Dodaj do ulubionych

Co się dzieje?

09.02.04, 14:16
W 33 d.c. zrobiłam test ciążowy. Na moje oko wyszedł pozytywnie, choć różowa
kreska była bardzo blada i rozmyta. Od 35 d.c. plamię, do tego doszły bóle
podbrzusza, a dziś plamienie się zwiększyło. Wizytę mam umówioną w sobotę. Co
to oznacza, może mnie ktoś oświeci?
Obserwuj wątek
    • femalespirit Re: Co się dzieje? 09.02.04, 17:52
      Kreska, nawet blada oznacza ciaze. Jesli plamisz, to szybciutko do lekarza, bo
      to prawdopodobnie niedobor progesteronu i ciaza jest zagrozona.
    • ewa.analityk1 Re: Co się dzieje? 09.02.04, 20:44
      Zgadzam się to prawdopodobnie za niski progesteron, szybko do lekarza
      • Gość: Polka79 Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 21:11
        ja wiedzac juz ze jestem w ciazy-pozytywny test i wizyta u lekarza-ok. 5,6
        tyg. dostalam plamienia-pojechalam na dyzur do szpitala i okazalo sie krwiak,
        kosmowka sie odkleja i ciaza zagrozona, musialam jesc progesteron (Duphaston),
        teraz sie unormowalo-nie plamie, na USG widac slad po krwiaku, ale to juz
        stara sprawa (tak mowia lekarze) no i teraz jestem szczesliwie w 10 tyg.
        • Gość: majka Re: Co się dzieje? IP: *.ne.client2.attbi.com 10.02.04, 02:21
          Bardzo mi przykro, ze pomimo dodatniego testu ciazowego masz plamienia.
          NIe chce byc wyrocznia, ale kazde plamienie w ciazy jest niepokojace.
          40% ciaz jest poraniana przed terminem spodziewanej miesiaczki 9ciaze
          biochemiczne. Statystyki te sa przerazajace, ale taka jest nasza biologia.
          Wiekszosci poronien nie da sie zapobiec, nawet suplementami progesteronowymi,
          bo tu nie problem tylko w genetyce samego zarodka. Informacje te mozna znalezc
          na wielu specjalisstycznych stronach internetowych i literaturze medycznej.
          Z drugiej strony okolo 25% kobiet plami/krwawi w ciazy i polowa z nich donasza
          zdrowa ciaze.
          Wczesna diagnostyka ciazy, dziala jak bron obosieczna, przed istnieniem
          domowych testow, albo testow kobieta myslala, ze opoznia jej sie miesiaczka i
          nie musialaby przezywac calej gamy emocji jaka towarzyszy poronieniom
          Tak wiec pozostaje czekac, mozesz isc do lekarza, ale na tym etapie to pewnie
          na USG nic nie bedzie widac. Albo zrob seryjne badanie HCG, jak bedzie
          przyrastac ok 66% co 48 godzin, tzn, ze ciaza rozwija sie prawidlowo, jak
          przyrost bedzie mniejszy lub bedzie spadal, to niewiele wtedy mozna juz zrobic.
    • limes1 Re: Co się dzieje? 10.02.04, 08:16
      Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady. Coś mi się wydaje, że najbliższe
      miesiące spędzę w łóżku, ale trudno. Pozdrawiam ciepło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka