maretina 16.02.04, 08:30 mam 35 dc i nic, nawet nie czuje by ta przekleta @ sie zblizala.po jakim opoznieniu @ sie ja wywoluje? siedze jak na szpilkach, bo w poczatkowej fazie cyklu mam robic badania. ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kathrin78 Re: po ilu dniach wywoluje sie @? IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 12:36 To zależy czy cykle są regularne i jaki był najdłuższy. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: po ilu dniach wywoluje sie @? 16.02.04, 12:41 przed poronieniem mialam bardzo regularne 30 dniowe. po poronieniu mialam 28, 33 no i ten, dzis 35 dc i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: po ilu dniach wywoluje sie @? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 16:30 Ja mam już 38 d.c. i nic...Przy cyklach 31-33 dniowych...eh... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: po ilu dniach wywoluje sie @? 16.02.04, 16:37 i co zamierzasz robic? czekac ze stoickim spokojem, czy bedziesz dzialac? z moim charakterem stoicyzm nie wchodzi w gre)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: po ilu dniach wywoluje sie @? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 16:47 Już raz miałam taką sytuację, dość długo nie było @. dostałam luteinę - nic, triquilar - po 10 dniach przyszła @. Mialam nadzieję że mi się wszystko ureguluje a tu widzę że znowu zaczynają się cyrki. Nie tracę czasu i jutro idę do gina - już sie umówiłam. Myślałam że to może coś tam rośnie w brzuszku - zrobiłam test - jedna krecha (parę dni przed spodziewanym terminem @). Drugi raz nie chcę się rozczarować zwłaszcza że nie mam żadnych objawów że mam się spodziewać potomka. Moim zdaniem chyba jeszcze mozesz trochę poczekać...Mi np. zdarzały się cykle i 45 dniowe czasami, rzadko ale jednak. a jak czujesz że jest coś nie tak to wal do gina jak w dym ) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: po ilu dniach wywoluje sie @? 16.02.04, 16:52 hmmm ja nigdy w zyciu nie mialam takiego dlugiego cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: po ilu dniach wywoluje sie @? IP: *.acn.waw.pl 16.02.04, 16:53 Dziewczyny, ja co prawda nie jestem specjalista, ale jakos to wyglada u was podobnie jak u mnie... Po poronieniu kazdy moj kolejny cykl byl dluzszy od poprzedniego - niedobor progesteronu - wyrownalo sie luteina. Maretina - ja bym jeszcze troche na Twoim miejscu poczekala (jak masz robic badania, to lepiej nie zaburzaj sobie obrazu) a po @ do ginki po duphaston albo luteine!!! Tym bardziej, ze dzidzia tego potrzebuje, zeby sie utrzymac. Pozdrawiam, dziewczyny, i zycze zeby przyszlo jak najszybciej albo... wcale )) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: po ilu dniach wywoluje sie @? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 16:58 Ha...moja ginka chyba to przewidziała bo brałam w tym cyklu duphaston od 20 do 25 d.c. i ciągle czekam na @. Już sama nie wiem...jutro sie okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina do martki_k 16.02.04, 17:02 czy wystarczy sam duphaston? boje sie koszmarnie, ze nie mam owulacji niby zawsze miedzy 13 a 16 dniem, czasami 18 czuje objawy charakterystyczne dla owulacji, ale wyczytalam, ze niedobor progesteronu moze byc spowodowany podwyzszona prolaktyna, ktora moze albo zahamowac jajeczkowanie albo uniemozliwia zagniezdzenie. chce miec juz ta @, bo zrobie badania, 11 dc pojde poogladac pecherzyk dominujacy i bede wiedziala co jest a tak niepwnosc mnie zabija, bo za nia stoja czarne wizje mam jeszcze taka nadzieje, ze PRL jest ok a spadek progesteronu byl tylko chwilowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik do maretiny IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 17:12 zdaje się że mamy podobne problemy...też boję się że nie mam owulacji, nigdy nie badałam się pod tym względem - jutro zamierzam wymordować o to moja ginkę.daj znać jak to się wszystko zakończyło - trzymam kciuki żeby jak najlepiej! (mój pełny nick to mikanm - będziesz chciała porozmawiać - jestem do dyspozycji ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: do maretiny 16.02.04, 17:20 Gość portalu: mik napisał(a): > zdaje się że mamy podobne problemy...też boję się że nie mam owulacji, nigdy > nie badałam się pod tym względem - jutro zamierzam wymordować o to moja > ginkę.daj znać jak to się wszystko zakończyło - trzymam kciuki żeby jak > najlepiej! (mój pełny nick to mikanm - będziesz chciała porozmawiać - jestem > do dyspozycji ) ) okej dzieki! jedno wiem, przed poronieniem na pewno mialam owulacje)) heheh inaczej nie bylabym w ciazy. teraz postanawiam nie panikowac, nie dzwonic dzis do gina tylko czekac jeszcze na @, troszke zaczal mnie pobolewac brzuch, moze zatem ta @ wreszcie przyjdzie)))i stawiam na to, ze owulacje mam, tylko z niedoboru progesteronu cialko zolte ledwie "dycha"( bo bole owulacyjne w cyklach mam zawsze), moj gin tez na to stawia, badania pokaza czy ma nosa)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś