Dodaj do ulubionych

do biorących Luteinę

30.03.04, 08:34
Mam pytanie: od 15 dc będę brać luteinę 50 - dwa razy dziennie po jednej
tabletce. Czy może ona wydłużyć cykl ? Czy, żeby brać ją podjęzykowo to
trzeba po prostu włożyć pod język i czekać aż się rozpuści (nie popijać ?) ?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Lidia
Obserwuj wątek
    • Gość: Martyna Re: do biorących Luteinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 08:40
      Lidiaa dokładnie tak jak piszesz trzeba wziąć pod język i nie popijać, aż się
      to paskudztwo ochydne rozpuści, jest nie zadobre w smaku, ale czego się nie
      zrobi dla Bąbelka. Mi nie wydłuża cyklu wręcz przeciwnie po bromergonie bo mam
      za wysoką PRL i wit. B6 + luteina z 35 zrobiły mi się 28 dniowe i w końcu po
      długim czasie miałam owulację. Pozdrawiam.
      • lidiaa Re: do biorących Luteinę 30.03.04, 08:43
        Dzięki Martyna !
        A powiedz jeszcze jedno, w tym cyklu brałam 1/4 tabletki clo od 5 do 9 dc.
        Wczoraj (11dc) na usg wyrósł pęcherzyk ok. 28 mm, dostałam pregnyl. Poprzednio
        miałam pęcherzyk ok. 22 mm przed pęknięciem. Czy jest szansa, żeby "taki
        gigant" pękł po pregnylu ?
        Pytam, bo niestety ze względu na wyjazd nie będę mogła zrobić kontrolnego usg !
        Pozdrawiam
        • Gość: Martyna Re: do biorących Luteinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 08:46
          Mam nadzieję, że pęknie mi dorastały do 24 i pekały niestety dopiero w maju
          będę stymulowan clo więc nie jestem mocna ze stymulacji.
    • Gość: słoneczko Re: do biorących Luteinę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.03.04, 19:33
      rózne są doświadczenia z Luteiną ...mój lekarz po 12 diach od pęknięcia
      pęcherzyka kazał zrobić test i jeśli negatywny, to przerwać branie Luteiny
      (myślę że czekanie można by wydłużyć do 14 dni :o) ...podobno może wyłużać
      cykl, ale jak widać nie u każdego ...jedno jest pewne smaczna nie jest i co dla
      mnie najgorsze strasznie wolno się rozpuszcza...
      pozdrawiam!
      • samanta25 Re: do biorących Luteinę 31.03.04, 13:59
        Ja stosowałam luteinę przez 10 dni po owulacji i dzisiaj w 12 DPO zrobiłam
        test - niestety wynik negatywny. Mam ją od dzisiaj odstawić i czekać na @
    • Gość: inka Re: do biorących Luteinę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 20:23
      mozesz sprobowac z luteina dopochowowa-szybciej i prosciej, ale jest drozsza.
      co do mnie biore po owulacji ok. 15dc az do spodziewanej @ (albo niestety do
      @). zdarza sie ze luteina przedluza cykl, dlatego, jezeli w spodziewanym dniu @
      jej nie ma to nalezy zrobic teste. jezeli wyjdzie negatywny to luteine trzeba
      odstawic. powtarzam za moim lekarzem...osobisci jej nie znosze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka