Dodaj do ulubionych

POMOCY !!!

11.10.10, 23:17
dziewczyny potrzebuje pomocy doradźcie mi prosze co i w jakiej kolejnosci powinnam zrobic .
Od ponad 3 lat staramy sie z mężem o dziecko, niestety nic z tego !co miesiac przychodzi miesiaczka a w raz z nia zaczyna sie znowu moj dramat. Boje sie, strasznie sie boje, ze moze nigdy nie bedziemy rodzicami. Maz zrobil badanie nasienia i wszystko jest ok. u mnie to roznie bywa, od czasu do czasu pojawiaja sie cysty, badanie hormonów ,,niby,, ok. Co powinnam zrobic teraz? nie wiem kogo sie doradzić ginekolog to mnie złości, mówi, ze jestem młoda , ze mam dopiero 24 lata, ze przyjdzie czas a ja nie chce już dłużej czekać, ja jestem mloda ale maz ma juz 30 lat.
czekam na wskazówki
kasia
Obserwuj wątek
    • lilit2005 Re: POMOCY !!! 11.10.10, 23:31
      jesli 3 lata staracie sie o dziecko, a twoj gin mowi ze macie czas to musisz zmienic gina! nowy byc moze kaze wam powtorzyc badania. z tego co piszesz mozesz miec pco czyli cykle bezowulacyjne. mialas robiony monitoring owulacji pod kontrola usg? jesli jest problem z owulacja to moze trzeba ja stymulowac (np. clo+ pregnyl), ewentualnie zrobic laparoskopie. Nastepnym krokiem bylaby inseminacja. W kazdym badz razie 3 lata bezproduktywnych staran oznacza koniecznosc udania sie do kliniki leczenia nieplodnosci. tam skieruja was na bardziej specjalistyczne badania i zaproponuja sposob leczenia.
      • ka21sia Re: POMOCY !!! 11.10.10, 23:44
        boze teraz to juz w ogole mnie zalamalas piszac o tej inseminacji. wiesz moze do ktorej kliniki warto sie wybrac i do jakiego miasta?
        • mamafrania04 Re: POMOCY !!! 12.10.10, 00:08
          Jeśli mogę coś jeszcze powiedzieć, to na razie postaraj się dotrzeć do dobrego lekarza. Może się okazać, że inseminacja wcale nie jest konieczna. Nie załamuj się. Ja leczyłam się w warszawskim Novum i jestem zadowolona.
      • mamafrania04 Re: POMOCY !!! 11.10.10, 23:53
        Ja również uważam, że powinnaś udać się albo do innego lekarza, albo od razu do kliniki leczenia niepłodności. Ja dwa razy podejmowałam walkę i wiem, że im jest się młodszym tym lepiej, jest większa szansa na sukces. Myśl pozytywnie, a na pewno wszystko dobrze się skończy.
        • ka21sia Re: POMOCY !!! 12.10.10, 00:10
          dzieki dziewczyny smile
          zastanawiam sie wlasnie nad klinika i nie wiem gdzie. Mieszkam w niemczech wiec jest mi wszystko jedno czy bedzie to warsza czy moze gdansk mozecie mi jakas sprawdzana doradzic?
          • batutka Re: POMOCY !!! 12.10.10, 00:48
            eeee - ginekolog za Ciebie chce decydować kiedy masz być w ciąży i kiedy będzie dla Ciebie najlepszy czas na dziecko?
            Twój ginekolog to jakaś pomyłka
            tak jak piszą dziewczyny - jeśli od 3 lat nie zachodzisz w ciążę, warto pójść do kliniki leczenia niepłodności
            pewnie każdy będzie Ci polecał inną klinikę (w zależności od tego, w jakiej mu się udało wink) - ja zdecydowanie polecam Invimed w Warszawie (po 5 latach leczenia niepłodności, tam mi się udało w miesiąc)
    • lady_groszek Re: POMOCY !!! 12.10.10, 09:23
      kasia, a jest jakis powód, dlaczego chcesz leczyć się w Polsce, skoro mieszkasz w Niemczech? pytam, bo skoro mieszkasz w Niemczech to najłatwiej by było, żebyś znalazła też tam klinikę. tam ci zrobią od razu wszystkie badania, ewentualnie skierują na laparoskopię - dojeżdżanie do Polski w tym samym celu pochłonie niepotrzebnie ekstra czas i pieniądze...
      • ka21sia Re: POMOCY !!! 12.10.10, 09:52
        zaczęłam zastanawiać sie nad klinika w Polsce z powodu bariery językowej. jestem pewna, ze nie bede miala pojecia o co w ogole chodzi . Znam jezyk na tyle zeby bez problemu pracowac jako kelnerka we wloskiej restauracji ale co do medycyny a zwłaszcza do problemów zwiazanych z bezpłodnością nie poradze sobie . Chciałabym byc swiadoma tego co sie ze mna dzieje.
        a moglabys mi napisac mniej wiecej, bo nawet nie mam pojęcia jakie to sa koszta w takiej klinice w warszawie np?
        16 pazdziernika jade do polski na tydzien i zastanawiam sie czy warto wybrac sie do takiej kliniki czy czy w tydzien bada w stanie co kolwiek sprawdzic u mnie? czy musze jakos specjalanie przygotowac sie na taka wizyte? czy nalezaloby wczesniej telefoniocznie ustalic termion spotkania?
        • ka21sia Re: POMOCY !!! 12.10.10, 23:34
          dzieki dziewczyny za rady.
          wlasnie wyszukalam lekarza poloznik ginekolog i zastanawiam sie czy on bedzie w stanie mi pomoc ?
          • batutka Re: POMOCY !!! 13.10.10, 08:46
            ka21sia napisała:

> dzieki dziewczyny za rady.
            > wlasnie wyszukalam lekarza poloznik ginekolog i zastanawiam sie czy on bedzie w
            > stanie mi pomoc ?

ale ginekolog położnik w zwykłej przychodni czy ginekolog położnik w klinice leczenia niepłodności
            jeśli w zwykłej to niekoniecznie musi Ci pomóc, on głównie zajmuje się prowadzeniem ciąż, a nie leczeniem niepłodności
            ja do takich zwykłych lekarzy ginekologów położników chodziłam prawie 6 lat i mi nie pomogli, zaś w klinice leczenia niepłodności pomogli mi w 2 miesiące
    • aguladarek24 Re: POMOCY !!! 13.10.10, 11:16
      laska i to biegiem do innego lekarza !!!! my staramy sie z mezem 4 lata wszyscy Ci lekarze u których bylam twierdzili ze maz ma slabe nasienie ale to podobno tylko stan zpalny u mnie podobno piękne jajeczkowanie ...... i co guzik..... zaczelo mnie przerazac ze czas zaczyna uciekac trafilismy w koncu do swietnego lekarza no i zaczelo ...... przeszlismy stek badan, okazalo sie ze nasienie po prostu slabe i tyle ze tylko inseminacja nas ratuje ale to NIC okazalo ze mam niedrozne jajowody, jajniki z jakas gruba otoczka (mialam robiona laparoskopie) a zeby tego wszystko bylo malo leczymy antybiotykami chlamydie ktora tez nie pozwala na zajscie w ciaze jak wyleczymy to bedziemy startowac do insemy.....wiec jak przekonalam?? Boze jak sobie pomysle jak uslyszalam od jednego lekarza ze problem tkwi w psychice ze za bardzo chcemy i dlatego sie nie udaje to poprostu szlak mnie trafia................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka