Dodaj do ulubionych

Torbiele po CLO?!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:10
Mam pytanie, brałam pierwszy raz CLO (4-8 d.c. po 1 tabl) i chyba mnie
przestymulowano?! Tak sie cieszyłam bo w 11 dniu miałam pecherzyk 20 mm! a
dzisiaj 14 d.c. pecherzyk ma 27mm i lekarz powiedzial,ze juz nic z tego nie
bedzie i boi sie zeby nie zrobila sie torbiel. Napiszcie prosze (jesli to
bedzie torbielka) jak sie tego pozbyc czy daja na to jakies lekarstwo czy
trzeba chirurgicznie?No i jaki to ma wpływ na dalsze starania. Bardzo prosze
o odpowiedzi - dzieki z góry
Obserwuj wątek
    • Gość: oliwka Re: Torbiele po CLO?! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 20:47
      W moim przypadku lekarz najpierw przepisał luteinę potem clo, ale "zapomniał" o
      koniecznym badaniu USG przez przyjmowaniem clo i torbiel, która pojawiała sie
      prawdopodobnie już przed clo urosła duża (CLO stymuluje jej powstanie). Lekarz
      przepisał mi orgametril od 15-25 dc ale to nie pomogło. Torbiel wprawdzie sie
      zmniejszyła ale nie znikneła zupełnie więc terz biorę kolejna dawkę orgametrilu
      od 5-25 dc. Jak to nie pomoże to według lekarza konieczna będzie laparoskopia.
      Inny lekarz powiedział mi, że w przypadku torbieli mozna stosować przez 1 cykl
      tabletki antykoncepcyjne i zobaczyć czy to przynosi efekty, ale nie wiem czy
      praktykuje sie to powszechnie, może któraś z dziewczyn z forum wie wiecej na
      ten temat.
    • Gość: jutrzenka Re: Torbiele po CLO?! IP: *.univ.gda.pl 12.03.04, 07:41
      Witaj Mango,
      Ja rowniez po stymulacji CLO wychodowalam w swoich jajnikach dwie torbiele.
      Lekarz jednak nie przepisal mi zadnych farmaceutykow na ich wchloniecie tylko
      kazal na 1 miesiac odlozyc Klomifen. I rzeczywiscie w kolejnym cyklu torbielki
      pieknie sie wchlonely. W nastepnym cyklu bylo to samo po stymulacji CLo
      pecherzyk osiagal wielkosc ok. 27 mm i zamiast pekac przeksztalcal sie w
      torbielke. I znowu musialam odlozyc na jeden miesiac CLO aby pozwolic wchlonac
      sie torbielce. Moj lekarz twierdzil ze czasami wystarczy dac na jeden miesiac
      odpoczac jajnikom i wszystko wraca do normy.
      pozdrawiam
      jutrzenka
    • Gość: muminek Re: Torbiele po CLO?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 09:35
      Ja tez clo zostalam przestymulowana w poprzednim cyklu, bolał mnie strasznie
      dół brzucha na usg wyszlo ze mam torbiel, dostalam od gin czopki diclofenac i
      distreptaza jedne na noc, drugie rano.W tym cyklu zadnej stymulacji nie mam.
      Podobno torbiel sie zmniejszyla ide w poniedzialek na usg, zeby sprawdzic czy
      faktycznie.
    • Gość: Mango Re: Torbiele po CLO?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 16:18
      Dzieki za odpowiedzi, ale wiecie co dziewczyny, zastanawiam sie PO CO NAM TEN
      MONITORING skoro i tak pozwalaja dopuscic do powstania torbieli?! A dzisiaj to
      juz mni tak ten jeden jajnik boli ze szok! Dopiero w poniedzialek ide do Gina
      mam nadzieje, ze nic mi sie nie stanie do tego czasu?! papatki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka