i dzięki temu forum zauważyłam,że nie mam
śluzu płodnego-tylko biały mętny-w okresie owulacji zanika-pod koniec znowu
sie pojawia.W momencie owulacji nie czuje jednak suchości.
Obserwuj wątek
    • femalespirit Re: Brak śluzu płodnego 09.02.04, 11:30
      Oczywiscie moze byc owulacja bez sluzu plodnego. Kobiety zachodza tez w ciaze
      bez sluzu plodnego. Mozliwe tez, ze jest on na szyjce macicy (mozesz to
      sprawdzic), a nie wydostaje sie na zewnatrz. Mozesz pomoc sobie srodkami o
      ktorych tu juz wiele razy pisalysmy - wiesiolkiem i/lub guajazylem.
      • Gość: Magdaaa Re: Brak śluzu płodnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 11:56
        Wiesiołek zaczęłąm brać ale ok tygodnia temu-chyba jeszcze nie zadziałałsmile))
    • Gość: PP Re: Brak śluzu płodnego IP: 80.51.242.* 09.02.04, 12:24
      Jesli śluzu całkiem nie ma to mogą być kłopoty, ale założę się, ze jest go
      niewielka ilość. Wystarczy, ze odczuwasz sliskość, mokrość, nie musisz niczego
      widzieć.
      Nie zakładaj, ze ból owulacyjny, czy skok temperatury to na pewno moment
      jajeczkowania. Domowymi metodami da sie okreslic dni płodne, ale nie termin
      jajeczkowania.
      • Gość: Magdaaa Re: Brak śluzu płodnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 13:19
        To kiedy mam próbować,aby zajść w ciążę???Lekarz powiedział 14 dni przed
        miesiączką.Temperatura własnie w tym okresie wzrasta.
        • Gość: Paola Re: Brak śluzu płodnego IP: 82.139.13.* 09.02.04, 19:50
          Ja radze śledzić tempke ale dodatkowo pójść i oglądać z ginem pęcherzyki-on
          powie kiedy najprowdopodobnie jeden z nich pęknie i kiedy jest najlepszy czas
          na przytulanko.

Możesz też używać testów owulacyjnych np Clear Plan-one wskazują, że owulacja
          odbędzie się około 24-36 godzin po dodatnim wyniku testu. Ja stosowałam te
          testy i wskazały owulację. Jedyna ich wada to cena (około 70 zł). W opakowaniu
          jest 5 testów, więc skoro jajeczkowanie masz około 15 dnia cyklu to śmiało
          możesz zacząć testowanko od 13 dnia cyklu codziennie z porannego moczu.
          Życzę udanych środkowo-cyklowych przytulanek.
          • Gość: majka Re: Brak śluzu p3odnego IP: *.bumc.bu.edu 09.02.04, 20:18
            A najlepiej kochaj sie co drugi dzien od konca miesiaczki do 18-20 dnia cyklu i
            kiedys zaskoczy.
    • ewa.analityk1 Re: Brak śluzu płodnego 09.02.04, 20:40
      Wiesiołek powinien pomóc. ale rezultaty widać dopiero w 2-3 cyklu. Duża ilość
      śluzu zazwyczaj pokazuje dobrą owulację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka