Dodaj do ulubionych

Znowu bromergon

IP: *.man.polbox.pl 04.04.04, 14:07
Biore od ponad tygodnia 1 tabl b. na noc.
W sumie poza jednym dniem czuje sie ok.
Czy zauwazylyscie moze, ze biorac b. przytylyscie?A moze schudlyscie?
Mialyscie wiekszy apetyt?
Przyznam, ze przytyc to bym nie chcialawink
A czy bromergon nalezy zaraz odstawic w momencie gdy dowiem sie o ciazy?
Czy w poczatkowych tygodniach (kiedy jeszcze nie bede wiedziala o ciazy) nie
zaszkodzi on fasolce??
P
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta74 Ten Bromergon to jakaś plaga ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 14:23
      U mnie Bromergon nie wywołuje żadnych skutków ubocznych - zresztą i tak jestem
      zdania, że nawet zwiększony apetyt można poskromić w każdej sytuacji. Wszystko
      zależy od siły woli.
      Poza tym Bromergon zwykle odstawia się ok. 25 dnia cyklu, więc nie może być
      mowy o negatywnym wpływie na ewentualną wczesną ciążę.
      Zauważyłam natomiast, że niemal wszystkie forumowiczki "żywią się" tym
      medykamentem - czy w ogóle jest jeszcze ktoś, kto ma prolaktynę w normie
      (bez leków)?
      • Gość: Anka Re: Ten Bromergon to jakaś plaga ! IP: *.man.polbox.pl 04.04.04, 14:32
        Jak to odstawia sie 25 dc??
        Przyznam, ze nigdy o tym nie slyszalam!
        Ania
        • ami6 Re: Ten Bromergon to jakaś plaga ! 04.04.04, 17:15
          Ano zaczynasz brać Bromergon PO owulacji, po 14 dniach robisz test i jeśli jest
          ujemny to kontynuujesz branie Bromergonu, a jesli dodatni to odstawiasz
          Bromergon i piszesz radosny post na naszym formumsmile
          • Gość: monika_i Re: Ten Bromergon to jakaś plaga ! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.04.04, 19:15
            mam brać brom. przez cały czas, 1/4 tabl. x 1, mi powiedziano że nie ma
            ujemnego wpływu na ciążę, a w ulotce doczytałam że nawet jej pomaga. to jak to
            właściwie jest? prolaktynę mam 12, ale mam też niewielki wyciek z piersi. to
            dlatego tylko 1/4 tabl.
            ktoś też tak ma?
        • Gość: Aneta74 biorę Bromergon w 5-25 d.c. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 19:23
          Ja biorę Bromergon od 5 d.c. do 25 d.c. po pół tabletki dziennie.
          Potem odstawiam, niezależnie od tego, czy jestem w ciąży czy też nie.
          Mnie z kolei zdziwiło, że Ty nie odstawiasz, tylko bierzesz przez cały czas,
          ale może są różne (indywidualne) zalecenia odnośnie dawkowania.
          Kilka lat temu też brałam Bromergon w podobny sposób (zresztą wtedy właśnie
          zaszłam w pierwszą ciążę), więc i teraz uznałam takie dawkowanie za skuteczne.
    • ewa.analityk1 Re: Znowu bromergon 04.04.04, 20:06
      Mój lekarz każe odstawiać, za to serwuje duphastonik smile zaraz po pozytywnym
      teście
    • jutrzenkaa Re: Znowu bromergon 05.04.04, 08:57
      Ja mam prolaktyne w gornej granicy normy (z obciazeniem natomiast troche poza
      norma) i lekarz przepisal mi 1/4 tabletki na noc az do momentu zajscia w ciaze.
      • Gość: lula Re: Znowu bromergon IP: *.compower.pl 05.04.04, 19:17
        Ja mam brac bromergon caly czas po
        pol tabletki 2x dziennie, lekarka powiedziala, ze nawet po
        zajsciu w ciaze powinno sie go przyjmowac do 7 tygodnia ciazy.
        jutro robie ponowne badanie prl zobaczymy co dalej smile
        pozdrawiam
      • samanta25 Re: Znowu bromergon 06.04.04, 15:59
        Ja biorę Bromergon 2 x 1 tabl. dziennie i jem go przez cały czas.
        Mam wrażenie że niektóre z Was pomyliły Bromergon z Luteiną lub Duphastonem,
        które to odstawia się po 12 dniach po owu po ujemnym teście ciążowym.
        Nagłe odstawienie Bromergonu może spowodować poronienie.
        • franula Re: Znowu bromergon 07.04.04, 11:15
          Faktyczniez tym bromergonem jest dziwnie. Ja mialam go jesc non stop,
          faktycznie zadnych zwiazkow z owulacja (jak luteina ktora sie birze od 14 dc
          albo 16 zaleznie - w kadym razie po owu)

poniewaz jak wiecie wyszly mi dwie krechy to sie zaczelam miotac bo: z forum
          wiem ze nagle odstawienie moze spowodowac poronienie. A na ulotce jak byk: NIE
          STOSOWAC WE WCZESNEJ CIĄŻY

poszlam dzis do gina wlasciwie sie wepchnelam poza kolejnoscia tylko po to by
          wyjasnic sprawe bromergonu - i tlekarz sprawdil jaka dawke biore i orzekl ze
          poniewaz małą to odstawiamy. I powiedzial ze nie mozna nagle odsawiac duzych
          dawek.

• Gość: lula Re: Znowu bromergon IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 22:43
      Ja biorę ale dopochwowo żeby uniknąć ujemnych skutków i do tego od 1dc do 14 dc
      lek przepisał światowej renomy gin, więc chyba są różne warianty stosowania
      tego leku!!!!!!!!!!!!!!!!Moze !
    • Gość: lalka Re: Znowu bromergon IP: 212.160.99.* 14.04.04, 13:44
      Wczoraj moja gin przepisała brom. 0,5 tabl. na noc przez cały czas do ew. ciąży
      + luteinę 1x dopochwowo od 15 dc przez 10 dni. Dodam może, że pierwsze wyniki
      miałama kiepskie, bo 220 - po obciąż. 4300 i zapisała mi prl, po 2 m-cach po
      ob."tylko" 940. Wydaje mi się, że w zależności od wyników badań i wagi
      pacjentki są różne dawki leku. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka