Dodaj do ulubionych

bhcg tylko 27!!!

14.03.04, 20:55
W 29 dc test apteczny wykrył ciążę (kreska całkiem ładna), a w bhcg w 31 dc
wyniosło tylko 27,0 sad((( (normy: NEG < 5 mlU/ml, POS > 25 mlU/ml, czyli
dopiero 'początek', a przecież to już 5 tc od OM!) CZY MAM JESZCZE SZANSĘ NA
ZDROWĄ CIĄŻĘ??
Obserwuj wątek
    • Gość: kation Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 21:00
      Przezylm identyczna sytuacje w ubieglym cyklu. Skantroluj bHCG za 2-3 dni, aby
      sprawdzic czy i jak rosnie. Moje w kolejnym pomiarze spadlo do 9. Odstawilam
      Duphaston i dokladnie w tydzien po terminie miesiaczki pjawila sie @. Diagnoza:
      ciaza biochemiczna i poronienie samoistne. Trzymam kciuk aby Twoj scenariusz
      byl bardziej optymistyczny.
    • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! 14.03.04, 21:47
      Czyli nie mam...
      A jak się zachowuje temperatura w ciąży biochemicznej? Bo moja cały czas wysoka
      i bolą piersi.
      • Gość: Luna1 Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.mofnet.gov.pl 15.03.04, 07:54
        Ja przestalam brać luteinę i piersi przestaly mnie boleć. W 34 d.c. bHCg miałam
        80 - po 48 godzinach spadło do 31, a po 24 h spadło do 16. Diagnoza: ciąża
        biochemiczna.
        A tak się cieszyłam, ze będzie dzidzia. teraz czekam na @.
        • Gość: stokrotko Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 12:25
          Nikt nie powiedzial, ze Two przypadek bedzie identyczny. A moze Twoje beta
          nagle jakims szlonym sposobem wskoczy na wyzszy poziom? SKONTROLUJ BETA HCG-
          TYLKO TO JEST W STANIE ROZWIAC TWOJE WATPLIWOSCI! I glowa do gory!
          • Gość: kation Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 12:27
            Przepraszam, zel sie wyzej podpisalam. Tu kation, nie stokrotko...
    • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! 15.03.04, 21:56
      Kation,

Dzięki za słowa otuchy!!!
      Mam jeszcze nadzieję, dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która miała podobny
      przypadek i ma teraz 6-miesięczną śliczną córę. Może mi się uda? Oby, oby.
      Jutro idę badać bhcg. Najgorsze jest to, że cały czas o tym myślę. I raz jestem
      pewna nadzieji a za chwilę czarna rozpacz.
      • Gość: Luna1 Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.mofnet.gov.pl 16.03.04, 07:17
        Stokrotko daj koniecznie znać jakie masz bHCG. Tylko jak będziesz robiła
        badanie to koniecznie sprawdź poprzedni wynik czy robilaś bHCG, czy HCG.
        I czekam na wiadomości.
        • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! - ROŚNIE!!! 17.03.04, 08:42
          Rośnie!! Rośnie!! Dzisiaj odebrałam wynik wczorajszego pobrania - 87,73 (i jest
          to z całą pewnością beta HCG). Jednak dalej mało sad. Ale nie jest to ciąża
          biochemiczna, pozostaje teraz wykluczyć pozamaciczną (którą już raz miałam w
          ubiegłym roku - niestety bHCG rosło wtedy jak szalone - w ciągu tygodnia z
          26,62 do 537,00 więc samo badanie krwi nie jest jeszcze miarodajne).
          Jutro robię kolejną betę, - trzymajcie kciuki.
          • ewa.analityk1 Re: bhcg tylko 27!!! - ROŚNIE!!! 17.03.04, 10:23
            Pięknie rośnie, może zagnieżdżenie nastąpiło później i stąd rozbieżności i
            będzie ok.
            • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! - ROŚNIE!!! 17.03.04, 13:14
              Ewa,

Też sobie to tak tłumaczę. Tym bardziej, że kilka dni po owulacji wybrałam się
              na (zaplanowany wcześniej) wyjazd w góry i szalałam na stoku (co za gamoń ze
              mnie), ale jak się FASOLKA utrzyma to będzie super sportowcem, skoro pierwsze
              dni swojego życia spędziła na snowboardzie smile.
              Buziaki!!
    • Gość: Luna1 Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.mofnet.gov.pl 17.03.04, 13:28
      Stokrotko suuuuper! Na pewno sie uda.
      • Gość: kation Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 14:06
        No to sie narobiło! za wcześnie panikowałysmy! Jest super i oby tak dalej!
        • Gość: tania75 Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:02
          Stokrotko trzymam za Ciebie kciuki!!! Ja tak samo panikowałam jeszcze kilka dni
          temu , poczytaj sobie post " hcg tylko 101...". Napewno z tamtąd wiele się
          dowiesz bo dziewczyny dużo mi doradzały. I pamiętaj że zarodek często
          zagnieżdza się póżno i dlatego tak póżno wydziela się Bhcg. Najważniejsze że
          się podwaja!!!
          Całuje Cię mocno Pa pa
          • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! 18.03.04, 18:54
            No i dzisiaj 197,7 !!!!!!
            W sobotę idę na USG. Myślicie, że już coś pokaże?
            • Gość: tania75 Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.visp.energis.pl 18.03.04, 19:27
              Bardzo pięknie rośnie. Ale możesz dać już spokój jak już wiesz że rosnie, teraz
              się wyluzuj i relaksuj. W tej chwili juz nic nie zmienisz.
              Nie jestem pewna czy nie za wcześnie idziesz na usg??? Ale jak juz się umuwiłaś
              to idz moze akurat...
              Pozdrawiam Tania
            • Gość: maretina Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.ols.vectranet.pl 18.03.04, 19:35
              na usg widac cos od beta hcg ok 1000
              • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! 19.03.04, 08:56
                Muszę jeszcze wykluczyć pozamaciczną, a w takim przypadku (puk, puk - odpukać)
                do 1000 betaHCG nie 'dociągnę'. Ostatnim razem już przy 600 leżałam na stole
                operacyjnym sad.
                Martwią mnie szczególnie dosyć silne bóle, po prawej stronie (jakby
                przepuklina, od czasu do czasu zakłuje), które mam od tygodnia, chociaż te bóle
                miałam w przeszłości (zawsze wtedy myślałam, że to znowu ciąża ektopowa,
                dlatego co miesiąc biegałam robić betę) - lekarze nie wiedzieli od czego -
                najprawdopodobniej tak bolały mnie zrosty (zadawałam nawet pytanie na forum
                Zdrowie myśląc, że to przepuklina, ale nie doczekałam się odpowiedzi).
                Mam nadzieję, że jednak jutro pokaże się już FASOLKA (jutro beta będzie ok. 450
                przy obecnym wzroście).
                Pa, pa.
    • szansa0131 Re: bhcg tylko 27!!! 19.03.04, 11:57
      chciałam opisac swoją historię ,ktorej bhcg wynosiło 2,79 .Zaczeło się od
      tego ze nie mogłam zajsc w ciąze przez 2 lata .Laczylismy się z mezem 2 lata
      i bez skutecznie .Miałam hsg ,pozniej laparoskopie w której wykryto
      endometrioze i pco.2 razy robiono test pct wychodził ujemnie zadnego zywego
      plemnika.Przez ten czas brałam clostibegyt i luteine.Jednak lekarze nie dawali
      nam szans a z kazdym miesiącem nawet coraz bardziej dołowali.mielismy
      inseminacjie gdyz wg lekarza nie ominiemy sami sluzu ktory niszczy plemniki,a
      o leczeniu tego nie chcieli wspominac.pierwsz inseminacjia po owulacji była
      zrobiona 24 godz po .Pytalismy sie czy to nie zapozno ale ponoc nie teraz
      uwazam inaczej .Wynik inseminacji ujemny.Znowu płacz i strach co znowu jest
      nie tak.Zmieniono mi lek z clostibegytu na menogon .Miałam przyjsc w 11 d cyklu
      na usg i byłam ale lekarz stwierdził brak wioącego pęcherzyka czyli
      inseminacji w tym miesiącu nie bedzie. brak owulacji,mimo ze mowiłam o
      strasznym bolu w jajniku dzien wczesniej.Mielismy czekac na następny cykl.
      Zblizał się termin miesiączki a tu nic ... zrobiłam test i nie wierzyłam
      własnym oczom były piekne dwie kreski.jeszcze tego dnia poleciałam do
      ginekologa zrobił usg .to był 30 dien cyklu .Na usg mały pecherzyk ale tak
      mały ze nie wiadomo co to jest więc skierował mnie na bhcg .Zrobiłam je i
      załamałam się .Badanie robiłam prywatnie w jego klinice.Wynik 2,79 ciża wg
      norm mnin 20 .czekałam na okres po tygodniu poszłam do innego lekarza ten
      odrazu powiedziała ze takie badania robi się w szpitalach połoz gdyz mają
      najleprze odczynniki pobiegłam i zrobiłam wynik 79 tys.znowu się
      cieszylismy.Mimo tych wszystkich przeszkod jestem w ciązy udało mi się dzięki
      zmianie leku ktoru jest naturalnych hormonem zmienił sluz na leprze i udało się
      jestem po usg w 14 tyg ciązy mamy pięknego dzidziusia ....dziewczyny miejcie do
      tego dystans nam proponowano 3 insem i in witro. a to był prezen od Boga na
      moje urodziny.Nie załamujcie się nie zawsze jest tak jak mowią lekarze
      przekonalismi się sami na własnej skorze.powodzenia
      • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! 25.03.04, 11:01
        No i na USG w sobotę jednak nic nie było widać.
        We wtorek dostałam skierowanie na kolejne bhcg (w związku z tymi bólami po
        prawej stronie, chociaż pani doktor nic niepokojącego "nie wybadała").
        Zrobiłam betę i klops... - 609,5, czyli przez 5 dni urosło o 411,8 strasznie
        mało sad. Ale mam jeszcze nadzieję.
        • Gość: kation Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 12:13
          No, rzeczywiście- to troszkę za mało... Koniecznie trzeba ponownie oznaczyć
          betę. Czytalam na Bocianie post dziewczyny z podobną sytuacją- u niej w
          kolejnym oznaczeniu wartość beta znowu wskoczyła na ospowiedni poziom. Dobrze,
          że nie spada, ale musisz być bardzo czujna... No i może Duphaston...
          • stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! 25.03.04, 13:08
            Zajadam Luteinę (od wtorku dawkę zwiększoną z 2 do 3 tabletek dziennie).
            Niestety mam do tego cienkie endometrium - tylko 10,2 mm.
            A z betą już sobie dam spokój, bo już się załamałam (spodziewałam się dużo
            wyższego wyniku). W poniedziałek idę na USG do tego czasu dam sobie na
            wstrzymanie.
            • Gość: kratka Re: bhcg tylko 27!!! IP: *.bumc.bu.edu 25.03.04, 18:35
              Stokrotko,
              Jezeli HCG rosnie wolniej niz 66% co 48 godzin i jest pusta macica na USG i w
              dodatku masz jednostronne bole to moze to byc wskazanie do ciazy pozamaciznej.
              Niech lekarz bedzie bardzo czujny, one sa trudne do zdiagnozowania, bardzo
              rzadkie tym niemniej sie zdarzaja.
              Sorry, ze to nie pocieszenie, ale te czarne scenariusze tez nalaey na wszelki
              wypadek znac.
              Poza tym enodmetrium wcale nie takie cienkie, jest w normie, ja zaszlam i
              utrzymalam ciaze z endometirum 6mm.
              • Gość: stokrotka1 Re: bhcg tylko 27!!! - najnowsze informacje IP: 168.224.1.* 30.03.04, 11:40
                Pragnę donieść, że na USG w dniu wczorajszym uwidocznił się pęcherzyk o śr. 6
                mm. Na razie jeszcze pusty, ale jestem dobrej myśli. Chociaż stan ciąży nie
                odpowiada jej wiekowi, to na pewno będzie dobrze!!! Dzidzia walczy dzielnie i
                choć opóźniona na pewno wygra.
                Pozamaciczna wykluczona ostatecznie smilesmile (wprawdzie pusty pęcherzyk w macicy
                nie wyklucza ciąży ektopowej, ale jednocześnie już po raz trzeci - 2 razy USG i
                raz badanie ręczne - stwierdzono, że w przydatkach nic niepokojącego nie widać).
                Dziewczyny bardzo proszę o trzymanie kciuków i odezwę się w przyszłą środę-
                czwartek po kolejnym USG.

smilesmilesmile
                • Gość: Dotti Re: bhcg tylko 27!!! - najnowsze informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 11:43
                  Stokrotko, mocno trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze! Grunt to
                  pozytywnie myśleć smile
                  Napisz jak tylko będziesz wiedziała coś nowego smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka